Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Opet ja,
neko je svojevremeno pominjao seljenje i dovlacenje stvari ovamo, nemoj da vam padne na pamet da vucete gluposti, meni je neverovatno ali ljudi poklanjaju citavo pokucstvo kad se sele pogledas na kijiji.ca za grad kad se neko seli odes i uzmes sta ti treba, jedino ako su vece stvari platis 100 cad prevoz *iznajmis kamion za dan.
A to su stvari stare najvise godinu dana...i moze se naci sve zivo osim tv-a :)
Mi smo vecinu stvari dobili a sada trazimo druge na tkz. moving sales.Cak i kola mogu da se nadju relativno jeftino, npr. nasa su bila 900 cad iliti 700 evra :)), i naravno mozes da se cenjkas do sutra...svi gledaju da se rese stvari na brzinu pa je daj sta das ovde se to pise OBO, or best offer.

thanx! to sam bila ja, gnjavila mama5, a zena, predusretljiva kakva jeste, mi objasnjavala... zvuci ok. ljudi takodje hvale freecycle, to je isto free second-hand stuff... ipak, ja cu morati, samo jos da dobijem vizu:worth::worth::worth: neke stvari da prebacim, decije i svoje, kad dodje vreme, kontaktiracu speditere pa cu javiti (naravno ako se ne desi najgore sto se ovoga tice pa se pozdravim sa forumom:besna:)

ja sam jedino zazalila sto nisam ponela svoju dobru obucu za leto jer ova je gora od kineske, i dobar deo odece jer mi se ovde nista ne svidja a prilicno je skupo za moja trenutna primanja koja su 0 :D
bebac se nadobijao i stvari i garderobe i krevetnina i igracaka...a stvari za bebe nisu skupe ko kod nas.
sto se namestaja tice nisam izbirljiva sve dok lici na nesto i dok je funkcionalno i lagano, da se ja pitam ziveli bi u japanskom stilu krevet i pod, jer mrzim pretrpano, police i krtog a obozavam puno prostora za kretanje , bebac takodje :D
ima i ovde 2 depoa koristenih stvari pa mozes da odes da razgledas, od igle do lokomotive...

ja sam jedino zazalila sto nisam ponela svoju dobru obucu za leto jer ova je gora od kineske, i dobar deo odece jer mi se ovde nista ne svidja a prilicno je skupo za moja trenutna primanja koja su 0 :D
bebac se nadobijao i stvari i garderobe i krevetnina i igracaka...a stvari za bebe nisu skupe ko kod nas.
sto se namestaja tice nisam izbirljiva sve dok lici na nesto i dok je funkcionalno i lagano, da se ja pitam ziveli bi u japanskom stilu krevet i pod, jer mrzim pretrpano, police i krtog a obozavam puno prostora za kretanje , bebac takodje :D
ima i ovde 2 depoa koristenih stvari pa mozes da odes da razgledas, od igle do lokomotive...

Namestaja ima dosta free ali je vecina u ocajnom stanju, neku prikladnu garnituru nemas ispod 400-500$ ...

people, malopre zvali iz banke da provere sto mi je skinut iznos za obradu aplikacije u sydney-u, znaci udjosmo u proceduru... sad samo da se prezivi tih desetak nedelja. redapple, ako smo mi usli u proceduru, mora da ste i vi, pa ne trosi novac da zoves onaj broj da proveravas:)

medusa, nisam siguran kako znas da se bas ceka 10-ak nedelja? Secam se da su prosle godine neki od saboraca koji su aplicirali u Maju ili Junu cekali po nedelju ili meseca dana najvise za odgovor iz Sydney-a.

Pozdrav saborcima :)

rekla mi agentica, do sada je bila u pravu, rekla je da ce u drugoj polovini juna da krenu da rade na 'slucaju'. sve se sada duze ceka, nasi papiri su tamo stigli 19.04., pazi koliko im je trebalo samo da nam uzmu novac, znaci da krenu nesto da rade... ranije je islo brze, ti bar znas... kazi, koliko im je trebalo u tvom slucaju? ali, kamo lepe srece da si ti u pravu a ja u krivu:D

10ak dana se ceka odgovor da su primili aplikaciju ili da li si prosao bodovanje?

