Kako Dinkić reketira i uništava srpsku privredu?

KOLEGA IVAN

Poznat
Poruka
8.216
REKETIRANJE

piše : Branko Dragaš, 29.01.2013

Treća smena na tržištu. Javlja mi se prijatelj iz Niša preko mobilnog. Moli me da pomognem jednom njegovom prijatelju iz Bona. Prihvatam da čujem problem. Posle nekoliko minuta javlja mi se čovek iz Bona. Ubijen je u pojam. Razočaran. Ne zna šta da radi. Preklinje i moli da pomognem. Traži da ga zastupam na tržištu i da mu pronađem rešenje.

U čemu je problem?

On i supruga su 40 godina u Bonu. Bave se proizvodnjom i stvorili su velikom mukom kapital. Zavedeni propagandom neoliberalnikh reformatora, iskreno su poverovali da se stvara nova, modrna, radna, poštena i domaćinska Srbija. Odlučili su da u svom mestu kupe propalu fabriku za proizvodnju hrane. Koja je uspešno radila dok je bila društvena svojina i koju su privatizovali po kratkom postupku. Posle šest godina pljačkanja, većinski vlasnik je fabriku očerupao i odveo u stečaj. Video sam fotografije opljačkane fabrike. Izgledala je kao da je ratni vihor prošao kroz nju.

Fabrika je nekoliko godina stajala tako žalosno uništena. Niko u njoj nije radio. Na kraju, naš patriota iz Bona se osmelio da investira svoj novac u Srbiju. Podigao je fabriku, renovirao objekte i nabavio najsavremeniju opremu iz Italije.Uložio je čistih 4,2 miliona evra svog ušteženog novca. Zaposlio je 39 radnika i počeo izvoz. Sve je izgledalo divno.

A onda......

Jednoga dana, posetio ga je predsednik opštine. Visoki regionalni funkcioner Dinkićeve stranke. Tražio je novac za političku kampanju i sebe. Novi vlasnik je odbio. Još nekoliko puta je slao svoje partijske poklisare. Ekonomske ubice. Odbio ih je sa prezirom. I tada počinju nevolje. Natovarili su mu poresku,sanitarne ispekcije i sve kontrole. Sirovinsku bazu su im uskratili i fabrika se našla u nevoljama. Nisu imali nikakav kredit. Poreske obaveze, kazne i razni nameti su rasli. Fabrika je smanjila broj zaposlenih na 17. Danas više niko ne radi. Najsavremenija fabrika na Balkanu stoji i propada.

Patriota iz Bona se javio bankama za kredit. Ima veliku nimovinu. Tražio je 500.000 evra za obrtna sredstva, da namiri obaveze prema državi i da ponovo započne proizvodnju. Partijski moćnik je pritisnuo lokalne banke i niko nije hteo da obezbedi kredit fabrici.

Patriota iz Bona je u agoniji. Ne zna šta da radi. Obratio mi se očajan. Ako treba, iseće najmoderniju opremu od rosvaja i prodaće je kao staro gvoždje. Sada je u Bonu. Muka mu je da se vraća u Srbiju.

Rekao sam mu, prema mome mišljenju da ga namerno guraju u stečaj, jer neko hoće da mu preuzme fabriku. Iz iskustva mislim da to radi onaj bandit koji je uništio fabriku i predsednik opštine. To je vrlo moguće. Zaprepastio se i rekao da je već imao sramnu ponudu sa te strane. Hteli su da uzmu fabriku u bescenje.

Šta uraditi?

Moje odgovor je sledeći :

1. Neka se obrati nekim političarima na vlasti u Beogradu, ako ima lične kontakte sa njima, da mu pomognu i zaštite ga od lokalnih moćnika. Ja mu tu ne mogu pomoći, jer nemam nikakav kontakt sa vlastima. Zapravo, ako čuju da ga ja zastupam, sigurno će ga uništiti.
2. Banke – tražiti kredite od parazitskih banaka je gubljenje vremena. Nisam spreman ni to da radim. Banke nisu zainteresovane da rade sa fabrikama, one plasiraju pare bankrotiranoj državi. Takva je naredba njihovih gazda van Srbije.
3. Strateški partner – pravo rešenje je da nađemo strateškog partnera iz branše, stranu kompaniju koja hoće da se širi na Istok. Neka se toj kompaniji ponudi 50% vlasništva i neka se izvrši dokapitalizacija. Brzo se izvlačimo iz problema, imamo razvojni plan i zaštićeni smo od reketiranja domaćih janjičara.

Patriota iz Bona se složio.
Počinjemo trku na tržištu.
Samo da stignemo pre partijskih lešinara.
Programirani stečaj mu visi nad glavom.
Posao nije lak. Giljotina je oštra.
Hoćemo li uspeti? Ne znam. Nećemo se predati.

Srpski politički ološ ne prašta uspeh.
Otimanje je jedino što im je preostalo.
Ali, neće dugo.
Nevolja će naterati narod na pobunu.
Iz gladne utrobe i povređene duše.

Beograd, 29.01.2013

http://www.dragas.biz/index.php?opt...7:reketiranje&catid=144:reagovanja&Itemid=123

C, c, c, ovo je strašno koji nam lopovi vladaju zemljom! A na sličan način Palma "radi" u Jagodini.

