Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Pozdrav buduci Kanadjani!! ;)

Mene bi zanimalo dali netko ima iskustva ecas statusima.

Moja aplikacija je primljena u CIO 22.08.2011. kao FSW2 (sa AEO)
15.11.2011. mi je stigao PER i dan kasnije mi je ecas status bio "In Process" - "We received your application for permanent residence on August 22, 2011."
Taj ecas status mi je trajao sve do danas 15.12. kada mi je nestala adresa i pojavio se iduci status: "Decision Made" - "We started processing your application on August 22, 2011.
We sent you a letter on December 13, 2011 about the decision on your application. Please consider delays in mail delivery before contacting us."

Buduci da mi do sada nije stigao MR da li "Decision Made" status znaci da mi je aplikacija odbijena u ambasadi u Becu???

Pozdrav i svima sretno sa ostatkom procesa.

To je bio Vancouver do sada, kada sam dolazio iz Montreala a sada krece Montreal foto sešn :)
obavezno moramo napraviti udruzenje sa krstarice, ja sad gledam facebooku i tamo sve imigranti sa kojima smo poceli caskati prije 5 godina... ja se prijavljujem da budem pokretac udruzenja u Calgary/u.... hahahahahha
cestitam svima najiskrenije, ja sam malo mator clan pa ne znam sve pojedinacno, ali svima zelim svu srecu u Kanadi, neki ce mozda i prije nas preko atlantika.. Mi idemo u martu i jedva cekamo.... sad sam procitala novi post na ovom blogu i super mi je, mala rekapitulacija prvih sedam mjeseci zivota ovog mladica u Kanadi... procitajte obavezno http://istrazivac.wordpress.com/2011/12/13/zivot-na-sjeveru-13-12-2011/

Poz svim forumasima.
Prvo da se izvinim sto cete izgubiti 10 min citajuci sve ovo :)
Posto nigde nisam uspela da nadjem odgovor na neka moja pitanja postavicu ga Vama: Trudna sam 3 meseca i sa suprugom zelimo da pokusamo da se uselimo u Kanadu preko FSW programa. E sad, imam zavrsenu visu skolu 2.5 god ali bez dana radnog iskustva (radila na crno 2 god). NOC 5243-b fashion designer tj Dizajn i modelovanje odece po nashki. Suprug ima srednju, MSCA tj proof of achievement diplomu bez datih ispita jer nije imao para da iste ide da polaze, i diplomu narodnog univerziteta za operatera racunara 1god :) word, office..., ima svoju radnju: prodaja i servis racunara nekih skoro 3 godina, i pre toga radni staz od 3 godine na poslu knjigovodje, i 3 meseca radni staz za odrzavanje i instaliranje telekomunikacione opreme. Radio sve i svasta od instaliranja alarma do el. popravki svega i svacega ali nema nista napismeno osim gore navedenog. Naravno polagace ields test, odlicno zna engleski. I imamo tetku u Torontu :).

1. Da li da pokusavamo uopste ili ne? Ono sto me je strah je od tog skenera na med testu zbog bebe (ako uopste i dodjemo do tog testa)?
2. Tetka hoce i moze da nadje prearranged job za supruga ali za sta da glasi taj posao?

Hvala Vam opet na potrosenom vremenu i stvarno se nadam na Vasem odgovoru jer nemogu nigde osim ovde da ga nadjem.

Pozdrav

Forumasi moze li jedna velika pomoc? Skupili smo 99 % potrebnih papira za FSW ali imamo jedan veliki problem! Moj suprug je dve godine imao prebivaliste u Bosni i samim tim nam je potrebno uverenje o nekaznjavanju i iz Bosne. U Bosni smo bili i nacelnik policijske stanice u Bijljenini nam je izdao papir gde pise da oni nisu u mogucnosti da nam izdaju uverenje jer bi svaki eventualni krivicni postupak bio prenet u mesto rodjenja, odnosno Beograd. Znaci, mi nemam uverenje vec imamo objasnjenje zasto nemamo uverenje! :(( Da li da pokusamo da apliciramo sa ovim papirom? Mada, danas smo pricali sa jednim policajcem koji kaze da je svaka zemlja u obavezi da ovakvo uverenje izda. Sta da radimo? Da, i vrlo nam je hitno jer se nas NOC polako ali sigrno popunjava...

Forumasi moze li jedna velika pomoc? Skupili smo 99 % potrebnih papira za FSW ali imamo jedan veliki problem! Moj suprug je dve godine imao prebivaliste u Bosni i samim tim nam je potrebno uverenje o nekaznjavanju i iz Bosne. U Bosni smo bili i nacelnik policijske stanice u Bijljenini nam je izdao papir gde pise da oni nisu u mogucnosti da nam izdaju uverenje jer bi svaki eventualni krivicni postupak bio prenet u mesto rodjenja, odnosno Beograd. Znaci, mi nemam uverenje vec imamo objasnjenje zasto nemamo uverenje! :(( Da li da pokusamo da apliciramo sa ovim papirom? Mada, danas smo pricali sa jednim policajcem koji kaze da je svaka zemlja u obavezi da ovakvo uverenje izda. Sta da radimo? Da, i vrlo nam je hitno jer se nas NOC polako ali sigrno popunjava...

http://www.cic.gc.ca/english/information/security/police-cert/europe/bosnia-herzegovina.asp

tu piše kako doći do potvrde. možda biste trebali postupiti po ovome:
If you live outside Bosnia-Herzegovina:
You should apply in person at the Bosnian embassy or consulate or authorize a representative in Bosnia-Herzegovina to apply on your behalf.

uostalom možete poslati papire i ovako jer potvrda o nekažnjavanju nije obavezna, ali moguće da će vam to produžiti proces jer mogu zatražiti da postupite prema ovoj uputi o dobivanju potvrde o nekažnjavanju iz BIH

Back