Kako do Kanadske iseljeničke vize?

@Viktoria

Jeste li zavrsili sa lekarskim?

Zdravo Kalli, srecan vam put 10 februara! :kiss:

Lekarski smo uradili 14 decambra, iz IOM-a su poslali rezultate za London 22 decembra. Pogledala sam na trakeru posiljka je stigla ali ne moze biti dostavljena zbog praznike. Sada ce spavati u Londonu do 28 decambra, to je prvi radni dan posle Bozica.

Poslednja izmena:

Lekarski smo uradili 14 decambra, iz IOM-a su poslali rezultate za London 22 decembra. Pogledala sam na trakeru posiljka je stigla ali ne moze biti dostavljena zbog praznike. Sada ce spavati u Londonu do 27 decambra, to je prvi radni dan posle Bozica.

Super, sad ce i vama poziv ubrzo po praznicima... :super::super::super:

:bye:

Lekarski smo uradili 14 decambra, iz IOM-a su poslali rezultate za London 22 decembra. Pogledala sam na trakeru posiljka je stigla ali ne moze biti dostavljena zbog praznike. Sada ce spavati u Londonu do 27 decambra, to je prvi radni dan posle Bozica.

Super, januar=viza :poklon:
I onda mozemo zajedno 10og feb. da putujemo :D
:kiss:

@happy sunrise
Da,Toronto here we come :D

veliki pozdrav svima na forumu. Podigli ste mi nade na najvisi nivo!!! Moj muz( vanbracni partner ) i ja smo potpuno reseni da se selimo u CA, e sad...kao i kod svih vas ima problema. Idemo za pocetak u posetu Torontu, sada u januaru, pa posle cemo vec nekako...

Ima li iko iskustva sa zvanjem trenera.... moj muz je bio profi boxer, a sada vec duze vreme radi kao trener i sudija na mecevima! Imamo li ikakve sanse da apliciramo kao Self-employed... ja sam po struci fizioterapeut tehnicar....

Ovo je u stvari i dobra cena jer, ako si primerio kojim slucajem, lokacija je Downtown Vankuvera. Da napravim poredjenje: dobrodosli u Beograd, stan za 600 evra od 25 kvadrata kod terazijske cesme ili u knez mikinoj.
Ne razumem sta je poenta postavljanja linka i komentara koji mu je prethodio? Moze da se nadje stan daleko veci za iste pare, a to znam zato sto i ja upravo trazim stan za sebe. Lokacija je npr Zvezdara u odnosu na skupstinu Srbije (pravim ovakva poredjenja jer sumnam da drustvu sa foruma znace nesto imena Burnaby, Richmond, North Vancouver, West Vancouver itd i sl.)
Nasao sam stan za 700$ mesecno, voda+struja+grejanje+parking u zgradi+ful namesten na lokaciji koja se zove commercial broadway.
Uglavnom se za te pare mogu naci stan/soba u podrumu ili polu podrumu neke kuce, ali nije ne moguce da se nadje stan u zgradi za identicnu sumu.

Toliko.
-m

P.S. Spec pozz za dassal! :)

Poslednja izmena:
Zdravo,

Vidim iz tvog potpisa da su vam trazili dopunu dokemenata posle lekarskih pregleda. Sta su vam trazili?

Ne staj mi na muku,ja se nadao mail-u za pasose,a oni poslali pismo da im posaljem potvrdu iz vojnog odsekaz:(z:(z:(
Radi se o tome da nisam sluzio vojsku,pa ih je interesovalo objasnjenje zasto nisam ili da im posaljem neki dokument iz vojnog odseka,odakle mogu da vide objasnjenje.

Heeejjj, pa srecno u Kalgariju. Mi tek putujemo u martu, mislili smo da se ne preseljavamo bas po najvecoj zimi, ali vidim da ste vi hrabriji. Imate li nekoga tamo???? Moramo piti kafu cim se smjestimo.....

Ejj, kafu pijemo obaveznooo! :) A mi cemo, kao tad vec ''stari'' Kanadjani, biti puni iskustva i imacemo o cemu da pricamo iako se do tada necemo poznavati.
Srecno! :zddm3:

:zdm5:

Ne staj mi na muku,ja se nadao mail-u za pasose,a oni poslali pismo da im posaljem potvrdu iz vojnog odsekaz:(z:(z:(
Radi se o tome da nisam sluzio vojsku,pa ih je interesovalo objasnjenje zasto nisam ili da im posaljem neki dokument iz vojnog odseka,odakle mogu da vide objasnjenje.

Izvini sto sam ti stala na zulj, bas mi je zao sto uvek razvlace stvari.z:(, to su mogli da traze i pre MR-a. Ali druze, gore glava, posalji im i to i bice sve u redu:zimag:.

