Kako do Kanadske iseljeničke vize?

hahahahahaahahahahah
nisam ni sumnjao :P

:D

Jer to znaci da se MORA ici u Bec za vizu ili se mogu kao ranije pasosi poslati DHLom pa ih oni onda vrate vizirane u BG u Kanadsku ambasadu?:eek::eek::think:

Ne, ne mora se ići lično u Beč - to je samo jedna od opcija. Mogu se poslati pasoši i DHL-om ili preko Ambasade u Beogradu (valjda to neće odbiti nikome). Računajte u tom slučaju da će proći oko mesec dana od trenutka slanja pasoša pa dok se ne vrate nazad bogatiji za vizu (po iskustvu @canadainmydreams).

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,
Evo i ja sam u istoj situaciji kao ti, poslali su nam AOR u martu i rekli nam da cekamo 4 meseca na odgovor, a evo jos uvek nista, na mailove ne odgovaraju,
pozdrav,
javi nam ako bude kod tebe nekih novosti

Izgleda da nam je situacija identicna. I mi smo slali dopunu za novorodjeno dete i takodje dobili AOR u martu.
Ne znam da li vredi slati fax ili Case Specific Enquiry.
Ovo kako se ponasaju je stvarno katastrofa. Bar da mozemo da imamo neku informaciju. ZIvim u grcu cekajuci.
Takodje vremena za Bech su podignuta na 16 meseci, tako da...

Izgleda da nam je situacija identicna. I mi smo slali dopunu za novorodjeno dete i takodje dobili AOR u martu.
Ne znam da li vredi slati fax ili Case Specific Enquiry.
Ovo kako se ponasaju je stvarno katastrofa. Bar da mozemo da imamo neku informaciju. ZIvim u grcu cekajuci.
Takodje vremena za Bech su podignuta na 16 meseci, tako da...

Joj ljudi, ne znam sta da vam kazem...... Posebno se lose osecam zbog vas, jer smo iz iste "smene". Nemam pojma po kom redosledu oni to pregledaju, po kom kriterijumu, mozda ima veze program po kojem je neko aplicirao. Mi smo PNP. Doduse, tamo pise kako je to brzi nacin ulaska u Kanadu,... prilicno brz, "samo" 1,5 godinu cekamo (sve ukupno).
Uvek sam mislila kako je to jedna ozbiljna organizacija, medjutim sve vise lici da nije tako. Mislim da je jako ruzno, da nekog, ko ceka toliko kao vi, ne mogu da udostoje postenog odgovora, da kazu bilo sta, samo da se jave.
I nama ce biti u ponedeljak 4 nedelje kako cekamo na poziv za vizu. Ni tu mi bas nisu najjasniji i vidim da ni tu nema nekog reda. Ali mi smo stigli do kraja, pa bice valjda uskoro!!!!
Zelim vam svu srecu, dosadjujte im, pa ce se valjda javiti!!!!! Pozdrav i srecno!!!!!

Da, vreme za federal se promenilo na 16 meseci, za provincije se nije menjalo!!!!

Poslednja izmena:
Dragi ex-YU Kanađani (sadašnji i budući), već 10-ak dana proučavamo sve što možemo naći o imigraciji u Kanadu pa smo iščitali cijelu ovu temu (ali ne i onu zaključanu) i za početak - svima koji su uspjeli u ovoj ludoj :rtfm: borbi želimo od srca zaželjeti puno sreće u budućem novom životu, a za sve ostale se nadamo da će im se uskoro pridružiti (uključujući i nas dvoje) - ako ne u Kanadi onda bar na nekom drugom komadiću ove planete! :klap: Živio govornik! :rotf:

A sad je red i da se predstavimo :worth:

Mi smo bračni par iz Sarajeva, imamo po (skoro) 32 godine i OGROMNU želju (kao i svi vi) da izađemo iz ovog košmara i mraka i da nađemo način (ako već ne možemo u svojoj zemlji :udriglavu:) da od svog rada živimo bolji život što dalje odavde. Čini nam se da je Kanada dovoljno daleko - a ako nije, tu su nam još i Australija, Novi Zeland...! :D

