Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Puno pozdrava saborcima i čestitke onima koji su dobili vize, nije me dugo bilo jer se ništa specijalno nije dešavalo, sada sam dobio ovakav zahtev za dopunom dokumentacije (isečeni su nebitni delovi):

We require the following information and/or documentation in order to continue processing your application:

- Company registration & Company agreement documents for X doo

- Employment contract with X doo

- Extract from the Serbian Social Security Office indicating contributions paid by your employers :

- external references form business partners/ contracts/ other proof relating your position as X manager of X doo.

1. Nije mi jasno sta im znaci ono and/or (pretpostavljam da je dokumentacija ipak neophodna), jel moze neko da pojasni?

2. Da li neko zna sta su "Company agrement documents" tj. sta je nasa alternativa tim dokumentima?

3. Ne planiram da im dostavim i prevedem svu trazenu dokumentaciju da se priprema te dokumentacije ne bi oduzila, da li mislite da bi me mozda odbili zbog toga ili bi samo trazili novu dopunu u slucaju da im jos nesto treba (prevedeno)?

Sta god da znate od ovoga, bio bih vam zahvalan ako bi to podelili sa mnom i ostalima.

Hvala unapred!

pozdrav svima,
imam jedno pitanje za one koji su u skorije vreme dobili poziv za lekarski:

Da li je neko od vas dobio pismo u kojem je stajala ovakva recenica:

- Although the background checks have not yet been completed, we are now sending you the medical instruction so that you undergo the required medical examination at "your own risk".
In order that we may proceed with you application, you now need to have a medical examination...

Uz ovo je stigao i jedan papir za military service za supruga da se popuni, gde, sta, od kada do kada itd...

Ako neko nesto zna o ovome...
hvala

Mi smo imali isti takav tekst u pozivu za medical. 2.5 nedelje nakon sto su poslali lekarski u Bec, dobili smo poziv za viziranje pasosa. Bez brige!
:cool:

Nemam nameru da zivim sa doticnom, ali bi bili prijavljeni na istoj adresi. Moj predlog je
bio da otvorimo zajednicki racun i da uplacujemo mesecno po 250 $ dve godine da bi
u slucaju provere imali neke dokaze o zajednickom zivotu, naravno to bi na kraju njoj ostalo.
E sad ona insistira da to bude 10 meseci po 500$, pa se malo natezemo oko toga, ali
mislim da cemo naci kompromis.
Sta se desava ako bi se sporazumno razveli posle recimo godinu dana, a ja imam papire
koji, kao sto kazes traju 5. god.i imam stalan posao ???
Da li u tom slucaju mogu i dalje biti legalno u Kanadi po osnovu zaposlenja ?

Ako ti za dobijanje drzavljanstva treba tri godine, logicno bi bilo da u braku sa kanadskom drzavljankom treba da provedes iste te tri godine. Logicki gledano, oni te pustaju u Kanadu zbog braka, a ne zbog posla ili neceg drugog. Ovo je samo moje skromno misljenje, ako neko ima licnog iskustva, neka me ispravi.

Hvala svima, jos jednom!

@echoes1978
U martu 2007.

@dblui
Nismo dobili nikakvo pismo od Vlade Alberte.

@boxyfoxy
Mi smo dobili identicno pismo 02.02.2010., 24.02. uradili lekarski i pre par dana su nam zatrazili pasose na viziranje.

E sad,
mi smo nasli karte za 1. jun po ceni od 2200 evra za nas 4. (deca 10 i 11) do Kalgarija sa presedanjem u Frankurtu.

Zanima me sta imaju da kazu ovi sto su otisli sa skolskom decom, necemo docekati kraj skolske godine pa me zanima da li da se cimamo da deci ranije zakljuce ocene i daju knjizice?!

Buduci da radim u skoli savetovala bih ti da to ucinis jer te ceka jos i prevod na engleski svih tih dokumenata kod tumaca i prevod lekarskih kartona za decu vakcinacija bolesti itd...
Moje dete jos ne ide u skolu ali mislim da nije nikakav problem da ti skola izadje u susret i sredi papire malo ranije.Moras ih imati tamo za upis, naravno prevedene i overene a neces imati vremena za sve ako ides u junu.Ili da neko to obavi umesto tebe pa da ih naknadno salje ali kako sam razumela deca se prijavljuju u skolu cim stignete, uostalom pitaj grandica na pp....

Puno pozdrava saborcima i čestitke onima koji su dobili vize, nije me dugo bilo jer se ništa specijalno nije dešavalo, sada sam dobio ovakav zahtev za dopunom dokumentacije (isečeni su nebitni delovi):

We require the following information and/or documentation in order to continue processing your application:

- Company registration & Company agreement documents for X doo

- Employment contract with X doo

- Extract from the Serbian Social Security Office indicating contributions paid by your employers :

- external references form business partners/ contracts/ other proof relating your position as X manager of X doo.

