Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Ja sam prevaren od strane "advokata", upisan sam kao prevarant i narednih 5 godina mi je zabranjeno apliciranje.
Ne verujte nikome.
Sve je na vama.Ipak je vasa sudbina u pitanju i naivno bi bilo prepustiti je nepoznatim ljudima u ruke,zar ne?
Ja sam školu veoma skupo platio a vi razmislite.

Poslednja izmena:
Dobar dan,
nova sam na forumu i pokusavam da prikupim sto vise informacija o proceduri za iseljenicku vizu u Kanadu. Suprug i ja zelimo da apliciramo i mislili smo da angazujemo advokata koji bi nas lakse "proveo" kroz ceo proces..
Da li mozda neko ima preporuku kako doci do pouzdanog advokata (malo nas je strah prevara, s obzirom da se njihov fee krece od 3000 do 5000 $). Treba li pravnik da poseduje neki sertifikat ili sl.?

Zahvaljujem se! :)[/QUOT

Mi smo radili preko Cohena, ja sam zadovoljna jer ne znam kako bi se iskobeljala sama sa mnogim stvarima. Ne kažem da je nemoguće ali nam je ovo ovako delovalo sigurnije. Ukoliko ti treba još informacija javite se porukom!

Ja sam prevaren od strane "advokata", upisan sam kao prevarant i narednih 5 godina mi je zabranjeno apliciranje.
Ne verujte nikome.
Sve je na vama.Ipak je vasa sudbina u pitanju i naivno bi bilo prepustiti je nepoznatim ljudima u ruke,zar ne?

Ko te prevario prijatelju? ... reci nam, da znamo da se ne nasadimo i mi....

- - - - - - - - - -

Dobar dan,
nova sam na forumu i pokusavam da prikupim sto vise informacija o proceduri za iseljenicku vizu u Kanadu. Suprug i ja zelimo da apliciramo i mislili smo da angazujemo advokata koji bi nas lakse "proveo" kroz ceo proces..
Da li mozda neko ima preporuku kako doci do pouzdanog advokata (malo nas je strah prevara, s obzirom da se njihov fee krece od 3000 do 5000 $). Treba li pravnik da poseduje neki sertifikat ili sl.?

Mi smo radili preko Cohena, ja sam zadovoljna jer ne znam kako bi se iskobeljala sama sa mnogim stvarima. Ne kažem da je nemoguće ali nam je ovo ovako delovalo sigurnije. Ukoliko ti treba još informacija javite se porukom!

Cohen je mozda ok, ali su mu asistenti magarad... pricam iz licnog iskustva, jer trazim konsultanta koji ce mi proci kroz aplikaciju i dati savet... Cohen deluje popularan, ali ova gomila neukih oko njega me zaista ometa da mu platim 1000$ da mi glumi revizora...

evo - ja sam siguran da cu posle sledece ITA-e, platiti novce konsultantu da mi utegne aplikaciju... naravno - ne nijednom ovom nasem, hteo sam Cohen-a, ali i on deluje priglupo...
ne znam jos koga, ne znam jos sta - bice valjda ITA brzo da neutralise onu moju glupost koja nas je odbila, pa da mogu da preporucim sve...

Dobar dan,

Hvala! Molila bih te za detalje, kontakt, cena, sta se moze od njega ocekivati, a sta ne....sve sto mislis da je vazno...
ja jos uvek nemam dozvolu da saljem poruke jer sam taze ovde :)

Ne verujte nikome.

Ajoj....zao mi je...zato i pitam za preporuku kako bi nasli nekog pouzdanog...

Ko te prevario prijatelju? ... reci nam, da znamo da se ne nasadimo i mi....

- - - - - - - - - -

Cohen je mozda ok, ali su mu asistenti magarad... pricam iz licnog iskustva, jer trazim konsultanta koji ce mi proci kroz aplikaciju i dati savet... Cohen deluje popularan, ali ova gomila neukih oko njega me zaista ometa da mu platim 1000$ da mi glumi revizora...

Koliko sam do sada gledala po netu, svi izricito napominju da ne daju savete...samo rade papirologiju...a s obzirom da smo se vec na pocetku upetljali i izgubili neophodan nam je vodic