Naravno, i pored sveg činjeničnog sr/tanja u zemlji, nije bilo tako lako donijeti tu odluku da se sa dva kofera (aBd) započne život od nule, negdje u dalekoj i nepoznatoj zemlji. Tješimo se činjenicom da su pupčane vrpce davno presječene i da će roditelji biti sretni kada vide da nam je bolje nego ovdje... A i pored ogromnog straha od nepoznatog i dileme "šta ako... da li ćemo uspjeti... kako oni tamo... čuj šta kažu... jao, vidi..." vjerujemo da se sve može uz malo truda (dobro, nekad je to puno truda i rada, suza i para al' - vrijedi! ;)) sve dok imamo jedno drugo ostalo je puno lakše! :zurka:

Elem, smaramo na samom početku ali nadamo se da nam ne zamjerate - moramo ispoštovati proceduru :rtfm: Ovo nam dođe kao mali trening za ono što slijedi - aplikacija za kanadsku VIZU! :rtfm: "Lijepo je bilo u Sarajevu, do viđenja u Kalgariju!" :hej: Neka igre počnu - sretno nam svima! ;)

Poslednja izmena:
Bilo je 11 meseci cini mi se.
Ali na toj tabeli pise da je to vezano za prijave pre Jula 2010. Za ove od Jula 2010 do Jula 2011 nemaju tabelu jos uvek. (Processing times for applications received on or after June 26, 2010 are unavailable as sufficient final decision data does not exist. )

happy sunrise i mysticS
upravo tako. glavu gore i sve gledati sa optimizmom. toliko godina smo svi ovdje u ovome ludilu, pa izdrzacemo jos malo, kazem malo jer dvije godine je malo u poredjenju sa ovim svim godinama iscekivanja da ce se nesto promijeniti i poci uzlaznom putanjom.
sta da kazem da se mene pitalo samo mi bi jos prosle godine predali aplikaciju i sad odbrojavali. moj muz prosle godine nije bio za to, pa evo tek sad pocinjemo sa svim.
ali kako rekoh OPTIMIZAM uvijek i pozitivno gledati na sve.

pozdrav svim forumasima

Slazem se sa svim recenim.Svi smo uneli mnogo energije,volje i zelje u ovo.Ponekad malo posustanemo od prevelike zelje,ali tako mora biti,bitno je da se na kraju sve lepo zavrsi po sve nas.I ja ludim jer mi vec skoro 3 meseca ne skidaju pare sa kartice,ali kad se malcice saberem sve sto je do mene uradio sam,sad moram cekati.Sta reci za necije godine cekanja?Moramo biti strpljivi,isplatice se visestruko i nama i nasim porodicama.Znaci,ujutro se pogledati u ogledalo,nasmejati,reci sam sebi "Dobro jutro,lep je dan,idemo dalje",a postar ili mail ce vec stici.Velika je stvar koliko smo jedni drugima ovde pomogli na razne nacine,to je za postovanje.Neka tako i ostane i drzimo se i dalje...........;)

Mi smo bračni par iz Sarajeva, imamo po (skoro) 32 godine i OGROMNU želju (kao i svi vi) da izađemo iz ovog košmara i mraka i da nađemo način (ako već ne možemo u svojoj zemlji :udriglavu:) da od svog rada živimo bolji život što dalje odavde. Čini nam se da je Kanada dovoljno daleko - a ako nije, tu su nam još i Auatralija, Novi Zeland...! :D

Naravno, i pored sveg činjeničnog sr/tanja u zemlji, nije bilo tako lako donijeti tu odluku da se sa dva kofera (aBd) započne život od nule, negdje u dalekoj i nepoznatoj zemlji. Tješimo se činjenicom da su pupčane vrpce davno presječene i da će roditelji biti sretni kada vide da nam je bolje nego ovdje... A i pored ogromnog straha od nepoznatog i dileme "šta ako... da li ćemo uspjeti... kako oni tamo... čuj šta kažu... jao, vidi..." vjerujemo da se sve može uz malo truda (dobro, nekad je to puno truda i rada, suza i para al' - vrijedi! ;)) sve dok imamo jedno drugo ostalo je puno lakše! :zurka:

Elem, smaramo na samom početku ali nadamo se da nam ne zamjerate - moramo ispoštovati proceduru :rtfm: Ovo nam dođe kao mali trening za ono što slijedi - aplikacija za kanadsku VIZU! :rtfm: "Lijepo je bilo u Sarejevu, do viđenja u Kalgariju!" :hej: Neka igre počnu - sretno nam svima! ;)

Dobro nam dosli!

