Elle
Elita
- Poruka
- 16.031
SkupiNe znam kakvi su zubari u inostranstvu

Zato masovno idu po okolnim zemljama
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
SkupiNe znam kakvi su zubari u inostranstvu
Pa i tu se ceka.Nece biti ni privatnih ordinacija.
To jest bice ih, ali ne dovoljno, tako da ce i tu da se prilicno ceka.
Pa i tu se ceka.
Malo duza prica, moja majka je imala i nekih hematoloskih problema i sad mi doktor savetuje da se i ja iskontrolisem.
I ja reko ajde idem kod lekara kod kog je moja majka isla u KCS. Da ne pominjem ime.
Ajde idem privatno da se ne zajebavam sad sa uputima i cekanjem da to zavrsim brzo.
I pozovem privatno da zakazem kod njega.
Postoji lista cekanja kod njega na privatni pregled od 2-3 meseca.
Uzmu vam podatke i telefon i onda vas zovu za 2 meseca kad budu imali termin.
Privatno, ne drzavno.
Sta reci.
Zakon ponude i potraznje je tu merodavan, nikakav sporazum niti olaksava niti otezava.100 posto si u pravu. Srbija je imala, ili ima još uvek sporazum sa Nemačkom po kojem naše medicinske sestre i lekari odlaze u Nemačku jer tamo nedostaju medicinske sestre.
Ovo je članak iz 2020.godine
https://www.bbc.com/serbian/lat/srbija-51357852
U Nemackoj ti osiguranje pokriva sve osim estetike (a cak i to je delimicno pokriveno).Ne znam kakvi su zubari u inostranstvu, samo znam da ovde ima i dobrih i loših. Kao i u svim profesijama.
Ja mislim da je Srbija u stvari eksperiment kako se putem zdravstvenog sistema može istrebiti čitava jedna nacija.Ljudi, kako ćemo se lečiti za koju godinu?
Sve se čeka mesecima. Kod privatnika sve može, sada ali za 100e. Nismo svi bogati. Mene sada panika hvata. Ovo nije humano. Ginekolog se čeka mesec i jače. Sta ako je hitno???
E, ovo je pravi odgovor! To je suština!Dolazi rezultat tog, "Cuti, moze i gore", a narocito, "Ne zanima me politika",
a tek, "Sta fali, vidis koliko se gradi"
Hitno ces cekati mesec i poLjudi, kako ćemo se lečiti za koju godinu?
Sve se čeka mesecima. Kod privatnika sve može, sada ali za 100e. Nismo svi bogati. Mene sada panika hvata. Ovo nije humano. Ginekolog se čeka mesec i jače. Sta ako je hitno???
Ovo je vise srpski specijalitet.Svuda je taj problem.
Ako nije hitno, nego samo kontrolni pregled, ceka se.
Svuda u svetu.
Ovo je vise srpski specijalitet.
On je privatizovao jednu granu te specijalnosti i niko mu se cak ni u KCS-u ne mesa u posao.
Bukvalno ako dodjes kod drugog lekara, on ce te poslati kod ovog. Nama se to desilo da smo cekali 7 sati i na kraju dosli kod neke doktorke da bi bilo jao ovi pogresili na salteru trebali ste kod profesora. I onda smo dosli sutra ponovo.
I to tako traje godinama, decenijama.
I sad svi idu kod njega za taj problem.
A ima drugih, ja sam posle zakazao danas za sutra u euromediku.
Bice tek problem , veliki procenat studenata medicinskog fakulteta vec polaze prijemne ispite za inostrane univerzitete zbog ove blokade. Racunajte da cemo izgubiti oko 30% medicinskih radnika.Ja mislim da je Srbija u stvari eksperiment kako se putem zdravstvenog sistema može istrebiti čitava jedna nacija.
O tome bi se čitav roman mogao napisati. Od bahatih metuzalema od stručnih doktora do korupcije koja je tolika da su prosto morali da je legalizuju. Nesnabdevenosti bolnica, nedostatka radnika, preskupih lekova, lista čekanja, čekanja na rezultate i konzilijume, način zakazivanja odlazaka u bolnicu, čekanja, odlaganja, čekanja, odlaganja....
Ти примери постоје свугде да неко заузме неку позицију и заувек је ту док живи јер и у пензији остаје на том месту да ради.Не дозвољава да ико други то специјализује што је језиво за баш све јер ако се неко изгуби у осећају моћи они који долазе да се лече како,хајде.On je privatizovao jednu granu te specijalnosti i niko mu se cak ni u KCS-u ne mesa u posao.
Катастрофа још знају да су незаменљиви и понашају се како год да хоће,крајње је језиво да од неког таквог зависе особе којима треба лекар.Bukvalno ako dodjes kod drugog lekara, on ce te poslati kod ovog. Nama se to desilo da smo cekali 7 sati i na kraju dosli kod neke doktorke da bi bilo jao ovi pogresili na salteru trebali ste kod profesora. I onda smo dosli sutra ponovo.
I to tako traje godinama, decenijama.
I sad svi idu kod njega za taj problem.
Нема се пара за то,ако треба приватно многи се не лече.A ima drugih, ja sam posle zakazao danas za sutra u euromediku.
gde da nadjes te travke iz knjige?Lekovito bilje i narodna medicina.
Vasa Pelagić.
Po šumama i gorama....gde da nadjes te travke iz knjige?
to moze ko je odrastao tamo..ljudi iz gradova ne znaju sta je glogPo šumama i gorama....![]()
Odakle ti to!?to moze ko je odrastao tamo..ljudi iz gradova ne znaju sta je glog
Znaju.to moze ko je odrastao tamo..ljudi iz gradova ne znaju sta je glog
обавезно је и у Србији.A u Nemackoj moras imati zdravstveno
немој ме зезати. па шта знају!to moze ko je odrastao tamo..ljudi iz gradova ne znaju sta je glog