Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Drugari..saborci...odjavljujem se sa ove strane bare a ako bude sve kako treba javljam se sl nedelje iz Regine,Sask...Canada...sutra u 8h A.M. krecem iz bgd-a preko Kijeva za Toronoto pa dalje....zelim vam mnogo mnogo srece sa gospodom koja se igraju sa nasim sudbinama i da mojim odlaskom razbijemo maler,nestrpljenje i ono prokleto cekanje pa da sledece nedelje citam o postarima,pismima i e-mail ovima sa mnogo smajlica u postovima...osecaj je jako cudan i moram da priznam da sam srecan ali isto tako i tuzan ali samo napred u nove pobede pa javljam utiske o gradu,ljudima,hrani i picu (citaj pivu :D )...pa se kuckamo...pozzzdrav :D :D :D

Drugari..saborci...odjavljujem se sa ove strane bare a ako bude sve kako treba javljam se sl nedelje iz Regine,Sask...Canada...sutra u 8h A.M. krecem iz bgd-a preko Kijeva za Toronoto pa dalje....zelim vam mnogo mnogo srece sa gospodom koja se igraju sa nasim sudbinama i da mojim odlaskom razbijemo maler,nestrpljenje i ono prokleto cekanje pa da sledece nedelje citam o postarima,pismima i e-mail ovima sa mnogo smajlica u postovima...osecaj je jako cudan i moram da priznam da sam srecan ali isto tako i tuzan ali samo napred u nove pobede pa javljam utiske o gradu,ljudima,hrani i picu (citaj pivu :D )...pa se kuckamo...pozzzdrav :D :D :D

Srećan vam put i neka vam Bog podari dovoljno snage i strpljenja da prebrodite sve početničke muke što lakše i brže! Pozdrav.

Jel ima netko da je uspio dobiti FSW vizu, a da nije imao pismo preporuke od poslodavca, vec od radnih kolega?

Ja sam tražio preporuku od svog HR menadžera sa kojim sam u super odnosima. Ne daj Bože da sam je tražio od svog šefa ili direktora firme. Em što bi za 5 min. znala za to svaka čistačica i sekretarica u firmi, em što bi gomila kolega zvala i pitala da li sam lud ili im se samo učinilo. :udriglavu:

Poslednja izmena:

Jedan manje u ovoj ludari. Ajd' pa nek' ti je sa srecom.:hej::bye:

Pedjice, srecan put! Zelim ti sve naj, naj, najbolje! Nadam se da ce utisci biti pozitivni! :)

p.s. Kad se budes javljao napisi kako si bio zadovoljan avionima, posto mi se cini da letis Aerosvitom?

Ja sam tražio preporuku od svog HR menadžera sa kojim sam u super odnosima. Ne daj Bože da sam je tražio od svog šefa ili direktora firme. Em što bi za 5 min. znala za to svaka čistačica i sekretarica u firmi, em što bi gomila kolega zvala i pitala da li sam lud ili im se samo učinilo. :udriglavu:

Kod mene u firmi u HR odjelu rade ljudi kao da su iz gestapa.
Ma najviše me brine to što čitam na Cohenovom forumu, da odbijaju ljude, npr. jednu medicinsku sestru sa konkretnom preporukom iz bolnice, i navode da nisu uvjereni da je obavljala sve dužnosti koje med. sestra treba da obavlja.
S druge strane pak primjećujem da mnogi ljudi iz Pakistana, Filipina i Indije imaju i po nekoliko verzija preporuka od poslodavaca i to od neznam kakvih sve ne firmi i to potpisanih od viših šefova, tako da će biti gusto ugurati se u onih 1000 aplikacija koje imaju baš sve.
Sve u svemu, izgleda da je pismo preporuke, uz IELTS i diplomu, postalo jedan od važnijih dokumenata u aplikaciji za FSW.

problem sa azijatima je sto oni bogati su ok, sve je to majka kraljica ranije naucila kako da se ponasa..
problem je sa siromasnijijm delom populacije, jesu vredni i hoce da rade za male pare...
i onda obaraju vrednost plata, a ne treba da ti objasnjvam sta to znaci
trenutno su filipinci u velikoj migraciji, i drze se zajedno....

sto se tice jaspera, u pravu si.....samo prirode ovde i ima... :)

Ne razumem sta time hoces da kazes? Da azijci obaraju plate zato sto su vredni? Nije krivica Kineza sto su plate male nego Kanade kao sto kobojagi kazu da inflacije nema (cista laz) a plate stalno padaju zato sto izvoze poslove u zemlje gde je jeftinija radna snaga, Mnogi ljudi ne shvataju da su Kanada i Amerika postale servisna industrija gde vecina zaposlenih radi u McDonalds-u dok je Kina postala proizvodna zemlja. Sve ce te to lepo da saznte na surov nacin kada se doselite! Srecno!!!!

