Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Hello svima!

Nemam vremena za neko duze pisanije, ali ukratko - odusevljena sam! Fakticki smo stigli juce, negde iza ponoci, ponedeljak je bio neradni dan ovde, pa smo se fino druzili sa rodjacima i njihovim prijateljima. Danas smo vec odradili SIN i otvorili racun u banci, i cima dobijemo potvrdu iz banke na kucnu adresu, predacemo za Health card i to je to. Mi smo imali bas srece jer smo tako kasno stigli (kasnili smo 4 sata) i na imigraciji nije bilo nikog, tako da smo sve obavili, bukvalno za 5 minuta uz ono "Welcome to Canada" :) PR card stize u roku od 6 nedelja na kucnu adresu (koju prijavite). Ceka nas jos voznja, to cemo da odradimo sledece nedelje - nema razloga da se odigovlaci...

Mi smo u Guelphu-u, ovo je predivno mesto, moji rodjaci imaju divnu kucu i kod njih smo trenutno, i ne znam kako cu iz ovakvog kraja ikada preci u neki stan. :)

Vreme je divno, za sada, svi su nasmejani, javljaju nam se na ulici i bas me je sve nekako smirilo nakon onog oprastanja od porodice i prijatelja, koje sam jedva prezivela.

Ne kukajte, izdrzite koliko god treba, jer imate stvarno vise nego dobar razlog za to.

Veliki pozdrav za sve! :)

Bila sam malo otsutna i propustila da vam pozelim srecan put, sada sam tu i zelim vam od srca puno srece, uspeha i ostvarenje svih vasih zelja.

Pozdrav

Hvala svima na lepim zeljama! :)

Neko me je pitao za avionske karte, okacicu link kad se vratim iz Komercijalne banke (idem sad da uplatim Right of Permanent Residence Fee). Sutra ujutru palim za Bec.
Jel zna neko da mi kaze da li postoji poseban salter gde mogu da predam pasos u cetvrtak u ambasadi u Becu ili da udjem pa da kazem 'Ja dos'o'? :)
Do koliko sati moram da predam pasos u cetvrtak da bi mi taj dan bila gotova viza???

bravo manoylo!

znaci, zakotrljalo se, sad cemo i mi ostali da krenemo da se hvalimo s ovih nekoliko sitnih ali tako bitnih reci...

super bi bilo da napises gde si uzeo karte - i svako sledeci ko bude kupovao:)

@bicevaljda - 'ajd da vidimo da li je to bio case specific enquiry - ja mislim da nije, prosto je vreme - ali ako ces ti bolje da se osecas, sto da ne? kol'ke smo im pare dali, i imamo prava da im saljemo raznorazne mailove, posebno sada kada smo skoro pa kanadjani i mi;)

Moguce da odgovor nema veze s upitom jer ih nema da se jave, mada je jednako glupo da je isti dan stigao medical za 10 ljudi a samo jednog pozvali...:dash::dash::dash:

AirTransat vozi iz Frankfurta za 290evra, a do tamo je od 100 do 150e..to je najjefitinija varijanta koju sam nasao, samo se moraju odvojeno organizovati letovi tj u sopstvenoj reziji...ko hoce da max ustedi...

Hvala svima na lepim zeljama! :)

Neko me je pitao za avionske karte, okacicu link kad se vratim iz Komercijalne banke (idem sad da uplatim Right of Permanent Residence Fee). Sutra ujutru palim za Bec.
Jel zna neko da mi kaze da li postoji poseban salter gde mogu da predam pasos u cetvrtak u ambasadi u Becu ili da udjem pa da kazem 'Ja dos'o'? :)
Do koliko sati moram da predam pasos u cetvrtak da bi mi taj dan bila gotova viza???

RPRF možeš uplatiti i u Beču (u evrima). U blizini Ambasade se nalazi filijala BankAustria, gde se vrši uplata. Samo je potrebno da u Ambasadi uzmeš uplatnicu sa odštampanim podacima.

Videćeš i sam, Ambasada Kanade u Beču je zapravo jedna soba na III spratu sa jednim jedinim šalterom posred nje, tako da teško možeš zalutati. :)
Na ulazu u sobu ostavljaš telefone i fotoaparate kod portira (koji stoji u hodniku) i dobijaš broj sa kojim ćeš se javiti na šalter kada dođeš na red.

Pasoš(e) i uplatnicu treba da predaš do 9 h (iako u uputstvu piše do 10 h) a dolaziš po vizu posle 15 h. Ambasada inače radi do 16 h.
Ako stigneš, možeš pasoš i uplatnicu odneti i u sredu do 16 h, primiće ih bez problema (tako sam ja uradio - predao dan ranije).

P.S.
U čekaonici postoji toalet u kome na srpskom jeziku piše "obavezno povucite vodu za sobom" i "nemojte se penjati na dasku". :D

Poslednja izmena:
Vec duze vreme citam forum i vidim da se prilicno pozitivno resavaju slucajevi.
Ja imam problem jer moja aplikacija cuci u kukuruzu.
Proslo je punih 7 meseci od kako sam predao dokumentaciju a status je i dalje RbVO.
Poslao sam im email 19. jula gde sam izneo detalje aplikacije i da nemam nikakav odgovor od njih za sve ovo vreme. Naravno niko me nije kontaktirao u vezi tog emaila.

Da li imate neki predloga sta da radim dalje posto ovo postaje prilicno iritantno?

Hvala i pozdrav,
Janko

RPRF možeš uplatiti i u Beču (u evrima). U blizini Ambasade se nalazi filijala BankAustria gde je moguće uplatiti, samo je potrebno da u Ambasadi uzmeš popunjenu (odštampanu) uplatnicu.

Videćeš i sam, Ambasada Kanade u Beču je zapravo jedna soba na III spratu sa jednim šalterom nasred nje, tako da teško možeš zalutati. :)
Na ulazu u sobu ostavljaš telefone i fotoaparate kod portira (koji stoji u hodniku) i dobijaš broj sa kojim ćeš se javiti na šalter kada dođeš na red.

Pasoš(e) i uplatnicu treba da predaš do 9 h (iako u uputstvu piše do 10 h) a dolaziš po vizu posle 15 h. Ambasada inače radi do 16h.
Ako stigneš, možeš pasoš i uplatnicu odneti i u sredu do 16 h, primiće bez problema (tako sam ja uradio - predao dan ranije).

P.S.
U čekaonici postoji toalet u kome na srpskom jeziku piše "obavezno povucite vodu za sobom" i "nemojte se penjati na dasku". :D

Jer to znaci da se MORA ici u Bec za vizu ili se mogu kao ranije pasosi poslati DHLom pa ih oni onda vrate vizirane u BG u Kanadsku ambasadu?:eek::eek::think:

Back