ako su uzeli parice, to znaci da se spremaju da pogledaju tvoju aplikaciju. ne znaci ni da je sve u redu ni da nije u redu, tek sada ce se baviti time. vazno da je stiglo! srecno!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozdrav! Hvala na odgovoru!
Inace, poslao sam im potvrdu sa fakulteta (overenu i prevedenu) da sam diplomirao, jer u vreme apliciranja nisam imao original diplomu, posto sam zbog glupave procedure morao da cekam par meseci da se ista napravi. Verovatno su mi zato i trazili kopiju originala sada. Kopiju diplome srednje skole im nisam slao jer sam mislio da saljem samo diplomu poslednje skole koju sam zavrsio.
Danas idem u ambasadu da im predam kovertu sa overenim i prevedenim kopijama.
Imam jos par pitanja, koliko sam shvatio, od viznog oficira zavisi da li ces biti pozvan na razgovor ili ne. Poziv na razgovor ide kada je dokumentacija kompletirana? Posle svih dopuna koje traze? Nakon dobijanja CSQ-a, podnosim zahtev za dobijanje imigracione fize ali preko federalnog programa, jel da? I tek se tada rade medicinski pregled i sigurnosna provera? Jel i tu ima razgovora? Taj deo nakon dobijanja CSQ-a mi i nije bas najjasniji.![]()
Super je. Spremam se da apliciram za Provincial Nominee Ontario. Jos uvek sam u najranijoj fazi. Imam srecu da u Torontu imam dalju rodjaku koja je voljna da mi pomogne i nasla mi je poslodavca koji ce mi poslati ponudu za posao (ako se ne uplasi kad sazna kakva je procedura).
Pozdrav svima,
prvo da vam se pohvalim da sam vredno iscitao svih 50 strana forumaSuper je. Spremam se da apliciram za Provincial Nominee Ontario. Jos uvek sam u najranijoj fazi. Imam srecu da u Torontu imam dalju rodjaku koja je voljna da mi pomogne i nasla mi je poslodavca koji ce mi poslati ponudu za posao (ako se ne uplasi kad sazna kakva je procedura).
Inace ja sam el.ing. sa 2,5 godisnjom visom skolom. Posto nemam B.Sc. ja sebe racunam kao Industrial Electricians (NOC 7242). Nadam se da mi nece praviti problem jer na diplomi ne pise elektricar nego el.ing. a srednju nemam strucnu nego gimnaziju. Inace imam bogato iskustvo od desetak godina rada u struci. (imam 33 god)
Toliko za sada - da ne smaram odma.![]()
E pa ne bi trebao da stavljas pogresan NOC zato sto se trazi. Tvoj Noc je 2133 i regulisan je u Ontariju.
Sto se tice zaposljavanja, trebalo bi da znas da svaki posao treba da bude odobren od drzave, tj ta ponuda koju dobijes mora proci kroz njihov rigorozan sistem gde utvrde da apsolutno niko ne moze da radi taj posao u Kanadi. Tako na primer da ako je ponuda posla da instaliras neke kablove u kucama, to verovatno nece proci. Ponuda posla mora da bude jako specijalizovana.

Naravno da vi (koji ste aplicirali po "starom"), ne ulazite u taj broj.Gledam sad ova nova pravila i nesto mi nije jasno da li se ovaj cap od 20000 odnosi i na nas koji smo prijavili prije juna ili samo na one poslije juna??? I kako ce to razdvojiti??? Da li ce jednostavno nas izbaciti iz tog broja ili sta??? Nekkao mi to nije jasno precizirano, pise da vazi od juna, ali da li nas izuzimaju ili ubacuju u taj broj???
Naravno da vi (koji ste aplicirali po "starom"), ne ulazite u taj broj.
Ali da ima dosta rupa - i ja se slazem.
Npr: sta ce biti sa onima koji nisu medju prvih 20 000?
Bilo bi isto tako posteno da obijave kad se taj br. napravi, da ljudi ne apliciraju.... ili sta vec... Ne znam sta ce biti sa prekomernima, da li ostaju za sledecu god?