Svaka cast, zelimo ti puno srece, brzu i koliko je moguce laksu asimilaciju. :super: :)

Ne razumem sta time hoces da kazes? Da azijci obaraju plate zato sto su vredni? Nije krivica Kineza sto su plate male nego Kanade kao sto kobojagi kazu da inflacije nema (cista laz) a plate stalno padaju zato sto izvoze poslove u zemlje gde je jeftinija radna snaga, Mnogi ljudi ne shvataju da su Kanada i Amerika postale servisna industrija gde vecina zaposlenih radi u McDonalds-u dok je Kina postala proizvodna zemlja. Sve ce te to lepo da saznte na surov nacin kada se doselite! Srecno!!!!

kinezi su uglavnom dosli iz hongkonga...i to nisu nasi srbija kinezi
azijati su veoma vredni, narocito filipinci, i kanadski poslodavci su zadovljni sa njima
ali posto oni rade uglavnom poslove sa minimalnom satnicom, stoga ima manje ponuda za druge sveze imigrante
isto tako ces ih videti u mcdonaldsu, koji pominjes

ovde kad dodjete, apsolutno vam nista ne priznaju, pocinjete od teske nule...
hoces racun...daj depozit, hoces auto...daj depozim.....hoces stan...jos veci problem ako vec nemas posao...
hoces na doskolovavanje...daj pare
nemoj da vas to razocara, ali par godina teskog rada posla koji verovatno niste zeleli da radite......realnost u kanadi
kad upoznate ljude, narocito kanadjane, otvorice vam se druge solucije...
dovoljan je podatak da se samo 10-12% potraznje za posao oglasava preko oglasa, interneta....sve ostalo lokalnim kanalima..od preporuke do oglasne table na raznim mestima

pa ko je spreman za izazove, dobro dosao....
ko misli da ga ceka lepi kancelarijski posao....dzabe bacio pare za aplikaciju i avionsku kartu

i samo kratko..ne znam ko ti je to rekao da ovde padaju plate??? to nije tacno

@Nesica Stvarno ne mogu da verujem, ispadne da smo mi imali srece sto nismo na vreme stigli da polozimo engleski, pa nas je zahvatila lista na kojoj nismo naravno bili. Ne znam sta da kazem. Bas razocaravajuca vest. Zelim vam svu srecu, sta god da odlucite. Probajte da se izbodujete za Kvebecku vizu, mozda imate sanse. Taman dok sacekate 2013, naucicete nesto francuskog.

cestitke Pedjici,srecan put i sve najbolje ti zelim u novom svetu.Javi nam se kad imas vremena.
dragi drugari,posle par meseci sakupljanja dokumenata za suprugu,decu i mene,ove nedelje KONACNO saljemo dokumenta za Bec(samo da vec jednom vidim ledja toj posiljci) za Quebec.Ostalo je cekanje i ucenje francuskog.
Sto se tice mesta gde bi voleli da se nastanimo,za pocetak bi to verovatno bio Montreal a kasnije verovatno neki manji grad,ville de Quebec recimo.

Sa zaljenjem mogu da obavestim sve forumase a narocito one koji kao i mi cekaju visu po starom sistemu da sam dobio pre 3 dana ovaj mail iz Beca...:sad2:

This refers to your case status inquiry below.

We regret to inform you that changes to immigration law in 2008 with regards to the Federal Skilled Worker program allow Citizenship and Immigration Canada to set, through ministerial instructions, the number and type of applications considered for processing each year, and the order in which these applications will be processed. Our goal is to make the immigration system more responsive to labour market needs. By prioritizing federal skilled worker applications received on or after June 26, 2010, Citizenship and Immigration Canada is responding to the most urgent labour market needs first. Because they reflect Canada's current labour market needs, federal skilled worker applications under this most recent set of ministerial instructions are processed on a priority basis.

We have received enough federal skilled worker applications since February 27, 2008 to reach our immigration levels for the next two years. Because they reflect Canada's current labour market needs, applications under the most recent set of ministerial instructions are processed on a priority basis. Therefore, few federal skilled worker applications received before February 27, 2008 will be processed this year or next. The exception is the small number of cases where federal skilled worker applicants have received instructions on their medical examinations. These applicants should receive a final decision within 12 months of completing their medical examination.

Since your application was received before February 27, 2008, and no medical examination instructions were issued to you, we will not respond to representations or inquiries about your application before January 2013.

Yours sincerey,

Meni je ovo neverovatno. Da li je moguce da su takvi lopovi? 'Ladno ce da maznu pare sa "We regret to inform you..." a ti cekaj do 2013. ako si optimista. Auuu, pa ovo je katastrofa zaista. Ja sam u ekipi izmedju 2008 i 2010, ali nesto imam utisak da nas ceka slicna sudbina, bar nas sto izvisismo u medjuprostoru. I sad treba da skupljam papire ponovo i da puknem jos toliko para. Kakav legalni bezobrazluk, pa zbog takvih gluposti i hocemo da odemo odavde, ali mozemo izgleda samo na Mars da odemo. Izvinjavam se svima koji se nadaju, ne bih da mracim :dash::dontunderstand::rotf::rotf::rotf:

[Since your application was received before February 27, 2008, and no medical examination instructions were issued to you, we will not respond to representations or inquiries about your application before January 2013.

Uh, mnogo mi je žao, a sada se plašim da će i na moj e-mail stići ista poruka:(. Šta napisati....Bespomoćan čovek može samo da lupa glavom od zid...posle toliko čekanja.....Da li im vredi pisati, žaliti se.... kakvi su to kriterijumi.... baš sam razočarana...

Yours sincerey,[/QUOTE]

Since your application was received before February 27, 2008, and no medical examination instructions were issued to you, we will not respond to representations or inquiries about your application before January 2013.

Ajme ljudi ne mogu da vjerujem da su takvi prema vama koji toliko dugo čekate. Nemam riječi...

Pedjica01 Sve najbolje u novom svijetu. Sretno!

Poslednja izmena:

Back