Kako do Kanadske iseljeničke vize?

hey nativeland, dugo te nije bilo! da li ste otputovali? nema sanse da ce sada ici ni priblizno ovom dinamikom, cekacemo malo duze...

bi li napisala kakvu su dopunu dokumentacije trazili? odnosno, interesuje me da li ste vi omaskom nesto izostavili ili su oni trazili nesto dodatno, sem onoga sto pise na sajtu ambasade u becu da se treba poslati? puno hvala:)

Jos uvek smo ovde. Uskoro cemo otici nadam se...
Za dopunu su nam trazili samo dokumenta koja smo mi greskom poslali kao kopije, a oni su trazili originale i jos vojnu knjizicu na uvid... nista posebno...Bili su maksimalno korektni...

pozdrav

Jos uvek smo ovde. Uskoro cemo otici nadam se...
Za dopunu su nam trazili samo dokumenta koja smo mi greskom poslali kao kopije, a oni su trazili originale i jos vojnu knjizicu na uvid... nista posebno...Bili su maksimalno korektni...

pozdrav

hvala native land! svi vam zelimo srecan put i preseljenje bez vecih trzavica:) i, naravno, nadamo se da cete se i dalje povremeno javljati:D

hvala na odgovorima, medusa i redapple

samo napred studentarijo

sve ostalo je ok, to je to. znaci, za vas nema letovanja ove godine, samo se uci? neka neka, isplatice se na kraju

nismo ti mi neka studentarija, vise veciti studenti :D, mi sad na brzinu zavrsavamo fakultete, a na more moramo ici, to nam je poslednja prilika da uzivamo u lepotama nase drage grcke:D, ispiti ce biti polozeni do kraja jula.

rezultate ielts-a ne saljte za sydney, proprucuju da se polozi pre nego se aplicira kako biste mogli da znate tacan broj bodova s kojim aplicirate, a ne da precenite svoje znanje engleskog jezika, potrosite novac a onda imate problem jer ne mozete na znanje engleskog da dobijete onoliko bodova koliko ste ocekivali. kad vam budu trazili da papire posaljete za bec, tada saljete rezultate ielts-a.

nesto se razmisljamo da se prijavimo pre polaganja ispita, s obzirom da moj suprug odlicno zna engleski, a i streber je pa ce se sigurno dobro spremiti, a dok nas ovi iz sydneya uzmu u obradu on moze da ga polozi ... videcemo.

sto se tice fees, jos uvek mi nije jasno, da li to onda znaci da kad platis prvi put i iz sydneya ti odgovore pozitivno, onda samo saljes dokumentaciju za bec bez dodatnog placanja?

cula sam i nesto da kod nas u ambasadi postoje konsultanti sa kojima mozes da zakazes sastanak, a isto tako da i oni imaju prevodioce, tako da mogu da se izbegnu placanja sudskim tumacima. ovo su vrlo povrsne informacije, da li je mozda neko probao ovu varijantu?

nesto se razmisljamo da se prijavimo pre polaganja ispita, s obzirom da moj suprug odlicno zna engleski, a i streber je pa ce se sigurno dobro spremiti, a dok nas ovi iz sydneya uzmu u obradu on moze da ga polozi ... videcemo.

dzej dzej, iz ISKUSTVA ti kazem, najpre neka tvoj suprug polozi IELTS pa posle saljite aplikaciju. Nije ni malo naivan i jednostavan ispit, cak i za neke koji koriste engleski kao sluzbeni po 15h dnevno.

veliki pozdrav dragi saborci :)

dzej dzej, iz ISKUSTVA ti kazem, najpre neka tvoj suprug polozi IELTS pa posle saljite aplikaciju. Nije ni malo naivan i jednostavan ispit, cak i za neke koji koriste engleski kao sluzbeni po 15h dnevno.

