Kako da znaš da si mator

508974532_1190661489771939_8293569879256645672_n.jpg

Često pogrešno misle da sam odrasla osoba zbog mojih godina.

To od izgleda zavisi, ali i od pada...sto ima padova koji izgledaju da se smrznes....
Ja sam imao jedan, bilo hladno u tramvaju , bilo vrelo napolju i idem ti trotoarom i ne gubim svest, ali noge ne slusaju...niti imam mucninu, i sad ja probam na brzaka da sednem da ne padnem ali se vidi to , nisam pao , ali se videlo to da moja zelja za sedenjem nije obicna predostroznost da ne padnem...covek koji je zaposlen u hitnoj, a nije na duznosti , nego setao je dosao 100m daleko , da bi seo i pitao me kako sam, i vidi svestan sve normalno , samo sto noge ne slusaju , to je bilo posle one povrede...
Naravno da je opasnije od nesvestice...ili sivila nesvestice...tu bar znas sta je problem, ovde ne znas, moze da bude kicmeni prsljen, nedovoljno kiseonika u ishrani tog prsljena, moze diskus, moze neka patologija na kicmenoj mozdini...koja vodi ka nepokretnosti...Odem radi provere na urgentni tamo jos 4 koja su pala ali od nesvesti , 2 testa i posalju ih kuci , a ja , nisam bio u nesvesti , ne zna se sta je...mora testovi...pa bude kombinovan razlog, telo je slozena masina..

A da, osim tog sto je radio u prvoj pomoci , niko drugi nije video to kao ozbiljno stanje za prilaz...tako da osim po hitnoj ja sam tu bio mladic...ali hitna je strucna, tacno je video ovaj tip , ja sam mu zahvalan sto je odvojio vreme cisto radi prevencije da vidi kuda ce da ide stanje, odvojio covek 15 min...Tako treba da se radi...

Back