Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Hahahahahah kako si me nasmejala najvise zbog toga jer sam i ja istrazivala prevoz brodom.

Nazalost nema linijskog saobracaja brodova na relaciji Evropa-Kanada osim Cruising Brodova koji su PAPRENO skupi, cena se krece oko 5000 usd po putniku....a putuju oko 18-30 dana.

Postoje teretni brodovi na tim relacijama i koji primaju vrlo mali broj putnika tipa do 12, to sam cula od poznanika koji je kapetan broda, ali jako je tesko naci mesto na takvom brodu, a ne znam ni kako se stupa u kontakt sa takvim brodovima.

Nemoj da se nerviras normalizovace se avio saobracaj, stici cete videces!

Brod je uzasno komplikovan ako imas bas malo dete...

Nasla ja brodove i nisu ni preterano skupi ako ne rezervises iz Srbije otprilike isto kao i avio karte od 700 do 1500 evra za 7 dana,ima tri koja idu do Kanade a 10tak koji idu do New Yorka ali idu samo u prolece i jesen retko u junu,
Queen mary2, ms Eurodam, MS Rotterdam, NCL Norvegian epic...i put traje od 7 do 18 dana zavisi od itinerarija...

za one koji mozda budu imali slican problem ili strah od letenja,
Kon tiki i Supernova travel u beogradu rade rezervacije....

Ljudi stiglo pismo i odbijeni smo za samo 1 poen... :( fali nam jedan poen na IELTS i nisu nam priznali rodjake u Kanadi...

Da li neko zna sta da radimo ocigledno od zalbe nema vajde, ali ako polazemo opet IELTS da li treba opet da saljemo u Kanadu tj da li treba i opet iz pocetka ili da saljemo u Bech ?

Pozzz...

Pa to je jezivo, moras pitati njih direktno, telefonom ili mailom, i da sam ja na vasem mestu sutra bih prijavila IELTS ponovo...:(

Ma to da li su bliski ili nisu, moracemo opet na IELTS da izlazimo, tacnije moja supruga ona je principal aplicant, ali s time sto sva dokumenta imamo uradjena u duplikatu tako da cemo i opet slati iz pocetka ako treba, pa Boze moj ko zna zasto je i ovo dobro... NE ODUSTAJEMO!!!

Mene takodje zanima iseljenje u Kanadu . Saskatchewan Immigrant Nominee Program

* Skilled Workers program za useljenje ja i supruga imamo zanimanja koja su na listi deficitarnih zanimanja u Saskatchewan - u . Koliko vidim treba samo 35 poena da se ispuni uslov a imamo prijatelja koji ce da nam odmah nadje zaposlenje u struci.
Da li neko ima info koliko treba da platim za apiliciranje i gdje treba da dostavim istu jer sam iz Banja Luke .

Sta se sve jos placa sem novca za cetvoroclanu porodicu?

unaprijed se zahvaljujem i pozdrav svima na forumu

zdravo svima...ja sam sasvim nova na forumu.

imam par pitanja , ali nemojte da se smejete, posto vidim da ste svi bas, bas upuceni...:neutral:

ovako - u Kanadi sam bila turisticki, mesec dana 2006.
u oktobru bi trebalo da putujem ponovo, kod drugarice na vencanje :D i to kao kuma, pa se zaista nadam da nece biti problema oko dobijanja vize, turisticke, naravno, opet.

e sad, da ne pomislite da sam zalutala na forum - sta mislite kakve su sanse da se boravak produzi tamo, kad vec odem? posto stvarno nisam razmisljala da krenem odavde u proceduru dobijanja iseljenicke. sve i kad bih krenula, koliko vidim neizvestan je vremenski period dobijanja vize, a cini mi se i da sam jedina ovde koja bi isla sama :( tako da mi to umanjuje sanse prilicno, valjda.

naravno da ne planiram da ostajem tamo ilegalno, ne bih pravila probleme ni sebi ni drugarici koja salje garancije za mene, samo me zanima koje varijante postoje, sem fiktivne udaje :( kakve su sanse za naci posao tamo pa traziti produzenje boravka na osnovu toga, ili eventualno da apliciram preko neta za neke poslove, saljem cv-e i propratna pisma u kojim bih objasnila da dolazim tamo na jesen pa da mozemo obaviti face-to-face intervju tada...)

inace, zavrsila sam FON, imam 4 godine radnog iskustva , doduse 3 upisano u radnoj knjizici :( uskoro punim 30 godina :( neudata i bez dece...i prilicno razocarana i umorna od zivota u Srbiji...svaki savet bi dobrodosao jer ne znam odakle da pocnem...hvala unapred, pozz

Ljudi stiglo pismo i odbijeni smo za samo 1 poen... :( fali nam jedan poen na IELTS i nisu nam priznali rodjake u Kanadi...

