Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Najpre puno hvala misic misa i bumbaric.. Ali ste uspeli i malo da me zbunite (zbog razlicitog postupka slanja). Moracu da pogledam detaljno o cemu se radi, ali ne uspevam da pronadjem sajt na kome sve to stoji (gde, kako, sta, kome prvo, pa onda drugo...), sve sto sam uspeo da pronadjem je "how to apply" (ali tu nepise o ovim pojedinostima).
Inace sajt koji si mi zakacio ne mogu da otvorim (mozda je nesto pogresno napisano), pa ako ti nije tesko zakaci ga ponovo (ili neko drugi ko zna i moze da pomogne).
Sto se IELTS-a tice nisam ga polagao (a ni puno ucio, ali sam gledao i malo vezbao stare testove), i mislim da sam ok, jer imam dobro znanje engleskog (nadam se da cu to i da potvrdim na testu:confused:;)).
A ono da li mozemo na "ti", se podrazumeva (ako se nisi salio - zbog predhodnih postova:p)...
A za test cu biti spreman mozda za nekih 15ak dana (pa onda kad imam prvi termin). Kako si ti prosao, kako je bilo?
Cao... Pozdrav svima

Najpre puno hvala misic misa i bumbaric.. Ali ste uspeli i malo da me zbunite (zbog razlicitog postupka slanja). Moracu da pogledam detaljno o cemu se radi, ali ne uspevam da pronadjem sajt na kome sve to stoji (gde, kako, sta, kome prvo, pa onda drugo...), sve sto sam uspeo da pronadjem je "how to apply" (ali tu nepise o ovim pojedinostima).
Inace sajt koji si mi zakacio ne mogu da otvorim (mozda je nesto pogresno napisano), pa ako ti nije tesko zakaci ga ponovo (ili neko drugi ko zna i moze da pomogne).
Sto se IELTS-a tice nisam ga polagao (a ni puno ucio, ali sam gledao i malo vezbao stare testove), i mislim da sam ok, jer imam dobro znanje engleskog (nadam se da cu to i da potvrdim na testu:confused:;)).
A ono da li mozemo na "ti", se podrazumeva (ako se nisi salio - zbog predhodnih postova:p)...
A za test cu biti spreman mozda za nekih 15ak dana (pa onda kad imam prvi termin). Kako si ti prosao, kako je bilo?
Cao... Pozdrav svima
Probaj ovo je isti sajt kao onaj prethodni samo je onaj nesto skracen
http://www.canadainternational.gc.ca/austria-autriche/visas/sw-tq.aspx?lang=eng

I mi (suprug i ja) smo skroz bili zabunjeni sta treba i kako pa smo odlucili da uradimo kako pise na ovom sajtu i poslali za Bec kao sto sam rekla pa valjda da smo pogresili da bi nam samo vratili to sto smo poslali il nebi nista,oni su na taj formular sto smo poslali stavili svoj pecat i zalepili neki broj i prikacili kao fiskalni racun za to sto smo platili.Mi smo uplatu izvrsili u BG u banci u kesu,neznam kako je ako se placa preko kartice mozda je to drugacija procedura.

S obzirom da smo svi koji se ovde pojavljujemo u slicnim problemima i pomazemo jedni drugima a verovatno smo i pribliznih godina nekako osecam kao da se znamo i ako se nikad nismo upoznali i nekako mi je logicno da budemo svi na "ti" a nevidim zasto bi se neko i vredjao zbog toga,ali eto ima i takvih koji ocekuju da im se persira,pa reko da pitam.

Sto se tice IELTSA suprug tek treba da polaze jer smo morali da pomeramo termin zbog nekih privatnih problema,on je nosilac aplikacije,ja nisam ni polagala jer neznam bas najbolje engleski.

Na ovom forumu, ako se ne varam, obracamo se uglavnom sa "ti". Izvinite ako sam Vas uvredio. Ja pisem ono sta mislim, iskljucivo u svoje ime, a ne pozivam nikoga da "ubuduce" vise ne reaguje na ono sto mu zasmeta. Ako se to zove "pametovanje", onda "pametujem", sta ja tu mogu sto Vam smeta kad neko ima svoje misljenje i vidjenje stvari. Cisto sumnjam da ste citali moje prethodne postove (sad ih je moguce automatski pronaci samo 4 zbog izmena na Krstarici), gde sam samo davao informacije, onda kada to neko zatrazi. Da ne bi pricali napamet, pitajte NemanjuNS90, luvcanada, yugoslava, hsandru, maple_leaf, mistera1, dzej-dzeja, medusu, manoyla_bg, donivasa, i sve ostale kojima sam odgovarao, da li im se moji postovi cine "negativni". "Pomagao" nikome nisam na silu, ni pokusavao da neko misli da sam WOW (kako se to kaze na srpskom?). Niti trazio od Vas bilo kakvo misljenje i savet, pa mi Vasi odgovori na moje postove svakako nece ni najmanje nedostajati.