Ja sam u cetvrtak predao u Beogradu, pa su to (valjda) poslali u Bec, juce mi nije skinuto nista sa racuna, nije ni danas. Nemam pojma kad ce da krenu da me "obradjuju". :)

ne, ne... prvo, mislim da ne idemo na istu 'foru', tj. razliciti su programi u pitanju, ako se dobro secam... ali, tu su godinice, mozda nisam lepo upamtila, correct me if i'm wrong, mi idemo na federal skilled workers varijatnu. nasa aplikacija, tj. prijava, je kod njih stigla 19.04. a evo danas, maltene dva meseca u dan, su skinuli novac, tj. poceli nesto da rade. a cula sam da se onda ceka 10 nedelja od dana kada krenu da rade da dobijes odgovor... srecno nam svima bilo!:)

medusa, prosloga puta odgovor iz Becha je stigao za mesec i 25 dana okvirno najvise 2 meseca je prosek cekanja bio prosle godine, ne znam od kuda sada ovo. Doduse ne znam da li na brzinu rada utice uplata preko kartice ili ako placas cekom?

pozdrav!

sada se vrijeme obrade produzilo. vjerovatno zbog obima posla. mi cekamo vec tri mjeseca. nismo platili karticom tako da ne znam kad je i da li je pocela obrada. pratim i strane forume i svuda je isto, obrada traje po tri mjeseca i duze. nasa aplikacija je tamo stigla oko 17.03. i jos nista. savjet njihov (officers iz CIO-a) je da se ne kontaktira sidnej prije nego li istekne bar 100 dana, a najbolje 120 dana.

Poslednja izmena:
medusa, prosloga puta odgovor iz Becha je stigao za mesec i 25 dana okvirno najvise 2 meseca je prosek cekanja bio prosle godine, ne znam od kuda sada ovo. Doduse ne znam da li na brzinu rada utice uplata preko kartice ili ako placas cekom?

pozdrav!

ne moze da ima veze kako placas, ne verujem da je to, mislim da je jednostavno sistem ponovo usporio, pa jedno vreme smo i ovde na forumu nesto pricali na tu temu, a sve a propos onih izmena na listi 38 (bar mi se cini da prodjoh tu prepreku).

ne razumem sta kazes: dva meseca za odgovor iz beca, ja pricam za sydney... jos sam tamo! nemam predstavu koliko se sada ceka na bec. koliko ste vi cekali na odgovor iz sydney, mesec dana? ako je sada tri-cetiri puta duze, znaci i na bec se ceka toliko duze, pije vodu? ne znam, videcemo. nama se ne zuri nesto mnogo, cak nam pomalo i odgovara da nesto, ali ne mnogo, duze potraje, citala sam da deca imaju bolje rezultate ako se prvo opismene, da tako kazem, na maternjem jeziku, pa onda krenu s drugim jezikom, naravno pod uslovom da su ispod, recimo, 10 godina starosti.

i daj ponovo da budem dosadna jer si ti nesto mnogo nedorecen (sto ne lici na tebe;)) - kada saljete aplikaciju? hajde pa da cekamo zajedno, u drustvu je sve lakse:)

sada se vrijeme obrade produzilo. vjerovatno zbog obima posla. mi cekamo vec tri mjeseca. nismo platili karticom tako da ne znam kad je i da li je pocela obrada. pratim i strane forume i svuda je isto, obrada traje po tri mjeseca i duze. nasa aplikacija je tamo stigla oko 17.03. i jos nista. savjet njihov (officers iz CIO-a) je da se ne kontaktira sidnej prije nego li istekne bar 100 dana, a najbolje 120 dana.

kad su uzeli nas, uzeli su i vas, sigurno. a kad si vec na tim drugim forumima, koliko se ceka na bec kada se njima posalju dokumenta? evo ginola kaze da je ranije bilo oko 2 meseca, sada je garantovano duze, pitanje je samo: koliko duze?

medusa izvini moja greska, odgovor iz Sydney-a je stogao za mesec i 25 dana, kazem ti okvirno 2 meseca se cekalo. tako se mislim i odgovor iz Becha cekao tj. poziv za medical oko 2 meseca to je bio prosek cekanja. Paukman ili Native Land znaju bolje da odgovore na ova pitanja, sto se Becha tice mislim, jer koliko se secam iz Sydney-a su i oni cekali po 2 meseca...

pozzz....

