Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Dragi svi redom... iz prikrajka čitam temu već 10ak dana i još nisam stigao do kraja... Pa je bilo vrijeme i da se uključim malo aktivinije :)

Svima redom čestitke za pozitivne rezultate ishoda procesa :) :worth:
Svima koji su dobili NER: ne predajte se

Odmah bih nešto da priupitam: S obzirom na popunjenost odnosno CAP reached naše NOC šifre, to znači da se za slanje aplikacije treba čekati 01.07.2012?

Zna li neko šta se dešava sa onima koji su poslali aplikacije a u popunjen je NOC za ovu godinu - da li vrate aplikaciju ili ostaju za sljedeću godinu?

Ne zamjerite ako već postoji odgovor, jer čitam redom, a nisam još stigao do 'svježih' stranica...

Hvala i bolje vas našao :):):)

Pozdrav

Tako je, moras cekati 01.07.2012. i ako se aplikacija salje prije bit ce vracena, osim ako CAP nije popunjen. Nista oni ne cuvaju kod sebe.

Da, mi smo predali za federalnu, pa zatim za Kvebek, cak i pre nego sto su nas odbili za federalnu. U stvari, shvatili smo da ima velike sanse da nas odbiju za tu kategoriju i odlucili da predamo za Kvebek pre nego sto dobijemo odgovor da ne bismo gubili vreme. Nema to nikakve veze, mozes slobodno da napises da ste aplicirali. Mi smo to uradili i svejedno dobili vizu za Kvebek, niko nam nikad nije pravio probleme zbog prijave za FSW.

Draga Jana,
jesu vas do kraja odbili ili ste povukli pre toga? Nas jesu i to je nama sada problem, barem u glavi, ne pise da se navede razlog tome...a zaista nije bilo do nas.
Puno pozdrava i hvala.
B i M

Draga Jana,
jesu vas do kraja odbili ili ste povukli pre toga? Nas jesu i to je nama sada problem, barem u glavi, ne pise da se navede razlog tome...a zaista nije bilo do nas.
Puno pozdrava i hvala.
B i M

Jesu, na kraju su nas stvarno odbili za federalnu, kao sto smo i pretpostavili. Mislim da smo dobili pismo da nas odbijaju nekih mesec dana posto smo predali za Kvebek. Nisu nam se zanimanja nalazila na novoj listi, ali za Kvebek smo ispunjavali sve uslove i sve je proslo bez ikakvih problema.

Zdravo drugari! Iskrene cestitke svima sa pozitivnim pomakom i pozitivne vibracije onima koji nestrpljivo cekaju da se nesto desi...

Ukratko, mi smo pokupili vize prosle nedelje u Becu (sve je proslo smoothly :) , ujutru uplatili fee u banci, predali pasose oko pola devet u ambasadi i pokupili ih u 2 popodne istog dana)... Idemo za Vancouver krajem januara...

@mysticS - mi smo popunjavali i slali popunjen taj obrazac (military table - details of military service)... generalno samo podatke saglasne sa onima iz suprugove vojne knjizice kad je i gde sluzio vojni rok (mandatory service)... ako te zanima nesto konkretno baci mi pm... pozdrav!!!!

Sve cestitke! :super::super::super:
Zelimo vam i u buduce sve najbolje!

:bye:

@ kalli & VictorEcho

Cestitamo! :klap: :klap: :klap: :super:

Dobro dosli u Kanadu! :super: :ok:

Nemoj da slusas svog dragog vec odmah spremite kofere i svakoga dana ubacujte po nekoliko stvari u njih. Tako sam i ja mislio - spakovacemo se za 2 dana, pa poslednje 2-3 nedelje pred put nismo znali gde nam je glava. :dash:

U pitanju je ogroman posao a vreme brzo leti.

Srecan put. :bye:

Hvala Vrachar! Jedva cekam da dodjemo :super:

A dragom cu odmah da pokazem tvoj post - da ne treba da ga slusam, jupiiiiiiii :zcepanje::super::zcepanje:

Zvali su nas iz danas ambasade da su nam stigli pasosi i dragi ih je upravo pokupio
:vatromet::orkestar::zurka::orkestar::vatromet:

E sad zaista treba da krenemo da planiramo put :D
Moramo da udjemo u Kanadu do maja (ne znam kojom racunicom je to godinu dana od lekarskog), februar u najavi :)

Zelim svima vama koji cekate da sto pre stignu lepe vesti :pop2:

Cestitamo! :super::super::super:
A sad lagano prionite na spremanje da se nesto vazno ne zaboravi :D

Zdravo drugari! Iskrene cestitke svima sa pozitivnim pomakom i pozitivne vibracije onima koji nestrpljivo cekaju da se nesto desi...

