Kako biste popravili svet?

Видим овде доста одговаора у смислу ,,прво бих промениo\ла себе" , што у преводу значи, прилагодио бих се свету, тако сам ја схватио ту мисао.Па сада вас питам да ли мислите да би свет био исти када би свако тако размишљао, зар овај све не покрећу баш они људи који свет прилаођавају себи, који свету намећу своје идеје и размишљања...Зар ти идеалисти не чине овај свет занимљивијим и другачијим, мислим да би свет био прилично монотоно место без њих, а и не би га познавали онаквим какав је данас:think:

Идеалисти...Довољно луди да не маре за опрез, унапредили су човечанство и обогатили овај свет.
Ема Голдман:gace:
Ne! Koliko čovjek istinski promijeni sebe u pozitivnom smjeru, toliko će se i svijet pozitivno promijeniti. (Isto važi i za promjenu u negativnom smjeru). Znači, što je više boljih pojedinaca to će i svijet kao cjelina biti bolji.

Ne! Koliko čovjek istinski promijeni sebe u pozitivnom smjeru, toliko će se i svijet pozitivno promijeniti. (Isto važi i za promjenu u negativnom smjeru). Znači, što je više boljih pojedinaca to će i svijet kao cjelina biti bolji.

Da ali ako se 90% promeni u pozitivnom smislu, a 10% u negativnom, opet ce biti lose, jer pokvareni ljudi imaju mnogo veci uticaj na sveopstu javnost i samim tim tim vise deluju na ljude nego pozitivni..
Samo pogledajte novine, jedan Fricl se pojavio, bolestan i nenormalan izvan svakog ocekivanja.. Toliku je medijsku paznju dobio da su mesecima pisali o njemu, i ljudima su pricali sirom sveta kako je to bolesno, i onda se pojavio mali broj onih "koji ga razumeju", pa su se pojavili ljudi koji su radili isto sto i on..
Ali problem je zato sto ima u javnosti mnooogoo vise losih i nenormalnih stvari nego lepih i normalnih.. Muz ubio zenu, brat silovao sestru a otac cetku, majka udavila dete, i takvi dogadjaji mnogo vise uticu na nas nego oni pozitivni.. ti mozes da budes dobar koliko god to zelis, ali cinjenica je da mozes kada tad da naletis na neku budalu koja ce da upropasti za ceo zivot.. Zato i ljudi sami postaju nenormalni.. Jer je mnogo lakse da gazis druge da bi uspeo, nego da se uzdizes zajedno sa njima..

Па то сам и рекао...:gace:
Ти идеалисти су мењали себе у позитивном смеру, наравно не сви, па самим ти и свет око себе, а и шире:)

Gledao sam neki film kao neka moderna Nojeva barka..

Uglavnom, na kraju Bogu postave pitanje kako se mijenja svijet a on kaze "one (A)ct of (R)andom (K)indness every day". I napishe "skracjenicu" ARK. Shvatili ste uglavnom :). Kada bi svaki chovjek svakog dana uradio jedno dobro djelo, ne birajucji, svijet bi bio bolje mjesto :)

Ne smem da kazem, jer to bi ugrozilo danasnji svet i ovaj nacin zivota, na koji mnogi pljuju samo zato sto vole da ispadaju zrtve i stradalnici....(i njima stvarno i uspeva ta zelja)...

Medjutim ima i onih koji su spremni da malo menjaju neke stvari , a ostale da ostanu iste...a to se sve svodi na to da licno njima bude bolje, cisto da ostane isto , a da se malo preraspodeli iliti nekom da malo smrkne a da njima osvane...

Zato je bolje pustiti sanjare da sanjaju, lopove da to koriste i uzivaju, i da se tocak vrti tik oko rata , jer i to je deo te ravnoteze....
Ravnoteza bez rata mora da izgleda sasvim drugacije, ali niko nije spreman da to dublje pogleda i shvati....
Tako da je nacin razmisljanja ostao na nivou svet sa ratom , a tu je kao neka nada da ce onda ovo biti svet bez rata...e pa ne ide to tako....ne kazem da bi izmene bile velike u zivotu, ali bi bile velike za svakog u razmisljanju i donosenju odluka...sve ove fore, joj to ne valja , ali i drugi rade...pa to je normalno , pa tako je od davnina i tako to, ne bi mogle da postoje, ako hocete da iz sveta sa ratnim razresenjima dodjemo do sveta bez ratnih razresenja...