Hoce li se ovaj post menjati jos koji put ili je sad to definitivno? Pitam cisto informativno...
I pokusacu da pojasnim znacenje WOW - na srpskom "VAU" moze se protumaci kao uzvik odusevljenja zbog nekoga ili necega.

ja evo da podelim nesto lepo s vama, znam mene uvek obraduju tudje dobre vesti i daju mi elana:) stigla je za supruga ta potvrda o nekaznjavanju iz inostranstva koja nam je zadavala toliko briga (hoce li stici na vreme, nece li stici na vreme i tako u krug ad nauseam) - mozemo da pretpostavimo da kako sam ja uvek bila dobro dete:andjeo: ista takva je u posti i za mene - sada samo rodjaci ciju smo adresu tamo daleko dali (kako se ne bi ti vazni papiri izgubili u obicnoj posti na putu do srbije) da nam to dobace i otprilike smo spremni... naravno, od ovolikog stresa se ponasam potpuno nezdravo pa obzirom da rodjaci naravno nisu hteli da otvaraju to pismo, sada se u mojoj glavi u najvece gledaju filmovi na temu "a sta ako nesto nije ok...". da nije tako tuzno, bilo bi smesno. mada verujem da me ostali forumasi razumeju, s birokratijom uvek obazrivo... znate ono o zmijama, mleku, gusterima, jogurtu...

hajde pa jos lepih vesti da podelimo jedni s drugima:)

Cestitke svima koji napreduju,koji su postigli nesto i srecno!

Mislim da sam negde citala o bodovanju radnog staza al nemogu da to sad nadjem ponovo,molim ako neko pouzdano zna kako se boduje da mi odgovori:
Da li se boduje samo rs u zanimanju?
Da li se boduje bilo kakav rs sto se ima?
Da li se boduje ako je neko privatnik a nevezano za struku?
Da li se boduje rs od bracnog partnera?

Hvala!

Cestitke svima koji napreduju,koji su postigli nesto i srecno!

Mislim da sam negde citala o bodovanju radnog staza al nemogu da to sad nadjem ponovo,molim ako neko pouzdano zna kako se boduje da mi odgovori:
Da li se boduje samo rs u zanimanju?
Da li se boduje bilo kakav rs sto se ima?
Da li se boduje ako je neko privatnik a nevezano za struku?
Da li se boduje rs od bracnog partnera?

Hvala!

za poene koje dobijas na osnovu radnog iskustva racuna ti se radno iskustvo u bilo kojoj struci koja se smatra skilled occupation (ima tamo neka kategorizacija, A, B i O ili tako nesto, ne mogu vise da se setim). u principu, ako neko nije bas skroz fizikalisao ili ne moze da pokaze da mu je to radno iskustvo potpuno nevezano za obrazovanje, tipa dipl. hemicar radi kao frizer, sta ja znam, onda svaka godina radnog iskustva u skilled occupation dolazi u obzir i sabira se. ovo ne treba mesati sa work experience u jednom od sada vec vise ne znam koliko, 29?, zanimanja sa liste za FSW. preduslov je godina dana rada tog, a to se sabira, koliko god bilo, godina ili vise, sa godinama rada u bilo kom skilled occupation. nemam pojma sta bi bilo to privatnika a nevezano za struku. posto kod nas postoje razne varijante i podvarijante, verovatno nesto smislenije bi i priznali a nesto skroz besmisleno verovatno ne bi? ne znam. sem ako ne das neke detalje ne verujem da ce bilo ko moci da ti da odgovor za konkretno tvoju situaciju. radni staz tvoje druge polovine se ne boduje, ali mozes da dobijes bodove po osnovu njegovog obrazovanja - ili - cini mi se da je tvoja druga polovina principal applicant, e pa, on moze da dobije bodove po osnovu tvog obrazovanja.

nadam se da nisam nigde pogresila. ako jesam, sigurno ce me neko od kolega sa foruma ispraviti. pozdrav:)

