Kako do Kanadske iseljeničke vize?

VAZNO OBAVESTENJE: Dragi nasi saborci, posle cetiri godine i deset meseci, juce smo uplatili za viziranje pasosa i ceka nas odlazak u Bec da nam izdaju VIZE. UF, uf, uf.... sada nam se i ne ide....
Veliki pozdrav svima!!! NARAVNO DA CEMO ICI!!!

Srecno!!! :vatromet::vatromet:
Stvarno,ljudi koji toliko dugo cekaju zaista su zasluzili srecu,i samo napred,kakvo razmisljanje,od ovog nema gore! Cestitam :klap:

Mi smo slali preporuke od dvoje kolega i nista od toga. Odbili su nas i zbog toga i zbog nezadovoljavajucih ''job dutiesa''

Koji si NOC?

Извини што тек сад одговарам... Не знам који смо NOC, вереница је зубни техничар-стоматолошка сестра...

Видиш, теби су одбили а KanadjaninAB је добио... значи није то код њих 100% овако или онако... хмм... :confused:

Хвала вам на информацијама... Ми смо мало заузети спремањем свадбе па нас нема... Данас је заказала оно тестирање за ИЕЛТС па ћемо да видимо где и за када ће упасти... За сада, све по плану и надамо се да ћемо скупити сву документацију за септембар и посетити Беч ;)

Све честитке за толико издржано чекање и коначно добијање визе! :super:

Poslednja izmena:
VAZNO OBAVESTENJE: Dragi nasi saborci, posle cetiri godine i deset meseci, juce smo uplatili za viziranje pasosa i ceka nas odlazak u Bec da nam izdaju VIZE. UF, uf, uf.... sada nam se i ne ide....
Veliki pozdrav svima!!! NARAVNO DA CEMO ICI!!!

Cestitke, svaka cast! :vatromet::vatromet::vatromet:
Ipak se isplatilo al' sto je mnogo mnogo je stvarno! Zaboravicete to jos kol'ko za nekoliko dana...:)
:orkestar::orkestar::orkestar:

:bye:

Evo da podelim sa vama :) danas mi se po prvi put pojavila adresa na ecas. Jos samo da se pojavi mail u inboxu :neutral:

Kazu na canadavisa forumu da su danas svim MI3 aplikantima (ne znam koji su to) danas ubacili adresu u ecas. Dakle, ne radi se o nekom tajnom znaku, nego o rutinskom unosu podataka.

Poslednja izmena:
Da li možeš da napišeš koju rečenicu o tome kako izgleda taj prvi period prilagođavanja, mislim da bi puno koristio nama koji planiraju da imigriraju?

Pozdrav!
Prvo, izvinjavamo se na kasnom odgovoru, stvarno retko zalazimo na forum. Sve zavisi, od mnogo cega. Prvo, kako ce vas pocetak ovde izgledati zavisi od toga da li imate nekoga u Kanadi, rodjake, prijatelje...Jako puno znaci ako imate nekoga da vas doceka i da vam pomogne u pocetku. Drugo, zavisi kako trenutno zivite u Srbiji, da li imate posao i kakav, porodica, bliski prijatelji....sto vam je bolje tu, teze ce vam biti kada dodjete ovde. Ali to je neki period adaptacije koji mora proci, neko se adaptira pre, neko kasnije. Svakako mislimo da vredi. Takodje, ako dolazite sa decom, nece biti lako u pocetku. Ali sve je to individualno. Cak i u Srbiji da se preselis iz jednog grada u drugi nije lako a kamoli na drugi kontinent. Mi smo dosli sa dvoje male dece i bilo nam je tesko u pocetku dok nismo zavrsili sve papire i opremili stan, medjutim i to prodje. Ako vas nesto konkretno interesuje mi cemo vam rado odgovoriti.
Ukratko, prikupite sto vise informacija pre nego sto dodjete ali nemojte se oslanjati previse na tudja iskustva, vi cete Kanadu doziveti na vas nacin. Puno srece !!!!

E ovako imam 25 godina i profesor sam tehnike i informatike(u struci radio samo 6 meseci - menjao). Imam sestru i brata u Kanadi i pomoci ce mi koliko mogu. Engleski mi je (na skali od 1 - 10 neka 8) solidan, mada cu ga popraviti jos. Interesuje me da li bih ja mogao npr raditi negde kao varioc npr (1 - 1.5 god) i da dobijem bodove na radno iskustvo pa da apliciram a da ne gubim bodove na obrazovanje? Ako ne sta bi bilo najbolje da radim (sta bi ste radili na mom mesti a imate jaku zelju otici)? Hvala unapred i izvinjavam se ako sam davio ili postavio noob pitanje :D

Jel moze neko da malo opise proceduru viziranja pasosa u becu?
Negde sam video da to rade utorkom i cetvrtkom, ali pitanje je od koliko do koliko sati, da li je potrebno najaviti se, da li je potrebno nesto poneti?
U mailu ne pise nista u vezi licnog dolaska, nego pise da posaljemo pasose. Sad mi je nekako cudno da se tamo pojavim i kazem: "Ja sam video na forumu da mogu da dodjem licno"
Mislim da je bilo reci o tome na forumu, ali sad nikako ne mogu da nadjem.

Back