Kako da proverite koje podatke Srbija ima o vama?

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
207.877
Kancelarija za IT i eUpravu objavila je uputstvo za građane koji žele da provere koje njihove podatke država poseduje.

"Da li ste znali da na Portalu eUprava možete da izvršite uvid i proveru svojih podatka koji se vode u okviru Centralnog registra stanovništva? Provera podataka koje Republika Srbija poseduje o vama je važan korak u zaštiti privatnosti i obezbeđivanju odgovornog korišćenja vaših ličnih informacija od strane državne uprave", navela je Kancelarija na Instagramu.
Kako su naveli, sekcija Moji podaci na portalu eUprava omogućava građanima uvid u sve lične podatke koji se nalaze u različitim državnim registrima, kao što su Centralni registar stanovništva, Centralni registar obaveznog zdravstvenog osiguranja, registrima PIO fonda, Poreske uprave i druge državne evidencije.

"Zbog visokog stepena zaštite, za pristup ovoj usluzi neophodno je da ste prijavljeni putem mobilne aplikacije ConsentID", naveli su oni.
https://www.021.rs/story/Info/Srbija/364638/Kako-da-proverite-koje-podatke-Srbija-ima-o-vama.html

Sve je to lepo od E - uprave, ali mene, a verujem i dosta nas starijih bi više zanimalo šta famozna SDB ima o nama. To je posle 5. oktobra jedno vreme moglo da se vidi, posle mislim da više ne.
Kada će to u ovoj državi biti moguće?
 

Back
Top