Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Da li neko mozda zna - da li moze Srpkinja da se uda za Kanadjanina u Americi????
Tacnije, ona je dobila posetilacku vizu za Kanadu i Ameriku.Posecuje svog Kanadjanina, i njih dvoje ce da skoknu do Amerike da se vencaju-ako je to moguce?! :zper:
Ako je to izvodjivo, kad ona moze da ocekuje drzavljanstvo????
Ako ne, sta je preporucljivo???

Thanks

Pozzzzzzzzzzz ;)

bravo mama5!:super::super::super:

vi ste bese imali neke silne peripetije oko intervjua i slicno?

ne zaboravi samo da nam kazes 'da vam se vrati':):):)

i, kada palite za kanadu? neka je sa srecom:D

Hvala na lepim zeljama.Ja sam vam u startu pozelela da vam se vrati (procitaj drugu recenicu mog posta) ali nema veze evo opet:
DA VAM SE VRATI-SVIMA I ONIMA KOJI SU APLICIRALI I ONIMA KOJI KE TEK APLICIRATI. :vatromet: :vatromet:OVO VAM ZELIM IZ DNA SRCA.
Idemo letos.Kod nas je ovih dana bio praznik pa nisam uspela da potrazim karte ali vek danas pocinjem sa potragom jeftinijih karata posto smo nas petoro i jos dva maceta ima da kosta.
Ali nema veze kada se radi o boljoj buduknosti mozemo i da plivamo:super::super::super:

mama5, kad si vec pokazala da si takav tata-mata, tj. mama-mata za interjvu, bi li napisala par reci, u pauzi trazenja avionskih karata, naravno, o tome kakav je bio intervju, tj. sta su pitali, sta ste vi odgovarali, kakvi su bili utisci i sl.

jel' ce macici morati u karantin? ja sam jednog macora cuvala 13 godina, mogu da zamislim kako je tesko odvojiti se od zivotinjica, ali meni je taj karantin uvek zvucao stvarno grooozno...

ponovo se pokazalo da cim imamo malo zatisje na forumu, neko se javi da kaze da putuje... who's next?:)

Ovako,macici ne idu u karantin.Samo pazite da vam konekcija ne bude preko Londona,oni znaju da zezaju.Kad ispitam sve avio-kompanije pisaku koja je najbolja za macice.
-U slucaju da na proveri u Kanadi utvrde da vam fali neka vakcina ili je daju odma i vi to platite oko 50 CAD ili vam daju rok od tri dana da im dostavite potvrdu od veterinara da ste vakcinirali mace.Osim ako nije tesko bolesno mace ne ide u karantin.
Sta Vam treba:
- Mikrocip
- Sve vakcine
- Specijalan kontejner za avio-prevoz (kosta oko 30 EUR)
- Da mace ne bude teze od 4 kgr-znaci mozda i dijeta pre letenja
Mace nosite sa sobom u kabini i plakate po kilogramu kao prekoracenje dozvoljene tezine sto izage oko 50 EUR po macetu.
Oko intervjua mislim da moje iskustvo ne bi nikome pomoglo posto je nas intervju bio kompletno atipican.Nisu nam postavili nijedno pitanje sa liste koja kruzi po forumima.
Supruga su ispitivali sve o vojsci,a mene oko nasih finansija,kako zaragujemo,potvrde iz banke i sl.
Mislim da su u sustini hteli da vide original vojne knjizice i nas,da procene dali smo spremni za Kanadu posto smo ja i suprug malo stariji (49 i 57).Verovatno su se bojali da ne padnemo na teret drzavi.
Posto smo mi u top formi (suprug trci maraton) oboje radimo fitnes,zdravo se hranimo i zivimo, tako da izgledamo mnogo mlage.Videli su oni da ima jos puno godina rada u nama i dali nam vize :):):)
Iskreno tokom celog procesa koji je trajao jako dugo mene su brinule samo nase godine,sve druge kriterijume smo ispunjavali i vise od potrebnog.
Nasoj sreki nema kraja.Mi zaista idemo za Kanadu da bismo tamo radili i ziveli,a ne da bismo sedeli na dve stolice i imali pasos za nedaj boze.
Najmlagi sin koji ima 12 godina vek je poceo da trazi posao (da raznosi novine i sl) on se u startu uklapa u tu sredinu :):):)

Želeo bih pre svega da pozdravim sve na ovoj temi i čestitam nicku mama5 na dobijenoj vizi!!!!

Predpostavljam da ćete mi reći "pročešljaj malo forum, naćićeš sve što te zanima", to radim već skoro 5 sati (sada je 03:40)... Molim vas, da ne bih lutao dalje, ako možete da mi pomognete.

**Skilled Worker Immigrant**
Imam 25 godina, imam zvanje Diplomirani inženjer fakulteta za informatiku i menadžment i imam tri ipo godine radnog iskustva (od toga dve ipo u struci). Imam rođenog ujaka u Vankuveru, tamo je već 17 godina. Znanje engleskog mi je malo bolje od srednjeg dok sam trenutno u fazi učenja francuskog jezika.

Moja verenica (planirano da se venčamo u toku sledeće nedelje pa da popunjavamo formulare) ima 23 godine i diplomirala je na filološkom fakultetu u Beogradu arapski i nemački jezik. Nema radnog iskustva, identično nam je znanje engleskog i zajedno učimo francuski jezik.

Interesuje nas priča oko programa koji ima Kvebek. Da li neko ima iskustva sa ovim programom? Jel je neko otišao preko njega? Znamo da se, odokativno, čeka od 6 do 9 meseci za dobijanje vize. Popunjavali smo online upitnik preko sajta: http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/, na kome nam je rečeno da ispunjavamo potrebne uslove. Takođe, pronašao sam svoju struku na spisku što stoji na sajtu.
Da li neko ima bilo kakav savet za nas?

Hvala vam puno svima! Korisniji forum zaista nisam pronašao. Divni ste!!!!!!
:D :rumenko:

Hvala vam najvise na svetu na podrsci i na cestitkama i na svemu.
Svima vam od srca zelim da sto brze i lakse dobijete vize pa da se okupimo tamo daleko u Kanadi.
Nemojte da se bojite i da odustajete.Svi moji prijatelji koji su u Kanadi tvrde da se na kraju isplati svaka muka,svaka suza svaki dinar ulozeni u ovaj proces.
Meni ste svi vi punoooooooo pomogli tako da vam stojim u svako vreme na raspolaganju da vam pomognem u ovom procesu.

Za pocetak idemo u GTA tacnije Mississauga.Tamo imamo puno prijatelja i rodbine.
Kanada je velika i lepa.Privlace nas i neka druga mesta.U prvoj godini-dve planiramo da vikendima posetimo sva ta mesta pa eventualno da se kasnije preselimo na neko lepse i mirnije mesto.
Pa sada kad preplivamo okean onda ke verujemo sve biti lakse.
Hvala na cestitkama.

Back