tgdanijela
Poznat
- Poruka
- 7.092
prevencija... odn poznavanje sebe, odn znati i prepoznati ili bolje rečeno predvidjeti situacije koje će dovesti do vlastite nekontrolisane reakcije, te prilagoditi stil života takvoj svojoj ličnosti ..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ovladao sam opuštanjem, sad još samo da rešim to sa besom..
Ako hoces da budes opusten treba se osloboditi besa, postoji mnogo nacina da se oslobodis, jedan od nacina je odrastanje i prihvatanje sebe i okoline te ucenje samokontrole.
Samokontrola je bitna jer ako imas sebe u grifu to je preduslov da mozes da pokazes stabilnost prema izazovima i provokacijama iz spoljasnjeg sveta.
Ako te svaka sitnica izbaci iz takta to znaci da si nestabilan, lak za manipulaciju i nesposoban za zivot.
Postoji jedna drevna tehnika uma , davno zaboravljena . Receno je da se moze primeniti u svim situacijama , da je jaca od besa , boli , zavisti , tuge ....
Zove se samokontrola !
Ali garant je to samo mit![]()
Ako hoces da budes opusten treba se osloboditi besa, postoji mnogo nacina da se oslobodis, jedan od nacina je odrastanje i prihvatanje sebe i okoline te ucenje samokontrole.
Samokontrola je bitna jer ako imas sebe u grifu to je preduslov da mozes da pokazes stabilnost prema izazovima i provokacijama iz spoljasnjeg sveta.
Ako te svaka sitnica izbaci iz takta to znaci da si nestabilan, lak za manipulaciju i nesposoban za zivot.
Postoji jedna drevna tehnika uma , davno zaboravljena . Receno je da se moze primeniti u svim situacijama , da je jaca od besa , boli , zavisti , tuge ....
Zove se samokontrola !
Ali garant je to samo mit![]()
Можда је тема била од раније, извињавам се ако јесте.
Него. Пошто сам ја јако нервозна особа, увек сам био живчан и као клинац још, па ми је можда у генима. Рецимо мене изнервирају ситнице, неке глупости које су скроз небитне. Неко ме брзо наљути и ја се осетим увређеним и онда излијем бес на њега (не у смислу насиља ни вређања псовкама и тако, него поченм да пребацујем, да досађујем, ако је уживо вичем, ако је преко порука или друштвених мрежа онда испишем цео роман колико год могу да се изјадам и понизим неку особу). Након рецимо неколико минута ја се смирим, као да ништа није било и почиње да ме гризе савест и да осећам неку кривицу због својих поступака. Можда сам требао да искулирам или да кажем на леп начин, како каже пословица: Лепа реч и гвоздена врата отвара, да контролишем ситуацију и да покушам на разуман начин решити конфликт који ће бити користан за обе стране. Неее!! Ја све контра овога.
Онда знам да се нервирам и бринем око неких ствари, то може да буде и данима, али ретко кад, пошто сам ја експлозиван. Рецимо не волим кад није по мом, како ја замислим и хоћу и кад ме нека особа не слуша. Исто се нервирам на увреде, кад ми неко каже: дебилу, кретену, будало, глупане итд. Ја то покушавам да сузбијем и успевам, али се нађе некад нека увреда. Не волим ни вику и бука, кад неко почне да виче на мене, тад се ужасно изнервирам. Некад знам да не волим ништа, да ми све и свако смета.
У сваком случају, постоји ли неки начин контроле тог беса и како да будем опуптен и да гледам све на неки кууул начин, да ме нико и ништа неће наљутити? Волео бих заиста да сузбијем то код себе.
Хвала унапред![]()
Него. Пошто сам ја јако нервозна особа, увек сам био живчан и као клинац још, па ми је можда у генима. Рецимо мене изнервирају ситнице, неке глупости које су скроз небитне. Неко ме брзо наљути и ја се осетим увређеним и онда излијем бес на њега (не у смислу насиља ни вређања псовкама и тако, него поченм да пребацујем, да досађујем, ако је уживо вичем, ако је преко порука или друштвених мрежа онда испишем цео роман колико год могу да се изјадам и понизим неку особу). Након рецимо неколико минута ја се смирим, као да ништа није било и почиње да ме гризе савест и да осећам неку кривицу због својих поступака. Можда сам требао да искулирам или да кажем на леп начин, како каже пословица: Лепа реч и гвоздена врата отвара, да контролишем ситуацију и да покушам на разуман начин решити конфликт који ће бити користан за обе стране. Неее!! Ја све контра овога.
Онда знам да се нервирам и бринем око неких ствари, то може да буде и данима, али ретко кад, пошто сам ја експлозиван. Рецимо не волим кад није по мом, како ја замислим и хоћу и кад ме нека особа не слуша. Исто се нервирам на увреде, кад ми неко каже: дебилу, кретену, будало, глупане итд. Ја то покушавам да сузбијем и успевам, али се нађе некад нека увреда. Не волим ни вику и бука, кад неко почне да виче на мене, тад се ужасно изнервирам. Некад знам да не волим ништа, да ми све и свако смета.
У сваком случају, постоји ли неки начин контроле тог беса и како да будем опуптен и да гледам све на неки кууул начин, да ме нико и ништа неће наљутити? Волео бих заиста да сузбијем то код себе.
Хвала унапред![]()
izbaci taj visak energije
![]()

