Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Sad, za ozbiljno, pocetak avgusta! :) Ne bih da odugovlacim i da odem (ne daj Boze) u sred zime! Nemamo mnogo stvari da odradimo i izvodljivo je da odemo u avgustu.
Inace, da li znas mozda nesto u vezi transporta u kontejnerima? Necu moci da ponesem ni trecinu stvari sa 2x20 kg!
Ej bre pa kako samo 2 x 20 kg,ako sam dobro shvatio ide vas vise?????Ja sam aerosvit-om imao 2x23 kg a isao sam samo ja,cak ni air canada nije pravila problem i nista dodatno nisu naplatili jer je bio povezan let......U SVAKOM SLUCAJU MANOYLO BG I CANADAINMYDREAMS CESTITAMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.....:D :D :D :D :D :D

Naravno da hocemo! Vidi, ja sam krupan momak, skoro 190cm i oko 105kg ciste misicne mase :D
Ako imate nesto od odece za mene... :D
Koliko vas ide? Ja idem sam...
Moj ti je savet da natrpas svoje stvari pa lako je baciti u kontejner ako je jeftinije tamo gde ides,ja sam mislio da cu proci jeftinije ovde kad je u pitanju garderoba ali dosta je skuplje mozda neke sklj stvari za rmbacenje su jeftine ali generalno garderoba je po onome sto sam ja video dosta skuplja od bgd-a.Al opet mozda ja ne vidim dobro :D :D :D....ej i meni su vratili slike iz beca za medical i ja se budala slikao bzvz-e trosio pare jer jedna je zalepljena za onaj formular i jos dve imas i to su tri slike,bar sam ja tako prosao a ako bude manjka slika imas u ruzveltovoj preko puta AMS srbija foto radnju i dobijes slike za 5-10 min ;)

Upravo smo dobili refusal letter, isto kao sa Petrosonicom, posle srednje zavrsila 6 meseci pripravnickog i nisu to uvazili kao post-secondary. Nece se zavrsiti na ovome, ici cemo i do ministra imigracije ako treba, samo ako neko moze da mi kaze sta tacno da uradim da dam suprugovoj sestri ovlascenje za uvid u aplikaciju?!

misic misa žao mi je zbog vas. nadam se da ćete uspjeti nešto iskopati.
ako sam dobro shvatila dobili ste na edukaciji samo 5 bodova? ja ne mogu ovo vjerovati...

Ej bre pa kako samo 2 x 20 kg,ako sam dobro shvatio ide vas vise?????Ja sam aerosvit-om imao 2x23 kg a isao sam samo ja,cak ni air canada nije pravila problem i nista dodatno nisu naplatili jer je bio povezan let......U SVAKOM SLUCAJU MANOYLO BG I CANADAINMYDREAMS CESTITAMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.....:D :D :D :D :D :D

Pedjice, ja sam i mislila po osobi 2x23kg, samo sam napisala 2x20kg (ne pitaj zasto :) ) Ali MALO mi je to! :)

I hvaaaaaaaaaaaaaaala na cestitkama! :)

OK, javi se pa se vidimo onda... Ako mi ne naidjemo do Regine pre toga :)
Inace, pazarili smo Ford Taurus karavan iz '99, popravili da prodje tehnicki (tzv safety), registrovali... sve za 1700$... jos da nadjem posao da mogu redovno da ga napojim benzinom, pa onda mozemo gde ocemo (samo da se ne pokvari dotle) ;)

