Banets
Zainteresovan član
- Poruka
- 151
Hvala, Banets.Da lli mora neko zakazivanje ili samo da odem da trazim to?
Imas u palati pravde dva saltera, za 5mina sve gotovo..a u MUP-u traje malo duze..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hvala, Banets.Da lli mora neko zakazivanje ili samo da odem da trazim to?
Ja uopste nisam vadila uverenje iz palate pravde, vec samo iz policije. Ceka se par dana da bude gotovo, ne mogu tacno da se setim takse, mislim oko 600 dinara.
Takodje. Mislim da je taksa bila oko 800 din, ako se dobro secam. Na CIC sajtu pise tacno koje uverenje treba da se prilozi uz aplikaciju (ne iz suda, vec iz 'local police station'). http://www.cic.gc.ca/english/information/security/police-cert/europe/serbia.asp
Uverenje da nisi krivicno gonjen niti da se vodi neki postupak, tako da MUP moze da izda uverenje da se ne vodi neka istraga a sud da nisi osudjivan![]()
A i desavalo se da ljudima traze da na intervju ponovo dostave potvrde..tako da smo mi odmah uradili obe potvrde i poslali..
Ljudi, ja stvarno ne znam kako cete vi proci proces imigracije bez angazovanja konsultanta... Citiracu vam jednog starijeg clana ovog foruma, Vrachara, sa cijim se stavom i misljenjem u potpunosti slazem:
"Stoga je moj savet da u proces imigracije ne krecete dok ne procitate CELU temu na Krstarici:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/360020-Kako-do-Kanadske-iseljenichke-vize
Nakon iscitane teme bice vam jasni svi pojmovi i bice vam poznat ceo proces do tancina. Ako vas mrzi da citate celu temu, nemojte ni kretati samostalno u proces imigracije. Vi u tom slucaju niste spremni na proces imigracije i kasnije prilagodjavanje na novu sredinu."
Ljudi, ja stvarno ne znam kako cete vi proci proces imigracije bez angazovanja konsultanta... Citiracu vam jednog starijeg clana ovog foruma, Vrachara, sa cijim se stavom i misljenjem u potpunosti slazem:
"Stoga je moj savet da u proces imigracije ne krecete dok ne procitate CELU temu na Krstarici:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/360020-Kako-do-Kanadske-iseljenichke-vize
Nakon iscitane teme bice vam jasni svi pojmovi i bice vam poznat ceo proces do tancina. Ako vas mrzi da citate celu temu, nemojte ni kretati samostalno u proces imigracije. Vi u tom slucaju niste spremni na proces imigracije i kasnije prilagodjavanje na novu sredinu."
Onomad se jedan clan foruma uvredio kad sam mu isto rekao,iako je i on kasnije isto preporucivao svima.....jedino logico i ispravnoDoduse,pitao me je i zasto je Laki nervozan posle godinu i po dana,skoro dve, cutanja visa ofisa u Becu i sto sam neuvidjavan prema novim clanovima(tako nesto) itd i jos mi je podelio neke savete Sta kazu oni kojima se ,,oduzilo'' na sest meseci?
![]()
Onomad se jedan clan foruma uvredio kad sam mu isto rekao,iako je i on kasnije isto preporucivao svima.....jedino logico i ispravnoDoduse,pitao me je i zasto je Laki nervozan posle godinu i po dana,skoro dve, cutanja visa ofisa u Becu i sto sam neuvidjavan prema novim clanovima(tako nesto) itd i jos mi je podelio neke savete Sta kazu oni kojima se ,,oduzilo'' na sest meseci?
![]()
Pa iskreno, ko ne moze da shvati ovaj savet i ktitiku kao dobronamerne, moze slobodno da se uvredi i da mi napise sta god mu je na dusi - ja sam rekao ono sto mislim, i to ne iz razloga sto me mrzi da otkucam odgovor - to je najmanji problem, vec pokusavam da trgnem ljude da shvate je ovo stvar koju moraju uraditi sami, i rezultat ovog procesa tj dobijanje PR nije kraj, nego pocetak necega mnogo veceg od same imigracione procedure - treba promeniti navike i pristup problemima u zivotu i prilagoditi se novom uredjenju, poretku, sredini...
To je kao da idete u skolu, i sve prepisujete i provlacite se, i kad zavrsite i zaposlite se POJMA NEMATE o poslu, firmi u kojoj ste, niti imate radne navike jer je sve vreme neko drugi radio posao za vas... Sta drugo ocekivati nego da se necete zadrzati na tom poslu dugo... Ista stvar sa Kanadom - posle ce vam Kanada biti losa i svi drugi krivi, a u stvari treba da se zapitate koliko zaista zelite da pokrenete i promenite nesto u sebi...
U nasem pravosudju je sve zakomplikovano..ako ste ziveli u dva-tri grada sa tim prebivalistem u svakom od njih morate izvaditi potvrdu da niste osudjivani do datuma promene adrese u LK.. Tako su mi rekli u MUP-u. U palati pravde dobijate potvrdu da se protiv vas ne vodi postupak pred 2,3,4 i trgovackim (valjda) sudom..a od MUP-a dobijate potvrdu da niste osudjivani. Ali sve ovo opet zavisi od grada i opstine jer sam se u isto i uverio. Razlicita misljenja oko iste stvari?!? Sta reci...
Mene samo interesuje iza kojih, od ovih gore porfila, se kriju Branko Pesic i ovaj drugi Dodik. Oni sebe prodaju za legal adviser a nisu ni L od legal. NIgde ih nema u bazi zvanicnih konsultantskih agencija za imigraciju. Drugo oni nista novo ne mogu izmisliti ili znati od onog sto stoji na zvanicnom sajtu. Druga stvar je ako nekoga mrzi da se informise i hoce sve na gotovo, ili pak sa druge stvarane nema dovoljno vremena da sve istrazi onda i treba da angazuje nekog da mu pomogne. Al da to plati toliki basnoslovni novac, koliko ova doticna gospoda prevaranti traze, stvarno je vredjanje zdravog razuma.
Zatim nosim se mislju da se gore pomenuta gospoda namerno registruju pod nekim nickovima i postavljaju nekakva glupa pitanja da bi se samo stvorila konfuzija. Izgleda kako dolazi EE da im polako opada posao, a kalkulacije su da imaju godisnji obrt od minimalno 400.000 kanadskih dolara za koje ni dinara nisu platili porez. I sad nagazi jos malo po izmucenim ljudima, da uzmu jos koju hiljadu.
Sto vise citam ovu digresiju, to mi vise ima smisla da se namerno trola tema, jer ovo nije prvi put da se na temi spominje da je vazno procitati sve sa teme, i to se ignorise... S tim da je meni u glavi da konsultantima samo moze da poraste promet zbog EE, nikako da opadne... sa druge strane, ovi pomenuti ni nisu registrovani konsultanti, pa mozda i to igra neku ulogu...
Ovaj Boske je mozda Dodik - bosanac, rep srpska, i to...![]()
Ljudi su potpuno ludi ako li sad odu kod ovih gore za ovaj EE.
A Boske, nista ja tebe ostalo nisam razumeo. Ti si Dodik, Srpska..sta?