Moja žena će biti nositelj aplikacije. Nedavno smo se vjenčali. S obzirom da se na novi pasoš čeka dugo, da li se može aplicirati sa starim, uz priloženi vjenčani list koji nam stiže za par dana na kućnu adresu? Promjena prezimena i vađenje novih dokumenata traje dugo, pa me zanima kako ovi u viza officeu reagiraju na takve stvari?

medusa izvini moja greska, odgovor iz Sydney-a je stogao za mesec i 25 dana, kazem ti okvirno 2 meseca se cekalo. tako se mislim i odgovor iz Becha cekao tj. poziv za medical oko 2 meseca to je bio prosek cekanja. Paukman ili Native Land znaju bolje da odgovore na ova pitanja, sto se Becha tice mislim, jer koliko se secam iz Sydney-a su i oni cekali po 2 meseca...

pozzz....

Nama su se iz Sydney-a prvi put javili za 10 dana da su primili aplikaciju i rekli da uplata nije ok. Poslali smo ponovo aplikaciju i novu uplatu pa su nam za tacno mesec dana javili da saljemo dokumenta u Bec. Trebalo nam je 2 meseca da skupimo dokumenta i posaljemo. Opet posle 2 meseca su nam trazili dopunu dokumentacije. Zatim posle mesec dana su nam poslali papire za medical. Kad smo uradili medicinski pregled posle 3 meseca su nam dali vize... Eto...

pozdrav svima...

kad su uzeli nas, uzeli su i vas, sigurno. a kad si vec na tim drugim forumima, koliko se ceka na bec kada se njima posalju dokumenta? evo ginola kaze da je ranije bilo oko 2 meseca, sada je garantovano duze, pitanje je samo: koliko duze?

Ne znam kakva je situacija u Becu, jer na forumima koje posjecujem su ljudi iz Azije mahom i njihove ambasade su u drugim zemljama gdje se tradicionalno mnogo duze ceka uprkos novim procedurama, tako da ne znam. Njih bas ima mnogo....

Zdravo drustvo, evo me posle male pauze, sta cu morala sam da oslobodim komp studentu, ostala su mu jos 4 ispita :D, sto znaci da se blizi slanje aplikacije.
Pa sam s tim u vezi htela da vas pitam nesto. Bilo bi mi znacajno ako bi neko imao vremena da mi objasni proceduru slanja aplikacije, tj. ja sam ovako razumela:
- prvo polozi IELTS,
- saljemo prijavu za Sydney, samo popunjeni formulari i potvrda o polozenom IELTSu i placen fee, za nas troje koliko sam izracunala 1175 CAD (muz 475, ja 550 i dete 150 - jel tako?)
- placamo fee, ne razumem kako ???

- kad/ako nam posalju potvrdan odgovor saljemo kompletnu aplikaciju u Bec, sa sve dokumentima koja zahtevaju
- ponovo placamo fee ??? - po onome sto pise na sajtu ambasade u Becu, za nas troje 965 EUR

- cekamo medical
- cekamo vize

Molim vas da proverite da li sam dobro razumela, takodje, da li se dva puta placaju te fees i u kom trenutku procesa treba da im prijavim da imam one pare na racunu (koje nemam :D).

Pored ovoga, dobili smo i obecanje da cemo imati podrsku u prvih par meseci kad dodjemo, sto nam puno znaci. Sad vec postaje zastrasujuce konkretno :D.

