Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Na koji nacin ja dokazujem ukupan broj godina skolovanja? Diplomu srednje skole ne traze i ne saljem je. Kako onda znaju da nisam zavrsio trogodisnju srednju. Kad sam ja upisivao visu skolu bilo je moguce upisati se i sa trogodisnjom. Da li je neko slao nesto da dokaze trajanje ukupnog skolovanja?

Nemoj da se zamaras time, samo posalji diplomu i uverenje za polozene ispite naravno sa prevodima, a godine izracunaj kako tebi odgovara! Srecno!:D

Da li neko zna nesto o ovoj varijanti apliciranja za Canadu, u pitanju je spouse visa ali apliciramo outside of Canada posto smo u Engleskoj i sponzor i ja, da li mozda neko ima iskustva sa ovim? Koliko sam procitao, treba u sustini sponsor da dokaze da ce da ide u Kanadu nakon sto meni odobre ulazak kako bi me izdrzavao/la tamo kada ja odem. Da li je neko radio ovaj tip spouse vise, pitam ne bi li predvideo mozda potencijalan razlog da se proces oduzi!? U mom slucaju, moja bolja polovina ima Kanadsko i Britansko drzavljanstvo, rodjena u Kanadi i zivi u Kanadi, poseduje i Britanski pasos jer su roditelji Britanci, dosla je u UK na radni ugovor od 6 meseci kako bi se lakse vidjali, ima racun u banci u Kanadi kao i istoriju poslova koje je radila u Vladi u prethodnih par godina kao i rodnu kucu u Kanadi!? Thx
Da li mozda neko ima iskustva sa ovim? z:)

pozdrav svima,
evo mene posle izvesnog vremena, ali sa losim vestima. ODBILII SU NAS, your aplication is refused,kazu
Kao razlog kazu, da sam preporuku od poslodavca prepisala sa NOC-a, da se moj ugovor u radu ne uklapa sa opisom posla na referenci. Problem je u tome sto sam ja ugovor sa poslodavcem potpisala na pocetku rada u toj firmi i vise ga nisam korigovala niti menjala iako sam presla na drugu funkciju.
Da li neko od vas zna da li se mogu zaliti. Da li da im posaljem objasnjenje od poslodavca, ima li svrhe?
Pozdrav

dragi moji imam jos jedno pitanje,
kao sto ste vec saznali odbijeni smo, preko Skilled Workers programa. Ocajni smo, nismo to ocekivali, imali smo 72 boda , imamo i rodjenu sestru u Torontu...sta sad?Ima li neko predlog? Da li neko zna kakva je procedura preko Ontario Province Nominee program-a?
hvala vam
puno srece zelim svima

pozdrav svima,
evo mene posle izvesnog vremena, ali sa losim vestima. ODBILII SU NAS, your aplication is refused,kazu
Kao razlog kazu, da sam preporuku od poslodavca prepisala sa NOC-a, da se moj ugovor u radu ne uklapa sa opisom posla na referenci. Problem je u tome sto sam ja ugovor sa poslodavcem potpisala na pocetku rada u toj firmi i vise ga nisam korigovala niti menjala iako sam presla na drugu funkciju.
Da li neko od vas zna da li se mogu zaliti. Da li da im posaljem objasnjenje od poslodavca, ima li svrhe?
Pozdrav

Ej bok,

bas mi je zao, nevjerovatno zvuci, da obrazovani ljudi, s znanjem jezika i radnim iskustvom, te obitelji u Kanadi padaju na aplikaciji zbog neke natuknice u job duties, jednostavno nevjerovatno.
Mi smo isto odbijeni zbog job duties, jer visa agent nije bio zadovoljan sa predocenim papirima, doduse, nisu nam napisali da smo ista prepisali, vec da to sto smo poslali nije dovoljno kao dokaz da to radimo, jer se kao nije poklapalo s onim u lead statementu sa NOC stranice, a sada vas odbise jer se previse toga poklapa? Mislim ne kuzim, zar vam je bas sve u reference letteru bilo od rijeci do rijeci isto kao na NOC sajtu ili?
A sta ima veze ugovor o radu, pa tamo pise radno mjesto i sluzba u kojoj se radi, kolika je placa, broj radnih sati, i koliko imas godisnjeg odmora ili sam u krivom???. Jedino ako ti je naziv radnog mjesta u ugovoru vezan uz nesto totalno drugo, sto nema nikakve veze s onim iz referenci?

Evo ti link na sajt gdje je jedan lik opisao kako se obracunao sa nepostenim NER-om. Njegov slucaj je malo drugaciji, no mozes i ti pokusati. http://get2canada.wordpress.com/how-to-deal-with-unfair-ner/

CIC ne prima dodatne dokumente nakon sto aplikacija krene u obradu, tako da na to zaboravi. Mozes im jedino poslati faks ili mail sa opisom problema, te ih zamoliti da ponovo pogledaju aplikaciju na osnovi tvojeg objasnjenja situacije koju ces opisati u tom mailu.
Ako ti naziv radnog mjesta iz ugovora ima kakve takve veze s poslovima iz referenci, posalji im kratak mail ili faks (na onaj broj za koji kazu da se ne salje nista drugo osim promjene adrese), sa objasnjenjem da je ugovor o radu sklopljen ranije, te da poslodavac nije smatrao da ga treba mijenjati, vec je dodatno davao radne zadatke prema svom vlastitom stilu organizacije rada, te da su ti zadaci opisani u referenci. Ako tu izjavu poslodavac moze i potpisati, pa da to skeniras i posaljes, mozda bi to netko tamo htio procitati, ne znam.?! Mi smo isto probali tako se zaliti, te smo im pokusali ukazati na korelaciju nasih job dutiesa i onog sto je napisano na NOC stranicama i odgovorili su nam da su jos jednom pogledali dokumente, te da odluka ostaje ista. Ne znam, mozda je pucanj u prazno, no mozes probati barem. Samo moras pametno i ukratko (na 1 strani papira) smisliti sto tocno napisati.