Bilo bi dobro da jos neko iznese misljenje..
Pitanje za VLADSTER!
Posto mene zanima Montreal hteo sam da te pitam kakav je grad celokupno za posao i stanovanje?
U kom delu grada je najpovoljnije uzeti stan sto se tice posla,cene,pristupacnosti javnog prevoza,marketa?
Sta je najbitnije za posao na pocetku s obzirom da ne priznaju nase diplome?Znam da je znanje jezika jako vazno.Ja sam uspeo da dobijem diplomu francuskog jezika .
Posto si 15 godina ziveo tamo pretpostavljam da ti nije bilo lose tamo i da si uspeo .A zasto si posle toliko vremena ipak napustio Montreal?
Voleo bih ako ti nije tesko da napises sve sto znas u vezi Montreala nacin zivota,ljudi,posao,mogucnosti doskolovavanja i slicno.
Hvala unapred.

HVALA VLADSTER<HVALA STAJOS
za sve informacije koje ste dali. Govorim oba jezika engleski sam high a francuski intermediaire avance nadam se da ce to biti od pomoci za brze nalazenje posla.
Koliko recimo izadje hrana za 2 osobe za mesec dana?
Koliki je minimalac i moze li se na pocetku ziveti od jedne plate?
Koje su prodavnice po vama najbolje u Montrealu mislim na supermarche?
Znate li neki sajt za ucenje canadian french koji je ipak malo drugaciji od francuskog koji se govori u Francuskoj?
Mi smo aplikaciju predali pre nesto vise od 3 nedelje.
Hvala unapred za pomoc!
![]()
HVALA VLADSTER<HVALA STAJOS
za sve informacije koje ste dali. Govorim oba jezika engleski sam high a francuski intermediaire avance nadam se da ce to biti od pomoci za brze nalazenje posla.
Koliko recimo izadje hrana za 2 osobe za mesec dana?
Koliki je minimalac i moze li se na pocetku ziveti od jedne plate?
Koje su prodavnice po vama najbolje u Montrealu mislim na supermarche?
Znate li neki sajt za ucenje canadian french koji je ipak malo drugaciji od francuskog koji se govori u Francuskoj?
Mi smo aplikaciju predali pre nesto vise od 3 nedelje.
Hvala unapred za pomoc!
![]()
U glavnom, puno se bolje moze ziveti od jedne plate u Montrealu nego u Torontu. Evo vidim da me je neko presisao,ali ipak.....
Pa ako tako govoris 2 jezika, nece biti velikih problema.
Za pocetak i mozes da se upises na kurs Francuskog koja drzava besplatno daje novim useljenicima. Mislim da ti zavisno od situacije cak i malo placaju.
Minimalac je mislim $9.5 dolara na sat, minus takse, naravno. Ovde se placaju velike takseU glavnom, puno se bolje moze ziveti od jedne plate u Montrealu nego u Torontu.
Hranu je malo komplikovanije izracunati. Junk food je ovde jeftin a kvalitet hrane se debelo placa. Moras da znas da je kvalitet hrane, posebno mesa u poredjenju sa Srbijom ocajan. U nasoj zemlji je sve manje-vise organic dok je ovde sve puno hormona, zacina (da se pokrije taj ne prirodan ukus) i tako dalje. Ja licno kada god mogu idem u etnicke prodavnice i pijacu ali mozda to u tvojoj situaciji nece biti izvodljivo. Lanci hrane su uglavnom isti. Dajem ti linkove pa pokusaj da izracunas.
www.maxi.ca
http://www.superc.ca/en/index.html
Malo bolji je loblaws
http://www.loblaws.ca/
http://www.metro.ca/
pa onda imamo Provigo
http://www.provigo.ca/
i costco gde mozes da kupujes na veliko ali ti treba clanarina (koliko se secam)
http://www.costco.ca/
Edit:
Zaboravih da spomenem da za prvih $10,000 ne placas takse.
U stvari placaju se unapred ali dobijes pare nazad na kraju godine.
