@nativeland
razumem potpuno, nije bas jednostavno - samo spakovati kofere i otici (a verujem da je to vec pakovanje nad pakovanjima

sta poneti, sta ne, koliko, kako, da li nesto slati nakandno i slicno, doduse, lepo je to pakovanje kad se do njega stigne

)
verujem da ni mi necemo mnogo zuriti kada (namerno ne pisem ako jer razmisljam pozitivno

) dobijemo vizu. ne bismo voleli, npr. da decu u sred skolske godine selimo i tome slicno. ne secam se da li vi putujete sami ili s decom?
sto se nas tice, mi smo imali veeeliki problem jer je suprug imao saobracajku bas u vreme kad smo se spremali da posaljemo papire po prvi put (kad i vi, pre jedno godinu dana), pa smo prvo mislili da probamo nesto da muvamo i petljamo i nadamo se najboljem, pa razmislili malo trezvenije i skontali da tako mozemo mnogo da izgubimo ako nam gamble ne prodje, pa onda seli i cekali cekali cekali da nas nemoguci sudski sistem odradi svoje - samo da kazu koliko da im platimo da suprug moze da uzme to uverenje o nekaznjavanju, na to se svodilo. posto nasa drzava nije azurna ni kada treba da ti uzme pare, to je trajalo i trajalo ali smo se na kraju iskobeljali i sada cekamo da nam se jave iz beca: trudimo se da budemo cool: a u stvari smo

ali to je svima na ovom forumu vec poznato...
javite se da cujemo sta ima novo kod vas i kako idu planovi
bilo bi super ako bi neko ko otisao a bio na forumu stigne da napise par reci o tome kako idu stvari kad se stigne. mi cemo najverovatnije u edmonton kao sto mislim da sam vec pisala, ja cu malo jos da se usavrsavam, volim da idem u skolu, to mi je sudbina, a na uni of alberta mi program najvise odgovara
s tim u vezi, vidim da ima dosta ogranicenja sto se tice stipendija i slicno, potrebno je da imas residence u tom province gde je univerzitet godinu dana da bi za konkurisao za kredite koje daje vlada, a meni je dodatni problem s tim u vezi i to sto ako vec imas ma, msc ili phd nemas pravo na stipendiju. ne znam da li neko ima vise informacija, cini mi se da je paukman nesto pisao da namerava da nastavi sa studying

i mozda jos neko, pa bi bilo lepo da se jave ako znaju nesto vise o tome. doduse, bar ono sto mene interesuje, skolarina nije nesto through the roof, podnosljivo.
inace, svima koji razmisljaju na temu da odu na studentsku vizu pa ostanu, razmislite dobro, prijatelj koji je otisao tako za australiju sada ima problem jer najvece izmene koje su tamo trenutno u toku se bas ticu toga da se jako jako poostre kriterijumi za studente koji bi ostali. do sada je u kanadi to bilo jako jednostavno, godinu dana studiras pa se prijavis za permanent residence, ali meni se cini da ce u ovim izmenana koje najvaljuju mozda bas time najvise da se pozabave. nadam se da ce ovaj komentar da ohrabri i sve nas ovde koji idu odmah na pr varijatnu i koji brinu sta ce biti s noc listom. samo hrabro compadres