Sto se tice klasicne zalbe, odnosno appeal, meni su savjetovali da to ne radim, traje uzasno dugo i tesko je dobiti spor ako nije sve 100% u tvoju korist. Ne znam tvoj slucaj.

Koji si NOC? Tko vam je potpisao referencu?

Poslednja izmena:
Evo mene, prezivela sam prokleti ielts :worth: E, sada krece ludilo u glavi sta sam uradila i sta nisam..., treba preziveti 13 dana, ali dobro! Inace, test jeste tezak, ali mislim da je to vise ono sto je cini mi se Viktorija rekla trka sa vremenom.
Sada cu malo da odmorim mozdane celije, pa ako ne daj boze zatreba opet da prionem na sumanuto ucenje za 21.01. :dash::dash::dash:

dragi moji imam jos jedno pitanje,
kao sto ste vec saznali odbijeni smo, preko Skilled Workers programa. Ocajni smo, nismo to ocekivali, imali smo 72 boda , imamo i rodjenu sestru u Torontu...sta sad?Ima li neko predlog? Da li neko zna kakva je procedura preko Ontario Province Nominee program-a?
hvala vam
puno srece zelim svima

Bas mi je zao :( Zalite se u svakom slucaju! Kao sto rece echoes verovatno vam nece prihvatiti nova dokumenta, ali to nije ni bitno - probajte da vam priznaju to sto ste vec poslali. Lepo im koncizno napisite i objasnite situaciju.

A mozda biste mogli preko sestre, ona varijanta spajanja porodice ...
Ne znam tacno kakvi su uslovi i sta je sve potrebno, pogledajte na Koenovom forumu
http://www.canadavisa.com/canadian-immigration-faq--family-sponsorship.html
ili ovde http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/sponsor/relatives-apply-who.asp
Provincial nomenee za Ontario - http://www.ontarioimmigration.ca/en/pnp/index.htm
U svakom slucaju drzimo palceve!

Poslednja izmena:
Evo mene, prezivela sam prokleti ielts :worth: E, sada krece ludilo u glavi sta sam uradila i sta nisam..., treba preziveti 13 dana, ali dobro! Inace, test jeste tezak, ali mislim da je to vise ono sto je cini mi se Viktorija rekla trka sa vremenom.
Sada cu malo da odmorim mozdane celije, pa ako ne daj boze zatreba opet da prionem na sumanuto ucenje za 21.01. :dash::dash::dash:

Nemoj ni da razmisljas o tome, samo ces da mucis glavu sta i kako je trebalo ...
Nadam se da neces morati opet da priones na knjigu, da ce da sevne ta (bar) 5ica za dve nedelje ;)

Cao ljudi,
mi planiramo za Quebec...sada smo se izbodovali po onoj tabeli koju je u jendom postu ostavila LiNa. Imamo 67 bodova, potrebno 57. Moje pitanje je sta se desava sa onom listom zanimanja iz 2009. godine koja isto nosi tamo neke bodove? Da li se i to negde dodaje ili ne? Dalje, po toj listi ako si nastavnik ili profesor jezika dobijas 0 points, medjutim ako si translator, dobijas 6 bodova. Kod nas je to isti faks i nakon njega radis gde mozes jel...Da li je neko imao sl. situaciju, a LiNa tebe molim za kontakt one gos. koja je prof. francuskog i nisu isli na intervju (negde si ih spomenula).
Hvlaa svima unapred...
B i M.

kalli puno ti hvala na informacijama,evo upravo sastavljam pismo koje cu im poslati, mozda ce da uvaze?
Ja sam konkurisala za kategoriju 0111, financial administrator, to sam i radila, to i stoji u preporuci, a
ugovor o radu glasi na administratora, trebala sam im objasniti da sam naknadno avanzovana ali nisam potpisala za to nikakav aneks ugovora.Probacu im sada to napisati.
veliki pozdrav svima
javicu se sa novim informacijama

Ima li nekoga ko je poslao aplikaciju (za FSW bez ponude za posao) bez ugovora o radu i da je prosao?
Ja planiram da posaljem preporuke i radnu knjizicu.
U ugovoru mi stoji sef elektro odrzavanja, a konkurisem kao elektricar pa mislim da je bolje da ga ne saljem.
Ja sam poslao prosle godine (FSW bez ponude za posao).Prvo dali imas dovolan broj poena ako apliciras kao elektricar(znaci da nemas faks ili ?),dali apliciras sam ili zajedno sa tvojom familijom .Potrebno ti je da imas 67 poena .

Proveri na ovoj adresi http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/skilled.asp

Back