veliki pozdrav dragi saborci :)

dzej dzej, ginola je u pravu. preveliki je rizik, a ako vec nije polagao test, veruj da su sve sanse da potcenjuje sta je potrebno za dobar skor on all bands.

da, ne placate nista kada saljete dokumenta za bec. sledece placanje je pred izdavanje vize, parice koje ce vam biti pravo zadovoljstvo da im date;)

i samo napred sa streberajem, malo to sto studirate, malo engleski, drzimo vam palceve!

hvala drustvo za savete, jasno je meni da je potrebno polagati prvo ispit, nego smo se sad primili da sto pre posaljemo aplikaciju, pa nam nesto tesko da cekamo septembar

dzej dzej, nemoj da vam bude nista tesko da cekate septembar, da sam ja na vasem mestu odmah bih se prijavio na ispit, mislim da ne mora da se ceka 6 nedelja (koliko je navodno minimun za prijavu) vec mozete i 2 nedelje pred ispit da se prijavite tj. kako smo mi to vec ucinili. :)
savet vam je da se bacite na spremanje i polaganje pa da saljete aplikaciju a more kasnije ako bude. ima precijih i vaznijih stvari :)

pozdrav :)

nije frka more, vec zavrsavanje faxa, engleski ne moze da pocne da uci nikako pre 15. jula, a posle toga je sledeci termin 31. jul, sto mislimo da je malo vremena, tako da je realno tek u avgustu.

koliko ste se vi spremali za ispit?
mislim na sve, tj. sta mislite koliko realno vremena treba za nekog ko ga dosta dobro zna?

Mama5

Zelim ti sve najbolje i vise od toga.Doci ce dan kada cu ti se oduziti za tvoju nesebicnu pomoc.:D:bye:

Sale puno pozdrava za tebe.S obzirom da imas najvise iskustva u vezi imigracije u Kvebek nekako se najvise pouzdam u tebe i tvoje informacije.
Odradio sam online evaluaciju i sto se tice znanja jezika meni treba nivo Slc7,8 a imam sad nivo B2 na TEFaQ.Za moju suprugu bar tako kaze online evaluacija je potreban nivo A1
Da li i ona treba da polaze tef ili delf ili se moze nekako drugacije dokazati znanje jezika(secam se da si rekao da je tvoja supruga poslala diplomu srednje skole kao dokaz znanja francuskog jezika.
Pomagaj molim te neznamo sta da radimo!!!:sad2:

Sale puno pozdrava za tebe.S obzirom da imas najvise iskustva u vezi imigracije u Kvebek nekako se najvise pouzdam u tebe i tvoje informacije.
Odradio sam online evaluaciju i sto se tice znanja jezika meni treba nivo Slc7,8 a imam sad nivo B2 na TEFaQ.Za moju suprugu bar tako kaze online evaluacija je potreban nivo A1
Da li i ona treba da polaze tef ili delf ili se moze nekako drugacije dokazati znanje jezika(secam se da si rekao da je tvoja supruga poslala diplomu srednje skole kao dokaz znanja francuskog jezika.
Pomagaj molim te neznamo sta da radimo!!!:sad2:

Ja sam predao papire za Kvebek proslog cetvrtka. Koliko znam (a raspitivao sam se 5 meseci, veruj mi) nije potrebno da radis IELTS i TEFaQ test. Ukoliko zelis da se tvoja aplikacija brze obradi, onda je pozeljno da i to dostavis uz svu ostalu dokumentaciju. Ja sam uzeo potvrdu sa fakulteta da sam ucio engleski cetiri godine a za francuski sam uzeo od bivseg poslodavca potvrdu da je za moju poziciju na kojoj sam radio, potrebno znanje francuskog i engleskog jezika.

