Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Hm, ovo je diskutabilno, ako imas puno dece onda nije lako, ali ako imas jedno, dvoje, to moze da bude od velike pomoci jer deca daju snagu i motiv kada je najteze

Mi smo se dosli u Kanadu pre skoro godinu dana. Sve sto mogu da kazem je da mi uopste nije zao i da nam je mnogo bolje nego sto je bilo u Srbiji

Djeca su veoma veliki podstrek i mislim da si potpuno u pravu ministry . Jedini razlog da "izbjegnem" sa ovog Balkana je upravo cinjenica da za svoju djecu uspijem obezbjediti normalan zivot i solidno skolovovanje. Kroz svoj policijski posao vjerujte mi nagledao sam se svega i svačega i u zadnje 2,5 godine trazim najbolji nacin da se domognem Kanade ili Amerike, jer smatram da za moje klince ovdje nece biti dobra. Misljena sam da ce na Balkanu uvijek biti nekih previranja i nesigurnosti sto po meni i jesu uzročnici svega ovoga sto nam se desava

Poslednja izmena:
mi na jesen upisujemo francuski 143 sati
i nama su rekli da nakon toga možemo možda položit A2 :eek:
iako kod nas je problem jer su ispiti jednom (možda) dva puta godišnje

Hm, da, to bi bilo dobro. No meni treba B1 da bih imao taman bodova, a zeni treba A2. To mi se sad cini kao znanstvena fantastika. Znaci trebao bih tih 143 sata odslusat prije apliciranja, pa onda aplicirati i nastaviti do intervjua uciti za B1. A vidicemo, ako nas sad i po 3 put odbiju na federal, onda nema druge nego neki provincial program ili Quebec. Do kad traje tih 143 sata?

@ministry

svako ima svoje subjetivno misljenje...
meni je drago da je vama lepse nego u Srbiji, sto znaci da niste pogresili sa emigracijom

ali sustina mog posta je da ljudima ukazem da u slucaju kad ne zele cekati nekoliko godina, ili nemaju dovoljno poena ...postoje i drugi nacini
sponzorstvo je moguce, i nije toliki problem jer posla ima..problem je kako doci do ljudi koji te mogu preporuciti za posao....

sto se tice privremene radne i permanenta, kazi mi koliki ste to kredit dobili prve godine boravka u Kanadi?
ostale beneficije su uglavnom pokrivene u zavisnosti od firme gde radis...
naravno glavna prednost permanenta je sto nisi vezan za poslodavca, nego mozes raditi gde zelis...
a sa druge strane 2 god privremene, i konkurises za permanent iz Kanade..opet brze nego sedeti u Srbiji i razmisljati kako da naucim francuski...

sto tice dece i ozbiljnosti kandidata...svi se slazemo na forumu da je nasa zajednicka zelja otici u Kanadu sa zeljom o boljem zivotu
problem je samo ko je sa kakvih pozicija napustio Srbiju, i koliko ce mu trebati vremena da dostigne bar isti nivo zivota ovde

sve u svemu...mislim da svi iz Kanade treba da pomognemo bar informacijama sve zainteresovane, da znaju sta i kako kad dodju
sve ostalo o zivotu, da li je lepo ili nije..da li je zeleno ili nije.....je totalno subjetivno i uopste nije vazno za ovu temu

Hm, da, to bi bilo dobro. No meni treba B1 da bih imao taman bodova, a zeni treba A2. To mi se sad cini kao znanstvena fantastika. Znaci trebao bih tih 143 sata odslusat prije apliciranja, pa onda aplicirati i nastaviti do intervjua uciti za B1. A vidicemo, ako nas sad i po 3 put odbiju na federal, onda nema druge nego neki provincial program ili Quebec. Do kad traje tih 143 sata?

tečaj traje 10 mjeseci, 2 x 2 sata tjedno
ja bi isto kad bi bilo nešto brže, ali kod nas nema.....što se mene tiče ja bi i svaki dan po dva sata

Nesto mi je dugo cekati da naucimo malo francuski pa apliciramo,to mi je minimum jos godinu dana do apliciranja.Da li je neko apliciro za neku drugu provinciju i ako jeste kakvi su uslovi?
Inace me interesuje ako je neko upucen kad se aplicira za neku provinciju i recimo ode se sta se onda desava(da li je odredjeno u koji cemo grad se nastaniti,da li dobijamo odmah posao,da li drzava brine nesto o nama ili smo prepusteni sebi pa ko se kako snadje)?Koliko se mora ziveti u odredjenoj provinciji,kad se mozemo seliti gde nam volja?Mi imamo rodjake u Ontariju i isli bi kod njih i oni bi dam pomogli i finansijski i stambeno(imaju ceo sprat od kuce slobodan za nas)ali nezadovoljavamo uslove(nema nas na NOC listi)pa bi bilo gde za pocetak a posle bi se preselili kod njih.
Hvala na strpljenju i razumevanju

