Beatle boy
Primećen član
- Poruka
- 967
jedno pitanje: gde pronaci ponudu poslova za Kanadu a da su,kako da kazem, 100% provereno legalni da nisu prevaranti i tako to?
hvala
hvala
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja sam imao kontank sa doticnim gospodinom..
Ne bi da mu dajem neku anti reklamu ali cu napisati moje neko iskustvo.
Posle kraceg razgovora preko telefona dogovorili smo sastanak.
na tom sastanku mi je on rekao da ce pricati pola sata i da ce me posle toga pitati da li zelim da nastavi.
ako se odlucim da nastavimo pristajem da platim (mislim da je bilo 100e ali nisam 100% siguran, ali je bilo sigurno tu negde).
u tih prvih pola sata mi je on ispricao uopsteno o Kanadi i iseljenju, ali sam ja vec sve to i sam znao, citajuci jako malo na internetu.
s obzirom da nije ni saslusao moj slucaj ( bas nista) ja sam mu se zahvalio i rekao da trenutno nisam zainteresovan.
e sad moje je misljenje u tom trenutku da on zeli samo da zaradi tih "100" e, a ne da zeli da mi pomogne da se ja iselim u Kanadu. Jer po meni je totalno ne logicno da on ne zeli ni da cuje koju sam skolu zavrsio, i da li uopste znam da se predstavim na engleskom.
e sad ja sam njegov br dobio na preporuku od prijateljice, koja je zadovoljna za sada, ali je tek u fazi skupljanja papira. tako da ne mogu da kazem ni da valja, ni da ne valja...
Da ne bude zabune, ja sam aplicirao i veliku su mi pomoc pruzili "advokati" (savetnici) ali neki drugi. koji su me prvo dobro ispitali preko telefona, sve sto je bitno. i onda su mi predlozili da dodjem na konsultaciju koja se isto placa, ali je u ovom slucaju po meni to bilo simbolicno (2000 din ako se dobro secam). na toj konsultaciji su mi dali jako puno informacija nakon sto su i mene i devojku dobro ispitali. e sad ja sam kod njih isao 2 god kasnije i do tada sam procitao mnogo vise na internetu na temu iseljenja u Kanadu, i imao sam pre sastanka spisak pitanja. ali verujte mi na kraju nisam imao nista da ih pitam, toliko su detaljni bili da kad su zavrsili i dali mi priliku da ih nesto pitam, ja sam ostao nem.
cisto eto neko moje iskustvo sa "advokatima". Posto je to ovde tabu tema.
Salim se naravno. nego se jako malo pisalo o tome.
adje malo nekih vesti ljudi... ja izgore cekajuci medical!!!![]()
Saborci,jel moze mala pomoc,zapravo konsultacija,da se uverim da sam im poslala pravu stvar,jer ako im sada nesto izostavim mislim da nece biti drugog puta
Evo doslovce pise tacka 3. SETTLEMENT FUNDS
- letters from financial institutions indicating balance and history of the account ina aplicants and/or spouses name for the last three months.
- bank account statements demonstrating acces to transferavle liquid funds and assets in aplicants name.
- proof of ownership of real estate (land and buildings) including a current market price evaluation.
![]()
Mi smo ipak otisli, bili smo 4h, ne znam, realno nam i ne moze reci nesto sto ne znamo i sami, ali mi je vise bilo zbog nekog pravnog uskladjivanja diploma fakulteta, radnog iskustva. Tek smo odnedavno u ovome a nikog ni iza daljeg okruzenja nemamo u ovim vodama i na ovu temu pa smo otisli po stucnu pomoc.. Ne znam za dalje, mozda kad bi imali neki direktan primer da sledimo bi se i usudili sve sami da sredimo, ovako mislim da je bolje preko nekog advokata ILI TI PREDLOZI SAVETNIKA????
Zuri nam se, a oni su u prednosti sa znanjem...
sweet darling vi idete preko PNP Manitoba ako sam dobro razumela? I ako sam razumela imas tamo brata?
Da li sve to sto saljete saljete za onu istraznu posetu Manitobi da bi vas oni nominovali ili ste vec nominovani??
Nismo nominovani,nama su vratili aplikaciju i idemo sve ponovo iz pocetka![]()
I jeste to PNP Manitoba,i znam da niko sa foruma nije iz ove price,treba mi samo vase misljenje kako bi vi ovo razumeli,sta biste spremili od papira.
