Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Okružni sud u Bijeljini

Uvjerenje o nekažnjavanju

KAKO DOBITI UVJERENJE O NEKAŽNJAVANJU?

Uvjerenje o nekažnjavanju izdaje nadležni policiski organ na osnovu službenih evidencija u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske, sto se često poistovjećuje sa izdavanjem uvjerenja o nevođenju krivičnog postupka, a radi se o dva različita uvjerenja.

U BiH se uvjerenje o nekažnjavanju vadi u MUPu prema mjesto rođenja bez obzira na to gdje se trenutno stanuje - tako da vjerovatno vam zato nisu izdali jer je suprug rođen u Srbiji.. logično bi bilo da je to objašnjenje dovoljno, ali kod viza, čovjek nikad nije siguran :(

Poz svim forumasima.
Prvo da se izvinim sto cete izgubiti 10 min citajuci sve ovo :)
Posto nigde nisam uspela da nadjem odgovor na neka moja pitanja postavicu ga Vama: Trudna sam 3 meseca i sa suprugom zelimo da pokusamo da se uselimo u Kanadu preko FSW programa. E sad, imam zavrsenu visu skolu 2.5 god ali bez dana radnog iskustva (radila na crno 2 god). NOC 5243-b fashion designer tj Dizajn i modelovanje odece po nashki. Suprug ima srednju, MSCA tj proof of achievement diplomu bez datih ispita jer nije imao para da iste ide da polaze, i diplomu narodnog univerziteta za operatera racunara 1god :) word, office..., ima svoju radnju: prodaja i servis racunara nekih skoro 3 godina, i pre toga radni staz od 3 godine na poslu knjigovodje, i 3 meseca radni staz za odrzavanje i instaliranje telekomunikacione opreme. Radio sve i svasta od instaliranja alarma do el. popravki svega i svacega ali nema nista napismeno osim gore navedenog. Naravno polagace ields test, odlicno zna engleski. I imamo tetku u Torontu :).

1. Da li da pokusavamo uopste ili ne? Ono sto me je strah je od tog skenera na med testu zbog bebe (ako uopste i dodjemo do tog testa)?
2. Tetka hoce i moze da nadje prearranged job za supruga ali za sta da glasi taj posao?

Hvala Vam opet na potrosenom vremenu i stvarno se nadam na Vasem odgovoru jer nemogu nigde osim ovde da ga nadjem.

Pozdrav

Ja mogu da ti dgovorim na 1. pitanje posto smo bili u istoj situaciji.
Prijavite se regularno i kada vam se rodi dete, moracete da uradite dopunu papira. Sam test necete raditi sve dok se dete ne rodi - cak mislim da u tako visokoj trudnoci oni nece pristati da rade rengen (nije skener). dok polozite IELTS proci ce 2 meseca, dok se prijavite,... Mislim da necete doci u situaciju da se brinite oko medicala - tj. da ce medical da stigne posle rodjenja deteta.

Cestitke svima koji su dobili lepe vesti, sve najbolje!
Mi polako privodimo kraju skupljanje dokumentacije i jedino sto nam moze poremetiti planove da do kraja ove godine posaljemo papire jeste to sto nasa policija strajkuje i ne mogu ni da podnesem zahtev za potvrdu iz sup-a!!! Ali dobro,to je sve ovde normalno , a mi radimo na tome da se resimo tih muka ( strajkova,restrikcija,barikada,blokada...) Sve ce valjda jednom biti ruzno secanje :worth::worth::worth:

ovo je u West Hastings Streets, prakticno u samom centru grada....
..prosto je nelogicno da pokusavaju da naprave `jeftine` stanove za rentiranje na toj lokaciji..sto se na kraju i vidi da su vise nego preskupi..
pogledajte samo komentare ispod clanka...