Ovaj link ti je dobar da izracunas takse na prihod koje placas u svakoj provinciji.
http://lsminsurance.ca/calculators/canada/income-tax
Barem je moj utisak takav. Ne znas ni odakle dolazi, uvozi se sve i svasta, pesticidi se krkaju do mile volje, genetksi modifikovano seme, i jos svasta nesto. Plus bombardovanje, osiromaseni uranijum i ostala divna municija. Nije dzabe zabelezen porast broja rakova, posledice se osecaju upravo sada. A nekad je stvarno hrana imala vise ukusa. Problem je sto kod nas u Srbiji ne znas vise sta ti uvaljuju, jedino si siguran ako je iz tvoje baste, dok drugde mozes da kupis bio sa sertifikatom, pa makar dao i vise para. Valjda ne varaju. Inace, potvrdice ti i Vladster, ovde ljudi cesto gaje svoje povrce, paradajz, krastavce i slicno. I zaista ima divan ukus, sto puta bolji od kupovnog. Treba ici, kao sto kaze Vladster, u etno radnje, mi imamo jednu na 5 minuta, zove se Anka, imas sta ti srce hoce, jeftinije je i boljeg kvaliteta, iako nije bio. Ima i ajvar, iz Turske. Odlican! I jos trista cuda koje prijaju nasoj balkanskoj dusi
?Zahvaljujem za sve informacije.
Mozda je jos rano da razmisljam o tome ali cu ipak postaviti pitanje:Sta uraditi kad se stigne na aerodrom u Montreal?Mislim ako nemate prijatelje ili rodbinu'Gde otici?postoje li neki pansioni ili slicno gde se mozemo smestiti pre nego to nadjemo stan?
Zahvaljujem za sve informacije.
Mozda je jos rano da razmisljam o tome ali cu ipak postaviti pitanje:Sta uraditi kad se stigne na aerodrom u Montreal?Mislim ako nemate prijatelje ili rodbinu'Gde otici?postoje li neki pansioni ili slicno gde se mozemo smestiti pre nego to nadjemo stan?

) vrlo korisno znati.Bas mi je drago da vidim toliko Kvebescana, buducih pa i bivsih na jednom mestu. Stajos, jana9, vladster, stvarno hvala na svim informacijama vezanim za Montreal, pa i generalno imigraciju. Od kad smo se preorijentisali na Kvebek, sve mi se vise svidja ideja da zivim tamo. Canada forever i manoylo puno srece sa procesom i obavezno javljajte sta se desava.
Mi planiramo u februaru da polazemo francuski, ako ne uspemo, onda ponovo u maju, pa sledi aplikacija. U isto vreme, pokusacemo i neke postdiplomske, pa ako to upali, eto nas tamo vec u septembru
drzim fige svima!!!
btw canada forever odlicna su ti pitanja (sta se tacno radi kad se stigne i gde se spava) vrlo korisno znati.
E, prekjuce smo bili na lekarskom u IOM. Zna li neko, koliko im vremena treba da posalju rezultate u Bec?
U onoj frci skroz sam zaboravio da ih pitam da li i kako uopste mozemo saznati kada su rezultati poslati...![]()
E, prekjuce smo bili na lekarskom u IOM. Zna li neko, koliko im vremena treba da posalju rezultate u Bec?
U onoj frci skroz sam zaboravio da ih pitam da li i kako uopste mozemo saznati kada su rezultati poslati...![]()
Nema na cemu, drago mi je ako mogu da pomognem. I mi smo do nedavno bili u istoj situaciji kao i vi, u iscekivanju odgovora i velikim pripremama za dolazak!
Nama je takodje Kvebek bio opcija broj dva, ali sada sam stvarno srecna sto smo ovde. Montreal mi se sve vise svidja, to je veliki grad koji ima svasta da ponudi ali je, za razliku od mnogih drugih velikih gradova, istovremeno prijatan za zivot i mislim da tu moze da se zivi relativno opusteno i bez mnogo stresa.
Svima zelim mnogo srece i brz dolazak!