Kako do Kanadske iseljeničke vize?

ima, ali nisu nesto azurni, meni je sve vreme stajalo "in process"...

evo ovde -

https://services3.cic.gc.ca/ecas/?app=ecas&lang=en

Paukmane, hvala puno na informacijama, da li si ti to radio odmah ili su ti trazili dopunu?

Sve sto mi je palo na pamet sam slao odmah ukljucujuci i to sto sam ti napisao.

Posle 10 dana su mi trazili dopunu za uverenje o nekaznjavanju iz druge zemlje u kojoj sam ziveo, a koju nisam ni mogao dobiti bez zvanicnog zahteva.

redapple, kad prime aplikaciju ne obavestavaju te(pricam za prijem aplikacije u Sidney),tek kad ti odobre aplikaciju salju ti mail da papire mozes slati za Bec.tada dobijas rok od 120 dana da prikupis sve i posaljes u Bec.

mama5 kako projdovte vo Bec.Nadam se da je sve bilo ok.Vidim da Vam nisu nista rekli,samo strpljennja ,sve jednog dana dodje na svoje mesto.

pozdrav mojim saborcima,ali i svim novim clanovima koji dele nase zajednicke snove,013 do IETLS. POZDRAV SVIMA

Cool, vracamo se na staro i bas sam srecna... Pitanje za stare vukove... Interesuje me da li po novom kada prime aplikaciju poslaju mail sa obavjestenjem da je primljena aplikacija i da pocinje obrada ili ne????? Nesto ne mogu da se sjetim... Hvalaaaa

Pozdrav ljudi, evo mi smo ukucali nas ref .no. na sajtu i dobili smo dogovor u smislu:

"A decision has been made on your application. The office will contact you concerning this decision".

Da li je neko od vas dobio ovakav ili slican status i za koje vreme je dobio odgovor iz ambasade u Becu?

Sve najbolje i veliki pozdrav svim dragim saborcima :)

Ne znam da li ja imam krivi formular IMM 0008 - SCHEDULE 3, no na njemu piše da moram poslati dokaz o znanju engleskog jezika. Zar to neide kasnije kad mi se jave iz Beča? Taj formular moram ispuniti prema document cheklist formularu IMM 5612.

da, ali u daljem tekstu ti pise da to ne vazi za aplikante pod kategorijom jedan i da oni samo salju aplikaciju, uplatnicu i kopiju pasosa... ako se prijavljujes pod onom listom zanimanja bez radnog iskustva onda ti ne treba rezultati ieltsa vec samo ovo gore nabrojano.

Poslednja izmena:
zdravo svima!

posto djavo ne da mira, setali malo po forumima i videli da neki forumasi navode da su im iz beca naknadno, znaci, nakon sto su poslali onu prvu turu papirologije, trazili da posalju jos papira, tipa M obrasci, fotokopije radne knjizice i sl. (koliko smo razumeli - to nas podseca na ono sto su svojevremeno grci, pre nego smo dobili biometrijske pasose i 'aber' da putujemo na more bez vize, trazili). nije nam bilo jasno da li su to trazili ljudima koji su aplicirali po 'staroj' ili po 'new and improved' (?!tek cemo videti) proceduri. ima li neko neku informaciju u vezi s ovim? ne mili nam se ni dodatan trosak oko prevodjenja dodatne hrpe papira, ni ponovni bliski susret trece vrste sa ovdasnjom birokratijom:rtfm:, a ni to da zahtev za jos dokazivanja, pokazivanja neminovno znaci da ce cela stvar jos da se oduzi. any info would be greatly appreciated esp. from 'new and improved' applicants;)

zdravo svima!

posto djavo ne da mira, setali malo po forumima i videli da neki forumasi navode da su im iz beca naknadno, znaci, nakon sto su poslali onu prvu turu papirologije, trazili da posalju jos papira, tipa M obrasci, fotokopije radne knjizice i sl. (koliko smo razumeli - to nas podseca na ono sto su svojevremeno grci, pre nego smo dobili biometrijske pasose i 'aber' da putujemo na more bez vize, trazili). nije nam bilo jasno da li su to trazili ljudima koji su aplicirali po 'staroj' ili po 'new and improved' (?!tek cemo videti) proceduri. ima li neko neku informaciju u vezi s ovim? ne mili nam se ni dodatan trosak oko prevodjenja dodatne hrpe papira, ni ponovni bliski susret trece vrste sa ovdasnjom birokratijom:rtfm:, a ni to da zahtev za jos dokazivanja, pokazivanja neminovno znaci da ce cela stvar jos da se oduzi. any info would be greatly appreciated esp. from 'new and improved' applicants;)

Od viska glava ne boli ;)
Saljite sve sto traze (tacno onako kako traze) + ono sto mislite da jos treba poslati.
Mi smo slali dodatno vojnu knjizicu, jer smo znali da ce to kad tad traziti, staz listing iz socijalnog, koji u skorije vreme svima traze.
Nismo slali radnu knjizicu jer staz listing ti sve dokazuje gde si radio i koliko dugo.
Takodje sam imao svoju firmu pa sam u vezi toga slao resenja o pocetku i kraju rada i slicno.
Sve naravno overeno i prevedeno.
Posle samo 10 dana sam dobio zahtev za dopunu i to samo: uverenje o nekaznjavanju iz druge zemlje u kojoj sam ziveo koje ni nisam mogao dobiti bez zvanicnog zahteva (upravo ovog). U nasem slucaju se isplatilo slati sve sto nam je palo na pamet jer aplikacija je odrazdjena vrlo brzo.

