Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Potvrde su iz policije o ne osudjivanju - imas uputstvo na sajtu.

Ja nisam poslao nista vise nego sto su trazili. Ako si dobio nominaciju ta stvar sa diplomama, jezikom, radnim iskustvom i job offerom je zavrsena u Kanadi. ( to ti i ne traze za provincial nominee)
Federalci bi trebalo da te proveravaju samo po pitanju sigurnosti i medicinski.
Po mom misljenju, a zasnovanom na iskustvu sto licnom do sada, a sto drugih ljudi iz okoline, ne treba slati nista vise od onoga sto ti traze. Samo odgovaraj na pitanja koja ti postavljaju i ne trci pred rudu.... be cool :)

Blagodarim :)

evo i ja bas sad pregledam strane forume.. slicna je stvar i sa drugim aplikantima, neki su dobili AOR, neki su odbijeni, a neki jos uvijek cekaju, a to su sve martovski aplikanti. dobra vijest je da postoji broj telefona koji se moze pozvati na koji mozemo dobiti info o svojoj aplikaciji.
oni koji su zvali su dobili informacije da je cekanje sada duze i da je 10 nedjelja minimum za obradu. oni koji su cekali ispod 100 dana su dobili info da je prerano da se raspituju...
broj je 0016139444000, posle se biraju opcije 1, pa 2, pa 1, pa 2, a onda se ceka da vas prebace nekom od dezurnih i to moze da potraje i 20 i vise minuta... tako pise, ja cu probati ovih dana pa vam javljam...

super redapple, dobro je znati. javljaj sta se desava:)

moram da vam kazem da vecina papira od naseg prevodioca tamo ne vazi ovde :(
svi traze prevod kanadskog prevodioca.

www.zivotukanadi.blogspot.com

joj, mnogo mi se svidja kako u tvojim postovima Kanada' vise nije 'tamo', tj. 'tamo' je sada 'ovde':):):)

koliko ce vas kostati prevodi? da li cete morati da radite neku nostrifikaciju ili da nesto dodatno polazete pre nego krenete da radite u struci?

pozdrav and keep writing:)

joj, mnogo mi se svidja kako u tvojim postovima Kanada' vise nije 'tamo', tj. 'tamo' je sada 'ovde':):):)

koliko ce vas kostati prevodi? da li cete morati da radite neku nostrifikaciju ili da nesto dodatno polazete pre nego krenete da radite u struci?

pozdrav and keep writing:)

Zasada nas je prevod vozackih kostao 25 dolara po papiru, sto me uopste ne odusevljava, pretpostavljam da se cena krece oko 20tak dolara per piece nazalost.
Ako vas nesto posebno zanima napomenite mi da pisem o tome.
Nijedan od nas nece raditi u struci, recimo da smo nasli poslove za prezivljavanje za pocetak dok ne vidimo kako cemo sa diplomama, Aca je IT pa mu ne treba posebnih papira vec samo znanje dok mene ceka peripetija oko toga da li ce moju teachers diplomu priznati ovde...od vecine sam cula da ih ne priznaju i moras ponovo 2 godine na njihov koledz.E sad ako radis u struci firma ti placa ako ne mozes da trazis stipendiju od drzave ili sam da platis.

Poslednja izmena:
Zasada nas je prevod vozackih kostao 25 dolara po papiru, sto me uopste ne odusevljava, pretpostavljam da se cena krece oko 20tak dolara per piece nazalost.
Nijedan od nas nece raditi u struci, recimo da smo nasli poslove za prezivljavanje za pocetak dok ne vidimo kako cemo sa diplomama, Aca je IT pa mu ne treba posebnih papira vec samo znanje dok mene ceka peripetija oko toga da li ce moju teachers diplomu priznati ovde...od vecine sam cula da ih ne priznaju i moras ponovo 2 godine na njihov koledz.E sad ako radis u struci firma ti placa ako ne mozes da trazis stipendiju od drzave ili sam da platis.