A potvrdu smo i mi uzeli u Intesi,to je o.k,nego nisam sigurna sta oni tacno traze,ja sam shvatila da je to:
- istorija bankovnog racuna za poslednja 3 meseca - to je valjda izvod iz banke?!
- settlement funds cuveni,odnosno 14.000$ na mom racunu jer sam ja aplikant?!
Molim vas ako neko misli da nisam u pravu,pomagajte![]()
Pisi mi na privatnu poruku, pa te mogu uputiti... da ne reklamiram ovde.. mislim da je tako bolje..
Kvebek, gde ste? Evo novosti od pre neki dan i od nas, stigao CSQ!!! NajzaaadImal' nesto novo kod vas?
Bravooooooooooooo!Napokon lepe vesti!
Mi cekamo,i cekamo,...
Quebec App. 02/07/2010; AOR: 22/08/2011; dopuna dokum.:15.06.2012; intervju ?
Stmaimzalra,
mislim da je to od prilike to,znaci ako imas ponudu za posao mozes da apliciras ili ako imas rodjake ili prijaltelje.Ako imas u Manitobi nekoga,ne mora biti rodjak,a da hoce da ti bude sponzor (ne mora finansijski da ucestvuje nista ako ti imas pare na racunu) mozes i tako!
pozdrav... citam ovu temu ali mi neke stvari nisu jasne. Naime, razmisljam da odem da radim,zivim i ostalo u Kanadu. E sad, gde naci neke poslove , ko garantuje za to i kako?
i da li aplikacija za vizu zavisi od toga da li si dobi oposao ili od neceg desetog? Znaci, da ako mi tamo neko obezbedi posao, ja mogu da izvadim vizu sve, da dobijem dozvolu za zivot tamo ili je to nevezano od posle?
hvala
Jel to za rodjaka vazi samo za Manitobu ili mozda i za Ontario? (mi bi u Toronto)
jedva cekamo januar..... nikad mu se nisam radovao toliko kao sad a rodjen sam tad
Saborci, samo pozitiva do konacnog cilja!
Cekanje smo ovde izgleda svi apsolvirali.. ali na kraju bice![]()
Koji su vam inace planovi? Koji grad? Ostajete u Kvebeku?
ako mogu subjektivno da ti odgovorim, mislim da ce ubuduce primati samo sa AEO ili Job Offer.
ti sto su odlazili strucni i nestrucni, mogu i dalje da dolaze ako imaju obezbedjen posao ovde...kasnije iz Kanade traze razne druge programe imigracije....
drugo trenutno se jako dugo ceka u procesu za PR jer su zatvorili nekoliko imogracionih centara (narocito u USA) a ti predmeti su verovatno preplavili sve ostale centre
Savet za tebe i sve ostale....turisticku vizu u ruke....na intervjue ovde..i naci poslodavca koji ce ti uradili LMO
Kvebek, Montreal!Deca idu u vrtic, mama (ja) trazi posao i polaze ispite za dozvolu za rad u skoli (inace po profesiji profesor francuskog jezika), tata (moj muz) radi kao geolog
![]()
HEHEHE to su nasi snovi !
Gde vi planirate?
Dragi Botexag,
jedna recenica tvoja mi je ovde dala nadu"...trenutno jako dugo se ceka u procesu PR jer su zatvorili nekoliko imigracionoh cenatara(narocito u USA)...."
Da li se to odnosi i na Family Sponsorship-Spouse vizu,jer suprug i ja smo aplicirali jos 03.februara 2012,dokumenta su nam stigla u Mississuaugu(znamo po trucking broju,a nisu oni javili da su ih primili),ali od tad ni glasa ni slova od njih
ja vise nemam nikakve nade sta ce biti sa nama.....na njihovom zvanicnom sajtu stoji jedini broj za kontakt,moj suprug ih je zvao,rekli su da ce pisati mejl Mississuagi,a da im se on javi tek za tri meseca. Da li mozda postoji jos neki broj,adresa ili bilo sta za uspostavljanje kontakta sa njima?
Nemam vise nikakvo objasnjenje sta se desilo sa nasom dokumentacijom,osim ako nije ta prenatrpanost....
Ako znas ti ili bilo ko drugi bilo sta,pomagajte
Pozdrav i hvala unapred!
ne mogu ti pomoci oko adrese.....
ali znam dosta ljudi koji su ove godine aplicirali po raznim osnovama za PR, svima kasne odgovori (o odnosu na proslu godinu)