Kako da te uvredim?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A šta bi bilo praštanje u "svom iskonskom obliku"? Oprostiti kako bi se prevashodno onaj, ko nas je uvredio, osećao bolje? Teži slučaj... i bilo bi licemerno kad bismo praštali ljudima zato što "iskreno" i "iskonski" osećamo čovekoljublje a ne osećamo ljubav prema sebi... i to ne bi bilo praštanje u pravom smislu.

Praštanje je čin kojim - i SEBI i drugima (i to iz ljubavi prema SEBI i drugima) - otpisujemo emotivni dug.
Praštanje nam donosi oslobođenje; osećanje slobode = alfa i omega.

Ti si u pravu ali ja drugacije gledam na sve to..Ako oprostim nekome onda ta osoba ostaje i dalje u mom zivotu, u mom okruzenju..izopstavajuci ga iz istog..znaci da mu nisam oprostila u potpunosti..da ne sirim temu na to .koliko smo ustvari spremni i sposobni da oprostimo ili samo prelazimo preko uvreda..kao ..nije mi nista a ustvari jeste..

1.Najlakse LAZ - bilo koje vrste.
3 iskuliram a 4 ili te jednostavno ignorisem ili je ona druga krajnost.
Moj moto ma kolko bolela istina bolje istina nego LAZ, bar znas gde si i sta da radis.
2.Ona zavlacenja tipa citaj izmedju redova i blaga zavlacenja - kazi da te ceo svet razume.

Ti si u pravu ali ja drugacije gledam na sve to..Ako oprostim nekome onda ta osoba ostaje i dalje u mom zivotu, u mom okruzenju..izopstavajuci ga iz istog..znaci da mu nisam oprostila u potpunosti..da ne sirim temu na to .koliko smo ustvari spremni i sposobni da oprostimo ili samo prelazimo preko uvreda..kao ..nije mi nista a ustvari jeste..

Da jesi ti u pravu, npr. devojka ti kaze ****** PREVARILA SAM TE, DESILO SE, MOMENAT. Necu lagati da nece boleti i verovatno ce to sve dovesti do neizbeznog, ali zato kad sve prodje znam da se na tu osobu mogu osloniti, jer mi govori istinu, imam poverenje u nju, i osto bi sa njom u kontaktu....

Marina skroz si u pravu...bez obzira na posao,mislim da nam je stresova inace dovoljno,tako da mi to najmanje treba i na forumu....licno dozivljavam kao opustenciju a ne razbijanje mozga...nekad mi se omakne,hehe.....kad sam se registrovala cilj je bio upravo odmor uz kafu....;)

bas to:ok:
lepo se druzim sa ljudima na nekim temama i bas me opusta. Za sada nisam imala nisakim sukoba,a i trudim se da ih izbegavam jer mi to ne treba u zivotu.
Ja najvise volim da se ljuljuskam i suncam u camcu i da me bas briga za ostalo:whistling:.

Ja ovde nikog ne znam dovoljno dobro da bih mogla da ga uvredim. I obrnuto. Uvreda koja boli je udarac u slabu tacku kojom se jako retko, ako ikad, sluzim. S obzirom da ne poznajem ljude ovde a ni oni mene, slabe tacke ostaju sakrivene tako da su uvrede besmislene i ne bole. I zasto bi se uopste time bavili? Ovo je anonimno i pomalo bezlicno mesto, sakriveno od realnog sveta. Ima dovoljno uvreda u stvarnosti, mislim da je ovde stvarno bespotrebno.

Back