Želeo bih pre svega da pozdravim sve na ovoj temi i čestitam nicku mama5 na dobijenoj vizi!!!!
Predpostavljam da ćete mi reći "pročešljaj malo forum, naćićeš sve što te zanima", to radim već skoro 5 sati (sada je 03:40)... Molim vas, da ne bih lutao dalje, ako možete da mi pomognete.
**Skilled Worker Immigrant**
Imam 25 godina, imam zvanje Diplomirani inženjer fakulteta za informatiku i menadžment i imam tri ipo godine radnog iskustva (od toga dve ipo u struci). Imam rođenog ujaka u Vankuveru, tamo je već 17 godina. Znanje engleskog mi je malo bolje od srednjeg dok sam trenutno u fazi učenja francuskog jezika.
Moja verenica (planirano da se venčamo u toku sledeće nedelje pa da popunjavamo formulare) ima 23 godine i diplomirala je na filološkom fakultetu u Beogradu arapski i nemački jezik. Nema radnog iskustva, identično nam je znanje engleskog i zajedno učimo francuski jezik.
Interesuje nas priča oko programa koji ima Kvebek. Da li neko ima iskustva sa ovim programom? Jel je neko otišao preko njega? Znamo da se, odokativno, čeka od 6 do 9 meseci za dobijanje vize. Popunjavali smo online upitnik preko sajta:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/, na kome nam je rečeno da ispunjavamo potrebne uslove. Takođe, pronašao sam svoju struku na spisku što stoji na sajtu.
Da li neko ima bilo kakav savet za nas?
Hvala vam puno svima! Korisniji forum zaista nisam pronašao. Divni ste!!!!!!