Ja nasao dodge neon 2001 za 1900 kao casa sa obicnim menjacem ali planiram da idem na naftnu platformu prema jugu kod Estevana ka USA border pa sam odustao i vozikam se sto prevozom sto bratovim kolima,mada bez kola si kao ptica bez krila.Sto se tice posla jako je bitan rezime ili ti po naski CV....ne znam kako je u Winnipeg-u za sljaku ovde je ima dosta i krece se od 14-17 dolara po satu uglavnom po superstorovima i benz stanicama sto je ok za pocetak ali postoji caka sto u vecini slucajeva na pocetku ne mozes da dobijes ful time job vec samo part time od 4-5 sati pa sam zato odlucio da pokusam na platformama gde je za moj pojam nenonormalna lova ali je i posao za...ban samo tako.Inace safety u Sask. ne postoji i dosta se razlikuju zakoni od provincije do provincije,ovde placas naj nize osiguranje u odnosu na druge provincije a proveru vrse panduri kao kod nas vanrednim tehnickim ako bas vide da ti se kola raspadaju...ne znam da li ste uzeli mob telefon tj karticu,ja sam se silno razocarao da kad ti neko posalje poruku i tebi skida kredit za tu poruku a o pozivima i da ne pricam...moja konstatacija je bila pa ovo bre nema ni kod nas!!!! :D :D..kakvi vacarosi uff :)

Pedjice, ja sam i mislila po osobi 2x23kg, samo sam napisala 2x20kg (ne pitaj zasto :) ) Ali MALO mi je to! :)

I hvaaaaaaaaaaaaaaala na cestitkama! :)

Hehhehehehehehehheheheheheh pa ja onda ne smem da kazem da sam jedva napunio jednu torbu sa 20 kg a drugu manju sa 15 mada sam ostavio neke stvari u fazonu sta ce mi a ono ispade da mi trebaju...al opet gde malo bre 2x23 :D :D :D

Hehhehehehehehehheheheheheh pa ja onda ne smem da kazem da sam jedva napunio jednu torbu sa 20 kg a drugu manju sa 15 mada sam ostavio neke stvari u fazonu sta ce mi a ono ispade da mi trebaju...al opet gde malo bre 2x23 :D :D :D

Jaoj, bre, Pedjice... Pa znas samo koliko obuce imam! Kao stonoga... A sve skoro made in Italy, ne mogu od toga tek tako da se odvojim... Hehehehe
Izgleda da cemo i mi preko Aerosvita, definitivno su najpovoljniji, nadam se da ce do avgusta da se malo sredi aerodrom u Kijevu!

Ja nasao dodge neon 2001 za 1900 kao casa sa obicnim menjacem ali planiram da idem na naftnu platformu prema jugu kod Estevana ka USA border pa sam odustao i vozikam se sto prevozom sto bratovim kolima,mada bez kola si kao ptica bez krila.Sto se tice posla jako je bitan rezime ili ti po naski CV....ne znam kako je u Winnipeg-u za sljaku ovde je ima dosta i krece se od 14-17 dolara po satu uglavnom po superstorovima i benz stanicama sto je ok za pocetak ali postoji caka sto u vecini slucajeva na pocetku ne mozes da dobijes ful time job vec samo part time od 4-5 sati pa sam zato odlucio da pokusam na platformama gde je za moj pojam nenonormalna lova ali je i posao za...ban samo tako.Inace safety u Sask. ne postoji i dosta se razlikuju zakoni od provincije do provincije,ovde placas naj nize osiguranje u odnosu na druge provincije a proveru vrse panduri kao kod nas vanrednim tehnickim ako bas vide da ti se kola raspadaju...ne znam da li ste uzeli mob telefon tj karticu,ja sam se silno razocarao da kad ti neko posalje poruku i tebi skida kredit za tu poruku a o pozivima i da ne pricam...moja konstatacija je bila pa ovo bre nema ni kod nas!!!! :D :D..kakvi vacarosi uff :)