Da bi dobila bodove (pa makar i minimalne), tvoje upisane godine radnog staza, moraju biti na listi 29 (trazenih poslova).
Drugi obavezni uslov (ako idete kao skill workers), je da nosilac aplikacije ima najmanje jednu godinu radnog staza (sa liste 29 - podrazumeva se). Veci br. god. rad. st. nosi i veci br. bodova (maksimalan br. bod. je za 4 i vise god. rad. st.)
Bodovi se racunaju iskljucivo nosiocu aplikacije (za radni staz).
Bilo koje druge god. rad. staza (van liste 29) su irelevantne i ne boduju se. (to je odgovar na pitanje: Da li se boduje ako je neko privatnik a nevezano za struku?)
Bumbaric, zar niste to vec uokvirili, obzirom da ste vec aplicirali i poslali prijavu?
Cao

Dragi sapatnici,
ako vam je za utehu ja sam u procesu vec 2 godine i 10 meseci, naravno po staroj tacnije simplified proceduri. Pre 8 meseci sam odradila medical, a zatim pre 2 meseca prosledila background update i police certificate. Obzirom da jos uvek nisam dobila passport request obratila sam im se u dva navrata putem mail-a ali naravno odgovor nisam dobila. Ukoliko forum jos uvek posecuju oni koji su prosli ili koji prolaze kroz istu simplified proceduru volela bih da cujem njihovo misljenje.
Hvala unapred!
pozdrav

Da bi dobila bodove (pa makar i minimalne), tvoje upisane godine radnog staza, moraju biti na listi 29 (trazenih poslova).
Drugi obavezni uslov (ako idete kao skill workers), je da nosilac aplikacije ima najmanje jednu godinu radnog staza (sa liste 29 - podrazumeva se). Veci br. god. rad. st. nosi i veci br. bodova (maksimalan br. bod. je za 4 i vise god. rad. st.)
Bodovi se racunaju iskljucivo nosiocu aplikacije (za radni staz).
Bilo koje druge god. rad. staza (van liste 29) su irelevantne i ne boduju se. (to je odgovar na pitanje: Da li se boduje ako je neko privatnik a nevezano za struku?)
Bumbaric, zar niste to vec uokvirili, obzirom da ste vec aplicirali i poslali prijavu?
Cao

hsandra, mislim da gresis - godina dana staza gde je zanimanje medju tih 29 je preduslov, poeni za work experience se mogu dobiti i na osnovu drugih poslova koje je neko radio, pod uslovom da su kategorizovani vec kako tamo pise. ne bi bilo lose da se jos neko javi, ovo je ipak vazna stvar, da ne bude da neko dobije pogresnu informaciju.

pozdrav svima:)

Hvala svima!
Nismo poslali aplikaciju jos jer smo morali iz nekih privatnih razloga pomeriti polaganje IELTSA,samo smo uplatili i poslali to za Bec,sad treba aplikaciju i sva dokumenta da saljemo kad polozi suprug IELTS jer je on nosilac aplikacije.Mislim da cemo mi poslati sve od rs sto imamo pa oni nek boduju sta hoce i koliko hoce,mislimo da neki papir viska nece skoditi.
Posto suprug jos usavrsava engleski da li neko zna ima li svrhe da prilozi i potvrdu da ide na kurs bez obzira kako uradi IELTS?

Juce mi je stiglo pismo iz Beca da im posaljem overene kopije diploma srednje skole i fakulteta. Posto ja nesto, sto bi se reklo, tripujem, koliko zahteva za dopunu dokumenata moze da postoji? Tj. koliko puta mogu da salju pismo i da traze jos neke stvari? Koji je sledeci korak? tri ipo meseca je proslo od kako su mi skunuli pare, predpostavljam da je ovo njihov normalan tempo rada? (Aplicirao sam za Kvebek, da se ne zbune neki :D )

ja evo da podelim nesto lepo s vama, znam mene uvek obraduju tudje dobre vesti i daju mi elana:) stigla je za supruga ta potvrda o nekaznjavanju iz inostranstva koja nam je zadavala toliko briga (hoce li stici na vreme, nece li stici na vreme i tako u krug ad nauseam) - mozemo da pretpostavimo da kako sam ja uvek bila dobro dete:andjeo: ista takva je u posti i za mene - sada samo rodjaci ciju smo adresu tamo daleko dali (kako se ne bi ti vazni papiri izgubili u obicnoj posti na putu do srbije) da nam to dobace i otprilike smo spremni... naravno, od ovolikog stresa se ponasam potpuno nezdravo pa obzirom da rodjaci naravno nisu hteli da otvaraju to pismo, sada se u mojoj glavi u najvece gledaju filmovi na temu "a sta ako nesto nije ok...". da nije tako tuzno, bilo bi smesno. mada verujem da me ostali forumasi razumeju, s birokratijom uvek obazrivo... znate ono o zmijama, mleku, gusterima, jogurtu...

