Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Dragi Nikola super ,
Lepo je da je se neko snasao i pobegao iz ovog radnog logora(Srbija) ,Kanada je normalna zemlja za zivot nista posebno ,recimo u odnosu na Norvesku ili Svajcarsku .Medjutim u odnosu na Srbiju Kanada je druga dimenzija .Nama je nepojmljivo da neko radi svoj posao kako treba .Da nema nekih problema koji su banalni .Voleli bi da ispratimo tvoje dogodovstine prilikom pronalaska prvog posla itd .
Pa ako ti nije tesko napisi i nama ,bice nam lakse da prekratimo dane u radnom kampu znas i sam kako je ovde imamo dva perioda tesku krizu i glad .

Za sve koji se spremaju za put u Kanadu, savet je da obavezno izvade medjunarodni karton imunizacije za dete, kako ga ne bi u Kanadi ponovo vakcinisali. Za odrasle nije potrebno.

Medjunarodni karton imunizacije se moze izvaditi u Institutu za epidemilogiju koji se nalazi na IV spratu Gradskog zavoda za zdravstvenu zastitu u Bulevaru Despota Stefana (ex 29. novembra) 54a.
Kosta 1180 din.

Mi smo imali karton imunizacije za dete, ali postoje razlike u vakcinama (jedna koje se sigurno secam je za meningitis koja se kod nas ne daje standardno) tako da je nasa cera dobila ukupno 6 boca po nasem dolasku ovde! Imala je 1,5 godinu. Da bi dete islo u vrtic oni traze da ima sve vakcine po Kanadskom standardu...pozz

Dragi drugari,

evo da se prijavimo. Ovde smo vec dva dana, ponedeljak i utorak, stigli smo u nedelju vece.

Krenuli smo u nedelju, JATov avion do Londona je u startu kasnio sa poletanjem iz BG 2 sata, navodno magla u londonu, pa smo jedva uhvatili Britishov let London - Toronto. Mi smo trcali po Londonskom aerodromu, nas prtljag naravno nije, pa su torbe ostale u Londonu. Elem, stigle su u ponedeljak vece, tako d aje i to ok. Do sada smo otisli i dobili SIN number (Social Insurance Number) sto je osnovna stvar, nesto kao maticni broj kod nas, neophodan za ma sta dalje. Otisli smo do banke i otvorili racun i dobili Debitne kartice i Visa kartice sa po 1.000 $ kredita, sto ej prilicno iznenadjujuce za Newcomers, ali super. Naravno ne pada mi na pamet da se zaduzujem bez da zaradjujemo nesto, ali neka ;)

Dali smo vozacke da se prevode, bice u cetvrtak ujutru pa onda sa njima u konzulat nas da se izda atest, to zajedno za nas dvoje = 200 $ ali ajd, sto se mora mora se. Onda idemo da regulisemo G1 dozvolu, sto je prvi ID doc sa slikom, pa onda zdravstvenu knjizicu. Odusevljen sam cinjenicom da je kompletno zdravstvo free, zlu netrebalo...

Sta da vam kazem o prvim utiscima ne znam, divno je sve, mozda je to samo euforija, ali ljudi su tako rastereceni, veseli i usluzni tamo gde im je to posao. Sve je cisto, novo i sredjeno, prilicno smo odusevljeni, deluje da je ovo zaista sredjena zemlja,a li aj da se ne lozim unapred previse ;)

Od sutra krecem traziti posao, Nina takodje. Zelimo sto pre poceti raditi, ne trositi donete pare, mi smo sada kod rodjaka, sjajno su nas docekali, tako da iskoristimo povoljan vetar i napred!

Zelim vam srecu i ne odustajte, cini mi se d aje ovo veci bingo nego sto sam se nadao!

Cestitam! Samo napred!
:D

Evo da se pridruzimo klubu zagubljenih lekarskih u Londonu :(
Stigao nam je danas mail iz Beca da treba da im posaljemo rezultate lekarskog i da imamo 60 dana.
Sta sve bese treba da uradimo?
Da posaljemo mail Becu sa skeniranom kopijom da je placen lekarski i DHL mailom da je stiglo u London? Treba li i fax? Ili i London da zovemo/pisemo?

Poslednja izmena:
Dragi drugari,

evo da se prijavimo. Ovde smo vec dva dana, ponedeljak i utorak, stigli smo u nedelju vece.

Krenuli smo u nedelju, JATov avion do Londona je u startu kasnio sa poletanjem iz BG 2 sata, navodno magla u londonu, pa smo jedva uhvatili Britishov let London - Toronto. Mi smo trcali po Londonskom aerodromu, nas prtljag naravno nije, pa su torbe ostale u Londonu. Elem, stigle su u ponedeljak vece, tako d aje i to ok. Do sada smo otisli i dobili SIN number (Social Insurance Number) sto je osnovna stvar, nesto kao maticni broj kod nas, neophodan za ma sta dalje. Otisli smo do banke i otvorili racun i dobili Debitne kartice i Visa kartice sa po 1.000 $ kredita, sto ej prilicno iznenadjujuce za Newcomers, ali super. Naravno ne pada mi na pamet da se zaduzujem bez da zaradjujemo nesto, ali neka ;)

Dali smo vozacke da se prevode, bice u cetvrtak ujutru pa onda sa njima u konzulat nas da se izda atest, to zajedno za nas dvoje = 200 $ ali ajd, sto se mora mora se. Onda idemo da regulisemo G1 dozvolu, sto je prvi ID doc sa slikom, pa onda zdravstvenu knjizicu. Odusevljen sam cinjenicom da je kompletno zdravstvo free, zlu netrebalo...