1. Nije mi jasno sta im znaci ono and/or (pretpostavljam da je dokumentacija ipak neophodna), jel moze neko da pojasni?

2. Da li neko zna sta su "Company agrement documents" tj. sta je nasa alternativa tim dokumentima?

3. Ne planiram da im dostavim i prevedem svu trazenu dokumentaciju da se priprema te dokumentacije ne bi oduzila, da li mislite da bi me mozda odbili zbog toga ili bi samo trazili novu dopunu u slucaju da im jos nesto treba (prevedeno)?

Sta god da znate od ovoga, bio bih vam zahvalan ako bi to podelili sa mnom i ostalima.

Hvala unapred!
Nama su otprilike sve ovo trazili,samo neznam kakve ugovore pominju,jedino sam slala ugovor o radnom odnosu.Takoge su trazili potvrdu od penzionog i zdravstvenog da su doprinosi plakeni u periodu od 2003 do 2009:dash::dash::dash: pa radnu knjizicu i sve ostalo.
I pored velikog posla a bogami i troskova sve smo ovo overeno i prevedeno poslali.
Ove dokumente nam nisu trazili odjednom nego svakih par meseci po nesto.
Kada smo na kraju pomislili da ne postoji nista vise sto bi mogli traziti, 5 meseci posle
lekarskih su nas pozvali na intervju.
Mislim da ako im ne posaljete sve sto traze nekete dobiti pozitivan odgovor.Mogu vas odbiti ili drzati vas predmet neresen do besvesti.Ali i ako im sve posaljete nije garancija da kete brzo dobiti odgovor.
Mi smo do sada slali sve sto su trazili u veoma kratkim rokovima.I pored toga proces nam traje 3,5 godina.U Becu su zvali celu porodicu a pricali samo sa mnom i muzem.
Na intervjuu nismo dobili konacan odgovor vek su nam rekli da ke nas mailom obavestiti.Sada cekamo na neodregeno vreme:besna::besna::besna:

Nama su otprilike sve ovo trazili,samo neznam kakve ugovore pominju,jedino sam slala ugovor o radnom odnosu.Takoge su trazili potvrdu od penzionog i zdravstvenog da su doprinosi plakeni u periodu od 2003 do 2009:dash::dash::dash: pa radnu knjizicu i sve ostalo.
I pored velikog posla a bogami i troskova sve smo ovo overeno i prevedeno poslali.
Ove dokumente nam nisu trazili odjednom nego svakih par meseci po nesto.
Kada smo na kraju pomislili da ne postoji nista vise sto bi mogli traziti, 5 meseci posle
lekarskih su nas pozvali na intervju.
Mislim da ako im ne posaljete sve sto traze nekete dobiti pozitivan odgovor.Mogu vas odbiti ili drzati vas predmet neresen do besvesti.Ali i ako im sve posaljete nije garancija da kete brzo dobiti odgovor.
Mi smo do sada slali sve sto su trazili u veoma kratkim rokovima.I pored toga proces nam traje 3,5 godina.U Becu su zvali celu porodicu a pricali samo sa mnom i muzem.
Na intervjuu nismo dobili konacan odgovor vek su nam rekli da ke nas mailom obavestiti.Sada cekamo na neodregeno vreme:besna::besna::besna:

Hvala puno na detaljnom odgovoru. Sta znam, ja planiram da im posaljem nekoliko overenih i prevedenih dokumenata, a ostalo neprevedeno da se prevodi ne bi oduzili, nadam se da me nece odbiti zbog toga.

U svakom slucaju, voleo bih da cujem jos neko misljenje/iskustvo, a i dalje ne znam sta im ono "and/or" znaci i sta bi "Company agreement documents" trebalo da predstavljaju.

Company Agreement je verovatno Statut firme DOO ili Ugovor o osnivanju (Osnivacki akt) DOO, odnosno privrednog drustva.
Mislim da je covek slao dokumenta da je na rukovodekoj poziciji u firmi.Shodno tome on potpisuje ugovore pa verovatno traze neke poslovne ugovore koje je on potpisao(nabavka,prodaja,zastupanje i sl).Ne verujem da se radi o statutu firme.
Ja sam slala preporuke od nekolliko klijenata.Ugovore nisam slala posto u njima su sadrzane i izvesne poslovne tajne pa je to trebalo precrtavati i sl.
Mislim da svi dokumenti moraju biti prevedeni inace mogu smatrati da uopste nisu poslati.Oni naglasavaju da svi dokumenti moraju biti sa prevodom.
Viena je vek postala poznata po tome da proverava sve.Zato traze toliko papira.Ne proveravaju sve aplikante ali koga odaberu e njemu traze sve.

pozdrav svima,
imam jedno pitanje za one koji su u skorije vreme dobili poziv za lekarski:

Da li je neko od vas dobio pismo u kojem je stajala ovakva recenica:

- Although the background checks have not yet been completed, we are now sending you the medical instruction so that you undergo the required medical examination at "your own risk".
In order that we may proceed with you application, you now need to have a medical examination...

Uz ovo je stigao i jedan papir za military service za supruga da se popuni, gde, sta, od kada do kada itd...

