Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Jel moze neko da malo opise proceduru viziranja pasosa u becu?
Negde sam video da to rade utorkom i cetvrtkom, ali pitanje je od koliko do koliko sati, da li je potrebno najaviti se, da li je potrebno nesto poneti?
U mailu ne pise nista u vezi licnog dolaska, nego pise da posaljemo pasose. Sad mi je nekako cudno da se tamo pojavim i kazem: "Ja sam video na forumu da mogu da dodjem licno"
Mislim da je bilo reci o tome na forumu, ali sad nikako ne mogu da nadjem.

Ja mislim da ne moras da se javljas(bar mi necemo).Treba da odstampas mail koji su ti poslali i da to poneses.

Inace i ovde sam procitala:

Re: Kako do Kanadske iseljenichke vize?
Original postavio manoylo_bg
Hvala svima na lepim zeljama!

Neko me je pitao za avionske karte, okacicu link kad se vratim iz Komercijalne banke (idem sad da uplatim Right of Permanent Residence Fee). Sutra ujutru palim za Bec.
Jel zna neko da mi kaze da li postoji poseban salter gde mogu da predam pasos u cetvrtak u ambasadi u Becu ili da udjem pa da kazem 'Ja dos'o'?
Do koliko sati moram da predam pasos u cetvrtak da bi mi taj dan bila gotova viza???

RPRF možeš uplatiti i u Beču (u evrima). U blizini Ambasade se nalazi filijala BankAustria, gde se vrši uplata. Samo je potrebno da u Ambasadi uzmeš uplatnicu sa odštampanim podacima.

Videćeš i sam, Ambasada Kanade u Beču je zapravo jedna soba na III spratu sa jednim jedinim šalterom posred nje, tako da teško možeš zalutati.
Na ulazu u sobu ostavljaš telefone i fotoaparate kod portira (koji stoji u hodniku) i dobijaš broj sa kojim ćeš se javiti na šalter kada dođeš na red.

Pasoš(e) i uplatnicu treba da predaš do 9 h (iako u uputstvu piše do 10 h) a dolaziš po vizu posle 15 h. Ambasada inače radi do 16 h.
Ako stigneš, možeš pasoš i uplatnicu odneti i u sredu do 16 h, primiće ih bez problema (tako sam ja uradio - predao dan ranije).

VAZNO OBAVESTENJE: Dragi nasi saborci, posle cetiri godine i deset meseci, juce smo uplatili za viziranje pasosa i ceka nas odlazak u Bec da nam izdaju VIZE. UF, uf, uf.... sada nam se i ne ide....
Veliki pozdrav svima!!! NARAVNO DA CEMO ICI!!!

heeej, bravo, bravo!!!!!!!!!
i mi smo posle 4 i po godine docekali, otisli do beca i sad se spremamo za put u septembru :))))))))))))))))).

Veliki pozdrav iz Vankuvra :bye: sta da vam kazem, ovde je prosto neverovatno kako je dobro, jos nas i vreme sluzi nema puno kise, ali predpostavljam da je to zato sto dolazi leto, mi smo se vec smestili i poceli smo da radimo :) stavicemo i neke fotografije uskoro samo da se malo sredimo, raspakujemo .... Veliki pozdrav svima i puno srece svima koji ste u procesu i zelimo vam da sto pre dodjete u Kanadu posto sigurnoooooooooooooooooooooo necete pogresiti :D

hvala puno na hrabrenju. eto i nas u septembru :vatromet:

Ja mislim da ne moras da se javljas(bar mi necemo).Treba da odstampas mail koji su ti poslali i da to poneses.

Inace i ovde sam procitala:

Re: Kako do Kanadske iseljenichke vize?
Original postavio manoylo_bg
Hvala svima na lepim zeljama!

Neko me je pitao za avionske karte, okacicu link kad se vratim iz Komercijalne banke (idem sad da uplatim Right of Permanent Residence Fee). Sutra ujutru palim za Bec.
Jel zna neko da mi kaze da li postoji poseban salter gde mogu da predam pasos u cetvrtak u ambasadi u Becu ili da udjem pa da kazem 'Ja dos'o'?
Do koliko sati moram da predam pasos u cetvrtak da bi mi taj dan bila gotova viza???