Koliko bi placao osiguranje za Dodge-a? Meni je za Forda mesecno 116$ (varijanta 200$ deductable), postojala je jeftinija varijanta (500$ deductable sta god to bilo) za 106$ ali ako me neko udari ili ja udarim nekog, maltene sam placam stetu, sto nije vredno tih 10$. Da imam history, imao bih prava na umanjenje, npr zena od koje sam kupio auto placala je oko 70$ mesecno osiguranje (probacu naknadno da nabavim potvrdu iz SUPa ali ne znam sta ce mi to doneti-verovatno nista). Safety nije bio nesto skup (55$) ali poravke su bile... auto sam platio 1200, a popravke i safety jos 400 ukupno, plus porez na prenos vlasnistva 80$.
Elem i ja sam odlepio kad sam pogledao ove planove za mobilne, na kraju sam uzeo prepaid kod Fido-a, navodno ti uzmu 10$ mesecno, a onda posle minut lokalnog razgovora (i odlaznog i dolaznog) i poruku placas po 10 cent (u tu cenu imas caller ID i voice mail). Elem nije neki deal, ali dok ne nadjemo posao bar imamo kontrolu koliko trosimo na telefon. Posle cemo videti za neki plan, Telus mi se cini povoljan, imaju neku varijantu za neogranicene lokalne razgovore, ali nisam to jos proverio (treba iscitati sva sitna slova do kraja). Fora je sto samo MTS (Manitoba Telecom Srevices), Rogers i Fido daju SIM kartice, ostale ti uvale zablombiran telefon pa posle ne mozes nista sa njim.
Sto se posla tice hteo sam da pokusam nesto u svojoj struci, ali ako ne moze... Superstore, here I come :(.
Inace, spremio sam rezime i cover letter jos ranije kod kuce, sada cekam da krenem na Success skills program pa da neko strucan i ovdasnji to malo pregleda itd...

Cestitke Manojlu I CanadaInMyDreams! :klap:

Poslednja izmena:
Sad sam vidjela i da se processing time pomjerio za jos 2 mjeseca za nas kojis mo prije 26. juna. Sad je 13 mjeseci, samo mi nije jasno kako to da full application package podrazumjeva kad smo sva dokumenta poslali u bec, jer tamo pise da su to samo aplikacija i sve sto moras odmah da posaljes kad apliciras u NS... Ne znam zaista, ovo je ludnica...

Pozdrav, sapatnici iz prejunske ekipe..Ne brini, kazu da ce sve biti po onim uslovima koji su bili kada samo se prijavili..mi smo iz aprila 2010..smanjili su broj ljudi ove godine na samo 20.000 a u nase vreme su primali po 250.000 da bi zavrsili to sto se nagomilalo..evo procitaj... http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who-instructions.asp#list

Sada je za nas 13 meseci, a mi smo komplet poslali za Bec krajem jula tako da se nadamo sad u junu da dobijemo taj prokleti medical vise...:worth::worth::worth::rtfm:...i nas izdaje strpljenje ali kad cujem sve ove lepe vesti, vrati mi se vera...

BRAVO svi koji ste prosli!!! Samo napred, stizemo i mi polako!!! :klap::klap::klap:

Nisu smanjili ukupan broj na 20000 nego samo FSW1 kategoriju. Ali opet to je broj aplikacija a ne ljudi. Za 2011 predvidjaju negde oko 218000 imigranata ukupno(http://www.lawpoint.ca/images/stories/visatargets2011.png). Prosla godina je bila rekorder po broju imigranata - oko 290000.
Inace najvise ce pretrpeti cela FSW klasa u procentima, ali opet ko je usao u listu 28, usao je.

Poslednja izmena:
Nisu smanjili ukupan broj na 20000 nego samo FSW1 kategoriju. Ali opet to je broj aplikacija a ne ljudi. Za 2011 predvidjaju negde oko 218000 imigranata ukupno(http://www.lawpoint.ca/images/stories/visatargets2011.png). Prosla godina je bila rekorder po broju imigranata - oko 290000.
Inace najvise ce pretrpeti cela FSW klasa u procentima, ali opet ko je usao u listu 28, usao je.