Na preporuku 2 prijatelja sam otisao u Zemun kod Branka i Nenada u agenciju Adritic, Cara Dusana 101.Njihova usluga je kostala 3x600e.Prva rata se placala po slanju papira,druga po stizanju odgovora iz Kanade(jer se papiri prvo salju tamo pa ih onda prosledjuju u Bec) i treca po dobijanju maila za lekarski pregled.
Skupili smo sve papire(prevodjenja diploma,krstenice medjunardni obrasci,radna iskustva,ielts...), otisli u agenciju da predamo i dobili informaciju o potvrdi iz banke na kojoj mora pisati odredjena suma i da "eto, to je samo jedan papir koji se u principu i ne proverava ali mora biti u aplikaciji".Govore nam kako oni tu potvrdu zavrsavaju za 90e i mi bez pitanja pristajemo.U pitanju je bilo negde oko 25k kanadskih dolara.Razmisljamo, i onako cemo prodati stan pre nego sto odemo pa taj novac nece biti problem ali od koga sad da nadjem 25 hiljada?
Papiri su stigli u Kanadu,oni tamo proveravaju kompletnost aplikacije,zatvaraju, prosledjuju Becu i nama salju mail kako je sve ok i da se nadaju da cemo uskoro postati gradjani Kanade.
Medjutim ljudi u Becu su proverili upravo tu potvrdu iz banke, dobili informaciju kako takva potvrda nikada nije izdata i traze da u roku od 60 dana posaljemo dodatne informacije.
Šok.
A 2 dana pre nego sto ce stici mail iz Beca, zovu iz agencije i kazu kako je "doslo do promene kursa pa ce verovatno trebati nova potvrda".
Hm...malo sam se raspitao i dosao do podatka kako je verovatno agencija saradjivala sa sluzbenikom u banci koji je imao pristup pecatima i izdavao potvrde( ne znam koliko je dobijao od agencije za to) ali nista kroz kompjuter nije prolazilo tako da se te potvrde u stvari ne vide u sistemu.
I sta smo mogli da odgovorimo Becu na to?
Znali smo da je kraj ali smo ipak poslali pismo objasnjenja gde navodimo da je verovatno tehnicka greska u banci...bla bla bla...Ma da, pazi da ne progutaju pricu.
7 dana nakon sto im je stigao nas odgovor, salju nam pismo gde pise kako smo odbijeni zbog lazne potvrde i gde nam se zabranjuje ponovno apliciranje u narednih 5 godina.
Nije nam agencija kriva zbog toga, samo smo supruga i ja krivi i niko vise.Tj. vise ja nego ona.Ona pacenica se maltretira vec godinama sa decurlijuom tako joj nista ne zameram.Ja sam kriv sto sam verovao i sto sam uopste krocio u tu glupu agenciju.I bas se nekako potrefilo da se ta situacija sa izdavanjem potvrde desavala negde oko vremena posle poplave pa sam bio zauzet sredjivanjem propalog.Valjda sam razmisljao nesto tipa-placam ih da razmisljaju umesto mene tako da ja ne moram puno da brinem.Glupavi i jadni Drago.
To je to.Pokusali smo posle sa nekim apliciranjem za drugu zemlju ali se postavlja pitanje dali smo nekada bili odbijeni za vizu prilikom apliciranja za bilo koju zemlju i ako jesmo, navesti razlog.Nisam smeo da lazem a istinu ako bih rekao, mislim da bi nas u startu odbili.
Cuvajte se i zelim vam svima srecu.Onima koji su otisli i onima koji ce otici.

Ako neko odluci da ide preko agencije(advokata), SVAKI PAPIR MORA BITI ISPRAVAN,TACAN I OBAVEZNO MORA PROCI KROZ VASE RUKE.SVE PROVERITE PO 5 PUTA PRE NEGO STO SPAKUJETE U KOVERAT I POSALJETE KANADJANIMA

Poslednja izmena:
Mozda bismo i mogli da probamo, ne znam.Trenutno se oporavljamo i nemamo snage da odmah krecemo u dalju pricu(sa cinjenicama).Ali valjalo bi zbog IELTS-a.
Hvala na zeljama,pozdrav.

Zaista je steta. Nemojte shvatiti ovo kao kritiku, ali veoma je vazno da se ljudi koji uopste razmisljaju o odlasku detaljno upoznaju sa procedurama. Na kraju krajeva, toliko je o svemu pisano i ovde na forumu a sigurna sam da bi i vecina ljudi ovde rado odgovorila na svako pitanje, narocito oni koji su vec prosli svu muku oko prikupljanja papira.
Slazem se sa maylo i mislim da bi prilikom sledeceg apliciranja trebalo da navedete kao obrazlozenje da ste aplicirali preko advokata koji vas nije detaljno uputio o svim zahtevima i da ste odbijeni zbog njegove greske.

Mozda bismo i mogli da probamo, ne znam.Trenutno se oporavljamo i nemamo snage da odmah krecemo u dalju pricu(sa cinjenicama).Ali valjalo bi zbog IELTS-a.
Hvala na zeljama,pozdrav.

Mozete da aplicirate za druge zemlje (cak i za istu ako nema odbijenice) iako ste nekada bili odbijeni za vizu, ne mora uopste da ima bilo kakav uticaj. Prijatelj je pre par godina aplicirao za turisticku vizu za jednu zemlju i odbili ga, par nedelja posle supruga dobije posao i oni opet u ambasadu te iste zemlje i dobili vize bez problema. Cak su im tada rekli da im nije jasno zasto su pre mesec dana bili odbijeni. Tako da zavisi dosta i od osobe na salteru. Ne naglasavajte da imate zabranu ali ni ne krijte da ste odbijeni, uz racionalno objasnjenje sve je moguce. Sad sam u guzvi ali javicu se kasnije da napisem moje iskustvo sa jednim advokatom.

Moguće je ići u Beč po vize. Mi najverovatnije idemo u četvrtak.

Upravo su nam odgovorili na pitanje:

"I was wondering is it possible to get the passports in person to Wienna? In that case,do I need to schedule an appointment?".

Odgovor iz Ambasade:

"If you wish to have same day service please come to our office from Monday to Thursday between 8:30 and 10:00".

Moguće je ići u Beč po vize. Mi najverovatnije idemo u četvrtak.

Upravo su nam odgovorili na pitanje:

"I was wondering is it possible to get the passports in person to Wienna? In that case,do I need to schedule an appointment?".

Odgovor iz Ambasade:

"If you wish to have same day service please come to our office from Monday to Thursday between 8:30 and 10:00".

Odlicno! Ali, to bi trebalo da znaci da ni ne mora da se zakazuje?

Back