Svaka čast na uspjehu. Znam ljude koji su uselili u Kanadu kao inženjeri kemije i tekstilne tehnologije, pa su radili kao konobari i čistačice, no danas rade u struci. Teško je, ali ne sumnjam u tvoj uspjeh. Bitno je da ste se lijepo smjestili u Kanadi, i da radite bilo što, a sve će polako na svoje mjesto doći korak po korak. Čak i da ideš na koledž 2 godine, nema veze jer će ti to otvoriti vrata za dalje i obrazovanje i tvoj težak rad će ti biti plaćen. To su iskustva mojih poznanika i obitelji koja je u Kanadi, a kojima se nadam pridružiti uskoro. Ovdje u Hrvatskoj se živi bijedno, slike sa reklama za turističku sezonu su jedno, a stvarni život 80 % građana je nešto sasvim drugo. Ljudi preživljavaju i bore se za goli život. Prije nije bilo nekog izobilja, no moglo se preživjeti, a danas ti praktički nemaš izbora. Ili ćeš otići ili ćeš se početi baviti mutnim poslovima ili ćeš životariti. Sve suprotno obećanjima za malu djecu iz devedesetih godina.
Moja poznanica u Kanadi živi 7 godina, došla je bez ičega, radila sve i svašta, danas živi u velegradu, ima veliku kuću i 2 auta, te neusporedivo bolju kvalitetu života što je također jako važno uz ovo materijalno. Istina, kuću je kupila na kredit, no otplaćuje ga mirno bez grčeva u želucu kad joj dođe račun.
Interesira me što sve pokriva obična polica zdravstvenog osiguranja u Kanadi? Oko toga jako malo znam jer se do sada nisam raspitivao.