Kako da ubedim roditelje da uzmemo psa?

Nisam bas mislila na americkog kokera :lol: jer oni stvarno imaju veliku dlaku ako ce na izlozbe , ali engleski koker je sasvim ok . To je mali pas , koji se ne linja mnogo , jer ide na trimanje , poslusan , lijep :lol: , a jeftin :lol:
Labradori i dalmatinci se jako mnogo linjaju , i dlake su im ostre te se zabijaju svukuda po kuci , namjestaju , gardarobi .
Zlatni retriver se isto jaaako mnogo linja .
Sve ti ovo kazem iz licnog iskustva .
Kavalir je dosta pristojan pas , mali je , ne linja se mnogo , ustvari iste su mu odlike kao kod engleskog kokera , samo je manji i skuplji . Meni su oba jako lijepi psi .
Za kavalira samo jos malo moras ustedjeti para .

Svi engl. kokeri na koje sam naletala su se ljinjali i smrdeli, i imali su karakter ili punjene zivotinje ili agresivne heftalice. Ta rasa je na ovim prostorima posle inicijalne ultra-popularnosti i hiper-produkcije dozivela pravi debakl, tako da ono sto je kvalitetno kosta jaaako mnogo (ipak je koker, a ne sar-pei. Mada su i oni pristupacni postali.), a ovi jeftiniji su ti macka u dzaku. Istina da se manje linja kad se redovno trimuje, ali to je vec dodatna obaveza . Ako ce vec sa time da se bakce bolje nek' uzme pudlu, pa da se sigurno ne linja, ili patuljastog snaucera koji je skroz simpatican.Sada vec zalazimo u zonu koja se zove :o o ukusima ne vredi raspravljati: :-)
Da se ima para, rekla bih Cavalir (lep, inteligentan, umiljat, dostojanstven, privrzen)
Sa budzetom> Westy ili maltezer (malo vise zezancije oko dlake, ali su veseli, simpaticni, ponekad drcni ali ljupki. OK za pocetnike. Izbegavati ove rase ako zivite u centru grada, ubrzo postaju crni.)

Ja glasam za labradora (svako svoje kuce najvise hvali :lol: ), ili retrivera. Dalmatinci su dosta cudljivi psi, i iako mozda ne deluju tako dosta su agresivni, kako prema drugim psima tako prema ljudima. Nije sad da ce nekome da skoce na vrat, ali znam jednu zenku dalmatinca koja je izujedala pola stanara u svojoj zgradi. A takodje u komsiluku ima jedan muzjak dalmatinca koji ima 10 godina i obozava da se makljaci sa svim psima, i sto je nagore nikad nije napao nijednog aresivnog psa pa da se njemu nesto desi, nego stalno napada i boga mi ozbiljno ozledjuje mlade i po pravilu dobrocudne pse.

:lol: ludi ste skroz :lol:

Zavisi gdje se koker kupuje . Malo cu OT , ali da ispricam .
Skoro na jednom forumu dosla neka teta i pise kako joj je uginuo koker i kako hoce da kupi istog takvog kokera iz Srbiji jer zeli uspomene na svoga nekadasnjeg ljubimca.I ona nama opise kakav je bio njen koker , a jedan covjek (odgajivac) i ja ne znamo da li da se smijemo ili da placemo. Naravno zao je nama psa koji je uginuo , i znamo kolika je to ljubav prema psima i da se zavoli takav kakav je .
Ali po njenom opisu , taj "koker" ne lici na kokera . To je neka odgajivacnica u Srbiji koja izgleda prodaje po 50 eura jako "ruzne" kokere , koji su veci nego sto bi trebali biti , zuti su a imaju crnu crtu na ledjima idr. I zelimo gospodji da objasnimo da to nije to od kokera kako standard kaze .

Kokera ima svakavih stvarno , ali ima i jako dobrih . U Srbiji po meni jako dobra odg. kokera je Clarus , imaju jako dobrih pasa , a stenci su kako sam cula 250 eura.

A vidis i maltezer je simpatican , nisam ga se odmah sjetila . Dobro pudlala rece .
NJih imas i po 200 eura bez papira od kucnog uzgoja.

"Dragi struchnjaci, volela bih da ponovo imam kokera, ali da bude isti kao moj Koki> braon sa crnim prugama, kratkih ushiju i zatupaste njushke, mozda malo manji moze da bude, npr. oko 30kg... Na zalost ne znam kako da postavim sliku, ali ako neko zna gde ima ovakvo ;leglo, molim da me obavesti"

Hehehe, tragi-komichno.

Ja sam nabasala na nekog lika koji proadje kokere od 500 pa navishe, mislim da je to stvarno mnogo.

i dalje ne znam koju rasu da uzmem
pricala sam sa caletom i rekao je da .... pa ... sada... mi smo pricali dugo i ja sam mu pricala i pricala (smorila sam ga zesce) i sve sto me je pitao (npr : kako kada ides u skolu? sta kada je hladno,pa gde ces onda da ga izvodis u setnju??? ili tako nesto) , sve sam mu odgovarala ...
i kada je video da sam se bas bas bas raspitala i da su svi problemi reseni i da sada ostaje samo da nabavimo psa,rekao je da mi vec imamo macku i da sacekam jos malo ,dok i ova macka ne bude 100% zdrava pa da je odnesemo u selo,pa cu moci onda da imam psa .......

tako da bi trebalo kada pocne skola da dobijem psa....

al sada rasa....ja nisam za rasne pse..vise volim mesance ...
i cale mi je rekao da ako budemo uzimali psa,da je najbolje da uzmemo mesanca......
al sada....ja bih volela da je to ipak neki veci pas , iako su mi i oni mali preslatki
i ne bih zelela da ako kupim psa nemam sta da jedem narednih mesec dana(ne bukvalno,ali..) .... a vidim da ima mnogo njih koji ne znaju sta ce da rade sa stencima...tako da bih vise volela da mi neko pokloni psa ili da udomim neku lutalicu....

Mачкић, нек ти је са срећом рад у Фотошопу! Ја сам то већ одавно савладала. Мислим, учила сам графички дизајн, па .... а сад ме интересује нешто друго. У сваком случају, лепо изгледају те фотке са шапицама.

Back