Dobro ljudi, ja gubim strpljenje, hajde vise okacite da vam je stigao poziv da posaljete pasose na viziranje. :rtfm::rtfm::rtfm::rtfm:
Svako jutro se nadam da ce Bice Valjda ili medusa ili neko napisati, stiglo je, saljemo pasose i slicno. Ja se u odnosu na vas odmjeravam koliko cu morati cekati. Eto sad imate svu moju pozitivnu energiju usmjerenu na vas, mora da stigne uskoro...:worth::worth::worth::worth::worth: Jer ja vise cekati ne mogu, ne mogu, ne mogu

Jel ima neko da je slao racune za struju i plin, te ispis place od svojih obitelji u Kanadi, a kao dokaz da su oni stvarno tamo? Vidim da ovi iz Indije, Pakistana i Filipina to svi salju, kako im nebi skinuli 5 points. Pa ja imam samo pasose, permanent resident card, osobnu kartu i vozacku dozvolu od svojih. Nista drugo se i ne spominje u check listi iz Beca.

Novi formulari za apliciranje od 18.07.2011.

http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/skilled.asp

Cini se da nema vise famozne Becke check liste, vec je sve na jednoj CIO check listi.

Bas sam spomenuo te racune za komunalije i ispise place od obitelji u Kanadi, a evo ih sada i sluzbeno traze na toj novoj check list. Nevjerovatno. Pa jel su ti Indijci i ostali vidoviti ili stvarno imaju nekoga tamo u CIO?

A dobro, nasi papiri su stigli u Sydney prije 18.07.2011., pa valjda nece biti problema.

Dobro ljudi, ja gubim strpljenje, hajde vise okacite da vam je stigao poziv da posaljete pasose na viziranje. :rtfm::rtfm::rtfm::rtfm:
Svako jutro se nadam da ce Bice Valjda ili medusa ili neko napisati, stiglo je, saljemo pasose i slicno. Ja se u odnosu na vas odmjeravam koliko cu morati cekati. Eto sad imate svu moju pozitivnu energiju usmjerenu na vas, mora da stigne uskoro...:worth::worth::worth::worth::worth: Jer ja vise cekati ne mogu, ne mogu, ne mogu

Jabukice,

i mi smo u istom fazonu, izgoresmoooooo!!!! Mi idemo u oktobru, takav nam je plan, ali bi mi se smirio zeludac kad bih obavio pasose i stavio ih u fioku, ovako uffffffff cekiranje maila je gori porok od pusenja i teze se prekida... ...

Nadam se svaki dan da ce stici poziv za viziranje pasosa, a jos malo 2 meseca od pregleda...ali kao sto ranije rekoh, braca pakistanci i indijci koji isto salju u London cekaju 2-6 meseci tako da moramo biti spremni na sve...:super:...mi smo poceli sve u aprili 2010 tako da nam je strpljenje bas na kraju...:dash: Manoylo rece da ce da salje upit ali koliko vidim nista od odgovora...jos malo, jos malo i bice valjda....:super::super::super:

Nadam se svaki dan da ce stici poziv za viziranje pasosa, a jos malo 2 meseca od pregleda...ali kao sto ranije rekoh, braca pakistanci i indijci koji isto salju u London cekaju 2-6 meseci tako da moramo biti spremni na sve...:super:...mi smo poceli sve u aprili 2010 tako da nam je strpljenje bas na kraju...:dash: Manoylo rece da ce da salje upit ali koliko vidim nista od odgovora...jos malo, jos malo i bice valjda....:super::super::super:

Evo i ja da se pridruzim "cekalicama"; nas lekarski je juce 18.07. stigao u London. Nadali smo se da bi mogli stici u Kanadu krajem septembra, ali sada,... ko zna... I ja malo, malo pa gledam forum, sve mislim da ce se neko javiti da je dobio poziv za viziranje!!!!! Mislim da cu poludeti od silnog cekanja!
Daj Boze da nam svima stigne to sto pre, kako bi mogli da se organizujemo, jer ipak tu je septembar, deca krecu u skolu, (imam djaka prvaka), svasta nesto treba da resimo,....

