Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Hvala!

Stranica za plaćanje u Komercijalnoj banci više ne postoji na CIC sajtu (bar ne na adresi na kojoj je ranije bila.

Jel to znači da ste prošli čim gledate plaćanje? :)

Jesmo, polozen B2, pa ce nas to uskoro docekati, ako sve bude po "planu". Bilo bi nam bolje da platimo u banci, jer smo prosli put imali malih poteskoca oko kreditne. Nisu mogli da skinu sumu, iz nejasnih razloga.. ali dobro, prezivecemo :)

Veliki pozdrav iz Vankuvra :bye: sta da vam kazem, ovde je prosto neverovatno kako je dobro, jos nas i vreme sluzi nema puno kise, ali predpostavljam da je to zato sto dolazi leto, mi smo se vec smestili i poceli smo da radimo :) stavicemo i neke fotografije uskoro samo da se malo sredimo, raspakujemo .... Veliki pozdrav svima i puno srece svima koji ste u procesu i zelimo vam da sto pre dodjete u Kanadu posto sigurnoooooooooooooooooooooo necete pogresiti :D

Sjajno.... ajde pisite malo o Vankuveru.. Normalno kada budete imali vremena...
verujem da ima mnogo ljudi koje to interesuje.. uglavno pisu o Torontu i ostalim gradovima..
Mene jako interesuje Vankuver posto mi je to favorit broj 1.. al devojka navija za Toronto.. pa mi treba jos argumenata.. :tajna:
Jeste imali nekog tamo ili ste otisli sami(koliko se secam po starim postovima nemate nikog tamo). Posto ni mi nemamo nikog jaaaakoo nas interesuje vas slucaj.. :worth:

Poslednja izmena:
Svaka čast!!! Baš mi je drago. Gde ste na kraju polagali, Temišvar ili NS?

Pola nas je polozilo u Temisvaru, a pola u Novom Sadu :worth: :D:lol:

Sto se tice Temisvara, da podelim iskustvo... Polagali smo eTEFaQ, mogli smo da biramo datum i da bude u popodnevnim casovima, s obzirom da putujemo, a i sat je vise. Svi su tamo ljubazni i prijatni maksimalno. Slusni se radi na racunaru, pitanja automatski dolaze i odlaze, sta si uradio, uradio. Malo je to zeznuto jer nemas osecaj, pa ti ode pitanje, a nema predomisljanja posle. Oboje smo uradili mnogo losije nego kod kuce. Usmeni je bio klasican, sa tom razlikom sto su nas snimali, i snimak slali u Pariz. Rezultati stigli na email za par dana, i za 3 nedelje Attestation.

Da pitam ponovo: Da li je neko skoro uplacivao prijavu u Komercijalnoj banci u Kneza Milosa? Anyone?

Ja sam vlasnik i radnik jedne male firme.
Kakvi dokazi treba da se priloze kao radno iskustvoi da ki se to uvazava kada radim u sopstvenoj firmi?

Ne znam koja delatnost je u pitanju, ali u principu trebalo bi da ti klijenti napisu reference letter i da prilozis dokaz o placanju za neke poslove koje si uradio pa si to naplatio od klijenta. Moze i knjigovodja koji ti vodi papire da ti napravi reference letter.

Ja sam vlasnik i radnik jedne male firme.
Kakvi dokazi treba da se priloze kao radno iskustvoi da ki se to uvazava kada radim u sopstvenoj firmi?

Ja sam bio preduzetnik, vlasnik agencije i evo šta sam im poslao:

Rešenje APR o otvaranju i o zatvaranju radnje, potvrdu iz poreske uprave da nemam duga za poreze, potvrdu iz poreske uprave da sam izmirio sve doprinose, listing iz socijalnog za staž, kopiju radne knjižice u kojoj je upisan preduzetnički staž, rešenja o porezu za sve godine poslovanja radnje i preporuke od klijenata za koje sam radio u kojima oni potvrđuju saradnju sa mnom (Sve overeno u sudu i prevedeno kod tumača, potvrde iz poreske, socijalnog i preporuke od klijenata slao sam originale). Nadam se da će ti pomoći :)

AAAAAAA !!! Sreca sreca radost !!! Evo mene i treci put !

Upravo sam video na ecas da su ubacili novu liniju u statusu:
Medical results have been received.

Sta to znaci? jel neko dobio ovu liniju pre nego sto je dobio zahtev za viziranje?
Da li je ovo los znak? Ako su dobili lekarski, a nisu mi poslali zahtev za viziranje?
Panika !

:confused:

Poslednja izmena:
Ja obnavljam ljekarsko,jer je prvo isteklo jos u februaru (zbog tudje greske):ljutko:Iz Beca sam dobila e-mail u kojem su naveli da cekaju odgovor iz Londona.Ljekarski pregled sam obavila 5.4,a poslano je 10.4-og,bar tako su mi rekli u IOM-u.Niko ne zna koliko tacno traje ta procedura London-Bec.Ova neizvjesnost me ubi:confused:

Niko ne zna koliko tacno traje ta procedura London-Bec.
Moji rezultati su stigli u London 11-og, a danas su mi updateovali ecas. Ispada da je Londonu trebalo 20 dana da posalje u Bec. Pretpostavljam da se ecas ne updateuje u Londonu nego u Becu, ali ko zna.

Ova neizvjesnost me ubi:confused:
Sto je blize kraj neizvesnost i cekanje se sve teze podnosi. Ali neka, samo neka napredujemo.

Kad bi bar znao sta znaci ovo "Medical results have been received." Ja mislim da oni kasne sa izvestajem za jedan korak. Kada kazu da su primili rezultate, verovatno su ih pregledali i ja sam verovatno na sledecem stepeniku, tj. poslali su mi neki zahtev za nesto. Sto vise razmisljam manje mi se svidja ova novost koju sam dobio.

Teleporter,drago mi je zbog tebe :super: Sretno! Moje ljekarsko poslano je mjesec dana prije nego tvoje,a na statusu nema nikakvih promjena.10 juna bice puna 2 mjeseca da cekam.Iskreno,vec me hvata panika da nisu zagubili i sl :sad2:

Mozda da nazoves IOM da ponovo proveris tracking number.
Posle, ako DHL nema online podatke, da nazoves DHL call center da ih pitas za posiljku.
Ako se zagubi trebace ti dokaz od DHL-a da je isporuceno u London, + ako si sacuvala racune od uplate za lekarski...
Posle, ako se odlucis da kontaktiras bec, probaj na fax. Mislim da na fax odgovaraju azurnije nego na mail.

Back