RPRF možeš uplatiti i u Beču (u evrima). U blizini Ambasade se nalazi filijala BankAustria, gde se vrši uplata. Samo je potrebno da u Ambasadi uzmeš uplatnicu sa odštampanim podacima.

Videćeš i sam, Ambasada Kanade u Beču je zapravo jedna soba na III spratu sa jednim jedinim šalterom posred nje, tako da teško možeš zalutati.
Na ulazu u sobu ostavljaš telefone i fotoaparate kod portira (koji stoji u hodniku) i dobijaš broj sa kojim ćeš se javiti na šalter kada dođeš na red.

Pasoš(e) i uplatnicu treba da predaš do 9 h (iako u uputstvu piše do 10 h) a dolaziš po vizu posle 15 h. Ambasada inače radi do 16 h.
Ako stigneš, možeš pasoš i uplatnicu odneti i u sredu do 16 h, primiće ih bez problema (tako sam ja uradio - predao dan ranije).

:D
Eh, kad se setim.... :)

Pasose predajete ujutru, gotovi su do 14-15h. Pitajte obavezno kada da dodjete po pasose.

:)

VAZNO OBAVESTENJE: Dragi nasi saborci, posle cetiri godine i deset meseci, juce smo uplatili za viziranje pasosa i ceka nas odlazak u Bec da nam izdaju VIZE. UF, uf, uf.... sada nam se i ne ide....
Veliki pozdrav svima!!! NARAVNO DA CEMO ICI!!!
Posto vidim da je neko zatisje na forumu,evo da kazem da smo mi upravo dobili PR!!!!:D
Bravo Mimi !!! Cestitam

I mi smo je dobili !!!

Doslo je vreme da i ja ispucam jedan vatromet

:vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet:

BOKARUKI, TELEPORTER i MIMI84 cestitam!!! :worth: i veliki naklon...

Evo da podelim sa vama :) danas mi se po prvi put pojavila adresa na ecas. Jos samo da se pojavi mail u inboxu :neutral:

Kazu na canadavisa forumu da su danas svim MI3 aplikantima (ne znam koji su to) danas ubacili adresu u ecas. Dakle, ne radi se o nekom tajnom znaku, nego o rutinskom unosu podataka.

evo i meni se ovih dana prvi put pojavila adresa na ECAS.. ali mi i dalje u In Process kad kliknem stoji samo da su primili moju aplikaciju tog i tog datuma...

i sad jos uvek samo cekanje...

nego na stranu to.. od srca Vam cestitam...
jel imate neke planove? kad putujete? i gde?

Mimi84 aj ispisite vase prolazno vreme.. cisto da imamo...

Šta ste pisali u delu o služenju vojske:

branch of service, unit numbers and names of your commanding officers?

Armored Mechanized Units, VP????/?? Ime Grada, Liutenant Prezime

Ovo je moj slucaj, a ti napises onako kako je tebi bilo.
Unit numbers je verovatno broj bataljona, cete, voda, ... al ja se toga ne secam pa sam stavio vojnu postu.

A za ranks sam pisao Private i Recruit (kada sam zavrsio obuku), mada mislim da je ok i da napises NONE

Poslednja izmena:
Armored Mechanized Units, VP????/?? Ime Grada, Liutenant Prezime

Ovo je moj slucaj, a ti napises onako kako je tebi bilo.
Unit numbers je verovatno broj bataljona, cete, voda, ... al ja se toga ne secam pa sam stavio vojnu postu.

A za ranks sam pisao Private i Recruit (kada sam zavrsio obuku), mada mislim da je ok i da napises NONE

Ja sam služio 94/95, promenio sam 4 VP, prva je vezana za obuku, druga je u Beloj Crkvi obuka za vozača, a zadnje dve su kada sam se vratio sa obuke, za pozadinu. Moj problem je što samo imam brojeve vojnih pošta. Ne sećam se broja brigade ili bataljona ni jedne kasarne, a ne sećam se ni punih imena oficira, nekima znam prezimena, a nekima samo ime, a plus što nisam siguran za koju su VP bili nadležni, baš sam u konfuziji.

Mislio sam da odem u vojni odsek i pitam ih da uđu u moj dosije i daju mi podatke, ali nisam siguran da li bi mi izašli u susret, kao vojna tajna i sl...

