Kako do Kanadske iseljeničke vize?

CESTITAAAAAAAAAAAM :D :klap::klap::klap::klap:
:hej::hej::hej::tease::tease:

I meni je stiglo pisamce danas, medical request! :D

Zakazao sam ga za sredu! Brzi su nesto, poslao sam aplikaciju za Federal pre 17 dana! :per:

Ako moze neko da me uputi, znam da treba da odem u Drzicevu ulicu, da ponesem formular koji su mi poslali iz ambasade, licnu kartu ili pasos i naravno pare :D
Jel treba na nesto spec da obratim paznju, da ponesem ili sta vec? :D

Woohoo!!! :D

Ja sam napisala post o medicalu, na nekoj od prethodnih strana... Treba da poneses 3 slike, onaj format koji si slao sa aplikacijom, formulare koje si dobio, pasos ili licnu kartu i pareeee

Woohoo!!! :D

Ja sam napisala post o medicalu, na nekoj od prethodnih strana... Treba da poneses 3 slike, onaj format koji si slao sa aplikacijom, formulare koje si dobio, pasos ili licnu kartu i pareeee

Vratili su mi neke slike na formularu a jednu su zalepili. Jel mi trebaju jos tri nove slike???

Penjem se uz stepenice, kad me preseklo nesto u stomaku (a pritom nije od pasulja koji sam jeo juce) i prolete mi kroz 'glavu' - sigurno je postar doneo neko pismo iz ambasade. Kad ja u sanduce, a ono medjutim! :D hehehehe

Vratili su mi neke slike na formularu a jednu su zalepili. Jel mi trebaju jos tri nove slike???

Penjem se uz stepenice, kad me preseklo nesto u stomaku (a pritom nije od pasulja koji sam jeo juce) i prolete mi kroz 'glavu' - sigurno je postar doneo neko pismo iz ambasade. Kad ja u sanduce, a ono medjutim! :D hehehehe

E, ako su ti vratili neke nezaleplenje slike ti ponesi te, mi smo od slika imali samo one zalepljene za formular, pa nam je pisalo da ponesemo jos 3... To ovi kace na njihove formulare koje popunjavaju tamo, na licu mesta...

4 + 9 - 23 = -10 dana? :D:D:D

Pa to je bas brzo covece! Da li ce i meni tako... Kad planirate da idete? :D

Sad, za ozbiljno, pocetak avgusta! :) Ne bih da odugovlacim i da odem (ne daj Boze) u sred zime! Nemamo mnogo stvari da odradimo i izvodljivo je da odemo u avgustu.
Inace, da li znas mozda nesto u vezi transporta u kontejnerima? Necu moci da ponesem ni trecinu stvari sa 2x20 kg!

Sad, za ozbiljno, pocetak avgusta! :) Ne bih da odugovlacim i da odem (ne daj Boze) u sred zime! Nemamo mnogo stvari da odradimo i izvodljivo je da odemo u avgustu.
Inace, da li znas mozda nesto u vezi transporta u kontejnerima? Necu moci da ponesem ni trecinu stvari sa 2x20 kg!

Ni meni se ne ide u zimu, cuo sam da nije bas prijatna u Montrealu.

Nemam pojma oko kontejnera nista, planiram da ponesem samo gace i carape, par majica i farmerke! Idem u nov zivot sa novim stvarima! :D
Salim se :D
nemam pojma stvarno, verujem da neko na forumu zna nesto, cini mi se da sam i procitao na nekoj strani od ranije neki post na tu temu.

Ni meni se ne ide u zimu, cuo sam da nije bas prijatna u Montrealu.

Nemam pojma oko kontejnera nista, planiram da ponesem samo gace i carape, par majica i farmerke! Idem u nov zivot sa novim stvarima! :D
Salim se :D
nemam pojma stvarno, verujem da neko na forumu zna nesto, cini mi se da sam i procitao na nekoj strani od ranije neki post na tu temu.

A hocemo li se druziti tamo? :D Mislim ako ti bude trebalo nesto od garderobe... :D

Dobili smo passport request i the Right of Permanent Residence Fee -RPRF!!! :D

Vrachar, nadam se da to i vama stize danas! :)

Koja sreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeca!!! :D

ČESTITAAAAAAAAAAAMMMMMMM !!!!!!! :vatromet: :vatromet: :vatromet:

Ulepšala si mi dan sa ovim vestima !!!! :worth: :super: :super:

Što se mene tiče, ne verujem da će stići bilo šta danas jer ovi iz IOM-a još uvek nisu poslali papire sa medical-a u Beč. Zvali smo ih danas ponovo i obećali su da će danas poslati. :bye:

I meni je stiglo pisamce danas, medical request! :D

Čestitam druže! :super:

Poslednja izmena:
Pozdrav svima!

Kao prvo, iskreno mi je žao što je Beč odbio aplikacije Petrosonic-a i misic misa-e. Čini mi se da je u oba slučaja razlog odbijenice bio u bodovanju kriterijuma "Education". Sada je očigledno da Sydney samo proverava "Work Experience", vrši naplatu, a zatim aplikaciju prosleđuje Beču. U svakom slučaju, ne odustajte! Sačekajte novu NOC listu i pokušajte da radnim iskustvom, rezultatima IELTS-a, možda čak i nekom poslovnom ponudom, nadomestite potreban broj bodova.

canadainmydreams, sve čestitke! Tek sad kreće prava "žurka"... :maramica:

Mi smo 09.05. u IOM-u odradili Medical, a 13.05. smo Post Express-om (EMS) za Beč poslali dopunu dokumentacije (Uverenja o nekažnjavanju i Updated proof of funds). Pošiljka je koštala 2400 dinara, a na odredište je stigla 16.05.

I mi sa nestrpljenjem očekujemo e-mail iz Beča. No, danas sam, baš kao i Vrachar, zvao IOM i saznao da rezultati medicinskog pregleda još uvek nisu krenuli ka odredištu. Navodno im se pokvario jedini međunarodno sertifikovani aparat za proveru HIV-a. Kako to kod nas već biva, sve bi trebalo da se sredi do (malo) sutra... :think:

Čekamo i dalje!

I mi sa nestrpljenjem očekujemo e-mail iz Beča. No, danas sam, baš kao i Vrachar, zvao IOM i saznao da rezultati medicinskog pregleda još uvek nisu krenuli ka odredištu. Navodno im se pokvario jedini međunarodno sertifikovani aparat za proveru HIV-a. Kako to kod nas već biva, sve bi trebalo da se sredi do (malo) sutra... :think:

Čekamo i dalje!

Navodno su ga poravili, evo pre sat vremena, i sutra možemo očekivati da će poslati rezultate u Beč! :roll:

Back