Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Pozdrav svima!:)

Cestitke onima koji su otisli i onima koji ce uskoro otici!:)

Mi nista nismo uradili od onog nesrecnog refusal letter-a iz Beca, cekamo ne znam ni ja sta...:)

Nego, slucajno naletim na neki kurs u trajanju od godinu dana, vezano za medicinske sestre. Kurs je online, ne kosta puno i pocinje u februaru, i na kraju se dobija (citiram) - Po završetku eSestrinstvo akademije svaki polaznik dobija Certifikat / Uvjerenje o uspješnom pohađanju Akademije sa pohađanim planom i programom i svladanim vještinama.

I sad se ja mislim-dal' bi se to moglo smatrati Trade/ Apprenticeship :Diploma completed in a specific trade, such as carpentry or auto mechanics. Ako bi to tako posmatrali imala bih dovoljno poena ovaj put. Plasim se da opet u Becu ne kazu-e, al' ovo je online ili tako nesto, posto je ocigledno da nama traze dlaku u jajetu.

A gde bih drugo pitala, nego ovde...:) Feel free da izrazite svoje misljenje.:rtfm:

Mi nista nismo uradili od onog nesrecnog refusal letter-a iz Beca, cekamo ne znam ni ja sta...:)

Nego, slucajno naletim na neki kurs u trajanju od godinu dana, vezano za medicinske sestre. Kurs je online, ne kosta puno i pocinje u februaru, i na kraju se dobija (citiram) - Po završetku eSestrinstvo akademije svaki polaznik dobija Certifikat / Uvjerenje o uspješnom pohađanju Akademije sa pohađanim planom i programom i svladanim vještinama.

I sad se ja mislim-dal' bi se to moglo smatrati Trade/ Apprenticeship :Diploma completed in a specific trade, such as carpentry or auto mechanics. Ako bi to tako posmatrali imala bih dovoljno poena ovaj put. Plasim se da opet u Becu ne kazu-e, al' ovo je online ili tako nesto, posto je ocigledno da nama traze dlaku u jajetu.

A gde bih drugo pitala, nego ovde...:) Feel free da izrazite svoje misljenje.:rtfm:

Jel moze neko lakse pitanje:D
Sto ne pogledate na onom drugom forumu,tamo svasta nesto ima;)

Cao
prvo sto treba da vidis koliko ti poena fali pa da onda pogledas sta mozes da uradis da dodjes do njih.
neznam kako moze sestrinstvo da se racuna kao trade kada je to licencirano zanimanje?
mozda da dobijete vise poena iz jezika?
a radno iskustvo da li radite ili ne?
puno srece

OnajTamo, nema lakih pitanja u mom slucaju! Hahahaha...:)

O, Canada forever, ne moze ni to- imam vise od 4 god. iskustva u struci, a za engl. dobijam 4 high. Ovaj kurs (ako bi ga priznali) doneo bi mi 12 poena za education i onda bih imala tacno koliko treba. Znaci- ili da upisem Visu medicinsku sto nema sanse, ili da ucim francuski, i to da pocnem od dve reci koje znam-bonzur i mersi...:) Nista drugo ne mogu da promenim...

Svakako, hvala na odgovorima, iskopacemo valjda nesto.:)

misic misica ja sam ti ovo nasla

A distance learning credential is eligible for points as long as it meets the definition of a credential
as outlined in R73. If the credential is not described in terms of number of years duration (i.e.,
three-year bachelor’s degree), officers should apply the definition of full-time equivalent study and
knowledge that the visa office has acquired on local education institutions and credentials.
There is a high incidence of fraud in this area. Verification checks should be conducted with
issuing institutions to ensure that program integrity standards are respected.

• “Educational credential” is defined in R73 as any diploma, degree or trade or apprenticeship
credential issued on the completion of a program of study or training at an educational or
training institution recognized by the authorities responsible for registering, accrediting,
supervising and regulating such institutions in the country of issue.
• “Full-time” is defined in R78(1) as requiring at least 15 hours of instruction per week during
the academic year, including any period of training in the workplace that forms part of the
course of instruction.
• “Full-time equivalent” means, in respect of part-time or accelerated studies, the period of time
that would have been required to complete those studies on a full-time basis.

In order to be awarded points for Associate's degrees on Permanent Residency applications, Citizenship and Immigration Canada (CIC) requires that applicants have received a certificate or diploma from an accredited educational institution. To be accredited, the institution must be authorized by the educational authorities in the country, province, or state where the school is located to grant degrees, diplomas, or certificate to its students. Points will not be awarded to applicants who have discontinued a program of study without receiving a certificate, diploma or other credential.

IMG_0106.jpg
IMG_0107.jpg
IMG_0108.jpg
IMG_0109.jpg
IMG_0110.jpg

Back