Mene do sad nista nije zaobislo, cak sam bila i na intervju, zbog toga i pitam sta li jos moze da me snadze.:zroll: Nadajmo se da ce sve biti u redu:zjelka2:

Viktoria:zpozdrav:

Izvini sto sam ti stala na zulj, bas mi je zao sto uvek razvlace stvari.z:(, to su mogli da traze i pre MR-a. Ali druze, gore glava, posalji im i to i bice sve u redu:zimag:.

Mene do sad nista nije zaobislo, cak sam bila i na intervju, zbog toga i pitam sta li jos moze da me snadze.:zroll: Nadajmo se da ce sve biti u redu:zjelka2:

Viktoria:zpozdrav:

Nema potrebe da se izvinjavas Viktoriaz z:lol:z:lol:z:lol:
Vidim da vas je svasta snaslo,ali valjda ce biti i to gotovo...Nakon medical-a ja sam pomislio zbogom dhl,tracking,prevodioci,salteri,administracija,ali iskreno sad samo sutim i nadam se.z:lol:z:lol:z:lol:

Neka samo to bude gotovo,pa da covek ne zali truda,nerava i novcaz:shock:z:shock:z:shock:z:shock:z:shock:z:lol:

Ne znam sta da ti napisem druze, a znam kako ti je i mi smo isto poslali dopunu dokumenata posle lekarskog, isto vojska, :( ali proci ce jos i to pa cemo i mi dobiti nase VIZE :D

Srecno :)

veliki pozdrav svima na forumu. Podigli ste mi nade na najvisi nivo!!! Moj muz( vanbracni partner ) i ja smo potpuno reseni da se selimo u CA, e sad...kao i kod svih vas ima problema. Idemo za pocetak u posetu Torontu, sada u januaru, pa posle cemo vec nekako...

Ima li iko iskustva sa zvanjem trenera.... moj muz je bio profi boxer, a sada vec duze vreme radi kao trener i sudija na mecevima! Imamo li ikakve sanse da apliciramo kao Self-employed... ja sam po struci fizioterapeut tehnicar....

Zdravo frablokis,

Dobrodosla na forumu.z:) Tvoje zanimanje je na listi i glavni aplikant mozes biti ti. Mozes poceti sa citanjem odavde:

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-factors.asp

Sa ovog linka mozes videti koliko aplikacija su primili do sada:

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/complete-applications.asp

Puno srece!z:)

Predali smo u septembru 2007 i evo jos malo pa cetiri godine kako cekamo. In process... Da li neko zna da li je moguce promeniti status aplikacije, npr povuci ovu aplikaciju i predati po novom. Stvarno, ne znamo sta da ocekujemo. Ima li neko slicna iskustva? Pozdrav

hej cao,
novi smo na forumu, ali stari po stazu :(. predali smo u novembru 2007, a u avgustu 2011 dobili isto obavestenje kao i ti - nista do januara 2013. to nas je potpuno porazilo jer smo vec sagoreli od cekanja. htela sam samo da te pitam sta ste uradili i da li ima neke nade da se ipak situacija resi pre toga? meni sad najteze pada to sto vidim da ne moraju ni u januaru 2013. da rese stvar, nego ce da produzavaju dok njima odgovara... uzas! izvini ako si vec pisao na ovu temu, ali procitala sam 50-etak stranica, pa cu sutra da nastavim do kraja teme...
veliki pozdrav!

Cao svima,

Zaista puno ljudi odlazi iz Srbije. Od prethodnog popisa, po nezvanicnim informacijama, otislo je oko 300 hiljada ljudi iz zemlje, a koliko ih tek planira odlazak!

Ja takodje veslam ka Kanadi (ali bukvalno posto sam mornar :)) i u procesu sam za spouse vizu, ako bog da, da doveslam i ja do Kanade u toku sledece godine.
Ima li nekoga u Ottawi i okolini? Ja cu biti tamo u pocetku ali planiram da sa suprugom ubrzo posle useljenja idemo u Toronto.
Posto cu biti svez imigrant, znam ukupno petoro ljudi u Kanadi, ali voleo bih da upoznam sto vise ljudi i uvek sam raspolozen za druzenje.

Nisam detaljno prosao kroz celu temu i postove, ali koliko vidim, ovde svi uglavnom idu na skilled program, ima li neko da ide na spouse varijantu? Ja apliciram kao spouse i to outside of Canada posto je supruga dosla u UK kako bi se vidjali jer ja u Kanadu ne mogu ni turisticki iako imam usa vizu.

Svoju "military booklet" prevedenu sam poslao zajedno sa aplikacijom iako ne traze. Koliko sada otprilike traje proces ako nije bilo problema sa vojskom? Znam da sve zavisi od slucaja do slucaja i video sam na forumu canadavisa par slucajeva koji se zavrse vec nakon 3 meseca, ja sam skroman i nadam se da ce biti gotovo za nekih 6-7 meseci a sve pre toga je super! Lekarski sam radio jos u Novembru ali jos nije obradjen u Londonu kod AZIZ-a kako stoji u DHL tracking-u.

Srecno svima sa vizama i odlaskom!

Pozdrav :-)

Poslednja izmena:

Back