Kako do Kanadske iseljeničke vize?

da li moze neko da mi odgovori na ovo :)

to verovatno zavisi sta je radio gde i koliko dugo, i koliko ce vremena proci da oni sve to ispitaju a verovatno godine, i da li ste na NOC llisti i imate poene...
ti uvek mozes da izgubis 1000 dolara i apliciras pa da vidis sta ce biti...ali generalno je veliki problem ako je neko bio u ratu i oni nece da rizikuju da prime pogresnu osobu...ima ljudi koji su dosli ovde pre 10 godina pa su ih godinama proveravali i ispitivali gde su bili i sta su radili...da samo nanjuse neku sitnicu i gotovo .

nama je bilo besplatno ovjeravanje dokumenata tako da sam ovjerili sve kopije pa onda dala sudskom tumacu. tamo pise negdje da na kopijama treba da pise da je zvanicna osoba potvrdila da je kopija jednaka originalu. e sad moze i tumac da bude ta osoba, ako na njenom pecatu ima taj natpi. kod nekih ima, kod nekih nema...

ma koje bre crno placanje overe kopija, ja pokupio dokumenta otisao u opstinu i rekao njima da mi treba za neku stranu kompaniju zbog posla. oni bili krajnje ljubazni i overili sve sto teba, a inace da sam placao kostalo bi mengde oko 12 000 din, malo li je na danasnju krizu...

pozdrav i svako dobro!

Molim vas za odgovor na još jedno pitanje-nedoumicu.

Da li ste slali ugovore i reference od svih poslodavaca ili samo od pojedinih? Konkretno, moja supruga je nosilac aplikacije, radila je do sada u 4 firme ali bodove može dobiti na osnovu iskustva iz samo dve. Da li je potrebno da sakupljamo i prevodimo dokumenta iz sve 4 firme ili je dovoljno samo iz te dve (na izvodu iz PIO stoje sve 4 firme)? Kako ste vi postupali u ovakvim situacijama?

Hvala.

Da li ste slali ugovore i reference od svih poslodavaca ili samo od pojedinih? Konkretno, moja supruga je nosilac aplikacije, radila je do sada u 4 firme ali bodove može dobiti na osnovu iskustva iz samo dve. Da li je potrebno da sakupljamo i prevodimo dokumenta iz sve 4 firme ili je dovoljno samo iz te dve (na izvodu iz PIO stoje sve 4 firme)? Kako ste vi postupali u ovakvim situacijama?

Hvala.

Evo ja odgovaram, prema nasem iskustvu koje je relativno sveze... Mislim da je bitno iskustvo u zanimanju sa NOC liste (neka me neko ispravi ako gresim), dovoljno je poslati samo pisma preporuke, na memorandumu firme, sa pecatom i potpisom osobe koja je potvrdu izdala. Najbolje da bude napisana na engleskom, i da sadrzi podatke osobe koja je potvrdu potpisala ili da se uz potvrdu prilozi njena vizit karta. Izvod iz PIO nije potreban (jedino ako oni to budu trazili), jer oni prepoznaju i rad "po ugovoru". Eventualnu proveru vrsice pozivanjem kontakt osobe. Nadam se da sam koliko toliko pomogla. Pozdrav!

1040 dinara smo platili jedan izvod danas,pa zato pitam,znam da ce nam trebati opet!Nema veze,ako traze ponovo,znaci da su nas uzeli u proces,a tad nista nece biti problem da platimo!:)
Inace,pre neki dan popunim upitnik neke firme za imigraciju u Torontu,cisto da vidim sta ce mi odgovoriti,posto znam da nemam dovoljan broj poena.
I malopre me zovu,da pitaju jos par pitanja i kazu nemam dovoljno poena za skilled worker,ali imam za provincijski program Kvebeka.
Kaze da ne moram da znam french,samo da se upisem na neki kurs,da bih to prikazala kao da pocinjem da se spremam,i da moram da udjem preko Kvebeka,ali ne moram da zivim tamo ni dva dana!
I sad ja opet ne znam sta da radim?!...

Hvala.

Ja sam slala od 2 konkretno od onih od kojih sam mogla da ih dobijem, ostalo sam slala od saradnika tj kolega sa posla...
i to ona koja su se odnosila na struku sa liste ostalo nisam jer nije imalo veze s tim...

