Kako da znaš da si mator

508974532_1190661489771939_8293569879256645672_n.jpg

Često pogrešno misle da sam odrasla osoba zbog mojih godina.

To od izgleda zavisi, ali i od pada...sto ima padova koji izgledaju da se smrznes....
Ja sam imao jedan, bilo hladno u tramvaju , bilo vrelo napolju i idem ti trotoarom i ne gubim svest, ali noge ne slusaju...niti imam mucninu, i sad ja probam na brzaka da sednem da ne padnem ali se vidi to , nisam pao , ali se videlo to da moja zelja za sedenjem nije obicna predostroznost da ne padnem...covek koji je zaposlen u hitnoj, a nije na duznosti , nego setao je dosao 100m daleko , da bi seo i pitao me kako sam, i vidi svestan sve normalno , samo sto noge ne slusaju , to je bilo posle one povrede...
Naravno da je opasnije od nesvestice...ili sivila nesvestice...tu bar znas sta je problem, ovde ne znas, moze da bude kicmeni prsljen, nedovoljno kiseonika u ishrani tog prsljena, moze diskus, moze neka patologija na kicmenoj mozdini...koja vodi ka nepokretnosti...Odem radi provere na urgentni tamo jos 4 koja su pala ali od nesvesti , 2 testa i posalju ih kuci , a ja , nisam bio u nesvesti , ne zna se sta je...mora testovi...pa bude kombinovan razlog, telo je slozena masina..

A da, osim tog sto je radio u prvoj pomoci , niko drugi nije video to kao ozbiljno stanje za prilaz...tako da osim po hitnoj ja sam tu bio mladic...ali hitna je strucna, tacno je video ovaj tip , ja sam mu zahvalan sto je odvojio vreme cisto radi prevencije da vidi kuda ce da ide stanje, odvojio covek 15 min...Tako treba da se radi...

Jedan od načina da saznaš da li si star je da padneš pred grupom ljudi. Ako se smeju, mlad si; ako paniče, mator si.
_______________________________________________________________________________________________

Imate li još nekih saveta?
To je sve subjekivno. Neko je mator i sa 30 a neko ni sa 60
Kada se pogledam u ogledalo, jasno mi je sve haha

Back