Od dokumentacije sam im poslao (pored popunjenih formulara): izvod iz maticne knjige rodjenih, kopiju pasosa gde je slika, diplomu fakulteta, izvod polozenih ispita sa faksa, kopiju radne knjizice, potvrde i pisma preporuke bivsih poslodavaca i CV - sve kopije sam overio u sudu i preveo kod sudskog tumaca (prevod na francuski je 1.000 dinara po strani - imao sam 7 papira za prevodjenje).

Dokumenta spakujes u kovertu, koju adresiras na:
Bureau d'immigration du Québec à Vienne
c/o Canadian embassy
Laurenzerberg 2/1/2
A-1010 Vienna
AUSTRIA

i odneses u Kanadsku ambasadu u Beogradu. Postu sada salju za Bec petkom ili subotom, ranije je bilo cetvrtkom ali su nesto izmenjali.

Eto,
Pozzz

nije frka more, vec zavrsavanje faxa, engleski ne moze da pocne da uci nikako pre 15. jula, a posle toga je sledeci termin 31. jul, sto mislimo da je malo vremena, tako da je realno tek u avgustu.

koliko ste se vi spremali za ispit?
mislim na sve, tj. sta mislite koliko realno vremena treba za nekog ko ga dosta dobro zna?
dzej dzej nije na forumu Dodajte reputaciju korisniku dzej dzej Prijavite poruku Odgovorite sa citatom

dzej dzej, mojoj supruzi (ona je principal applicant) bilo je potrebno 2 nedelje a i to je bila dosadana gnjavaza, posebno jer je engleski koristila maximalno na svim poslovima na kojima je radila. mislim da je i politika ocenjivanja ma IELTS malo "sucmurasta" ali msilim da su 2 sedmice u vasem slucaju dovoljno, sve ostalo je gnjavaza :)

da sam ja na vasem mestu ja bih se prijavio za taj termin, ali opet vi znae svoju situaciju i stanje najbolje :)
srecno u svakom pogledu :)

svratila ja malo do aussie podforuma i vidim imaju dobru ideju, napisali ljudi po stavkama kada su sta radili, pa je lakse da se prati? sto ne bismo i mi? evo, ja cu prva:

medusa (+ OH i dvoje dece)
Federal Skilled Worker Class
Zanimanje: university professor
IELTS: 9 overall
Sydney poslato/stiglo: 19.04.2010. (stiglo), 22.04. (krenuli da obradjuju prijavu)
Bec trazi papire:
papiri poslati/stigli u Bec:
Bec trazi dopune:
dopune poslate/stigle u Bec:
medical requested:
medical completed:
intervju:
VIZA:
Datum odlaska:
Mesto:

bilo bi super kada bi se javili i oni koji su vec dobili vizu, bilo po 'starom' bilo po ovom sa listom od 38 zanimanja:) bilo bi glupo da samo ja ucestvujem:roll:...

@ daes daimar

citala malopre tvoj blog, ono sto nisam do sada, super je. jedno pitanje, postovacu ga ovde jer mislim da bi mozda i druge zanimalo: vi ste kupili kola bez polozenog vozackog? cini mi se da sam ili na ovoj temi ili staroj, zakljucanoj citala da nije moguce kupiti kola pre nego se polozi vozacki, pa sam se sada zbunila. kola su jako bitna stavka, jasno, i bilo bi dobro imati ih sto pre ako se vec ima za to novca. hvala puno na odgovoru, znam da ces nesto napisati cim budes imala vremena:)

Da li je neko skoro podnosio dokumente u Bec, a da je konkurisao kao Provincial Nominee?

Koliko sam shvatio, processing fee iznosi po 550$ po (odrasloj) osobi, a moze se uplatiti samo u Komercijalnoj Banci u Kneza Milosa 83 i to u dinarima, a potom kopiju priznanice treba da saljemo u paketu zajedno sa nominacijom i ostalim papirima u Bec?