U pravu si, FSW1 su smanjili, no verujem da je tih prijava najvise, a najduze se obradjuju..mozda gresim :think:

Sta mislis pod "ko je usao u listu 28, usao je"?:dontunderstand:

Upravo smo dobili refusal letter, isto kao sa Petrosonicom, posle srednje zavrsila 6 meseci pripravnickog i nisu to uvazili kao post-secondary. Nece se zavrsiti na ovome, ici cemo i do ministra imigracije ako treba, samo ako neko moze da mi kaze sta tacno da uradim da dam suprugovoj sestri ovlascenje za uvid u aplikaciju?!

Samo ovo... http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/IMM5563B.pdf ili je besplatno ili se placa CAD 5 - sestra placa u kanadi cheque or money order payable to Receiver General for Canada...ispunis i posaljes suprugovoj sestri i ona preda ovde. Znaces tacno zbog cega si imala manje poena i kako su te bodovali. Zali se obavezno, objasni im lepo razlike u sistemima skolovanja, konsultuj nekog advokata (ma koliko mi to mrsko zvucalo - ali situacija je krajnja...), najbolje ako sestra moze nekog kanadskog advokata da angazuje na tvojim bodovima i zalbi, slozi im neku pricu tipa koliko bi Kanada imala koristi od tebe i tvoje porodice, vase produktivnosti i znacaja tvoje profesije za Kanadsku ekonomiju i drustvo. Ponekad zna da upali. Znaj da nista nije nemoguce i zato sad radi punom, punom parom i uradi sve sto mislis da mozes i jos vise od toga. Postoje sanse, znam ljude koji su se zalili i promenili su im odluku, angazovali su bili advokata i uspelo je. Zelim ti puno srece, snage, volje i neodustajanja. Vredi...

još jedna zanimljivost:

If your application is eligible for processing, your application will be assessed against the following requirements:
 minimal requirements
 selection factors
 sufficient funds
 admissibility (criminality, security, medical)
 If your score is equal to or greater than the pass mark, your application will be sent

to znači ako aplikaciju prosljede na ambasadu da aplikacija ima dosta bodova. tko je tu lud a tko blesav? kod jednog činovničića prođeš, a kod drugog ne. zar su ovi u Beću pametniji, pa daju svoju zadnju riječ. mislim.... svaki komentar je suvišan

i još jedna stvar:

Secondary education
after elementary school and before college, university, or other formal training: also called high school.
Trade/ Apprenticeship
training in an

A one-year diploma, trade certificate or apprenticeship AND at least 12 years of full-time or full-time equivalent study
12
Secondary school (also called high school)
5

mislim da čovjek ne treba biti prepametan da se izboduje. isto tako mislim da netko ne radi svoj posao kako treba...

Dakle, Viktorija sa Koenovog foruma je uspela da promeni NER u PER. I ovde joj čestitam ako je na ovom forumu i mogu samo da zaključim da ako ste 100% sigurni da su ONI pogrešili - vredi se žaliti! Mišiću Miši želim da i oni prođu dalje jer ovo uliva nadu! I da dodam, Viktorija je čekala na PER neverovatnih 204 dana! A, 254 dana je najduže čekanje. Sva sreća pa se nama ne žuri, ali to mora da kida živce, pogotovo ako ste zaposleni na kretenskom mestu, ili imate kretenskog poslodavca, ili... Užas! Ali, ako nešto mora da se desi, nema sile da to spreči.

Znam za Viktoriju :) , ali njoj su dali NER pored toga sto ima brata tamo i nisu joj dali te poene za adaptability (cini mi se), a oni nisu skontali iz krstenica da su im isti roditelji! Ludaci! Ona je imala tu srecu da moze to da dokaze, ali ne znam koliko je to primenljivo na dokazivanje radnog iskustva ili obrazovanja... Sve u svemu, ne treba odustajati i treba traziti sve nacine da se nepravda ispravi...

Vrachar, 'ajde vise javljaj za taj passport request, mi pasose poslasmo danas Fed-ex-om... :)

Back