Nesto mi je dugo cekati da naucimo malo francuski pa apliciramo,to mi je minimum jos godinu dana do apliciranja.Da li je neko apliciro za neku drugu provinciju i ako jeste kakvi su uslovi?
Inace me interesuje ako je neko upucen kad se aplicira za neku provinciju i recimo ode se sta se onda desava(da li je odredjeno u koji cemo grad se nastaniti,da li dobijamo odmah posao,da li drzava brine nesto o nama ili smo prepusteni sebi pa ko se kako snadje)?Koliko se mora ziveti u odredjenoj provinciji,kad se mozemo seliti gde nam volja?Mi imamo rodjake u Ontariju i isli bi kod njih i oni bi dam pomogli i finansijski i stambeno(imaju ceo sprat od kuce slobodan za nas)ali nezadovoljavamo uslove(nema nas na NOC listi)pa bi bilo gde za pocetak a posle bi se preselili kod njih.
Hvala na strpljenju i razumevanju

http://www.saskimmigrationcanada.ca/sinp

Jel ima neko da je slao racune za struju i plin, te ispis place od svojih obitelji u Kanadi, a kao dokaz da su oni stvarno tamo? Vidim da ovi iz Indije, Pakistana i Filipina to svi salju, kako im nebi skinuli 5 points. Pa ja imam samo pasose, permanent resident card, osobnu kartu i vozacku dozvolu od svojih. Nista drugo se i ne spominje u check listi iz Beca.

Nama su dali 5 poena zbog rodbine (rodzena sestra mog supruga). Poslala sam originalne izvode iz maticne knjige rogenih, kopija kanadskog pasosa i kopija citizenship card. Trazili su samo jedno od ova dva.Nije bilo problema dokaze su prihvatili ali posle zalbe koju sam poslala jer ni su skontali iz izvode da ljudi koje imaju iste roditelje su brat i sestra.

Ne znam da li se neko udubljivao u ovaj novi komplet formulara ali rekla bih da vise ne traze dokaz o radnom iskustvu supruznika. Gresim li?
I jos jedno pitanjce za sve koji su u skorije vreme slali aplikacije, da li se prvo uplata salje u Bec pa sa njihovom potvrdom sve ostalo u Sydney?

A nisam ti siguran za proceduru kad se placa u banci, no ako placas kreditnom karticom, tada ide samo onaj formular. Mislim da ima neka dodatna procedura za aplikante iz Srbije i BIH, a koji placaju u kesu, no mozda ima neko upuceniji za to da detaljnije objasni.

Sto se tice radnog iskustva, izgleda da vise ne treba slati dokaze o radnom iskustvu za "spouse i common law partnera", osim ako to radno iskustvo nije steceno u Kanadi. Kolko vidim, niti transcripti ne trebaju biti u zapecacenoj kuverti od fakulteta.

Poslednja izmena:

Poslao sam mejl prosle nedelje ambasadi medjutim ni traga ni glasa od njih... Verujem da mi nece ni odgovoriti jer ih, siguran sam, zatrpavaju svakodnevno sa brdom mejlova.... :)

Ma jos malo! Ali da gubim zivce - da! Nisam mislio da cu cekati ovoliko dugo od lekarskog do izdavanja vize. Bas bezveze... :)

Ne znam da li se neko udubljivao u ovaj novi komplet formulara ali rekla bih da vise ne traze dokaz o radnom iskustvu supruznika. Gresim li?
I jos jedno pitanjce za sve koji su u skorije vreme slali aplikacije, da li se prvo uplata salje u Bec pa sa njihovom potvrdom sve ostalo u Sydney?

Mi smo slali tako u februaru - otisli do Kom. banke pored ambasade, uplatili, popunili formular sa sajta Ambasade u Becu, spakovali ga zajedno sa uplatnicom i poslali u Bec.
Iz ambasade su nam posle nekih dve nedelje vratili pismo sa potvrdom o placanju koju smo poslali sa ostalom dokumentacijom u CIO.
Imas to sve ovde http://www.canadainternational.gc.ca/austria-autriche/visas/sw-tq.aspx?lang=eng
E sad, postoji mala zackoljica - kada smo mi placali app fee je bio isti i na nasem sajtu i u Beckom formularu.
Sada se razlikuju.Na njihovom je i dalje 42900.
Ovde je nas http://www.canadainternational.gc.c...services_consulaires/fees-frais.aspx?lang=eng

pozz

Poslednja izmena:

Back