Pozdrav i srecno :bye:

Poslednja izmena:
Od viska glava ne boli ;)
Saljite sve sto traze (tacno onako kako traze) + ono sto mislite da jos treba poslati.
Mi smo slali dodatno vojnu knjizicu, jer smo znali da ce to kad tad traziti, staz listing iz socijalnog, koji u skorije vreme svima traze.
Nismo slali radnu knjizicu jer staz listing ti sve dokazuje gde si radio i koliko dugo.
Takodje sam imao svoju firmu pa sam u vezi toga slao resenja o pocetku i kraju rada i slicno.
Sve naravno overeno i prevedeno.
Posle samo 10 dana sam dobio zahtev za dopunu i to samo: uverenje o nekaznjavanju iz durge zemlje u kojoj sam ziveo koje ni nisam mogao dobiti bez zvanicnog zahteva (upravo ovog). U nasem slucaju se isplatilo slati sve sto nam je palo na pamet jer aplikacija je odrazdjena vrlo brzo.

Pozdrav i srecno :bye:

hello again

@paukman hvala na odgovoru, cenim, brzi si od spideya;) a i stvarno pomazes;) ti si po novom aplicirao ako sam dobro razumela, da?

posto kazes da si morao iz jos neke zemlje sem srbije da trazis potvrdu o nekaznjavanju - da li su ti iz te zemlje trazili fingerprint check, tj. da iz srbije posaljes otiske prstiju koji se uzimaju u policijskoj upravi? mislim da sam jednom vec pitala nesto u vezi s ovim ali na onom starom 'zagadjenom' threadu. ako si bio u toj situaciji, kako si je resio?

i jos jedno pitanjce - za sve koji imaju neku ideju - moj dobar drug razmislja da aplicira, ima i kvalifikacije koje se traze i staz, ali buni ga to sto njegova zena, tj. supruga;), koja ima srednju strucnu spremu, nema ni dan radnog staza - ima li to neke veze? oni u svakom slucaju ne bi ni trazili poene za njene kvalifikacije itd. ima li nekoga ko ima neko slicno iskustvo - da je primary applicant skroz ok a da supruznik nema radni staz? uzima li se to u obzir, tj. da li to moze negativno da se odrazi na aplikaciju?

divno je sto ponovo mozemo da komuniciramo kao ljudi - ja sam jedno vreme izbegavala ovaj forum

pozdrav svima i srecno!

hello again

@paukman hvala na odgovoru, cenim, brzi si od spideya;) a i stvarno pomazes;) ti si po novom aplicirao ako sam dobro razumela, da?

posto kazes da si morao iz jos neke zemlje sem srbije da trazis potvrdu o nekaznjavanju - da li su ti iz te zemlje trazili fingerprint check, tj. da iz srbije posaljes otiske prstiju koji se uzimaju u policijskoj upravi? mislim da sam jednom vec pitala nesto u vezi s ovim ali na onom starom 'zagadjenom' threadu. ako si bio u toj situaciji, kako si je resio?

i jos jedno pitanjce - za sve koji imaju neku ideju - moj dobar drug razmislja da aplicira, ima i kvalifikacije koje se traze i staz, ali buni ga to sto njegova zena, tj. supruga;), koja ima srednju strucnu spremu, nema ni dan radnog staza - ima li to neke veze? oni u svakom slucaju ne bi ni trazili poene za njene kvalifikacije itd. ima li nekoga ko ima neko slicno iskustvo - da je primary applicant skroz ok a da supruznik nema radni staz? uzima li se to u obzir, tj. da li to moze negativno da se odrazi na aplikaciju?

divno je sto ponovo mozemo da komuniciramo kao ljudi - ja sam jedno vreme izbegavala ovaj forum

pozdrav svima i srecno!

Aplicirao sam po novom, da.
Da, trazili su kompletne otiske prstiju za suprugu i mene. U NS se to uzima u krimi odeljenju (levi ulazu Kraljevica Marka), s tim sto moras poslati zvanican zahtev. Nista te ne kosta i neverovatno su ljubazni, bio sam prijatno iznenadjen.
Pretpostavljam da se to moze uzeti u svakom gradu, mada nam ovde nisu znali reci u glavnom SUPu gde i kako to da uradimo. Sa malo trazenja uspeli smo da nadjemo gde. Takodje su nam rekli da imaju po 5-10 slucajeva godisnje, sa tendencijom porasta.

Odgovor na drugo pitanje sam ti poslao na pp.

