Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Poslednja izmena:
Mislim da se lagano izvlace iz Srbije. I kad smo isli za vise tamo, nikad nikoga nije bilo u ambasadi. Kad procene da je nepotrebna, zatvorice je kako si i rekao.

Jeste, moji su imali peh da su hteli ovamo u posetu i predali formulare za vizu negde krajem aprila u BG...Keva je odmah dobila vizu, ali posto gnjave oko provere za bilo koga ko je bio u redovnoj vojsci za vreme SFRJ, rekli su da im treba mesec dana da provere za njenog muza (iako nije nikada bio mobilisan). U medjuvremenu se desio taj 9.maj BEZ IKAKVE NAJAVE i sada ona ima vizu a njegovi formulari su izgleda prebaceni u Bec. I sta sad, mora u Bec da vizira kada se jednom udostoje da provere? :dash:

Poslednja izmena:
Markow,pozdrav za tebe,nesto te retko vidjam na forumu!Kako je u Winnipegu,kakvi su vam sada utisci?Mi smo predali papire i sada cekamo sta ce da se desi,vec predosecam neku z....banciju,tipa,treba nam jos ovaj papir,pa onaj papir...,ali sta je tu je,cekati se mora :dash::dash:
Interesuje me po kom programu ste vi otisli i koliko ti je trajao proces ukupno?

Markow,pozdrav za tebe,nesto te retko vidjam na forumu!Kako je u Winnipegu,kakvi su vam sada utisci?Mi smo predali papire i sada cekamo sta ce da se desi,vec predosecam neku z....banciju,tipa,treba nam jos ovaj papir,pa onaj papir...,ali sta je tu je,cekati se mora :dash::dash:
Interesuje me po kom programu ste vi otisli i koliko ti je trajao proces ukupno?

Ma nije lose, evo stiglo je i prolece, ozelenilo je pa sve izgleda bolje - jedino su Indijanci uvek isti :roll: ... Vreme je super, za danas se predvidja 30 stepeni :). Pre dve nedelje smo konacno zavrsili renoviranje i uselili se u nasu kucu i polako nabavljamo namestaj i ostale sitnice. Sutra pocinje produzeni vikend (u ponedeljak je praznik).
Sta da ti kazem sto se papira tice, verovatno znas da su proslog meseca federalci na silu preuzeli nadleznost za imigracioni program od provincija (ne znam da li od svih, ali od Manitobe jesu) tako da pojma nemam kakva su nova pravila i koliko sad misle gnjaviti.

http://www.cbc.ca/news/canada/manitoba/story/2012/04/12/mb-immigration-services-changes-manitoba.html

Mi smo otisli po Skilled Worker - General Stream programu, sto znaci boduju ti staz, obrazovanje i IELTS (moras imati min 55 poena) plus moras imati garanciju od rodjaka ili prijatelja (tzv Affidavit of Support). To smo predali u oktobru 2009. a nominaciju smo dobili negde u maju 2010. Federalce smo cekali jos 6 meseci da odobre i pozovu na lekarski. Sve skupa je trajalo nesto malo jace od godinu dana dok nsimo dobili vizu.

Poslednja izmena:
E ljudi jedno pitanje, jel ima neko ovde da zna da su zvali poslodavce da provere verodostojnost papira koje smo im poslali? kod mene je sve cisto ko suza nego, evo citam od pocetka(sad sam na 80 str.) pa ne vidim da je to iko spomenuo da mu se desilo. pa me sad kopka.. hahahaha... :rotf:

E ljudi jedno pitanje, jel ima neko ovde da zna da su zvali poslodavce da provere verodostojnost papira koje smo im poslali? kod mene je sve cisto ko suza nego, evo citam od pocetka(sad sam na 80 str.) pa ne vidim da je to iko spomenuo da mu se desilo. pa me sad kopka.. hahahaha... :rotf:

Ja sam im poslao izvod iz socijalnog kad sam slao sve papire (nije bilo obavezno, ali znam da su trazili). Poslodavce jesu zvali kada sam trazio posao (naveo sam ih kao reference), cak dvojicu mojih prethodnih sefova iz Srbije, nije ih mrzelo.

Е баш се питам колико ће сад времена требати да се добије виза... :roll:
Тренутно сам на 150ој страни... полако скупљам драгоцене информације па... Боже здравља и среће па у августу или септембру предајемо папире... А до тада ћу да :dash: што нисам раније кренуо у бежанију одавде

Срећно свима који чекају визу! :)

Nemoj tako, kod nas (Kalgari) u komsiluku covek uredno ''tera'' zelenu NIVU (al' ozbiljno)..:) tako da ne sumnjam da bi jedan dealership dobro dosao...... "))))))

:bye:

Lik od kog sam kupio ovog naseg Taurusa je terao Nivu pre par godina ali je se resio jer je morao da porucuje delove cak iz Madjarske(!) Predstavnistvo u Torontu nit ih prodaje nit ih nabavlja... Kaze, sumnja je da je to zapravo bila undercover ispostava KGB-a... nesto kao cvecara grupe TNT :lol:

uzasne vesti...
pitam se da li cemo uspeti uskociti u poslednji voz...