ali evo link-a jedne od zgrada u West Hastings, pa vi uporedite sa soliterima u Srbiji
http://www.6717000.com/listings/condos/V919082-1404-1228-w-hastings-st.html

u Downtown se moze naci 1 bedroom za oko $1000, a okolnim prigradskim mestima (kao sto bi u Bgd bilo Mirijevo, Medakovic, P.Brdo) moze 2 bedroom za te pare

Vancouver je jedan od najskupljih Kanadskih gradova za zivot, puno kapitala iz Azije, velika potraznja za stanovima, pa su i cene srazmerne potraznji

Poslednja izmena:
Dobrodosli u Beograd - prosecna plata 380€, iznajmljivanje jednosobnog stana od 30 kvadrata oko 150€ + komunalije 50€, potrosacka korpa za dvoclanu porodicu oko 300€ ...
I sta dalje reci ...

Slično i u Sarajevu - plata 400 eura, stan 175, komunalije sa grijanjem 100 - hrana skupa...

Svjež san: Vjerovatno toliko razmišljam o Kanadi da mi je sinoć u snu poštar donio pasoš sa vizom... Pasoš nije bosanski, već kanadski... i lijepo pročitam da do marta moramo useliti... Pomislih, kako smo dobro pripremili aplikaciju, da su nam odmah pasoš dali :hahaha: :)

Kolege, forumasi, drugari...,

Samo da javimo da su nam od prekjuce vize u pasosima a od juce i karte u rukama... :)
Ne znam sta bismo rekli sem da su osecanja jako, jako pomesana. Variraju od tuge i sete do radosti i ogromne zelje da ostvarimo svoje snove. Verovatno je to i normalno jer nije tako lako spakovati ceo dosadasnji zivot u par kofera i krenuti u jedan sasvim novi.
Od srca vam svima zelimo da i svi vi krenete u ostvarenje svojih snova sto pre.

:bye:

Samo da javimo da su nam od prekjuce vize u pasosima a od juce i karte u rukama... :)
Ne znam sta bismo rekli sem da su osecanja jako, jako pomesana. Variraju od tuge i sete do radosti i ogromne zelje da ostvarimo svoje snove. Verovatno je to i normalno jer nije tako lako spakovati ceo dosadasnji zivot u par kofera i krenuti u jedan sasvim novi.

:heart::heart::heart:

Sve sam vam vec rekla!:)

Bravo!!! Koji je avio prevoznik? Kada putujete?
Želimo vam sve najbolje!!! Biće sve OK! :bye:

Supeeeeeeeer!
I potpuno vas razumemo sto se emocija tice :) :(

Bravo!!! Koji je avio prevoznik? Kada putujete?
Želimo vam sve najbolje!!! Biće sve OK! :bye:

Ma da, bice sve ok, zato smo se svi borili i borimo se i dalje. 'ajte i vi za nama...mada moram priznati da smo se nadali da cemo zajedno u Bec. Kako god u pitanju su dani kada ce i vama stici poziv za viziranje. :ok:

Putujemo 25.01. Beograd - London - Calgary (Jat i British). Karte su kostale po 500eura one way.

Cestitam od srca!!z:bv: Zelim vam ostvarenje svih zelja i snova u novoj domovini i novom zivotu!:zjelka3:

Viktoria

Ma da, bice sve ok, zato smo se svi borili i borimo se i dalje. 'ajte i vi za nama...mada moram priznati da smo se nadali da cemo zajedno u Bec. Kako god u pitanju su dani kada ce i vama stici poziv za viziranje. :ok:

Putujemo 25.01. Beograd - London - Calgary (Jat i British). Karte su kostale po 500eura one way.

Joj ćuti, kao na iglama smo!!! Jedva se odupirem porivu da proveravam mail svakih 15 minuta! :dash: :D
Inače, pre par dana su nam u statusu dopisali Medical results have been recived. Nadamo se da je to-to i da je pitanje dana...
Vi baš brzo putujete, svaka čast! Od srca vam želimo sve najbolje u novom životu!

NEKA VAM JE SA SRECOM
Ne sumljam da cete se snaci:D:D:D:D:D:D

Back