@paukman

hvala za priv, eto to je ta nedoumica - da li ili ne... ako da, zasto ne reci eksplicitno...

hvala i za ovo objasnjenje. mi smo to u jednom drugom gradu zavrsavali preko poznanstava, niko nije umeo da mi kaze da li za to postoji neki regularan put. vidis, postoji. samo je problem doci do informacije. e, da smo se ranije citali, sacuvala bih neki kuponcic;)

inace, gde si ti u proceduri?

pozdrav :bye:

zdravo svima!

To moras obavezno, to je sad po novom, nemoj se igrati, nama je to pod obavezno trazio Bgd. a vidim sad i Bec.

To moras obavezno, to je sad po novom, nemoj se igrati, nama je to pod obavezno trazio Bgd. a vidim sad i Bec.

@gmina hvala puno. isto kaze i paukman, znaci da se spremimo. to je za oboje ili samo za primary applicant? bas smaraju ako je za oboje a ne trazis poene za kvalifikacije supruga/e.

@gmina, kad si vec tu, paukman i ja smo razgovarali na temu da li uopste prolaze bracni parovi gde primary applicant sam ima dovoljno poena a supruznik nema ni dan radnog staza, ili ima veoma malo radnog staza? da li se ti secas nekog ko je bio u takvoj situaciji?

pozdrav svima:)

jos uvek je zanimljiva i bice bolja ako mi koji smo preostali
damo sve od sebe kao sto su to radili stari vukovi:

klika,yugoslav,freeze,maya cy,AleksandarA,Gman,javorka,grandic,dassal,gmina,
kosava,native,preety,srna,korana,landlord,ministry,daes daimar i mnogi drugi.
.......i naravno sale0509!

Nama je forum mnogo pomogao...
1000cad potpuno si u pravu
pozdrav
:bye:

Pozdrav ljudi, evo mi smo ukucali nas ref .no. na sajtu i dobili smo dogovor u smislu:

"A decision has been made on your application. The office will contact you concerning this decision".

Da li je neko od vas dobio ovakav ili slican status i za koje vreme je dobio odgovor iz ambasade u Becu?

Sve najbolje i veliki pozdrav svim dragim saborcima :)

Pozdrav Ginola,
Nama je tokom cele procedure na njihovom sajtu pisalo "in process"
tek kad su nam dali vize izmenili su u

Ne znam sta to znaci ako jos uvek niste uradili lekarski pregled...
Sacekajte da vam se jave...

Sve najbolje :bye:

imam pitanje i hitan mi je odgovor posto sam u dilemi sta da radim,imam uvedenu novcanu kaznu male vrijednosti oko 60 evra na uvijerenje o nekaznjavanju nisu mi to obrisali a kazna je iz 2001 godine a nemam vremena da cekam pa ako neko zna iz iskustva neka mi odgovori hoice li mi to praviti smetnju,inace je u pitanju sponzorska viza,molim sto pre da mi neko ako zna odgovori,hvala

imam pitanje i hitan mi je odgovor posto sam u dilemi sta da radim,imam uvedenu novcanu kaznu male vrijednosti oko 60 evra na uvijerenje o nekaznjavanju nisu mi to obrisali a kazna je iz 2001 godine a nemam vremena da cekam pa ako neko zna iz iskustva neka mi odgovori hoice li mi to praviti smetnju,inace je u pitanju sponzorska viza,molim sto pre da mi neko ako zna odgovori,hvala

mi smo imali neku slicnu situaciju, s tim sto ta novcana kazna (izrecena zbog saobracajke) uopste nije bila finansijski naivna, ali cim smo platili kaznu nakon sto je zavrsen postupak u sudu (zakljucen slucaj, izrecena presuda, sve gotovo), to se vise javilo nije na izvodu iz policijske uprave. da li ste platili kaznu? da li je sudski proces okoncan? imate po novom zakonu pravo da ako ste kaznjeni samo novcano pisete molbu za rehabilitaciju pre isteka te tri (valjda, ili bese dve?) godine koliko traje rehabilitacija standardno... mozda da nadjete dobrog advokata da vam to protumaci? trebalo bi da ako je iz 2001 to vec bude obrisano? neka vam advokat napise molbu? saosecam sa vama, izgubili smo jako puno vremena, da ne pricam o zivcima, dok smo cekali da nas prespori sistem odradi svoje - hteli smo odmah da platimo i stavimo tacku na to, ali ne the system must run its course, a sporiji su od smrti... uzas. umalo da dignemo ruke od svega, ali na kraju se sve dobro zavrsilo. isto zelimo i vama! srecno!

trebalo je to davno biti obrisano ali nasa administracija to ne trebam da pricam a vremena nemam pokusala sam sve i to brisanje je u toku ali ja moram da posaljem ove nedjelje jer probijam rok od 2 mijeseca a u tom slucaju mi sve propada elem voljela bih znati jeli neko slao sa nekom novcanom kaznom a na uvijerenju pise da je to iz 2001 godine,ni sama ne znam sta da radim to je bio njihov posao da obrisu jos pre koliko godina ali nisu i sada sam ja u ovoj poziciji,rewcite sta da radim pomozite,jer vi ste koliko vidim obrisali vec a ja ako to ne uradim do srijede moram slati sa kaznom,nema vremena ni za advokata sta mislite,hvala

Back