Cisto da proverim, sajt ambasade u Becu je prilicno konfuzan po ovom pitanju

Poslednja izmena:
Imam pitanje za one koji su u toku procedure „zatrudneli“.
Da li vam je proces zbog toga produzen, i ako jeste, koliko?
Culi smo da je, ukoliko se na lekarskom pregledu utvrdi da je zena u drugom stanju, potrebno ponovo podneti zahtev ali za osobu vise.
Dugo pratimo forum i cini mi se da je neko pisao o tome kako je slao dopunu dokumentacije zbog bebe ali nikako ne mozemo da nadjemo taj post.

Pozdrav svima!!!

@ daes daimar

citala malopre tvoj blog, ono sto nisam do sada, super je. jedno pitanje, postovacu ga ovde jer mislim da bi mozda i druge zanimalo: vi ste kupili kola bez polozenog vozackog? cini mi se da sam ili na ovoj temi ili staroj, zakljucanoj citala da nije moguce kupiti kola pre nego se polozi vozacki, pa sam se sada zbunila. kola su jako bitna stavka, jasno, i bilo bi dobro imati ih sto pre ako se vec ima za to novca. hvala puno na odgovoru, znam da ces nesto napisati cim budes imala vremena:)

e tu ima caka, mozes da kupis sta god hoces ali ne mozes da registrujes :)
ne daju ti tablice bez njihove vozacke i jos nesto obavezno se odma prijavite za nju jer se ceka ovde i po nekoliko meseci ne znam zasto na voznju, test polazes taj dan kad odes da se prijavis i nije tezak, samo ima znakova koje nikad niste videli pa mora malo da se streba, i nekih pravila koja kod nas ne postoje...bez kola smo ko mrtvi ne mozemo da mrdnemo, kada kazu da su ovde gradovi razudjeni misle da ti je najbliza prodavnica 4 km noge su mi otpale ali sam skinula 3 kile :D
ukupni troskovi su preko 200 cad
trazi se
prevod vozacke preveden ovde 25 do 30 cad
dokaz od naseg konzulata da si vozio 10 godina u srbiji 65 do 77 cad zavisi od poste
test i voznja oko 160 cad
ako zelis da uzimas casove i instruktora cas kosta od 35 do 40 cad po satu

sa medjunarodnom dozvolom mozes da vozis tudja kola ali ne mozes da registrujes kola na sebe.
dalje osiguranja deruuuu, za novodosle sada traze 240 cad mesecno dok kanadjani placaju 80 najosnovnije osiguranje.Zovite sve zive kuce jer umeju da budu jako bezobrazni kad vam naracunaju sve moguce rizike...naravno posle godinu dana boravka u kanadi osiguranje se prepolovi.moguce je ukljuciti u istu sumu vise clanova porodice koji voze kola.
oni koji su dosli pre 10 godina kazu da je nekada bilo da samo das dozvolu i dobijes kanadsku...ali posto je bilo mucki i namestaljki toga vise nema...sad svi polazu....eto zvuci poznato zar ne?

Imam pitanje za one koji su u toku procedure „zatrudneli“.
Da li vam je proces zbog toga produzen, i ako jeste, koliko?
Culi smo da je, ukoliko se na lekarskom pregledu utvrdi da je zena u drugom stanju, potrebno ponovo podneti zahtev ali za osobu vise.
Dugo pratimo forum i cini mi se da je neko pisao o tome kako je slao dopunu dokumentacije zbog bebe ali nikako ne mozemo da nadjemo taj post.

Pozdrav svima!!!

