Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Imam dva pitanja, pa ako bi neko mogao da odgovori bio bih mu veoma zahvalan:

- Gde se u Beogradu moze uraditi fingerprint check, jer nam je potreban za vadjenje potvrde u inostranstvu da nismo osudjivani (police certificate)?
- na zvanicnom sajtu stoji da je za aplikaciju za Kvebek potrebno 63 poena (zajedno sa partnerom). Da li to znaci da ako nekome priznaju 63 (ili vise) poena da ce verovatno biti odobren za vizu, ako nije napravio neki previd u podnosenju papira? Tj. ne moze se desiti da neko bude odbijen bez nekog konkretnog razloga ako ima vise od tih 63 poena.

Hvala puno

Imamo pitanje za vas koji ste plaćali RPR fee u Beču. Gde se tačno nalazi banka? Neko je pominjao da je blizu ambasade, ali ne možemo da pronađemo taj post.
Hvala unapred! z:poz:

Najbliza Bank Austia (radi od 8h)....kad stojis na izlazu iz ambasade krenes desno (niz brdo) niz ulicu posle 2 pesacka semafora (izmedju njih prelazis preko mosta) predjes na drugu stranu ulice i tu je :) od prilike 300-500 metara od ambasade.
Nemoguce je promasiti.
Srecan put!

:zdm5:

Pozdrav svima, novi sam na forumu.

Dobio sam dopis iz Beca za ljekarski pregled i potvrdu o nekaznjavanju iz Britanije jer sam tamo studirao engleski pola godine tamo. Molio bih vas da mi odgovorite na slejdeca pitanja ako moze :)

Ispunio sam aplikaciju za potvrdu o nekaznjavanju u engleskoj i treba da posaljem sto prije ali neznam gdje i kada treba platiti 35 funti ne pise nigdje racun gdje mogu uplatiti lovu, dal netko ima iskusta u ovome?

Ljekarski:urin, krv, snimak pluca, test na hiv za koliko ljekarski bude gotov? Zdrav sam naravno ali neznam zasto se pravi diskriminacija prema ljudima koji imaju hiv pa da nemogu ici tamo...

Hvala pounooo :)))

Dragi forumasi,
da li neko zna koliko otprilike vremena treba da prodje od momenta aplikacije do neke prve povratne informacije? Poslali smo aplikaciju 7. decembra, jos uvek nemamo nikakav feedback, a takodje ne znam da li je moja prijava usla u onih prvih 500 po profesiji (vec je bilo 430 popunjeno kad smo poslali). Da li da se uopste nadam odgovoru od nih...? Hvala puno, pozdrav!

Nekakvom odgovoru mozete se nadati 40-tak dana od dana prijema papira,pa nadalje.Ne postoji neko tacno pravilo.Sta god da odluce javice vam(nadam se PER-om).U svakom slucaju ako ne odgovore u roku 120 dana,onda ih kontaktirajte.
Verovatno upadate u kvotu od 500 mesta.Tesko da za 7 dana stigne 70 prijava.Inace,ona tabela sa brojem prijava se update-uje pa je mozete proveravati.Nisam siguran,mislim da je dopunjavaju jednom mesecno.

@OnajTamo: Mnogo Vam hvala na odgovoru! Ulili ste mi dodatnu nadu ;)) Malopre sam konacno uspela da proverim da li je i kada posiljka primljena (na sajtu Post Office Canada) i videla sam da je stigla 20.12. To je malo knap, jer je cap reached za biologe odmah posle Nove Godine. Meni je za pocetak drago da je posiljka stigla, a uz malo srece sam valjda i upala, makar kao No 500 :))
Pozdrav!

mysticS,
šaljemo pozitivnu energiju da vam sutra stigne taj famozni mail, pa da malo bazamo po Vienni od nedelje! z:lol:

Jel vam piše na e-casu da su primili vaš lekarski?

OnajTamo, kakav je vaš status?

primili su nas lekarski davno jos, onda trazili jos jedan papir, i to smo poslali, sad smo na iglama preko mesec dana, ne znam sta da ti kazem stvarno ne znam ...

OnajTamo, druze drzi se, pribavi jos i taj papiric pa da se veselimo u Januaru :) drzim ti palceve :D

primili su nas lekarski davno jos, onda trazili jos jedan papir, i to smo poslali, sad smo na iglama preko mesec dana, ne znam sta da ti kazem stvarno ne znam ...

