Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Ja sam poslao moju aplikaciju 6. decembra preko UPS-a , najjeftiniji su 1700din , aplikacija je bila za par dana u Sydneju a 15. decembra su mi skinuli sa kartice pare 550$.
E sad pojima nemam sta dalje, kapiram da cekam tej neki aprooval number ili sta vec a da li neko zna po ovom novom koliko se ceka do njihovog bilo kakvog odgovora da ste u procesu.
Vidim da je korisnik "canadainmydreams" podneo u Julu a da su tek sad u Januaru dobili odgovor da su u procesu sto je skoro 6 meseci????
I takodje mi nije jasno od istog korisnika napiano ranije da se jedan paket salje u Sydnej a da treba da imamo od svega 2 kopije da bi posle drugi paket (ako nas pozovu) slali u Bec???Meni to zvuci neozbiljno..

Ne znam odakle da pocnem... Sto se tice cekanja, to je individualna stvar - neko ceka 3 meseca neko 5, bitno je da se na kraju dobije pozitivan odgovor. Sto se drugog dela tvog posta tice - niko do sada nije dobio poziv iz visa office-a, ako pratis Koenov forum, imaces uvid u to, tako da niko ustvari ne zna sta visa office moze da zahteva. Sigurno ce biti potrebno slati bar uverenje o nekaznjavanju, jer ce svakome verovatno proci tih 6 meseci tokom kojih je validan. Bilo bi lepo da visa office salje samo medical request, ali treba uzeti u obzir da imaju pravo da traze da im se posalju odredjena dokumenta. Inace na Koenovom forumu trenutno PER-ove dobijaju septembarski aplikanti, cisto okvirno da znate kad cete doci na red.

Ja sam poslao moju aplikaciju 6. decembra preko UPS-a , najjeftiniji su 1700din , aplikacija je bila za par dana u Sydneju a 15. decembra su mi skinuli sa kartice pare 550$.
E sad pojima nemam sta dalje, kapiram da cekam tej neki aprooval number ili sta vec a da li neko zna po ovom novom koliko se ceka do njihovog bilo kakvog odgovora da ste u procesu.
Vidim da je korisnik "canadainmydreams" podneo u Julu a da su tek sad u Januaru dobili odgovor da su u procesu sto je skoro 6 meseci????
I takodje mi nije jasno od istog korisnika napiano ranije da se jedan paket salje u Sydnej a da treba da imamo od svega 2 kopije da bi posle drugi paket (ako nas pozovu) slali u Bec???Meni to zvuci neozbiljno..

Prema zvaničnom sajtu (cic.gc.ca), CIO Sydney ima rok od 120 dana da odgovori na aplikaciju. Nisam siguran da li taj rok računaju od momenta kada dobiju aplikaciju ili od momenta kada naplate fee. Prema uzorku od preko 200 aplikanata prosek čekanja na PER (positive eligibility review) je upravo 120 dana.

Što se tiče 2 kopije, to je pisalo i u uputstvu EG7 da se sačuva i kopija za ličnu arhivu. Ne zvuči ozbiljno da će već poslatu dokumentaciju tražiti ponovo, ali nikad se ne zna. Ako prelistaš ovu i prethodnu (zaključanu) temu videćeš da su ljudi imali svakakva iskustva sa VO Beč.

U svakom slučaju, dobrodošao na forum i u naše odeljenje đaka-prvaka (post 26.06.2010. aplikanata). z:)

Ne znam odakle da pocnem... Sto se tice cekanja, to je individualna stvar - neko ceka 3 meseca neko 5, bitno je da se na kraju dobije pozitivan odgovor. Sto se drugog dela tvog posta tice - niko do sada nije dobio poziv iz visa office-a, ako pratis Koenov forum, imaces uvid u to, tako da niko ustvari ne zna sta visa office moze da zahteva. Sigurno ce biti potrebno slati bar uverenje o nekaznjavanju, jer ce svakome verovatno proci tih 6 meseci tokom kojih je validan. Bilo bi lepo da visa office salje samo medical request, ali treba uzeti u obzir da imaju pravo da traze da im se posalju odredjena dokumenta. Inace na Koenovom forumu trenutno PER-ove dobijaju septembarski aplikanti, cisto okvirno da znate kad cete doci na red.

Znaci taj PER se dobije na mail?
Mozes li molim te da nam napises link od tog Keonovog foruma? nemam pojima sta je to , hvala

Prema zvaničnom sajtu (cic.gc.ca), CIO Sydney ima rok od 120 dana da odgovori na aplikaciju. Nisam siguran da li taj rok računaju od momenta kada dobiju aplikaciju ili od momenta kada naplate fee. Prema uzorku od preko 200 aplikanata prosek čekanja na PER (positive eligibility review) je upravo 120 dana.

Što se tiče 2 kopije, to je pisalo i u uputstvu EG7 da se sačuva i kopija za ličnu arhivu. Ne zvuči ozbiljno da će već poslatu dokumentaciju tražiti ponovo, ali nikad se ne zna. Ako prelistaš ovu i prethodnu (zaključanu) temu videćeš da su ljudi imali svakakva iskustva sa VO Beč.