Da li neko zna sta da radimo ocigledno od zalbe nema vajde, ali ako polazemo opet IELTS da li treba opet da saljemo u Kanadu tj da li treba i opet iz pocetka ili da saljemo u Bech ?

Pozzz...
Ginola,

ne odustajte! ponovo na IELTS, nema druge. mislim da cete morati ponovo da aplicirate ako stoji da su vas odbili, tako sam bar razumela post, ali bar sada znate sta sve treba i na sta treba da se fokusirate. sve ostalo je kako valja, a ako je engleski samo problem, pa to je ipak samo jezik, sve se da nauciti! glavu gore:)
ako su potrebni materijali za spremanje, ako sami radite, javite se na priv, imam svasta nesto

cijene su vrlo tacne i realne, ja to znam iz prve ruke. a sta ti mislis koliko kosta putovanje cruise brodovima?????
taj koji je za ismijavanje se ti sa ovim pateticnim komentarom.
Daes Daimar ne padaj na ove gluposti, arlingtonu ne ide njegova tema pa se klonirao i dosao da nas uzurpira ponovo.

Pouka i naravucenije sa predhodne umrle teme a i u zivotu je da NIKADA,NIKADA ne treba odgovarati na provokacije!

pozdrav svima:bye:

Pozzz...

Zao nam je Ginola.
Bolje na engleskom da se padne nego na necem ozbiljnijem .Samo napred. :)

Pozzz...

Ne mogu da verujem!!!! Zašto misliš da od žalbe nema vajde??? Čini mi se da sam na forumu čitala iskustva da im je posle žalbe povećan broj bodova za IELTS. Ako su vas odbili, mislim da se sve kreće iz početka, ali to možeš da proveriš na njihovom zvaničnom sajtu. Postoji tamo negde objašnjenje. Nadam se da za vas još uvek nije gotovo!!! Pozzzz

Aplicirali smoo po novom i procedura traje 1 godinu.

Ovako na Ielts smo dobili 10 poena jer je moja supruga dobila 24 ukupno ili overall band 6.5, medjutim priznali nam kao 10 bodova. Ono sto nisu priznali je close relative in Canada, jer su ti rodjaci zapravo tetka oca moje supruge (principal applicant) i njena cerka koja je zapravo sa ocem moje supruge prvo koleno.
Visa Officer nam je naglasio da nismo naveli jos neke kodove poslova koje je moja supruga radila a koje je on ipak priznao i umesto 19 (koliko sleduje za 3-godisnje iskustvo) on priznao 21 poen, iako je moja supruga imala svega 3 godine i 6 ili 7 meseci radnog staza koji se uklapa u NOC listu. Znaci da ni sa nepunih 4 godina radnog staza on se trudio da nam da jos 2 poena da prodjemo. Nasuprot tome vrstu rodjaka koje smo mi naveli u aplikaciji oni ne priznaju za bliske, i to su nam jasno stavili do znanja u jednoj recenici, ali ipak jos smo u fazi odluke jer treba mudro postupiti. Ono sto smatraju bliskom rodbinom je rodjeni brat, sestra, otac, majka i td. Ali nama su pricali i citali smo ovde da su priznavali i goru rodbinu pa su se ljudi zalili i nakon toga im je odobravana visa. Nisam pametan.
Mislim da ocenjiavnja IELTS-a je sasvim pogresna politika, naime moras izlaziti i placati dok ne dobijes onu ocenu (uzput potrosis 600 ili 700E samo na to) koja ti treba, jer su oni iz British councila svesni da svima nama sa ovih prostora treba to. Hajde de videcemo sta je optimalno a ne znamo jos ni novu NOC listu kako izgleda.

Pozdrav!

Da napomene, ovo je stiglo iz Becha, a poslali smo im prosle nedelje pismo na koje smo se zalili za pogresan address number u koje smo stavili labels sa adresama, a on ponovo napisao flomasterom adresu i poslao pismo.
Ono sto nas buni prosle nedelje smo se culi sa komsijom koji je pre ovoga primio pismo (pisao sam o tome) ii njegov sin kaze da su papiri bili za dve osobe i da se spominjao Beograd. Ono sto nas bunii ovaj komsija ne zna o cemu se radi a sve asocira na poziv za medical, a sada stize ova odluka, mislim sve je kao u zoni sumraka. Nije valjda da ambasada menja odluke u ovom slucaju ili da je dosao novi visa officer pa je preinacio odluku. U silnom smo bunilu...