I ja sam mislio za rank da stavim none :)

Ja sam služio 94/95, promenio sam 4 VP, prva je vezana za obuku, druga je u Beloj Crkvi obuka za vozača, a zadnje dve su kada sam se vratio sa obuke, za pozadinu. Moj problem je što samo imam brojeve vojnih pošta. Ne sećam se broja brigade ili bataljona ni jedne kasarne, a ne sećam se ni punih imena oficira, nekima znam prezimena, a nekima samo ime, a plus što nisam siguran za koju su VP bili nadležni, baš sam u konfuziji.

Mislio sam da odem u vojni odsek i pitam ih da uđu u moj dosije i daju mi podatke, ali nisam siguran da li bi mi izašli u susret, kao vojna tajna i sl...

I ja sam mislio za rank da stavim none :)

Ja sam imao dve vojne poste. Za prvu sam se setio prezimena, a za drugu sam pokusao da procitam potpis iz vojne knjizice i napisao to ime iako nemam pojma ko je to :)
Prakticno sam prepisao podatke iz vojne knjizice, i broj vojne poste i ime staresine. Kod mene je proslo bez problema, ali ja sam sluzio 2001/2002 kad je zavrseno svo sra... Tvoje vreme sluzenja je njima mozda problematicnije. Nemam pojma.

hvala svima na cestitkama :)

@micicv : mi smo aplicirali prosle godine krajem marta,pa nam izgube pola dokumenata i jave da nismo kao ni poslali,pa salji opet :dash: t.Brzo smo dobili PER. i nesto neverovatno brzo poziv za lekarski ali smo odlozili jer sam ja zatrudnela.I sad u martu obnovili i evo konacno kraj!!!

hvala svima na cestitkama :)

@micicv : mi smo aplicirali prosle godine krajem marta,pa nam izgube pola dokumenata i jave da nismo kao ni poslali,pa salji opet :dash: t.Brzo smo dobili PER. i nesto neverovatno brzo poziv za lekarski ali smo odlozili jer sam ja zatrudnela.I sad u martu obnovili i evo konacno kraj!!!

pa prvo onda cestitam na prinovi.. :klap:

a i brzo je to sve vama proslo(15meseci od slanja) s obzirom da ste imali par zezancija..
u svakom slucaju sve najbolje u NOVOM zivotu.. !

gde idete?

Pozdrav svima,
Za jedan dan je moguce procitati 77 stranica ovog sjajnog i korisnog foruma......Svima savetujem krenite ispocetka.
Kraktko pitanje da li je neko kokurisao krajem marta -pocetkom aprila ove godine kao FSW neposredno pre nego sto je cap reached (09Maj). Nismo dobili nikakav odgovor niti PER , novac nije skinut sa kreditne kartice, konktaktirali smo ih emailom, ni pisma ni razglednice. Uskoro ce 1 jul kada je moguce aplicirati ponovo jer imamo kompletnu dokumentaciju....
POmagajte

Pozdrav svima,
Za jedan dan je moguce procitati 77 stranica ovog sjajnog i korisnog foruma......Svima savetujem krenite ispocetka.
Kraktko pitanje da li je neko kokurisao krajem marta -pocetkom aprila ove godine kao FSW neposredno pre nego sto je cap reached (09Maj). Nismo dobili nikakav odgovor niti PER , novac nije skinut sa kreditne kartice, konktaktirali smo ih emailom, ni pisma ni razglednice. Uskoro ce 1 jul kada je moguce aplicirati ponovo jer imamo kompletnu dokumentaciju....
POmagajte
Cao cao! Moja aplikacija se vratila jer sam ja konkurisala kao cook ali poslala kasno tako da i ja sad cekam 1 jul da saljem ponovo ..Ja sam moju aplikaciju poslala 08 05 .Srecno!!!

Ja ne znam, ali pretpostavljam da se prekrsajno ne gleda, nego samo krivicno. Inace niko ne bi dobio vizu. Svi mi smo pravili saobracajne prekrsaje. Pojas, svetla, brzina, ...

Da li ste te prekršaje navodili u obrascu Backround Declaration: Have you ever been convicted of, or are you currently charged with, on trial for, or party to a crime or offence, or subject of any criminal proceedings in any other country?

Šta mislite kako bi trebao na ovo da odgovorim?

Back