Svaka čast na uspjehu. Znam ljude koji su uselili u Kanadu kao inženjeri kemije i tekstilne tehnologije, pa su radili kao konobari i čistačice, no danas rade u struci. Teško je, ali ne sumnjam u tvoj uspjeh. Bitno je da ste se lijepo smjestili u Kanadi, i da radite bilo što, a sve će polako na svoje mjesto doći korak po korak. Čak i da ideš na koledž 2 godine, nema veze jer će ti to otvoriti vrata za dalje i obrazovanje i tvoj težak rad će ti biti plaćen. To su iskustva mojih poznanika i obitelji koja je u Kanadi, a kojima se nadam pridružiti uskoro. Ovdje u Hrvatskoj se živi bijedno, slike sa reklama za turističku sezonu su jedno, a stvarni život 80 % građana je nešto sasvim drugo. Ljudi preživljavaju i bore se za goli život. Prije nije bilo nekog izobilja, no moglo se preživjeti, a danas ti praktički nemaš izbora. Ili ćeš otići ili ćeš se početi baviti mutnim poslovima ili ćeš životariti. Sve suprotno obećanjima za malu djecu iz devedesetih godina.
Moja poznanica u Kanadi živi 7 godina, došla je bez ičega, radila sve i svašta, danas živi u velegradu, ima veliku kuću i 2 auta, te neusporedivo bolju kvalitetu života što je također jako važno uz ovo materijalno. Istina, kuću je kupila na kredit, no otplaćuje ga mirno bez grčeva u želucu kad joj dođe račun.
Interesira me što sve pokriva obična polica zdravstvenog osiguranja u Kanadi? Oko toga jako malo znam jer se do sada nisam raspitivao.

volim tvoj blog jer je realan a pun optimizma. verovatno bismo svi voleli da cujemo kako ste dosli do posla, pretpostavljam da su vam se nasli ljudi koje ste upoznali? ako neko nema nikoga tamo ko bi mu se nasao, gde je najbolje traziti oglase za posao i gde se javljati? uglavnom cujem da se poslovi oglasavaju na sajtovima, nesto malo i u novinama, ali sam nedavno cula da je mozda bolja varijanta pronaci sajtove potencijalnih poslodavaca pa pogledati da li oglasavaju na svom sajtu neki posao i kontaktirati ih tako? ili otici u recruitment agencies i 'ponuditi' se, da tako kazem? sta kazu ljudi koji su duze od vas 'tamo', tebi 'ovde' (i dalje mi je ova zamena mnooogo slatka, jedva cekam kad cu i ja moci da je uprilicim:D)

Nas drug, koji je doduse otisao u Kanadu prije 15-tak godina, morao je uz svoju diplomu pedagoske akademije da zavrsi jos neki fakultet. I on je izabrao .... glumu :) - to mu se svidjalo u ta doba. Danas vec deset godina radi kao ucitelj u osnovnoj skoli. Mozda da se raspitas malo u tom smjeru...

Pozdrav

Svaka čast na uspjehu. Znam ljude koji su uselili u Kanadu kao inženjeri kemije i tekstilne tehnologije, pa su radili kao konobari i čistačice, no danas rade u struci. Teško je, ali ne sumnjam u tvoj uspjeh. Bitno je da ste se lijepo smjestili u Kanadi, i da radite bilo što, a sve će polako na svoje mjesto doći korak po korak. Čak i da ideš na koledž 2 godine, nema veze jer će ti to otvoriti vrata za dalje i obrazovanje i tvoj težak rad će ti biti plaćen. To su iskustva mojih poznanika i obitelji koja je u Kanadi, a kojima se nadam pridružiti uskoro. Ovdje u Hrvatskoj se živi bijedno, slike sa reklama za turističku sezonu su jedno, a stvarni život 80 % građana je nešto sasvim drugo. Ljudi preživljavaju i bore se za goli život. Prije nije bilo nekog izobilja, no moglo se preživjeti, a danas ti praktički nemaš izbora. Ili ćeš otići ili ćeš se početi baviti mutnim poslovima ili ćeš životariti. Sve suprotno obećanjima za malu djecu iz devedesetih godina.
Moja poznanica u Kanadi živi 7 godina, došla je bez ičega, radila sve i svašta, danas živi u velegradu, ima veliku kuću i 2 auta, te neusporedivo bolju kvalitetu života što je također jako važno uz ovo materijalno. Istina, kuću je kupila na kredit, no otplaćuje ga mirno bez grčeva u želucu kad joj dođe račun.
Interesira me što sve pokriva obična polica zdravstvenog osiguranja u Kanadi? Oko toga jako malo znam jer se do sada nisam raspitivao.