ALI NE ODUSTAJEMO!!!!

Pozdrav

Mene takodje zanima iseljenje u Kanadu . Saskatchewan Immigrant Nominee Program

* Skilled Workers program za useljenje ja i supruga imamo zanimanja koja su na listi deficitarnih zanimanja u Saskatchewan - u . Koliko vidim treba samo 35 poena da se ispuni uslov a imamo prijatelja koji ce da nam odmah nadje zaposlenje u struci.
Da li neko ima info koliko treba da platim za apiliciranje i gdje treba da dostavim istu jer sam iz Banja Luke .

Sta se sve jos placa sem novca za cetvoroclanu porodicu?

unaprijed se zahvaljujem i pozdrav svima na forumu

Pozdrav tebi i svima na forumu!!! Retko se ukljucujem u diskusiju iz razloga sto svi uglavnom apliciraju preko federalnog programa, i nema nikog ko je zainteresovan za provincijski program. Tako da sam se bas obradovala sto se javio jos neko ko zeli ici u Saskatchewan. Mi smo aplicirali preko SINPa, i nismo nista placali, osim onog sto je bilo potrebno kada smo prikupljali dokumenta. I da, jeste da je potrebno 35 poena, ali se boduje samo glavni aplikant, ovaj drugi ne donosi nikakve bodove. Mi smo nasa dokumenta poslali nasim prijateljima u Kanadu i oni su to poslali u Reginu. Posle dve nedelje od prijema dokumenata, dobili smo email da smo usli u proces i dobili smo imigracioni broj. Napisali su da imaju veliki broj aplikacija i da gledaju da ubrzaju proces, i da ih ni slucajno ne kontaktiramo dok nam se oni ne jave.
Ako mogu nekako pomoci, tu sam!!!!
Zelim Vam sve najbolje i srecno!!!

Pozdrav i tebi vmh , pa naravno da mozes sa svim info da nam pomognes , moj prijatelj iz Kanade ima prijatelja koji radi u imigracionom pa ce sa njim da poprica sta i kako . Rece da je dogovorio da rucaju i popricaju o tom sa njim ,a rekao je i da ima poslodavca koji bi mene zaposlio . Ja sam po zanimanju mas. tehnicar a zavrsio sam i za zavarivaca redovno, Moj prijatelj takodje zna i jednog hirurga pa bi ga pitao da supruga koja je Pedijatrijska med. sestra tehnicar odmah pocne s radom .Nasa zanimanja su na listi kao deficitarna, pa se nadamo da bi bilo sanse da odemo . Supruga bi i bila nosilac aplikacije .Nas je 3 za sad ako Bog da i cetvoro uskoro. Jedini problem kod nas je radno iskustvo .Supruga je radila ne znam mozda do dve godine al u ratnim uslovima te joj nisu uopste to unijeli u radnu knjizicu. a ja radnog iskustva nemam , mada smo i jos imamo privatnu firmu u BL koja je sad u stanju mirovanja i koje smo suvlasnici oboje.Ona ima sestru od tetke u Torontu . da li se to boduje kao blizak rodjak? Kakvi ste sa Engleskim ? Mi sad hocemo da ga poboljsavamo pa mislimo da bi imali solidan nivo poznavanja do intervijua.Mi bi smo u Reginu jer nam je tamo prijatelj koji ima svoju privatnu firmu a i tamo bi nasao posao za nas. Ja imam info o zivotu tamo eto koliko se sa njim cujem preko skypa , pa cemo da ih razmjenimo, svaka info je dragocijena .
Sta jos imas vazno da nam kazes i posavjetujes ? Pozdrav

Da napomene, ovo je stiglo iz Becha, a poslali smo im prosle nedelje pismo na koje smo se zalili za pogresan address number u koje smo stavili labels sa adresama, a on ponovo napisao flomasterom adresu i poslao pismo.
Ono sto nas buni prosle nedelje smo se culi sa komsijom koji je pre ovoga primio pismo (pisao sam o tome) ii njegov sin kaze da su papiri bili za dve osobe i da se spominjao Beograd. Ono sto nas bunii ovaj komsija ne zna o cemu se radi a sve asocira na poziv za medical, a sada stize ova odluka, mislim sve je kao u zoni sumraka. Nije valjda da ambasada menja odluke u ovom slucaju ili da je dosao novi visa officer pa je preinacio odluku. U silnom smo bunilu...

