Kako ce nastati nova Yugoslavia?

O onoj ekonomiji u kojoj je izgrađeno 90% stanova i kuća u kojima danas žive ljudi u Srbiji,u kojoj je izgrađeno 100% elektrana koje danas proizvode struju,u kojoj su izgrađene škole,fakulteti,zdravstvene ustanove,sportski objekti,fabričke hale i industrijske zone(koje su danas rasprodate i veliki deo njih ne radi),poljoprivredni kombinati,infrastruktura,itd.O toj ekonomiji.

Po Jugi pljuju upravo oni koji su imali najvece koristi od nje.
Koji su dobili stanove, penzije radom 8-15 (bez vikenda), dobijali povoljne kredite, pobegli iz sela u gradove, skolovali se besplatno o trosku drzave, isli preko sindikata na letovanje i zimovanje, zaradjivali pare po inostranstvu u nasim firmama....sve ono o cemu mi mozemo samo da sanjamo.

Jednostavno osecam da ce kad tad nastati nova Yugoslavia, i da cu opet ziveti kao nekad, da cu biti sretna. Sta vi mislite dragi moji forumasi, hoce li i kad nastati nova Yugoslavia, zelite li uopste takvo nesto? Meni je drago sto znam da nisam sama.

Нећеш, јер си маторија за 20 година... а у случају стварања Југославије бићеш још више матора...

Дакле, нећеш ОПЕТ бити сретна :)

Po Jugi pljuju upravo oni koji su imali najvece koristi od nje.
Koji su dobili stanove, penzije radom 8-15 (bez vikenda), dobijali povoljne kredite, pobegli iz sela u gradove, skolovali se besplatno o trosku drzave, isli preko sindikata na letovanje i zimovanje, zaradjivali pare po inostranstvu u nasim firmama....sve ono o cemu mi mozemo samo da sanjamo.

Tako je! :ok:

Svi oni sto su imali boracke penzije, Seste licke i Cetvrte kraiske....

Cim su osetili da im je sisa ispala iz usta, poceli su pljuvacinu ne bi li sada drugu sisu uhvatili...

I Crnogorci su primer.

Стари, немој да се лажемо.

tacno. lazes (citiram tvoj izraz)
pre nekog vremena ovde je forumas napisao da je radio u gradjevinskoj firmi koaj je pocetkom osamdesetih imala ugovor o izgradnji objekata u iraqu, vredan preko milijardu dolara
zaje ban neki komunizam kada je postojala firma koju su vodile cistacice i komesari, a sposobna je bila da posluje u svetu, pa jos sa gomlom para, koji danasnji predsednici opstina nikada nece stici da ukradu
to je samo jedna firma, jedan primer

Dancy, nemoj mi to pricati...Bio sam u Nemackoj 1979 godine...

NAJMANJE je bilo Srba...

Kanadska vize se davala samo za majstorske profesije i za visokoobrazovane...

U Australiju se malo islo.

Inace, Srbi su bili OBOZAVAOCI JUGOSLAVIJE i nisu hteli da je napuste.

Срби су највише унели у Југославију....
Све српске земље, за које се зна, где су им границе,
поготову на Западу....
А остали су бежали, свесни тога, да су на туђем,
па рачунају...исти им кувац где ће живети...
Е то је разлог, зашто су Срби чувалиЈ угославију....

Ako pises tako kao sto pises, mogu se izvuci dva zakljucka:

Ili nisi to doziveo

Ili lazes.

Treceg nema, jer TAKO NIJE BILO!

vidi ,do sada sam izveo zakljucak da si dvolicna osoba ,koja s eponasa kao metalni pevac na krovu
osim toga rekao sam ti pre par dana dobar si lazov ,ali los manipulator

da te uputim ,ziveo sam u zagrebu i jako dobro sam poznavao prilike i kako su ljudi odlazili preko grane
takodje imam sa majcine starne familiju u srbiji (beograd), ( sabac), (valjevo ).....gde sam takodje upoznat sa situacijom u srbiji
iz ondasnjeg vremena i nacin kako i zasto su srbi ili bezali ili odlazili iz srbije u inostranstvo .

prema tome ne lupetaj i ne smaraj sa svojim stavovima ''JA SAM SVEDOK, BIO SAM PO CELOM SVETU ,SVE ZNAM ...PITAJTE MENE '' ITD..