U pravu si u pocetku niko ne radi u struci ali svi koje sam upoznala su se snasli,
sto se osiguranja tice moras pogledati privatne firme jer ga prva tri meseca nemas a posle dobijas drzavno, ja sam iskopala ovu firmu pa mozda oni mogu blize da ti kazu http://www.icoveryou.com/html_s/default.htm

Sto se poslova tice, ja jos necu raditi zbog bebca, mozda tek najesen neki part time Aca je slao rezime i preko neta i po prijateljima, uvek ima neko ko zna nekog u cijoj firmi se traze radnici, konkursi postoje na sajtovima firmi (pregledas vece firme u okolini) na www.kijiji.ca na drugim job sajtovima.Ovde se sve radi online pa i apliciranje, u principu velike firme ne vole radnike preko agencije, nisam jos skontala zasto a postoji i razlika u plati jer ti deo agencija uzme...negde izricito pise da se ne prijavis preko agencije vec sam.
Ako zelis ti mozes da zapucas sam i odes u njihov human resource kazes dobar dan imate li posla za mene, evo moj resume itd. ljudi su maksimalno ljubazni i niko te nece izbaciti, uostalom to im je posao.Prijatelji koji su prosli kroz sve to kazu da je normalno ici na po 10 do 20 intervjua dok ne dobijes posao, i svaki ti je vezba za sledeci put.Nije ko kod nas da zasednes negde do penzije, poslovi se cesto menjaju bar u takvim strukama kao sto su nase...nadjes bolje apliciras tamo...
Mozes da lazes naravno, da napises da si dr. mr. itd...ali kada dodjes na razgovor dobijes test pa se snalazi.
:D
Nema pravila samo saljes i saljes i saljes pa gde te zovu.Najbolje je direktno sa sajtova firmi jer tamo lepo mozes odmah da kontaktiras s njima a i dat je opis onoga sto traze pa mozes da malo prilagodis svoj rezime i cover letter tome :)

Poslednja izmena:
Ovako ja imam jedno pitanje.

Imam zelju emigrirati u Kanadu, pa me zanimaju neke stvari.
Emigrirati zelim preko fiktivnog braka, odnosno vencanja. Engleski mi nije jaca strana, pa me zanima procedura.
Znaci, moram uzeti zenu koja govori srpski, prijaviti se na njezinu adresu i povremeno dolaziti u Kanadu, i tako tri godine da dobijem drzavljanstvo?
Kolika je cena toga braka, kakve su mjere sto se tice proveravanja, i kako uopste naci zenu?

Hvala lepo unapred, pomoc bi mi bila veoma potrebna.

Ovako ja imam jedno pitanje.

Imam zelju emigrirati u Kanadu, pa me zanimaju neke stvari.
Emigrirati zelim preko fiktivnog braka, odnosno vencanja. Engleski mi nije jaca strana, pa me zanima procedura.
Znaci, moram uzeti zenu koja govori srpski, prijaviti se na njezinu adresu i povremeno dolaziti u Kanadu, i tako tri godine da dobijem drzavljanstvo?
Kolika je cena toga braka, kakve su mjere sto se tice proveravanja, i kako uopste naci zenu?

Hvala lepo unapred, pomoc bi mi bila veoma potrebna.

mislim da ovde neces naci nikoga ko ce moci da te posavetuje, na ovom forumu su uglavnom porodicni ljudi koji idu na sasvim regularne varijante. vecina njih je morala da se sprema, da uci engleski kako bi mogli da se kvalifikuju, nije to tako tesko, pa ako je to jedina prepreka da odes regularno, mozda bi trebalo da razmislis o tome da ulozis to vreme, trud (ok, i novac) i da ides na sigurno...