Nek vam je sa srecom! Zelim da vam sve glatko i lako ide!

Viktoria

Mi smo bračni par iz Sarajeva, imamo po (skoro) 32 godine i OGROMNU želju (kao i svi vi) da izađemo iz ovog košmara i mraka i da nađemo način (ako već ne možemo u svojoj zemlji :udriglavu:) da od svog rada živimo bolji život što dalje odavde. Čini nam se da je Kanada dovoljno daleko - a ako nije, tu su nam još i Auatralija, Novi Zeland...! :D

Elem, smaramo na samom početku ali nadamo se da nam ne zamjerate - moramo ispoštovati proceduru :rtfm: Ovo nam dođe kao mali trening za ono što slijedi - aplikacija za kanadsku VIZU! :rtfm: "Lijepo je bilo u Sarejevu, do viđenja u Kalgariju!" :hej: Neka igre počnu - sretno nam svima! ;)

E pa dragi ''kolacici'' dobro nam dosli! Zelimo vam puno srece, mudrosti i strpljenja na ovom putu do kranjeg cilja. :metla:
Vidimo se u Calgary-ju, ako bog da.

:bye:

@ Viktoria, Sunrise, LiNa, Barni, hvala vam za dobrodošlicu, podršku i lijepe želje! :cvet:

Nas dvoje još nismo ni "Z" od započeli proces jer smo totalno sluđeni svim silnim informacijama o imigraciji u one daleke zemlje. Dugo je trajalo vaganje i na kraju je Kanada imala najviše "za" a najmanje "protiv". Ali, njihove famozne NOC-liste apsurdna pravila (bodovanje edukacije koja ti kasnije tamo skoro ništa ne vrijedi) i birokratske čarlame i različiti aršini...:rtfm::dash::poludeo:
Elem, kako god saberemo i oduzmemo trenutno stanje nam ne ide na ruku pa ćemo vjerovatno sačekati sljedeću NOC-listu a u međuvremenu ćemo se baciti na staro, dobro, štrebanjeeee (nije baš da smo presretni zbog toga, ali šta je - tu je) i štednju! :per::zper:

Ako na novoj listi izađe muževo zanimanje - super, ako ne izađe bar ćemo imati diplomu više u rukama + znanje novog str. jezika (francuski) pa ćemo moći aplicirati za Quebec. Ja imam VSS ali, na moju veliku žalost s njom ne mogu "ništa" u svojoj zemlji a nekamoli u Kanadi + radno iskustvo mi je čitavu deceniju honorarno, a engleski nije loš ali muž je bolji od mene. Muž ima SSS (gimnaziju), nezavršen fax i brdo IT certifikata + formalno r. iskustvo u toj struci od 4 godine (dosad) i odlično znanje engelskog. Što se francuskog tiče najviše što znamo je bonjour! :D
Prvi korak će biti IELTS i kurs francuskog za oboje u Francuskom kulturnom centru, muž završava fax a ja ganjam dokumente... Valjda! ;)

I kako već vi rekoste - nek nam svima bog da puno sreće, mudrosti i strpljenja na našem putu do krajnjeg cilja! Pratimo vas! ;)

Kod nas radi, probaj ponovo.
A na sajtu pise:
NOTE: Due to regular maintenance, CIC online services will not be available:

Saturday, August 13, 2011, from 8:00 a.m. EST to 12:00 p.m. EST
Sunday, August 14, 2011, from 12:00 a.m. EST to 6:00 a.m. EST

Ma probala sam 100 puta; videla sam da to pise na sajtu, ali je to tek prekosutra!!! Ne znam da li se to nekom ranije desavalo?!

Back