Meni se to desilo, i da tako je, mi smo cekali na vizu 3 i po godine.Posto ja nisam htela na lekarski trudna zbog zracenja cekali smo da se beba rodi i tada poslali dopunu papira to nas je kostalo nekih godinu i po dana ali nije mi bilo bitno, cak je i bolje sto sam bila tamo jer sam imala trudnicko, porodiljsko i pomoc oko bebe...Naravno ako mislis da rendgen nece uticati na trudnocu jer si preko 4 meseca mozes ici na lekarski ako ste dobili poziv i nadati se da cete za 3 meseca biti u Kanadi da se porodis.
Medjutim ako nije tako vodi racuna da
1.avioprevoznici primaju trudnice samo do odredjenog meseca trudnoce i to ponekad traze dozvolu lekara da smes da letis
2.kada sletis ovde 3 meseca neces imati zdravstveno osiguranje, prakticno ne znam kako bi pokrila troskove porodjaja koji nisu bezazleni i mere se u hiljadama dolara ako nisi osiguran...
3. privatna osiguranja iz srbije ne vaze ovde
4.nema nikog da ti pomogne a trebace ti veruj mi

kada se porodis dopuna papira podrazumeva doplatu za bebu i bebin sopstveni pasos, moj bebolinac je imao samo 3 nedelje kada je dobio pasos :)
to je pvo sto moras da uradis kad se rodi, izvod iz maticne i pasos bebcu

ako te zanima nesto vise slobodno me pitaj :D

Da li je neko skoro podnosio dokumente u Bec, a da je konkurisao kao Provincial Nominee?

Koliko sam shvatio, processing fee iznosi po 550$ po (odrasloj) osobi, a moze se uplatiti samo u Komercijalnoj Banci u Kneza Milosa 83 i to u dinarima, a potom kopiju priznanice treba da saljemo u paketu zajedno sa nominacijom i ostalim papirima u Bec?

Cisto da proverim, sajt ambasade u Becu je prilicno konfuzan po ovom pitanju

EEE na ovome sam se i ja nazaj... oao.

1. Mozes da uplatis u bilo kojoj ekspozituri Komercijalne banke.
2. Uputstvo sa iznosima se nalazi na sajtu Beogradske ambasade (i to prilicno sakriveno - nije cudo da nisi video), a ne na Beckom sajtu kako pise u uputstvu.
3. Nemoj slucajno da uplacujes opstom uplatnicom - znaju u banci - transfer
4. Ponesi pasose jer na svakoj uplati idu podaci iz pasosa - svaka uplata posebno

link ka cenovniku je http://www.canadainternational.gc.c...ices_consulaires/fees-frais_ser.aspx?lang=eng

Pozdrav :ok:

Poslednja izmena:
EEE na ovome sam se i ja nazaj... oao.

1. Mozes da uplatis u bilo kojoj ekspozituri Komercijalne banke.
2. Uputstvo sa iznosima se nalazi na sajtu Beogradske ambasade (i to prilicno sakriveno - nije cudo da nisi video), a ne na Beckom sajtu kako pise u uputstvu.
3. Nemoj slucajno da uplacujes opstom uplatnicom - znaju u banci - transfer
4. Ponesi pasose jer na svakoj uplati idu podaci iz pasosa - svaka uplata posebno

link ka cenovniku je http://www.canadainternational.gc.c...ices_consulaires/fees-frais_ser.aspx?lang=eng

Koja je provincija u pitanju ? Ovo nema veze sa uplatom nego me interesuje...

Pozdrav :ok:

Hvala! ;)
Inace, Manitoba je u pitanju...

Poslednja izmena:
Aca juce poceo da radi, naravno ne u struci...

Vi ste nam stvarno uzori. Bas sam razmisljala pre neki dan kako sam pre par meseci sa vama razmenila nekoliko PP, a evo vas sad ste zvezde foruma u belom svetu, bas sam ponosna na vas :super:

Nego, nisam bas razumela iz bloga, imas primedbe na zivot u stanu u Kanadi ili generalno? I molila bih te da nam pojasnis malo te mesecne troskove i koliko vam je para u startu otislo, za sve ono osnovno sto ste morali da kupite (serpe, posteljina i ostalo), mislim ne moras detaljno, nego okvirno.

I di su vam slike, mora da sam glupa, ali ne mogu da ih nadjem, ostavim nam link neki ovde :D

Pozdrav

Back