Pa sta mislite kako te stranke opstaju i kako se stalno povecava broj stranaka? Sto i ja ne bih ili bilo ko drugi osnovao novu stranku ali odakle mi pare sa kojom ce ona da opstane? E u tom cucu grmi zec jer svi cute.Kad jednom bude sve izaslo na videlo i pukne istina bice gadno jer ce jedni povlaciti druge za sobom.
I otud se opet potvrdjuje ono sto ja odavno govorim da stranke treba ukinuti i to na zahtev naroda!

За 12 година демократске власти, жути су инсталирали ново друштвено уређење - лоповократију !

Потпуно су легалилозавали све могуће облике лоповлука, крађа, отимачина, мита, корупције ... и да никоме длака не фали с главе
Што је неко већа лоповчина, то је угледнији појединац, политичар, бизнисмен ...
Сама оволика подршка Вучићу у борби против сваке врсте криминала, јасно показује колико су жути бандити криминализовали ово друштво - до коске

А овај поменути случај ни мало не чуди
Нико у Србији не може да ради и да се обогати, ако не добије дозволу за то. Ако дебело не плати, или не буде сваког месеца рекетринан. Ни један мафијаш не може да постане то ако нема одобрење политичких и полицијских моћника. Па у сваком граду је јавна тајна ко је највећи дилер дроге. Али, том баји ништа не фали. Зашто ? Па зна се.

Важно је да Динкић и остали олош непрестано дробе како су најважние породичне фирме, мала и средња предузећа. А заправо, све чине да их угасе ако се лично масно не овајде.
Зашто на пример тај Динкић ''страним инвеститорима'' даје 10.000 евра по отвореном радном месту? Колико је од те суме - његов део? И колико има таквих скотова као што је он? А има их превише.

Ма добро је да ова Србија још увек дише !

Nevolja će naterati narod na pobunu.
Iz gladne utrobe i povređene duše.
--------------------------------------------
To je to.
Ovim je sve receno.

Ovo drustvo je drustvo nesposobnih ljudi. Vecina je takva, jer vecina je izdrzavana preko budzeta od strane mafije inostranim kreditima.
Dok taj vecinski sloj ne bude ostao bez icega, bankrotom drzave, nece biti promena pa zato ovde ne treba nista ulagati.

Ja imam dosta prijatelja koji rade u SAD i pitaju me vredi li ulagati ovde, ima li uslova. Naravno da je odgovor apsolutno negativan.
Vecina iz dijaspore nece ulagati dok je fukara europska na vlasti.

Evo ja razmisljam da preselim iy drzave jer je ovde poslovati kao na u Divljeg zapada gde fukara na vlasti ima zadatak da sprecava progres konstantnim ucenama.
Svi u NS koji imaju i najmanju firmu znaju da bez reketa nema posla.
Ali tako je birao izdrzavani deo drustva. Dok taj sloj ne prsne ekonomski - nema promena.

U tekstu se kaze "jedan nas biznismen", u "jednom nasem mestu", "neki lokalni polticar".
Naredne nelogicnosti su:
"Partijski mocnik pritisnuo banke da NE DAJU kredit".
Ako je stvarno zainteresovan za kupovinu te firme onda je valjda pozeljno da se uvali u kredit?
Uskratili mu sirovinsku bazu?
A fabrika hrane?
Kako su to uspeli?

Ovim nikako ne zelim da umanjim kriminal koji je kod nas ocigledan u mnogim oblastima.
Ali i Dragas nije bas nevinasce, a tekst bas zvuci kao pamflet.

Moje vidjenje je otprilike malkice drugacije........Ovo je naravno samo pretpostavka, ali po meni veoma moguca.
Da je taj nas biznismen trazio uslugu od tih polticara prilikom kupovine, i opremanja te fabrike, pa da nije hteo da "vrati" uslugu.

Poslednja izmena:
Ovo je klasicno baljezganje jednog prosecnog pripadnika evropske srednje klase. Pazi lika, zalaze se za radnicka prava a ima 'prijatelja koji je ulozio cistih 4,2 miliona evra':hahaha: . Zaista nema vecih foliranata od prosecnih pripadnika srednje klase. Jos pa pljuje po 'neoliberalnim reformatorima' koji rade ono sto svi korumpirani levicari rade dok su na vlasti:hahaha:

Ovo je strašno šta se radi u banana republici zvanoj Srbija.

To je tacno. Strasno je sta rade parazitski pripadnici srednje klase foliranata. Puna ih je Srbija. Hajde Evropa to i moze nekako da prezivi zato sto ima neki proizvod. Ovi bre u Srbiji ni cackalicu ne umeju da proizvedu. Ma ni rupu u zemlji ne umeju da proizvedu, a traze pare za parazitske plate.

To je tacno. Strasno je sta rade parazitski pripadnici srednje klase foliranata. Puna ih je Srbija. Hajde Evropa to i moze nekako da prezivi zato sto ima neki proizvod. Ovi bre u Srbiji ni cackalicu ne umeju da proizvedu. Ma ni rupu u zemlji ne umeju da proizvedu, a traze pare za parazitske plate.

Брате, признај да болдовано описује и тебе.

Трагично...... па како то да се нико од надлежних не укључи у овај случај... да се нико не огласи???

"КО СА ЂАВОЛОМ ТИКВЕ САДИ.........."

Vu%C4%8Di%C4%87-i-Dinki%C4%87.jpg

vucic-dinkic_1341408225_420x0.jpg

Back