U svakom slučaju, dobrodošao na forum i u naše odeljenje đaka-prvaka (post 26.06.2010. aplikanata). z:)

Hvala, bolje vas nasao ;)...
Naravno da imam kopije svega , secam se te "licne arhive" i imam kopije samo me je skupljanje svega prilicno frustriralo, pa sam sad vec nestrpljiv.
Hvala jos jednom na info

Konacno da i ja pozdravim sve forumase, i pozelim sve najbolje i ostvarenje svih zelja u novoj 2011. godini.

Jedna mala dilema za sve one koji su podneli aplikaciju za Kvebek:

-Koliko dana, hm bolje meseci, im je potrebno da uopste pipnu dokumentaciju, s obzirom da od 23.09. nemam ama bas nikakvu informaciju , a ne postoji mogucnost da pratim proces procedure kao kod oficijelne procedure za ostali deo Kanade.
-U svom svom neznanju , a sto je veoma glupo i nikom ne preporucujem ni pod razno, angazovao sam predstavnika koji odradjuje dokumentaciju za mene. Svi papiri sa njegove strane glase na juli mesec, ali sam dobio odgovor od ambasade u Becu da su zaprimili papire u septembru sto me veoma cudi......
-Da li polagati ispit(test) iz francuskog jezika ili je dovoljno dostaviti dokaz o pohadjanju privatnih casova, namere o ucenju jezika ili....
-Ucim vec dosta dugo, medjutim cisto orjentaciono, kada bi mogao biti taj razgovor, ako do njega uopste i dodje jer prvo sagledavaju svu dokumentaciju u smislu skolovanja i sl

Hvala

Alex

Poslednja izmena:
Konacno da i ja pozdravim sve forumase, i pozelim sve najbolje i ostvarenje svih zelja u novoj 2011. godini.

Jedna mala dilema za sve one koji su podneli aplikaciju za Kvebek:

-Koliko dana, hm bolje meseci, im je potrebno da uopste pipnu dokumentaciju, s obzirom da od 23.09. nemam ama bas nikakvu informaciju , a ne postoji mogucnost da pratim proces procedure kao kod oficijelne procedure za ostali deo Kanade.
-U svom svom neznanju , a sto je veoma glupo i nikom ne preporucujem ni pod razno, angazovao sam predstavnika koji odradjuje dokumentaciju za mene. Svi papiri sa njegove strane glase na juli mesec, ali sam dobio odgovor od ambasade u Becu da su zaprimili papire u septembru sto me veoma cudi......
-Da li polagati ispit(test) iz francuskog jezika ili je dovoljno dostaviti dokaz o pohadjanju privatnih casova, namere o ucenju jezika ili....
-Ucim vec dosta dugo, medjutim cisto orjentaciono, kada bi mogao biti taj razgovor, ako do njega uopste i dodje jer prvo sagledavaju svu dokumentaciju u smislu skolovanja i sl

Hvala

Alex

Caos!

Evo mog tajminga:
- 17.06. poslata aplikacija;
-22.07. prvo pismo iz ambasade (koliko se secam, poslali su mi samo potvrdu da su mi skinuli novac sa kartice);
- par dana kasnije su mi trazili dopunu dokumenata (kopije diploma srednje skole);
- 22.10. poslednje pismo, obavestenje da sam stavljen na listu cekanja za razgovor.

Oko datuma razgovora mislim da ni oni tacno ne znaju, zavisi od broja aplikanata (mislim da je tako).

Sto se tice znanja francuskog jezika, zavisi koliko vuces bodova na obrazovanju, radnom iskustvu, koliko godina imas, da li apliciras sam ili sa zenom, decom....
Za Kvebek nije potrebno polagati testove, dovoljno je da im dokazes (potvrda iz skole jezika, porvrda sa posla da si radio na francuskom, sa fakulteta/iz srednje da si ucio francuski...) da imas neko predznanje i volju da ucis jezik. Ja sam poslao potvrdu da sam 14 meseci radio u francuskoj firmi i koliko-toliko pokusavao da ga pricam na poslu i potvrdu iz skole jezika da sam upisao kurs sa xy fondom casova.

Nadam se da sam ti bar malo pomogao. :D

Ostali buduci (nadam se) kanadjani, ima li pomaka? Ili svi i dalje cekamo nesto da se desi? :D

Pozdrav svima!
-m

Ej, ljudi stigle su i nama vijesti. Moram poslati FBI clearence za muza zato sto je radio na brodovima koji su registrovani u SAD/u i potvrdu da nije sluzio vojni rok. ne mogu da vjerujem da smo dotle stigli, s obzirom da sam ja principal applicant pretpostavljam da je onda aplikacija ok, jer smo dosli do njega, pa to nekkao dozivljavam kao odlicne vijesti... eto, ko je ono vec vadi fbi clearence, je li medusa???? immao tri mjeseca za to, to ce produziti proceduru, ali nema veze, ne zuri nam se

Poslednja izmena:
Neko je pitao za potvrdu za sluzenje vojske!
Vadi se u vojnom odseku,samo se popuni neki obrayac i neplaca se nista,bude gotovo za dan-dva.(100% tako,moj muz je upravo vadio jer nije sluzio vojsku)

Secam se da je i pre neko pisao da se ista dokumenta salju i u Sidnej i posle u Bec,vidim da se i sad to pitanje pokrece pa mi nije jasno jeli prevedena dokumenta treba iskopirati i sacuvati kopiju ili tu istu kopiju treba overiti ili treba sve prevesti u 2 primerka?
Hvala!