Bolja je i jeftinija varijanta da se zakljuca u sobu i odvrne Exploited i krene da skace ko blesav,ima sav bes kroz znoj da ti izadje...Pivo,Bes,Znoj&Oi!![]()

meni najvise pomaze Manson u takvim situacijama, al znajuci kakav je on tabu, rekoh bolje da ne spominjemal kad smo vec tu ...

To je zato sto mislis da si Bogom dan, najvazniji na svetu, najveci i da si samo ti u pravu, ali nisi. Prestani da mislis tako. Isti si kao i svi. A svi smo ustvari nista.
Pre nego sto (u afektu) odgovoris na ovo, odmah cu da ti kazem da samo razmislis o tome sta sam rekla.
Ne reagujem na uvrede i afektivna stanja drugih ljudi ni u realnom zivotu, a pogotovo ovde si za mene samo jos jedna vise osoba kojoj se obracam tek onako zato sto zelim. Aj uzdravlje![]()

Хвала унапред![]()
koje sam najbolje mozesh da prepoznash , ali verovatno ne i da protumachish dok i dalje toliko razmishljash o tome i mislish da je reshenje da istresesh shizz kroz drndanje bubnjeva isl... , shto i moze biti trenutan prijatan cef za guranje problema negde u dubinu podsvesti... 
s obzirom da mogu da povučem određene paralele sa pojedinim stvarima u uvodnom postu i svom primeru na istu temu, evo ja kao afektivna ličnost ću da ti odgovorim.
iako ovako nešto najradije ignorišem, jer ne zaslužuje mrvicu pažnje, tebi hoću.
analiza njegovog karaktera ti je skroz naopaka. on da misli da se svet vrti oko njega i da je uvek u pravu ne bi ga savest grizla ič.
čak mislim da ti imaš mnogo manji nivo samopoštovanja, kada tvrdiš da smo svi ništa. a možeš samo u svoje ime da govoriš.
jer i on ima problem sa samopoštovanjem i prihvatanjem sebe, otuda i konflikt sa okolinom.
uzdravlje...![]()
ne, moj nivo samopostovanja je zapravo visok, samo se ne zamlacujem cinjenicom da postoje ikakve 'velicine' na ovom svetu. sve je to jedna ogromna izmisljotina ljudi za hranjenje ega, ali ok, to je moje vidjenje.
ne mislim da sam mnogo omasila jer to sto je on osoba koja misli da je uvek u pravu ne znaci da nema savest jer jedno ne iskljucuje drugo.
ni ne ocekujem u sustini da shvatis jer si se mozda i pronasla u tome sta sam rekla, sta je on pisao, nebitno skroz, ali i ja kao osoba koja je dosta ranije reagovala u afektu smatram da jesam donekle u pravu kad kazem da takvi ljudi imaju problem sa poimanjem sopstvene velicine, tj. vide sebe kao nesto vece nego sto zapravo jesu.
nema potrebe da budes snishodljiva i uostalom ako ti imas drugacije poimanje to automatski ne iskljucuje ispravnost tudjeg vidjenja, ali ti nemas problem s tim da si uvek u pravu zar ne?![]()