Ako neko nesto zna o ovome...
hvala

Mi smo dobili poziv za lekarski bez date recenice i nakon uradjenog lekarskog nam je u februaru stigla tabela za military service za supruga. To smo popunili i poslali i opet cekamo. Kao da sad opet rade neku proveru. Koliko sam cula postoji sansa da pozovu supruga na intervju u kanadsku ambasadu u Bg i pri tom bi trebao da ponese original vojnu knjizicu na uvid. Ako i to hoce nek urade samo da se vise zavrsi ovo cekanje.

Mislim da je covek slao dokumenta da je na rukovodekoj poziciji u firmi.Shodno tome on potpisuje ugovore pa verovatno traze neke poslovne ugovore koje je on potpisao(nabavka,prodaja,zastupanje i sl).Ne verujem da se radi o statutu firme.
Ja sam slala preporuke od nekolliko klijenata.Ugovore nisam slala posto u njima su sadrzane i izvesne poslovne tajne pa je to trebalo precrtavati i sl.
Mislim da svi dokumenti moraju biti prevedeni inace mogu smatrati da uopste nisu poslati.Oni naglasavaju da svi dokumenti moraju biti sa prevodom.
Viena je vek postala poznata po tome da proverava sve.Zato traze toliko papira.Ne proveravaju sve aplikante ali koga odaberu e njemu traze sve.

Hvala puno jos jednom, a i puno hvala Ministry. Mislim da je odgovor da su/je "company agreement documents" u stvari Osnivacki akt, ali bih voleo da to jos neko potvrdi. a ti ugovori su verovatno sadrzani pod onim "contracts". takođe, voleo bih da čujem još neko iskustvo sa slanjem neprevedene i nekompletne dokumentacije ako je moguće. inače, ja i jesam bio na toj poziciji, samo to treba njima dokazati, jer su verovatno imali iskustava sa prevarantima.

Hvala puno jos jednom, a i puno hvala Ministry. Mislim da je odgovor da su/je "company agreement documents" u stvari Osnivacki akt, ali bih voleo da to jos neko potvrdi. a ti ugovori su verovatno sadrzani pod onim "contracts". takođe, voleo bih da čujem još neko iskustvo sa slanjem neprevedene i nekompletne dokumentacije ako je moguće. inače, ja i jesam bio na toj poziciji, samo to treba njima dokazati, jer su verovatno imali iskustava sa prevarantima.

Vrlo moguce. Ja sam jedno vreme imao svoju firmu i pitao sam se sta da posaljem za dokaz. Poslao sam resenje o osnivanju firme, resenje o prestanku firme i staz listing iz socijalnog gde pise da sam bio osiguran u tom periodu i naravno tu pise ime te iste firme. Nista van toga mi nije trazeno.

Naravno sve overeno i prevedeno!

Pozdrav svima!

Pokusavam da pronadjem negde kako se boduje Fakultet Organizacionih Nauka, u smislu koliko poena se dobija u onoj famoznoj listi, 20 ili 22? Ceo dan danas visim na forumu, trazim i ne mogu nigde da nadjem u koju grupu treba da se svrstam po obrazovanju. Negde vidim da se pominju 20, a negde 22 poena na osnovu zavrsenog fakulteta koji inace traje 4 godine.

Hvala unapred na odgovoru i veliki pozdrav svima!

Kao prvo cestitke svima koji su pri kraju procesa ili su vec zavrsili.

Ima novosti u Kvebeku sto se tice zamene vozackih dozvola a vazi od 18 januara 2010 god.
Naime, do sada su svi koji imaju voz. dozvolu vise od 2 god. mogli da vrse zamenu istih ali sa polaganjem testova i voznje ( i nije neka zamena ), a sada ce to morati isto da urade ali pre toga moraju i auto skolu da prodju, koja i nije nesto narocito ali zato dosta kosta.

Prvo, pozdrav svima na ovom "novom" nezagadjenom forumu (hvala moderatoru), i cestitke onima koji su u medjuvremenu dobili dobre vesti.

E bas steta u vezi tih dozvola, sada ce biti sve daleko skuplje i komplikovanije. Gorane, mozes li da mi kazes nesto vise, ili da mi das neki link koji sadrzi vise informacija ? Hvala unapred.

Neko je pitao za internacionalne vozacke. Znate vec da one vaze, ako ne gresim, vise od tri meseca kada imate stalni boravak u nekoj zemlji. Nakon toga se status mora drugacije regulisati, odnosno menjati vozacka dozvola za lokalnu (sto ce vidim biti veselo).

Ja sam svoju internacionalnu vadio u AMSS na Novom Beogradu u ulici Goce Delceva. Procedura je trajala bukvalno 5 minuta, nije bilo nikakvog reda. Potrebno je :
- 2000 dinara
- dve fotografije
- vazeca vozacka i njena fotokpija (fotokopiraju na licu mesta ako nemate).

To je sve.:) Pretpostavljam da je isto to isto tako lako uraditi i u ostalim agencijama AMSS, gde god se nalaze.

Back