Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Zdravo drugari! Iskrene cestitke svima sa pozitivnim pomakom i pozitivne vibracije onima koji nestrpljivo cekaju da se nesto desi...

Ukratko, mi smo pokupili vize prosle nedelje u Becu (sve je proslo smoothly :) , ujutru uplatili fee u banci, predali pasose oko pola devet u ambasadi i pokupili ih u 2 popodne istog dana)... Idemo za Vancouver krajem januara...

@mysticS - mi smo popunjavali i slali popunjen taj obrazac (military table - details of military service)... generalno samo podatke saglasne sa onima iz suprugove vojne knjizice kad je i gde sluzio vojni rok (mandatory service)... ako te zanima nesto konkretno baci mi pm... pozdrav!!!!

Poslednja izmena:
:(
Zdravo drustvo,
odbijeni smo, nisam jos poslala pismo u kome se zalim, ali sam ga sastavila. POslala bih im neki dokument da ih uverim da sam bila finansijski admnistrator 0111, sta mislite koji dokument da im posaljem da ih uverim. Odbili me jer mi u ugovoru stoji administrator , a referenci finansijski administrator. I zato sto sam, kazu ,repisala opis duznosti iz NOC a.
Echoes sta si ti slao osim pisma, kazes da si isao stavku po stavku da ih ubedis , ali nisu prihvatili.
Da posaljem deponovani karton? ja sam bila jedino lice u firmi zaduzeno za finansije, radila sam sve poslove finansija, bila finanisjski kontrolor, administrator, racunovodja, izvestavala centralu u Engleskog,planirala finansije, i nisu mi prihvatili referencu od regionalnog direktora, zato sto ugovor nije u skladu sa referencom.
Jel ima neko ko je iz ove branse da mi pomogne?
hvala unapred
ne gubim nadu

Zdravo drugari! Iskrene cestitke svima sa pozitivnim pomakom i pozitivne vibracije onima koji nestrpljivo cekaju da se nesto desi...

Ukratko, mi smo pokupili vize prosle nedelje u Becu (sve je proslo smoothly :) , ujutru uplatili fee u banci, predali pasose oko pola devet u ambasadi i pokupili ih u 2 popodne istog dana)... Idemo za Vancouver krajem januara...

Hvala na pomoci victorEcho :P
ko zna mozda budemo u istom avionu ;)

Dragi ljudi,
mi smo krajem 2008. bili odbijeni za FSW jer nismo izasli na onoj famoznoj listi zanimanja. Vratili nam parice...e sada bismo mi za Quebec, ali tamo u prijavi jasno pitaju da liste ikada aplicirali....bili odbijeni...to nas je naravno malo ponukalo, jer za Quebec ako te odbiju ne vracaju novac. Da li je neko bio odbijen za FSW i onda otisao za Quebec?
Hvala puno...
B i M.

Dragi ljudi,
mi smo krajem 2008. bili odbijeni za FSW jer nismo izasli na onoj famoznoj listi zanimanja. Vratili nam parice...e sada bismo mi za Quebec, ali tamo u prijavi jasno pitaju da liste ikada aplicirali....bili odbijeni...to nas je naravno malo ponukalo, jer za Quebec ako te odbiju ne vracaju novac. Da li je neko bio odbijen za FSW i onda otisao za Quebec?
Hvala puno...
B i M.

Da, mi smo predali za federalnu, pa zatim za Kvebek, cak i pre nego sto su nas odbili za federalnu. U stvari, shvatili smo da ima velike sanse da nas odbiju za tu kategoriju i odlucili da predamo za Kvebek pre nego sto dobijemo odgovor da ne bismo gubili vreme. Nema to nikakve veze, mozes slobodno da napises da ste aplicirali. Mi smo to uradili i svejedno dobili vizu za Kvebek, niko nam nikad nije pravio probleme zbog prijave za FSW.

Hvala na pomoci victorEcho :P
ko zna mozda budemo u istom avionu ;)

Nema na cemu... tu smo da podelimo iskustva i pomognemo jedni drugima koliko mozemo...
btw. mislim da su vam trazili ovo da popunite, cisto zato sto su zakljucili da im to nedostaje u vasem file-u, pa da ga dopune... Iskreno mislim da cim im bude stigao taj papir, uzvratice vam PPR-om...
Ajd, pa puno srece!!!! -

Dragi svi redom... iz prikrajka čitam temu već 10ak dana i još nisam stigao do kraja... Pa je bilo vrijeme i da se uključim malo aktivinije :)

Svima redom čestitke za pozitivne rezultate ishoda procesa :) :worth:
Svima koji su dobili NER: ne predajte se

Odmah bih nešto da priupitam: S obzirom na popunjenost odnosno CAP reached naše NOC šifre, to znači da se za slanje aplikacije treba čekati 01.07.2012?