DA ,TAKO JE BILO !!!

pre nekog vremena ovde je forumas napisao da je radio u gradjevinskoj firmi koaj je pocetkom osamdesetih imala ugovor o izgradnji objekata u iraqu, vredan preko milijardu dolara
zaje ban neki komunizam kada je postojala firma koju su vodile cistacice i komesari, a sposobna je bila da posluje u svetu, pa jos sa gomlom para, koji danasnji predsednici opstina nikada nece stici da ukradu

Tacno u sredu! :ok:

Tako je! :ok:

Svi oni sto su imali boracke penzije, Seste licke i Cetvrte kraiske....

Cim su osetili da im je sisa ispala iz usta, poceli su pljuvacinu ne bi li sada drugu sisu uhvatili...

I Crnogorci su primer.

Није тачно, мој теча је био пуковник 6-е личке и никада се није изјашњавао другачије него југословеном и комунистом, мрзео је и Слобу и Вука и Туђмана и све остале, без обзира на националност, мрзео их је јер нису били комунисти.

vidi ,do sada sam izveo zakljucak da si dvolicna osoba ,koja s eponasa kao metalni pevac na krovu
osim toga rekao sam ti pre par dana dobar si lazov ,ali los manipulator

da te uputim ,ziveo sam u zagrebu i jako dobro sam poznavao prilike i kako su ljudi odlazili preko grane
takodje imam sa majcine starne familiju u srbiji (beograd), ( sabac), (valjevo ).....gde sam takodje upoznat sa situacijom u srbiji
iz ondasnjeg vremena i nacin kako i zasto su srbi ili bezali ili odlazili iz srbije u inostranstvo .

prema tome ne lupetaj i ne smaraj sa svojim stavovima ''JA SAM SVEDOK, BIO SAM PO CELOM SVETU ,SVE ZNAM ...PITAJTE MENE '' ITD..

DA ,TAKO JE BILO !!!

Pa nismo ti i ja ovde jedini koji znaju KAKVA JE BILA SRPSKA, HRVATSKA, MAKEDONSKA, BOSANSKA, ALBANSKA EMIGRACIJA izmedju 1947-1990.

Srpska je bila DALEKO NAJSLABIJA.

A ti pricaj sta hoces.

Ako si imao tri rodjaka u inostranstvu to ne znaci da je NAJVISE Srba putovalo u pecalbu!

А одакле су дошли новци да се једна таква фирма изгради? И као да је сав стручни кадар настао након 1945. године, као да људи нису похађали школе пре те, за настанак света и свемира, кључне године?

Није тачно, мој теча је био пуковник 6-е личке и никада се није изјашњавао другачије него југословеном и комунистом, мрзео је и Слобу и Вука и Туђмана и све остале, без обзира на националност, мрзео их је јер нису били комунисти.

Uvek ima izuzetaka, takvih kao Sloba i ostala kompanija je malo, ali oni su osakatili našu državu...dok je običan narod nahebo!

On je redak primer.

Pravi komunisti su uvek ostali dosledni svojim idejama.

А одакле су дошли новци да се једна таква фирма изгради? И као да је сав стручни кадар настао након 1945. године, као да људи нису похађали школе пре те, за настанак света и свемира, кључне године?

Naravno da je stručni kadar posle 1945 bio daleko jači, jer se mogao školovati svako ko je imao potencijal... Do 1945 se školovao samo onaj ko je ima kintu!

farbrika automobila u kragujevcu je proizvela 4.000.000 vozila
zaje ban neki komunizam, rukovode cistacice i komesari
proizvedi 1.000.000 pa se javi. neozbiljan si

Jednostavno osecam da ce kad tad nastati nova Yugoslavia, i da cu opet ziveti kao nekad, da cu biti sretna. Sta vi mislite dragi moji forumasi, hoce li i kad nastati nova Yugoslavia, zelite li uopste takvo nesto? Meni je drago sto znam da nisam sama.

Без увреде, али ова тема треба иде у ПДФ вицеви.

Back