Не бих ништа мењао јер све иде неким својим природним током и боље да ја то не реметим (а и да хоћу, не могу) што не значи да сам задовољан свиме што постоји и што се догађа.
Уствари, свако живи у једном малом, свом свету који може баш он да мења и обликује према својим жељама и идејама и такође у тај свет може да нечему или некоме отвара или затвара врата тог свог света, и то је нешто... :ok:

Ukoliko biste ga uopshte popravljali? Shta bi promenili, da mozete? Kako bi sve ovo izgledalo, da se Vi pitate? Da li bi uopshte izgledalo? Da li Vas je briga? Obrazlozite.
kako da me nije briga?
Zvučaće nerealno, ali kad već pitaš, ja ću odgovoriti:
1. ZAUSTAVITI GLAD;
2. ZAUSTAVITI RATOVE;
3.BASNOSLOVNO OPOREZOVATI EXTRA PROFITERE, (nepristojno je biti toliko bogat koliko su bogati pojedini svjetski moćnici...koji će im k sve te pare?)

kako da me nije briga?
Zvučaće nerealno, ali kad već pitaš, ja ću odgovoriti:
1. ZAUSTAVITI GLAD;
2. ZAUSTAVITI RATOVE;
3.BASNOSLOVNO OPOREZOVATI EXTRA PROFITERE, (nepristojno je biti toliko bogat koliko su bogati pojedini svjetski moćnici...koji će im k sve te pare?)

1. ZAUSTAVITI GLAD; - Kako? Pobiti sve gladne? (posto hrane nema dovoljno)
2. ZAUSTAVITI RATOVE; -Kako? Pobiti ratnike? Jer se mrznja ne moze kontrolisati
3.BASNOSLOVNO OPOREZOVATI EXTRA PROFITERE, Ko? Onaj ko donosi i sprovodi zakone je ekstraprofiter, ne ocekujes valjda da ce doneti zakon protiv sebe?
Pristojnost nije za ovu temu... ne bih ja o tome...

1. ZAUSTAVITI GLAD; - Kako? Pobiti sve gladne? (posto hrane nema dovoljno)
2. ZAUSTAVITI RATOVE; -Kako? Pobiti ratnike? Jer se mrznja ne moze kontrolisati
3.BASNOSLOVNO OPOREZOVATI EXTRA PROFITERE, Ko? Onaj ko donosi i sprovodi zakone je ekstraprofiter, ne ocekujes valjda da ce doneti zakon protiv sebe?
Pristojnost nije za ovu temu... ne bih ja o tome...

Pristojno ti kažem: negiranjem u startu sigurno nećemo ništa popraviti.
Ili možda misliš da možemo?

Ukoliko biste ga uopshte popravljali? Shta bi promenili, da mozete? Kako bi sve ovo izgledalo, da se Vi pitate? Da li bi uopshte izgledalo? Da li Vas je briga? Obrazlozite.

1. Zaustavio ratove!
2. Prekinuo mrznju!
3. Ukinuo nacije!
4. Uništio bolesti i izlečio bolesne!
5. Omogućio večni život!
6. Doveo čovečanstvo do savršenstva!
7. Pretvorio zemlju u globalni raj!

:kpozdrav:

Pitanje je kako bismo realno nesto ucinili?

Poceti od sebe, biti bolji covek, razumeti druge i pomoci im, voleti sto vise, ne mrzeti, i uciti druge tome.
Ciniti sebe i druge srecnim.

Neko bi mozda rekao da to nije bogzna kako puno, ali to je mnogo.

Mnogo vise nego kritikovati i sedeti skrstenih ruku.

Poslednja izmena:
Zasto svi pricaju STA bi uradili iako je pitanje KAKO?
Zato sto niko ne cita pitanje onako kako je napisano,
zato sto svako ima u mozgu implementiranog "prevodioca" koji pravi greske,
zato sto niko ne slusa sagovornika, nego samo sebe i cak se ne slaze sa misljenjem...