Nego, drustvo, da li zna neko, da li je moguce da preporuku sa posla napise kolega a ne poslodavac i da to prihvate u ambasadi?

Pitam jer....znamo svi kako oni reaguju kada treba da napisu tako nesto... prakticno ostajes momentalno bez posla :confused:

uzasne vesti...

Nego, drustvo, da li zna neko, da li je moguce da preporuku sa posla napise kolega a ne poslodavac i da to prihvate u ambasadi?

Pitam jer....znamo svi kako oni reaguju kada treba da napisu tako nesto... prakticno ostajes momentalno bez posla :confused:

Mi smo slali preporuke od dvoje kolega i nista od toga. Odbili su nas i zbog toga i zbog nezadovoljavajucih ''job dutiesa''

Koji si NOC?

Meni je preporuke pisao sef za divno cudo, jedan gde sam radila prijavljena i jedan gde sam radila na crno ali eto izasao mi je u susret i napisao a sad dali ce prihvatiti videcemo.U svakom slucaju jako ih je tesko nagovoriti pogotovo ako si radio na crno da ti bilo sta napisu mada oni u ambasadi znaju sta se ovde u ovoj jadnoj i bednoj drzavi radi i da tu nema zakona za jadne radnike i da 90% nas radi na crno.Danas dobiti prijavu ovde je cini mi se ravno dobitku na lotu.:dash:

uzasne vesti...

Za jedan od poslova kolega mi je napisao preporuku. Ali u poduzem pismu imigracionom sam objasnio celu radnu istoriju, i zbog cega ne smem da trazim preporuku od sefa. Vize smo dobili, sto znaci da je proslo.

To jeste, ali i imigraciono poostrava sve vise i vise tako da je u poslednje vreme ipak potrebno pismo iz HR-a ili od nadredjenog. Sve moje preporuke su bile od vlasnika firmi ili ljudi na visokim pozicijama u firmama. Moja je sreca sto sam ja imao odlican odnos sa svima pa su hteli da mi izadju u susret.

Pozdrav svima!
Evo mi smo u Torontu nepuna dva meseca, obavili smo svu papirologiju, skucili se i navikavamo se na svoj novi zivot. Prvi utisci su bili totalno pomesani, od "jao sto je ovo i ovo dobro" do "sta nam je ovo trebalo u zivotu?!?" i u tako u krug. Uglavnom svi koji dodju prodju kroz tu tesku fazu, posebno oni, koji kao mi nemaju nikoga ovde. U startu je sve otezano, ali vremenom ide samo na bolje. Puno srece svima vama koji tek treba da aplicirate i vama koji nestrpljivo cekate vize. A proslogodisnjoj generaciji poseban pozdrav!!! :bye:

Pozdrav svima!
Evo mi smo u Torontu nepuna dva meseca, obavili smo svu papirologiju, skucili se i navikavamo se na svoj novi zivot. Prvi utisci su bili totalno pomesani, od "jao sto je ovo i ovo dobro" do "sta nam je ovo trebalo u zivotu?!?" i u tako u krug. Uglavnom svi koji dodju prodju kroz tu tesku fazu, posebno oni, koji kao mi nemaju nikoga ovde. U startu je sve otezano, ali vremenom ide samo na bolje. Puno srece svima vama koji tek treba da aplicirate i vama koji nestrpljivo cekate vize. A proslogodisnjoj generaciji poseban pozdrav!!! :bye:

Apsolutno vas, kao i svi ostali verovatno, razumemo. Istovremeno verujemo da vam je sada vec mnogo lakse/lepse nego prosle nedelje il meseca... Prosli smo,, i dalje prolazimo i verujem da cemo jos dugo prolaziti kroz sve to ali da ce to vremenom gubiti na intenzitetu i ucestalosti. Kad covek pocne da zaradjuje, a jos kad pocne da radi ''svoj posao'' onda sam siguran da ce biti ''prava stvar''. U svakom slucaju vam zelimo sve najbolje, da sto se sto pre ''ubacite u sistem'' i da samo guramo napred...
Jeste lipoceli da radite i sta?

Apsolutno vas, kao i svi ostali verovatno, razumemo. Istovremeno verujemo da vam je sada vec mnogo lakse/lepse nego prosle nedelje il meseca... Prosli smo,, i dalje prolazimo i verujem da cemo jos dugo prolaziti kroz sve to ali da ce to vremenom gubiti na intenzitetu i ucestalosti. Kad covek pocne da zaradjuje, a jos kad pocne da radi ''svoj posao'' onda sam siguran da ce biti ''prava stvar''. U svakom slucaju vam zelimo sve najbolje, da sto se sto pre ''ubacite u sistem'' i da samo guramo napred...

"svoj posao", "prava stvar".... lepo odabrani navodnici.

Drugari, cujemo se na PP ovih dana da se ispricamo. :bye:

Pozdrav svima!

Da li možeš da napišeš koju rečenicu o tome kako izgleda taj prvi period prilagođavanja, mislim da bi puno koristio nama koji planiraju da imigriraju?

Back