@ bumbaric

Ne znam sta ce visa office zahtevati od dokumenata, niti da li ce uopste. Nama je advokat rekao da imamo sve u 2 primerka, za svaki slucaj... Inace kopije ne treba da se overavaju (ono u opstini ili sudu), dovoljno je da se prilozi kopija uz prevod od ovlascenog sudskog tumaca, to Kanadjani smatraju overom... Cisto da ne gubite novac bez potrebe.

ja planiram ove godine sa suprugom i dvoje dece(6godina i 1 godinu)da pokrenem skupljanje potrebne dokumentacije za Quebec i sva ova vasa iskustva su mi dosla vise nego dovoljno da saznam sta,kako,koliko itd.Hvala vam jos jednom svima,onima koji su vec u Ca sve najbolje,onima koji su u procesu puno,puno srece pa da im se pridruzite u nekom boljem svetu,a nama koji tek krecemo.....

ja planiram ove godine sa suprugom i dvoje dece(6godina i 1 godinu)da pokrenem skupljanje potrebne dokumentacije za Quebec i sva ova vasa iskustva su mi dosla vise nego dovoljno da saznam sta,kako,koliko itd.Hvala vam jos jednom svima,onima koji su vec u Ca sve najbolje,onima koji su u procesu puno,puno srece pa da im se pridruzite u nekom boljem svetu,a nama koji tek krecemo.....

Dobrodoslica novim Kvebecanima i pozdrav za stare kandidate !

Ura, kako je krenulo, ojacace ce znacajno i srpska zajednica u Montrealu, pa cemo mozda i dostici Toronto jednog lepog dana :-) Kako god bilo, Montreal je obecani grad za nas, Kvebecani vole dobro pivce, dobar rostilj, opustanje, kafice, festivale... Garantovano zadovoljstvo!
A i ono sto nase uvek brine, zima, mogu vam reci iz prve ruke da ova nije strasna. Bilo je pre neki dan -20, sa faktorom vetra -30 (temperatura koju realno osecas), i sasvim je podnosljivo. Da napomenem samo da kola nemamo i da koristimo javni prevoz, koji radi sasvim dobro, uz sav ovaj sneg. A ja pritom volim i mnogo da pesacim, pa obavezno odradim jednu deonicu do posla peske, cak i po hladnoci i uz vetar. Minus 10 je ovde podnosljivije nego ista temperatura u Beogradu, ja ne znam sta je to, da li manja vlaga ili nesto drugo... Doduse, najhladniji su uvek kraj januara i pocetak februara, evo za nedelju su najavili vrlo niske temperature, ali posle opet otopljenje. A i nekako je lepo sa svim tim snegom, koga inace i nema mnogo ove godine, pa je sve jos okiceno od Bozica i nove godine...

Srecno!

Iskreno se nadam da ce se u Montrealu povecati nasa zajednica.
Sto se mene licno tice,ja u svu tu pricu ulazim krajne opusteno(sto ne znaci da se kasnije necu nervirati,narocito oko azurnosti nase administracije).Prosao sam online evaluation,godinama radim u IT sektoru,reciklaza tonera za stampace,popravka istih itd.Supruga je isto tako vec 4 godine administrative officer u jednoj banci,predacemo pa sta bude,bude.Ako uspemo,bice mi drago zbog dece prvenstveno,njihovog normalnijeg odrastanja,skolovanja i buducnosti uopste.Ako ne prodjemo,idemo dalje,boricemo se na nekom drugom polju,nema mesta razmisljanju o predaji.
Svidja mi se ta prica o festivalima i pivcu,izgleda mi kao da je tu nekako kultura vise izrazena nego u Torontu i drugim gradovima

Cao svima,

imam jedno pitanje,mozda je neko upucen u to ili i licno imao takvo iskustvo.
Posto planiramo da pokrenemo skupljanje dokumentacije i predamo aplikaciju,u tu namenu bi smo uzeli kredit kod jedne banke.Znaci,da imamo za fees,medicinske,overe dokumenata i sve ostalo sto bi cekalo cetvoroclanu porodicu u procesu.U slucaju,kazem samo u slucaju da ne ureknem,da se sve dobro zavrsi i prodjemo sve njihove kriterijume,da li se taj kredit mora otplatiti do dana polaska?Ja sam aplikant ,a supruga bi uzela kredit.Sta se desava u takvim slucajevima?Mozda je glupo to sto pitam,ako jeste slobodno recite...Da li se svi bankovni racuni,krediti itd gase pre odlaska ili ne?Hvala unapred na nekom odgovoru.

Back