ALI NE ODUSTAJEMO!!!!

Pozdrav

Dakle, vi ste iz Sidneja dobili mail da posaljete dokumenta, a ovo se izdesavalo nakon pregleda dokumenata u Becu??? Bas ste maler, sto on to ne sabra u Sidneju tako, bila sam ja upravu kad sam pisala o onoj mojoj poznanici koja zivi u kanadi i koja tvrdi da u tom procesu ogromnu ulogu igra sreca.

Dakle, vi ste iz Sidneja dobili mail da posaljete dokumenta, a ovo se izdesavalo nakon pregleda dokumenata u Becu??? Bas ste maler, sto on to ne sabra u Sidneju tako, bila sam ja upravu kad sam pisala o onoj mojoj poznanici koja zivi u kanadi i koja tvrdi da u tom procesu ogromnu ulogu igra sreca.

U Sidney-u samo proveravaju da li ste na NOC listi. Bodove sabiraju u Becu.

Pozdrav i tebi vmh , pa naravno da mozes sa svim info da nam pomognes , moj prijatelj iz Kanade ima prijatelja koji radi u imigracionom pa ce sa njim da poprica sta i kako . Rece da je dogovorio da rucaju i popricaju o tom sa njim ,a rekao je i da ima poslodavca koji bi mene zaposlio . Ja sam po zanimanju mas. tehnicar a zavrsio sam i za zavarivaca redovno, Moj prijatelj takodje zna i jednog hirurga pa bi ga pitao da supruga koja je Pedijatrijska med. sestra tehnicar odmah pocne s radom .Nasa zanimanja su na listi kao deficitarna, pa se nadamo da bi bilo sanse da odemo . Supruga bi i bila nosilac aplikacije .Nas je 3 za sad ako Bog da i cetvoro uskoro. Jedini problem kod nas je radno iskustvo .Supruga je radila ne znam mozda do dve godine al u ratnim uslovima te joj nisu uopste to unijeli u radnu knjizicu. a ja radnog iskustva nemam , mada smo i jos imamo privatnu firmu u BL koja je sad u stanju mirovanja i koje smo suvlasnici oboje.Ona ima sestru od tetke u Torontu . da li se to boduje kao blizak rodjak? Kakvi ste sa Engleskim ? Mi sad hocemo da ga poboljsavamo pa mislimo da bi imali solidan nivo poznavanja do intervijua.Mi bi smo u Reginu jer nam je tamo prijatelj koji ima svoju privatnu firmu a i tamo bi nasao posao za nas. Ja imam info o zivotu tamo eto koliko se sa njim cujem preko skypa , pa cemo da ih razmjenimo, svaka info je dragocijena .
Sta jos imas vazno da nam kazes i posavjetujes ? Pozdrav

Pozdrav!!!!
Nisam ti ja bas neki savetnik, i mi mo relativno novi.Mi smo imali mali problem, tj. stojali smo u mestu 5 meseci, a nismo to ni znali. Mislili smo da su papiri poslati jos u septembru prosle godine. Ne bih te sa time sada davila, sve se dobro zavrsilo na kraju, i papiri su poslati i primljeni u Reginu 2.marta.
Neka se taj vas prijatelj raspita, ali ja mislim da morate imati dokaz o radnom iskustvu. Ljudi su ranije odlazili na taj nacin, ali to vise ne moze. Jedan nas poznanik je pre desetak dana odbijen iz Beca jer nije mogao da dokaze radno iskustvo. Kada smo popunjavali aplikaciju, mom suprugu, posto je on nosilac, morao je biti ispunjen svaki mesec od njegove 18 godine do dana danasnjeg. Znaci sve, gde je radio, vojska,... i to sve po datumima., i naravno to mora da se slaze sa onim u radnoj knjizici.
Mi nemamo rodjake tamo, a oni donose dosta bodova, mislim 10. Samo nisam sigurna da li taj rodjak mora da zivi u toj provinciji da bi mogao dobiti bodove.
Nasa lokacija je Saskatoon, tamo nam zive ti prijatelji i nadjen mu je posao tamo. Engleski je solidan, trudimo se!!!
Pozdravljam :Vas i srecno!!!! :ok:

Back