@jennifer: kada je zgrada kriva, manje kosta i vece su sanse za uspeh ako se srusi pa sagradi nova. Ispravljanje je kompromis, a kompromis je rec koja znaci lose zavrsen posao.
Sto se grbo rodi vrijeme ne ispravi.

Poslednja izmena:
Zasto svi pricaju STA bi uradili iako je pitanje KAKO?
Zato sto niko ne cita pitanje onako kako je napisano,
zato sto svako ima u mozgu implementiranog "prevodioca" koji pravi greske,
zato sto niko ne slusa sagovornika, nego samo sebe i cak se ne slaze sa misljenjem...

@jennifer: kada je zgrada kriva, manje kosta i vece su sanse za uspeh ako se srusi pa sagradi nova. Ispravljanje je kompromis, a kompromis je rec koja znaci lose zavrsen posao.
Sto se grbo rodi vrijeme ne ispravi.

Brine me samo što "srušiti zgradu" po tebi možda znači pobiti gladne?
Ne napadam, samo provjeravam.
I dalje mislim da KAKO može biti samo pravična raspodjela extra profita, tj. nemogućnost stvaranja istog u korist siromašnih.Ako izgleda budalasto, ne znači da je NEMOGUĆE.
INAČE, IMAM SAMO 15 GODINA I vječiti sam IDEALISTA.

Pitanje teme je dosta Donkihotovsko...Mislim da ne treba svet popravljati vec Srbiju i Srbe...Imamo ubedljivo najgori mentalitet, najpokvareniji smo narod, najveci mufljuzi, lopovi, izdajnici...Mislim da bi Srbi i najmocnije svetske ekonomije uspeli da upropaste...Pa ova kriza u Americi je pocela kako su se pojavili- Srbi ,najpre Ron Blagojevic,zatim neki Srbin bankar koji je takodje nesto mutio...Kroz istoriju, u Srbiji,otac zakolje,oslepi sina da bi ostao na vlasti, sin zadavi,otruje,izbode oca da bi dosao na vlast,brat ubije brata da bi dosao ili opstao na vlasti...Karadjordje,u onoj najvecoj bedi je posto-poto hteo svu vlast,da bude diktator i ubijao vidjenije Srbe koji su mu mogli biti konkurencija.Isto i Obrenovic.O novijim izdajama necu da govorim posto treba jos vremena da prodje da se ne bi smatrale diskutabilnim.Daklem da sam nadprirodno bice, menjao bih srpski mentalitet.

Pitanje teme je dosta Donkihotovsko...Mislim da ne treba svet popravljati vec Srbiju i Srbe...Imamo ubedljivo najgori mentalitet, najpokvareniji smo narod, najveci mufljuzi, lopovi, izdajnici...Mislim da bi Srbi i najmocnije svetske ekonomije uspeli da upropaste...Pa ova kriza u Americi je pocela kako su se pojavili- Srbi ,najpre Ron Blagojevic,zatim neki Srbin bankar koji je takodje nesto mutio...Kroz istoriju, u Srbiji,otac zakolje,oslepi sina da bi ostao na vlasti, sin zadavi,otruje,izbode oca da bi dosao na vlast,brat ubije brata da bi dosao ili opstao na vlasti...Karadjordje,u onoj najvecoj bedi je posto-poto hteo svu vlast,da bude diktator i ubijao vidjenije Srbe koji su mu mogli biti konkurencija.Isto i Obrenovic.O novijim izdajama necu da govorim posto treba jos vremena da prodje da se ne bi smatrale diskutabilnim.Daklem da sam nadprirodno bice, menjao bih srpski mentalitet.
Gorko se smejem, ali čestitam!

To je tacno i ti si u pravu..nepopravljiva jer sam ljudsko bice..:D ali isto tako sam nepopravljiva u svojim shvatanjima zivota ,dobrote,plemenitosti,ljubavi i odnosa prema svima..prema ljudima i prirodi..ali me ne mozes uveriti da ljudsko bice u svom svom samoljublju i destruktivnosti ne ide prema sopstvenom samounistenju..i unistenju Prirode..koja je iskonsko..ono sto je pre..samog coveka..a to je Priroda..majka .zivota..zato sve mislim..da skratim muke..:)

Back