Da bi dobio Kandski pasoš moraš znati engleski .
Komplikovano je naći ženu ,Nemci zahtevaju da se položi Nemački pre nego uopšte dobiješ pravo na boravište .
Cena varira i kreće se od 15 do 50 hiljada eura .
Ali je svakako lakše nego legalno jedino što traje 2 godine dok nedobiješ boravak

Prijatelji koji su prosli kroz sve to kazu da je normalno ici na po 10 do 20 intervjua dok ne dobijes posao, i svaki ti je vezba za sledeci put.Nije ko kod nas da zasednes negde do penzije, poslovi se cesto menjaju bar u takvim strukama kao sto su nase...nadjes bolje apliciras tamo...
Mozes da lazes naravno, da napises da si dr. mr. itd...ali kada dodjes na razgovor dobijes test pa se snalazi.

Da, to je istina. Čuo sam da je lakše naći posao kad promijeniš nekoliko iskustava kod raznih poslodavaca. Zamisli kad dođem tamo u Kanadu i kad kažem da sam od 18 godine do sada radio kod jednog poslodavca. Pa ima da im se okrene kosa na glavi.
Kod nas na balkanu je glavna fora dogurat do nekog poslovođe i provest cijeli život hodajući po pogonu u bijeloj ili plavoj kuti i čekati kad će 3 sata da se ide kući.
Mi još imamo par papira da sredimo i onda apliciramo tamo negdje početkom 8 mjeseca.

Da, to je istina. Čuo sam da je lakše naći posao kad promijeniš nekoliko iskustava kod raznih poslodavaca. Zamisli kad dođem tamo u Kanadu i kad kažem da sam od 18 godine do sada radio kod jednog poslodavca. Pa ima da im se okrene kosa na glavi.
Kod nas na balkanu je glavna fora dogurat do nekog poslovođe i provest cijeli život hodajući po pogonu u bijeloj ili plavoj kuti i čekati kad će 3 sata da se ide kući.
Mi još imamo par papira da sredimo i onda apliciramo tamo negdje početkom 8 mjeseca.

kod nas je skroz drugacije, pogotovu kod mog supruga... mi i ovdje zivimo kao u Kanadi, za poslijednje tri godine je promjenio cetiri posla, svaki put je napredovao i sad kad je dosao do grupe top menadzmenta radi po hiljadu sati sedmicno, bukvalno ga ne vidjamo, a zivot bolji prosjecni... ovdje je kapitalizam stigao u svim formama i oblicima, sem finansijskog, ha, ha...

@ ginola: pa nema te neko vreme, saborce? jeste li aplicirali ponovo? ili je meni promakao post?

@redapple: istina ziva to sto pises, prinudjen si da radis i radis i radis samo da bi se odrzao na tom mestu, to ti je nagrada, a da te nagrade finansijski, to malo teze ide, sto bi kada ceka jos n gladnih da uskoci gde si ti za te iste pare, ucinak je cesto manje bitna stvar od toga da nekoga sto manje plate za neki posao... ali to je zato sto ne postoje pravila tipa: sa tom i tom spremom i tim i tim iskustvom, ide ti toliko i toliko novca... kad gledas oglase van ovog naseg 'zapadnog balkana' (glupog li eufemizma, glupo je samo to sto je eufemizam), lepo pise, bar za neka jaca mesta, za tu i tu kategorizaciju radnog mesta (ili kako se vec kaze za to koliko ko spreme ima i koliko radnog iskustva), od toliko do toliko, za tu i tu, od toliko do toliko, a ovde je uvek kol'ko ti gazda 'odreze', 'odokativno'... ali zato mi i hocemo da se pakujemo!

Opet ja,
neko je svojevremeno pominjao seljenje i dovlacenje stvari ovamo, nemoj da vam padne na pamet da vucete gluposti, meni je neverovatno ali ljudi poklanjaju citavo pokucstvo kad se sele pogledas na kijiji.ca za grad kad se neko seli odes i uzmes sta ti treba, jedino ako su vece stvari platis 100 cad prevoz *iznajmis kamion za dan.
A to su stvari stare najvise godinu dana...i moze se naci sve zivo osim tv-a :)
Mi smo vecinu stvari dobili a sada trazimo druge na tkz. moving sales.Cak i kola mogu da se nadju relativno jeftino, npr. nasa su bila 900 cad iliti 700 evra :)), i naravno mozes da se cenjkas do sutra...svi gledaju da se rese stvari na brzinu pa je daj sta das ovde se to pise OBO, or best offer.

Back