Zna li neko šta se dešava sa onima koji su poslali aplikacije a u popunjen je NOC za ovu godinu - da li vrate aplikaciju ili ostaju za sljedeću godinu?

Ne zamjerite ako već postoji odgovor, jer čitam redom, a nisam još stigao do 'svježih' stranica...

Hvala i bolje vas našao :):):)

@ kalli & VictorEcho

Cestitamo! :klap: :klap: :klap: :super:

Dobro dosli u Kanadu! :super: :ok:

Ja sam vec u panici oko pakovanja, a moj dragi kaze da se opustim, spakovacemo se za 2 dana :D

Nemoj da slusas svog dragog vec odmah spremite kofere i svakoga dana ubacujte po nekoliko stvari u njih. Tako sam i ja mislio - spakovacemo se za 2 dana, pa poslednje 2-3 nedelje pred put nismo znali gde nam je glava. :dash:

U pitanju je ogroman posao a vreme brzo leti.

Srecan put. :bye:

Jana9 i Manoylo da li nam možete malo više pisati o životu u Montrealu....čisto da malo sanjarimo dok ne kročimo na Kanadsko tlo ;)

Draga (ili dragi) LiNa, ja sam vec pisala o prakticnim stvarima, pogotovo o prvim koracima novog imigranta kada dodje ovde i to mozes naci u mojim prethodnim postovima. Volela bih da mogu da pisem vise, ali dan mi brzo prolazi i nemam mnogo vremena. Ali ko god ima konkretna pitanja, rado cu odgovoriti, nema nikakvih problema! Pozdrav!

Draga (ili dragi) LiNa, ja sam vec pisala o prakticnim stvarima, pogotovo o prvim koracima novog imigranta kada dodje ovde i to mozes naci u mojim prethodnim postovima. Volela bih da mogu da pisem vise, ali dan mi brzo prolazi i nemam mnogo vremena. Ali ko god ima konkretna pitanja, rado cu odgovoriti, nema nikakvih problema! Pozdrav!

Pročitala sam sve tvoje prijašnje postove i hvala ti na njima....ma nemam nikakvo konkretno pitanje...kad se sjetim pitat ću te nego sam htjela malo da pričate da li ste i koliko napredovali, našli bolji posao, smještaj, fakultet i tako.Ali bez obaveza naravno, kad nađeš malo vremena slobodno se javi. Hvala i pozdrav!

:(
Zdravo drustvo,
odbijeni smo, nisam jos poslala pismo u kome se zalim, ali sam ga sastavila. POslala bih im neki dokument da ih uverim da sam bila finansijski admnistrator 0111, sta mislite koji dokument da im posaljem da ih uverim. Odbili me jer mi u ugovoru stoji administrator , a referenci finansijski administrator. I zato sto sam, kazu ,repisala opis duznosti iz NOC a.
Echoes sta si ti slao osim pisma, kazes da si isao stavku po stavku da ih ubedis , ali nisu prihvatili.
Da posaljem deponovani karton? ja sam bila jedino lice u firmi zaduzeno za finansije, radila sam sve poslove finansija, bila finanisjski kontrolor, administrator, racunovodja, izvestavala centralu u Engleskog,planirala finansije, i nisu mi prihvatili referencu od regionalnog direktora, zato sto ugovor nije u skladu sa referencom.
Jel ima neko ko je iz ove branse da mi pomogne?
hvala unapred
ne gubim nadu

hej :)

Ma ja sam poslao samo pismo, jer nove dokumente nece i ne smiju prihvatiti.

Ja sam navodio u pismu svoj job duties jedan po jedan, te ga zatim povezivao s njihovima sa NOC sajta, navodeci kako se podudaraju, medutim odbise nas rekavsi da je odluka donesena na temelju materijalnih dokaza poslanih u aplikaciji, te da se nista drugo ne smije uzimati u obzir, te da nakon jos jednog pregleda njihova odluka ostaje ista

Nece ti prihvatiti nikakav novi reference letter, samo ih pokusaj ubjediti sa nekim pismom koje ce potpisati netko u tvojoj firmi, da nije bilo potrebe da se mijenja ugovor, te da si stvarno radila ono sto si poslala u reference letteru sa aplikacijom.

Molim te pozuri se s time, jer kad aplikacija ode u odjel arhiviranja i eventualno ti odluce vratiti neke originale, vise ti je nece niti htjeti pogledati.

Sretno

Back