Sta da vam kazem o prvim utiscima ne znam, divno je sve, mozda je to samo euforija, ali ljudi su tako rastereceni, veseli i usluzni tamo gde im je to posao. Sve je cisto, novo i sredjeno, prilicno smo odusevljeni, deluje da je ovo zaista sredjena zemlja,a li aj da se ne lozim unapred previse ;)

Od sutra krecem traziti posao, Nina takodje. Zelimo sto pre poceti raditi, ne trositi donete pare, mi smo sada kod rodjaka, sjajno su nas docekali, tako da iskoristimo povoljan vetar i napred!

Zelim vam srecu i ne odustajte, cini mi se d aje ovo veci bingo nego sto sam se nadao!

New life begins :klap:
Bas mi je drago sto vam je sve lepo krenulo, drzite se tog povoljnog vetra i samo napred!
I naravno javljajte utiske o svemu :D

Dragi drugari,

Cestitam Nina&Nikola mi Vam zelimo svu srecu :)
samo gurajte :P

Stigao nam je danas mail iz Beca da treba da im posaljemo rezultate lekarskog i da imamo 60 dana.
Da posaljemo mail Becu sa skeniranom kopijom da je placen lekarski i DHL mailom da je stiglo u London? Treba li i fax? Ili i London da zovemo/pisemo?

ne verujem sta taj London radi, nije mi nista jasno!!!
Pa i nas ce sad da salju tamo, danas smo uradili sve!
Drzimo Vam fige da se to sto pre resi i da dobijete sto zasluzujete, VIZE u Pasosu :)
Bice to sve OK :D

Juce sam bila na intervju. Sluzbenica iz Beca je htela da cuje koje su moje radne obaveze. Prepricala sam moju preporuku i dala dokument iz penziskog osiguranja kao dokaz mog radnog iskustva. Imala sam i druda dokumenta ali mi je rekla da je dovoljno ono sto sam dala.
Gospodza e bila ljubazna i veoma profesionalna. Na kraju mi je rekla da je cula ono sto je zeljela da cuje i da je intervju zavrsen. Pitala sam kakav je ishod mog intervjua,a ona mi je samo rekla da ce mi javiti naknadno.
Sada opet cekam........:dash:

Drzimo vam palceve! It will be OK! :ok::ok::ok:

Dragi drugari,

Neka se nastavi i dalje u tom smeru, gurajte jer se izborili za startnu liniju. :ok::klap:

:bye:

Postalo im praksa, bezmalo?! Ali bice to sve ok, dosli ste do samog kraja,...samo jos malo cekanja tek da se ne opustimo!

:bye:

E ovo stvarno nema smisla, :dontunderstand: , postoji li aplikant koji je poslao medical u Londonu a nisu mu javili da je izgubljen.

Nasa administracija je zlato u odnosu na ovu.

E ovo stvarno nema smisla, :dontunderstand: , postoji li aplikant koji je poslao medical u Londonu a nisu mu javili da je izgubljen.

Nasa administracija je zlato u odnosu na ovu.

Hahahahaha, ne zna se koja je "bolja" :)
Solidarisemo se - da ne bude jedino tvoja app. komplikovana ;)

Poslali smo im mail sa skeniranim potvrdama o placanju i slanju i dostavi i ...
Bice sve ok, samo jos maaaaaaaaaaalo da sacekamo :D

Kali javljajte kad dodjete u Toronto da pijemo onu obecanu kafu, prodje skoro godinu dana kako smo se upoznali u Sava Centru, siguran sam da cete uspeti, taman da prepisujete malo od nas, Nina se baca sledece nedelje na trazenje opcija za Arhitektu sa diplomom BG univerziteta

Ostali drugari, hvala na lepim zeljama, drzim svima fige i kako mi se do sada cini: IMATE SE ZASTA MUCITI I BORITI!!!!

Izvestavacemo ovde dalje sta se desava, od ponedeljka jurim posao kao besan ker :))))))))))

Zdravo svima!!!
Nisam bila duze vreme na forumu, makar ne aktivno, povremeno bacim pogled sta se desava, ali sam svela sve Canada related aktivnosti na minimum u cilju smanjenja nervoze... :) . Mi jos uvek cekamo... :( Znamo da su nasli medical, ali su trenutno "u procesu koordinacije sa RMC"... no dobro... bice... kada? ne zna se...

Elem, @Kalli - htedoh samo da ti kazem, mislim da je pametno da posaljete i fax. Nama su kad smo bili u istoj situaciji, odgovorili tipa: "Primili smo vas fax i potvrdjujemo da smo primili k' znanju da ste odradili medical..." i bla bla bla... Mi smo slali i mail i fax - oni pomenuse samo fax, sto ne znaci da nisu obratili paznji i na mail... ali od viska glava ne boli :)

@Nikola&Nina - sta reci! Bravo! Uzivajte i puno srece u trazenju posla!!!!

Back