Nama su se iz Sydney-a prvi put javili za 10 dana da su primili aplikaciju i rekli da uplata nije ok. Poslali smo ponovo aplikaciju i novu uplatu pa su nam za tacno mesec dana javili da saljemo dokumenta u Bec. Trebalo nam je 2 meseca da skupimo dokumenta i posaljemo. Opet posle 2 meseca su nam trazili dopunu dokumentacije. Zatim posle mesec dana su nam poslali papire za medical. Kad smo uradili medicinski pregled posle 3 meseca su nam dali vize... Eto...

pozdrav svima...

hey nativeland, dugo te nije bilo! da li ste otputovali? nema sanse da ce sada ici ni priblizno ovom dinamikom, cekacemo malo duze...

bi li napisala kakvu su dopunu dokumentacije trazili? odnosno, interesuje me da li ste vi omaskom nesto izostavili ili su oni trazili nesto dodatno, sem onoga sto pise na sajtu ambasade u becu da se treba poslati? puno hvala:)

Zdravo drustvo, evo me posle male pauze, sta cu morala sam da oslobodim komp studentu, ostala su mu jos 4 ispita :D, sto znaci da se blizi slanje aplikacije.
Pa sam s tim u vezi htela da vas pitam nesto. Bilo bi mi znacajno ako bi neko imao vremena da mi objasni proceduru slanja aplikacije, tj. ja sam ovako razumela:
- prvo polozi IELTS,
- saljemo prijavu za Sydney, samo popunjeni formulari i potvrda o polozenom IELTSu i placen fee, za nas troje koliko sam izracunala 1175 CAD (muz 475, ja 550 i dete 150 - jel tako?)
- placamo fee, ne razumem kako ???

- kad/ako nam posalju potvrdan odgovor saljemo kompletnu aplikaciju u Bec, sa sve dokumentima koja zahtevaju
- ponovo placamo fee ??? - po onome sto pise na sajtu ambasade u Becu, za nas troje 965 EUR

- cekamo medical
- cekamo vize

Molim vas da proverite da li sam dobro razumela, takodje, da li se dva puta placaju te fees i u kom trenutku procesa treba da im prijavim da imam one pare na racunu (koje nemam :D).

Pored ovoga, dobili smo i obecanje da cemo imati podrsku u prvih par meseci kad dodjemo, sto nam puno znaci. Sad vec postaje zastrasujuce konkretno :D.

samo napred studentarijo;)

rezultate ielts-a ne saljte za sydney, proprucuju da se polozi pre nego se aplicira kako biste mogli da znate tacan broj bodova s kojim aplicirate, a ne da precenite svoje znanje engleskog jezika, potrosite novac a onda imate problem jer ne mozete na znanje engleskog da dobijete onoliko bodova koliko ste ocekivali. kad vam budu trazili da papire posaljete za bec, tada saljete rezultate ielts-a.

sto se placanja fee tice, mozete kreditnom karticom, banke u srbiji ne daju bank cheques, ali ako odes na sajt ambasade u becu, sada jesu uveli proceduru po kojoj se ponovo moze placati fee preko banaka u srbiji, bosni, itd. znaci, samo da budemo all clear, nije ovo isto ono kao sto sam ja pogresila pa uplatila a oni rekli to vise ne moze, sada su ponovo 'oziveli' taj proces, na kraju, idi na sajt ambasade pa ces videti. doduse, ja sam platila karticom jer sam se vec jednom opekla i ne treba mi to ponovo (dobre vesti su da sam napokon uspela da ostvarim kontakt sa ambasadom u becu po pitanju vracanja mog novca i sada je ta procedura u toku, trebalo im je 'samo' godinu dana, verovali ili ne. ali oprastam im, samo ako to znaci da svo svoje vreme trose na resavanje aplikacija, i to pod uslovom da skoro nikada ne posezu za stambiljom 'denied';))

sve ostalo je ok, to je to. znaci, za vas nema letovanja ove godine, samo se uci? neka neka, isplatice se na kraju:)

Z

Drugi fee se placa tek kad vamodobre vize, to je bukvalno uplata za vizu kao i bilo koja druga, dakle kad sve prodje, medical i provjera i kad vam jave da treba vizirati pasose onda uplacujete drugi fee.
Dokaz o sredstvima treba da posaljete kad i svu drugu dokumentaciju u bec. Oni vam traye spisak dokumenata koje treba da posaljete i medju njima je i proof of funds...
info o placanju se nalayi na sajtu kanadskew ambasade u becu, zove se upustvo za uplatu za drzavljane srbije, bosne i kosova. eto

Back