hajde pa jos lepih vesti da podelimo jedni s drugima:)

draga medusa, to su odlicne vijesti, sad vise nema nerviranja. pa vi se prijavljujete sa svim zadovoljenim uslovima, po meni nema sta da brinete, samo saljete sta treba i cekate pozitivan odgovor... ;):D;):D

hsandra, mislim da gresis - godina dana staza gde je zanimanje medju tih 29 je preduslov, poeni za work experience se mogu dobiti i na osnovu drugih poslova koje je neko radio, pod uslovom da su kategorizovani vec kako tamo pise. ne bi bilo lose da se jos neko javi, ovo je ipak vazna stvar, da ne bude da neko dobije pogresnu informaciju.

pozdrav svima:)

ja nesto nisam sigurna, mislim da se racunaju godine rada samo iz datog zanimanja. tamo pise da morate imati jednu godinu radnog iskustva iz jednog od 29 zanimanja i da su ta navedena zanimanja skill type o a i b. evo link, ali ako sto rekoh nista ne garantujem.... http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who-instructions.asp

Kad smo vec kod IELTS-a imam jedno pitanje..
Vezano za listening:
Da li mogu da pisem sve velikim slovima (kako bi izbegao greske iz neimanja vremena ili neznanja)? Posto kod njih skoro svaka druga rec pocinje velikim slovom.:evil:
Negde sam procitao da je neko predlozio da se sve pise velikim slovima, kako bi se upravo izbegle ove greske. Kako je vase iskustvo i misljenje vezano za ovo?

Kad smo vec kod IELTS-a imam jedno pitanje..
Vezano za listening:
Da li mogu da pisem sve velikim slovima (kako bi izbegao greske iz neimanja vremena ili neznanja)? Posto kod njih skoro svaka druga rec pocinje velikim slovom.:evil:
Negde sam procitao da je neko predlozio da se sve pise velikim slovima, kako bi se upravo izbegle ove greske. Kako je vase iskustvo i misljenje vezano za ovo?
ne može, moraš pisano, na mnopgim sajtovima o IELTSu piše kako se piše, jer ocenjuje se i pravopis, spelovanje, krasnopis čak...

Imigracija u Kanadu preko Quebeca. To je kao brzi nacin da se stigne do Kanade. U Quebecu se prica francuski,samo u Quebecu
bilo sta da se kupi placaju se dve takse provinciska i fedaralna,a u anglofonom delu Kanade samo fedaralna,a glavo je sto
su plate vece u Ontariu,B.Kolumbiji...nego u Quebecu. Quebec je trusno podrucije sto se tice politike. 1970. separatisti u
Quebecu su pokusali teroristickim akcijama (ubistva i kidnapovanja) da urade nesto,intervenisala je kanadska vojska.
Montreal je danas sto se kriminala tice broj 1 grad u Kanadi.
Informacije koje se serviraju ovde o imigraciji o Quebecu su jako sladunjave. Jednostavno treba reci istinu ljudima.
Ja smatram da su Toronto i Vancuver glavna mesta za imigraciju- engleski jezik i vece plate,a ko hoce da uci
francuski i ide u Quebec srecno.

Ok, ziveo sam u Montrealu (Kvebek) 15 godina i Torontu (Ontaruju) 3 god. Nista od gore navedenog nije tacno. I svim provincijama se placaju 2 takse osim Alberte posto su glavni izvoznik nafte i imaju para kao blata. Sada, ako hocete ta zivite u velikom gradu, preporucujem Montreal za pocetak iako je Francuski. Vecina emigranata voli da ode u Toronto na slepo, ali tamo ge zivot barem 30% skuplji. Cene stanova su vece, prevoz i hrana.

Takodje primecujem puno stvari koje nisu tacne. Na primer devojka koja je trazila posao 7 meseci za nursing. Cisto sumnjam da su je odbili zato sto nije imala paperwork. U kanadi diplome jednostavno ne vaze ako nisu Kanadske. Takodje, moram vam reci da Srbi, Rumuni i ostale siromasne nacije definitivno pocnu od nule i tamo dugo ostanu na nuli. Kanadjani vole da dovode Kineze zato sto su bogati i vole da kupuju imovinu. Znaci, ne pocinju svi od nule i to ce vam biti jasno kada se preselite.

Ako mogu da odgovorim na neka pitanja, rado cu. Nisam nikakav ekspert ali sam ovde vec dugo, pa izvolte.

Back