Poslednja izmena:
Please help:
Moze li se diploma srednje medicinske skole nekako podvesti pod ovo Obtained a one-year diploma, trade certificate or apprenticeship and completed at least 12 years of full-time or full-time equivalent studies?
Tako bi bilo super da moze,onda bismo imali tacno 67 poena!

uf to je nezgodno,
cudi me da pored tolikog manjka medicinskog osoblja ovde sestre nisu na listi ili se varam?
meni nude da idem na kurs za to cudo ali ne pada mi napamet, ako vidim iglu pascu im tamo a kamoli ja da to radim he he:per:
uglavnom definitivno imaju hronicni shortage of nurses and doctors....

Evo ja odgovaram, prema nasem iskustvu koje je relativno sveze... Mislim da je bitno iskustvo u zanimanju sa NOC liste (neka me neko ispravi ako gresim), dovoljno je poslati samo pisma preporuke, na memorandumu firme, sa pecatom i potpisom osobe koja je potvrdu izdala. Najbolje da bude napisana na engleskom, i da sadrzi podatke osobe koja je potvrdu potpisala ili da se uz potvrdu prilozi njena vizit karta. Izvod iz PIO nije potreban (jedino ako oni to budu trazili), jer oni prepoznaju i rad "po ugovoru". Eventualnu proveru vrsice pozivanjem kontakt osobe. Nadam se da sam koliko toliko pomogla. Pozdrav!

Ja sam slala od 2 konkretno od onih od kojih sam mogla da ih dobijem, ostalo sam slala od saradnika tj kolega sa posla...
i to ona koja su se odnosila na struku sa liste ostalo nisam jer nije imalo veze s tim...

Hvala puno! :super:

uglavnom definitivno imaju hronicni shortage of nurses and doctors....

Znam,bila sam u Kanadi sedam meseci,slala rezimee i stalno su me zvali na intervjue,ali kad cuju da moraju da mi rade job offer-niko ne moze,tj. nece.
Nurses su na listi,i na novoj,a bili su i na staroj.

pa ako je srednja medicinska strucna skola i ako njome dobijas zvanje sestre ili slicno a imas tih 12 godina ne vidim zasto to ne bi prihvatili, zar ne?
Mislim, moja sestra je zavrsila za akusera i verovatno bi je prihvatili da aplicira pod uslovom da ima iskustvo u struci ali ga nema ... ali ona nema nameru da dolazi tako da to nema veze.Tamo ima super posao sa drugim fakultetom u drugoj struci koja je ovde jos bolje placena al opet nema veze ....

Mozda ti i proglrdaju kroz prste ako imas radno iskustvo, po meni onaj trade bi bio ekvivalent srednjoj ekonomskoj na primer za trgovca, a aprenticeship je nesto tipa zanatske skole npr. stolar ili varilac zar ne?Bitno da ima neka struka koje je na listi i koja im treba, pa da se to sve lepo uklopi.
Opet nista te ne sprecava da pokusas...

Poslednja izmena:
Malo cu skrenuti sa teme ali imam pitanje koje ce sve vas (nadam se) sacekati jednog dana kada stignete u Kanadu (konkretno BC)

Dakle, molim ljude sa ovog foruma koji su otisli u BC u poslednjih godinu-dve dana i sredili ovdasnju dozvolu class 5 da mi napisu kako su dokazali da imaju iskustvo za samostalnog vozaca
1.nacionalnom dozvolom odnesenom u ICBC
2.potvrdom iz MUP-a iz Srbije na kojoj pise kada je izdata prva vozacka dozvola

pa ako je srednja medicinska strucna skola i ako njome dobijas zvanje sestre ili slicno a imas tih 12 godina ne vidim zasto to ne bi prihvatili, zar ne?
Mislim, moja sestra je zavrsila za akusera i verovatno bi je prihvatili da aplicira pod uslovom da ima iskustvo u struci ali ga nema ... ali ona nema nameru da dolazi tako da to nema veze.Tamo ima super posao sa drugim fakultetom u drugoj struci koja je ovde jos bolje placena al opet nema veze ....

Mozda ti i proglrdaju kroz prste ako imas radno iskustvo, po meni onaj trade bi bio ekvivalent srednjoj ekonomskoj na primer za trgovca, a aprenticeship je nesto tipa zanatske skole npr. stolar ili varilac zar ne?Bitno da ima neka struka koje je na listi i koja im treba, pa da se to sve lepo uklopi.
Opet nista te ne sprecava da pokusas...

Pokusacu sigurno,samo se dvoumim da li da pisem detaljno pismo u kome objasnjavam zasto mislim da mogu da apliciram za iseljenje iako nemam dovoljan broj bodova ili da ipak ne pisem nista i racunam tu moju medicinsku kao nesto vise od srednje!

Back