OnajTamo, druze drzi se, pribavi jos i taj papiric pa da se veselimo u Januaru :) drzim ti palceve :D

Nas eCas je ne promenjen zadnja dva meseca,zadnje sto su upisali je da su primili Medical.
Verovatno su me zamenili sa nekim od 4 osobe.Mi smo platili Sidney-u za 3 osobe,uradili 3 medical-a,u aplikaciji 3 osobe.Verovatno traze update iz banke zato sto smo polozili 17k i kusur CAD,sto nije dovoljno za cetvoro.
U svakom slucaju,dobice update iz banke,a nezavisno od toga moram resiti ovu zabunu...Valjda mi nece traziti 4 RPR:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

misticS drzimo vam palceve i nadamo se da cete izbeci ovake gluposti kao kod mene:ok::ok::ok::ok::ok:
barnilepo se provedite u Becu i pozdravite mi onog sto radi na mojoj aplikaciji.Mnogo me podseca na ove nase:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Imam dva pitanja, pa ako bi neko mogao da odgovori bio bih mu veoma zahvalan:

- Gde se u Beogradu moze uraditi fingerprint check, jer nam je potreban za vadjenje potvrde u inostranstvu da nismo osudjivani (police certificate)?
- na zvanicnom sajtu stoji da je za aplikaciju za Kvebek potrebno 63 poena (zajedno sa partnerom). Da li to znaci da ako nekome priznaju 63 (ili vise) poena da ce verovatno biti odobren za vizu, ako nije napravio neki previd u podnosenju papira? Tj. ne moze se desiti da neko bude odbijen bez nekog konkretnog razloga ako ima vise od tih 63 poena.

Hvala puno

zdravo svima - prvo da forumasima pozelim puno srece i puno viza u novoj godini:zjelka2:

sto se tice ovog pitanja - ako se dobro secam sem mene jos jedna osoba je imala potrebe da radi fingerprint check, mozda je bila redapple - ali ona je u bosni - ako se dobro secam neko ko je pre dosta vremena otputovao je sve odradio u beogradu (mi nismo). ... mozes da potrazis te postove, sigurno ce ti koristiti. mi smo malo potegli neke vezice u policiji mada nisam sigurna da je to neophodno svuda - u mestu gde mi zivimo smo izgleda bili prvi poslednjih godina (da ne kazem ikada) koji su to trazili. moze se desiti da ti traze neko obrazlozenje napismeno zasto ti je to potrebno, nama nisu nista naplatili, sve smo zavrsili u centralnoj policijskoj stanici (ili kako se to vec zove), vrlo brzo su nam uzeli otiske, posle smo te formulare odneli sudskom tumacu da prevede i poslali gde je trebalo i to je bilo to. ja sam se mnogo brinula kako cemo sve zavrsiti ali je na kraju bilo iznenadjujuce bezbolno (all things considered).

puno srece svimaz:D

zdravo svima - prvo da forumasima pozelim puno srece i puno viza u novoj godini:zjelka2:

sto se tice ovog pitanja - ako se dobro secam sem mene jos jedna osoba je imala potrebe da radi fingerprint check, mozda je bila redapple - ali ona je u bosni - ako se dobro secam neko ko je pre dosta vremena otputovao je sve odradio u beogradu (mi nismo). ... mozes da potrazis te postove, sigurno ce ti koristiti. mi smo malo potegli neke vezice u policiji mada nisam sigurna da je to neophodno svuda - u mestu gde mi zivimo smo izgleda bili prvi poslednjih godina (da ne kazem ikada) koji su to trazili. moze se desiti da ti traze neko obrazlozenje napismeno zasto ti je to potrebno, nama nisu nista naplatili, sve smo zavrsili u centralnoj policijskoj stanici (ili kako se to vec zove), vrlo brzo su nam uzeli otiske, posle smo te formulare odneli sudskom tumacu da prevede i poslali gde je trebalo i to je bilo to. ja sam se mnogo brinula kako cemo sve zavrsiti ali je na kraju bilo iznenadjujuce bezbolno (all things considered).

puno srece svimaz:D

i mi smo imali isto iskustvo. otisli u policijsku stanicu, centralnu, nismo tamo nikoga poznavali, objasnili sta nam treba, oni rekli sad cemo vam to mi uraditi. i to je to. nista nije kostalo, zahvalili se i otisli. isto tako smo bili jedini ikad da su tako nesto dosli da traze od njih. to su uvazili ovi iz FBI i sve je proslo super... evo malo deda mrazica dok su jos tuz:poz:z:Dz:Dz:)z:) srecni praznici svima

i mi smo imali isto iskustvo. otisli u policijsku stanicu, centralnu, nismo tamo nikoga poznavali, objasnili sta nam treba, oni rekli sad cemo vam to mi uraditi. i to je to. nista nije kostalo, zahvalili se i otisli. isto tako smo bili jedini ikad da su tako nesto dosli da traze od njih. to su uvazili ovi iz FBI i sve je proslo super... evo malo deda mrazica dok su jos tuz:poz:z:Dz:Dz:)z:) srecni praznici svima

Ok hvala, pokusacu u centralnoj policijskoj stanici.

hvala na savetu, ali moje zanimanje nije na listi, inace bismo vec nesto uradili... sta mislis, da li moze moj muz da posalje novu aplikaciju (njegovo je zanimanje bolje od mog)? da li je to uopste legalno? posto sam ja do sad bila nosilac, a sad bi bio on?
Stvarno je nehumano takvo cekanje,z:( ali ako je vase zanimanje na aktuelnoj listi, nemojte cekati, saljite novu aplikaciju, i kad ova nova krene povucite staru. Tako mozete dobiti vizu jos 2012 i necete morati cekati 2013 da pocne obrada.

:zpozdrav:

Back