Kako do Kanadske iseljeničke vize?

iskreno medusa, ama bas nista ne bismo uradili, ali se mora priznati i nas lavovski deo u pripremi, a i drzanje palceva e i to je sastavni deo uspeha ::D:hahaha:

ginola, bravo na iskrenosti. ne nipodastavam ja vas udeo u uspehu (behind every great woman there has to be a great man, da malo parafraziram annie i arethu), pshiloska priprema je veoma bitna, a posebno delotvorna u kombinaciji sa opranim sudovima, spremeljenim ruckom, usisanom kucom, nahranjenom i uspavanom decom i masazom stopala;) ti si odlicno odradio svoj posao, bravo za tebe:klap: and don't forget to keep it up:ok:
kada saljete prijavu take 2? koliko je vremena trebalo prosli put da dobijete odgovor iz beca? jeste li vec isplanirali dugoocekivani i zasluzeni odmor? mi brojimo dane do pocetka jula a onda pravac more! not a moment too soon:)

dzej dzej, mi smo imali zapetljanciju oko potvrde o nekaznjavanju za OH, pa smo izgubili jako puno vremena dok to nismo sredili - nas pravosudni sistem je bio dosledan sebi i spor spor spor do bola, ali stvarno do BOLA - tako da smo se nedavno tek (ovog proleca, maltene tacno godinu dana od kad smo se po prvi put ukljucili u forum i krenuli sa procedurom) nasli u poziciji da mozemo te potvrde za oboje dobiti pa smo tek onda odradili celu aplikaciju sve po redu i sada cekamo da se jave iz beca. po nasim proracunima i na osnovu informed guesswork, racunamo da bi trebalo da se jave negde jula, avgusta... tako da smo prvo cekali da nase sudstvo odradi svoje, uspeli to da docekamo:worth: (ma nece da pozure ni kada pare treba da im das), pa sada cekamo da se klupko dalje odmotava u becu.

zato, upozorenje svima: pazljivo vozite ako mislite da aplicirate za iseljenicku vizu:roll: od gluposti mozete sebi da napravite nevidjenu svinjariju i izgubite jako puno dragocenog vremena!!!:sad2:

a vi? jel' zavrsi tvoj OH taj fakultet, aman? treba da mu uvedes rezim - study study no play:evil:. kao sto je ginola zaveo svojoj OH;) salim se, naravno, ali samo malo

KAKVA JE SANSA DA SE ODE U KANADU KAO GRADJEVINAC ILI VOZAC KAMIONA

moderator je bio malo grub ali nismo takvi svi na forumu;) (verovatno nisi zeleo ni na koga da se izdires a meni licno all caps znaci kada me mrzi da stavljam naocaore a treba da kucam sms npr)... cini mi se da smo ovde trenutno svi koji aktivno ucestvujemo s nekim fakultetima - kada kazes gradjevinac, mislis na inzenjer ili nesto tipa bricklayer, sta ja znam, ili neko ko upravlja onim gradjevinskim masinama ili sta? trebalo bi da pogledas da li je to zanimanje na noc listi, na forumu imas linkove ako se vec nisi snasao, pa kreni odatle. ili ako te zanima da li mozes odavde tamo da nadjes posao na gradilistima ili da vozis, to vec ne znam, vecina kaze da je jako tesko odavde naci posao ako nekoga ne poznajes ko moze oko toga da ti pomogne. moj licni utisak, iz razgovora s ljudima koji su tamo i informacija koje sam mogla da procitam, npr. na ovom i na drugim forumima, je da je jako bitno imati poslovna poznanstva, ali u smislu da te neko preporuci ako si dobar u tome cime se bavis, tako se lakse mozes probiti, ali ne u smislu da ce te neko preporuciti i ako nisi dobar u tome cime zelis da se bavis jer tako bi onaj ko bi te preporucio podrivao svoju reputaciju. saborci, da li sam u pravu, tako stoje stvari?

a vi? jel' zavrsi tvoj OH taj fakultet, aman? treba da mu uvedes rezim - study study no play. kao sto je ginola zaveo svojoj OH salim se, naravno, ali samo malo

Razvlaci se po kuci stalno, da znas da sam mu rekla da od ponedeljka pocinje ozbiljan rezim, morace bas da se potrudi. Ali, cekaj, treba i ispitni rok da pocne, a to je negde u junu. Nego treba da ga nateram da se uz to malo baci i na engleski :per:

U svakom slucaju prenecu mu sta su mu porucili ljudi sa foruma, mozda ga bude sramota kad cuje da su sve oci uprte u njega :D

ako neko zeli i dalje da se bavi nagadjanjem sta ce da se skine sa noc liste, kao vrac-pogadjac, sorry svi koji niste odrasli citajuci asteriksa, evo sta sam ja iskopala (pogledajte sam kraj doc-a, tabelu "Occupations expected to face excess demand pressures over the next 10 years" - valjda ti sigurno ostaju, a ostali, videcemo vec;)

enjoy:think: http://www.hrsdc.gc.ca/eng/publicat..._market_e/sp_615_10_06/page06.shtml#expansion

ko bi ga znaoo medusa sta smeraju, mozda ce da skrate nesto u sta ne verujem, mislim dace ipak da grupisu tacnije da zdrze neka slicna zanimanja u jedno sto bi ubrzalo procese. po svemu sudeci njima nedostaju kadrovi i logicno bi bilo da ne treba da krate NOC listu.

opet cemo videti kako si sta ce biti...

Saborci stigli su IELTS rezultati :

Listening 8.5
Reading 8.5
Writing 7
Speaking 7
Overall Band 8

sto znaci da ukupno imamo 16 poena a ukupan broj bodova za Kanadu 72:super::D:klap:

sto znaci idemo dalje, sledi aplikacija ali BEZ RODBINEEEEEEEEEEEE....

pozdrav saborcimaaaaaaaa:D

Cestitke, znam kako se osecate, secam se kada smo mi dobili IELTS rezultate i saznali da mozemo da apliciramo.
Puno srece dalje i pozdrav:D

Back