Ukratko, mi smo pokupili vize prosle nedelje u Becu (sve je proslo smoothly :) , ujutru uplatili fee u banci, predali pasose oko pola devet u ambasadi i pokupili ih u 2 popodne istog dana)... Idemo za Vancouver krajem januara...

Vi ćete baš brzo da putujete.... Uživajte i pripremajte se polako... puno sreće!!! :)

Dragi ljudi,
mi smo krajem 2008. bili odbijeni za FSW jer nismo izasli na onoj famoznoj listi zanimanja. Vratili nam parice...e sada bismo mi za Quebec, ali tamo u prijavi jasno pitaju da liste ikada aplicirali....bili odbijeni...to nas je naravno malo ponukalo, jer za Quebec ako te odbiju ne vracaju novac. Da li je neko bio odbijen za FSW i onda otisao za Quebec?
Hvala puno...
B i M.

U istoj situaciji smo bili i mi 2008. Sad idemo na intervju za CSQ, pa javljamo kako je proslo...

Mislim da je York u pitanju, vi ste blize vodi :)
I da imamo tamo rodbinu, kod njih cemo za pocetak. A vi?

Ja obozavam sneg, ali vise ako skijam po njemu ;) Nadam se da ga necu omrznuti :D

Cestitam Kallli,zelim vam sve najbolje u buducem zivotu u Kanadi! :vatromet:
Vidim da i vi imate tamo rodbinu ,pa me interesuje da niste isli na program spajanja porodice? Mi radimo na tome, jer mi je brat tamo, pa me interesuje da li je iko sa foruma imao to iskustvo?! :bye:
I naravno, ako je neko dobio vizu po ovom programu, najvise me interesuje koliko je trajala procedura?

Cestitam Kallli,zelim vam sve najbolje u buducem zivotu u Kanadi! :vatromet:
Vidim da i vi imate tamo rodbinu ,pa me interesuje da niste isli na program spajanja porodice? Mi radimo na tome, jer mi je brat tamo, pa me interesuje da li je iko sa foruma imao to iskustvo?! :bye:
I naravno, ako je neko dobio vizu po ovom programu, najvise me interesuje koliko je trajala procedura?

Hvala :)
Mi smo isli po FSW1 programu.
Spajanje porodice je samo ako su u pitanju najblizi clanovi - roditelji i braca/sestre. Ja imam tetku, koja je po njima dalji rod koliko god da je nama bliska :)

Mislim da je York u pitanju, vi ste blize vodi :)
I da, imamo tamo rodbinu, kod njih cemo za pocetak. A vi?

Ja obozavam sneg, ali vise ako skijam po njemu ;) Nadam se da ga necu omrznuti :D

Da, ako odemo tamo bićemo na jezeru. Etobicoke je na odličnom mestu.
Nemamo nikoga od bližih tamo, nažalost. Planiramo da nađemo stan preko nekih poznanika.
Jeste počeli da tražite avio karte? Ja ne mogu da se uzdržim od silnog planiranja, a još nismo ni PPR dobili! :)

@Vrachar, @happy sunrise, @barni - ljudi hvala na cestitkama.
@Vrachar - Nadam se da su se vasa ocekivanja ispunila i zelim va svu srecu!
@happy sunrise, @barni - pa kako vidim i vasi se koferi smese :)... ajd, drzim palceve da ih sto pre pakujete. Puno srece - ocekujem da uskoro postujete da ste dobili PPR!!!
@kalli - slazem se sa savetom Vrachara o pakovanju, samo ni ja nikako da pocnem konkretno da spremam stvari, mada smo uveliko poceli da pravimo spiskove, i zavrsavamo okolne stvari koje se moraju zavrsiti. Sto se karata tice, obratite paznju da su povratne karte kud i kamo jeftinije od karata u jednom pravcu (nelogicno, ali je tako), tako da se mozda isplati i uzeti povratne, pa ih posle zameniti / cancel-ovati - sta god :think:... sve sto smo mi nalazili je bilo skoro 2 puta jeftinije ako su povratne od one way karata. Istini za volju mi ne krecemo iz Srbije, ali cisto sumnjam da to ima veze...

Pozdrav svima!!!

Back