Kako biste popravili svet?

Carobnim stapicem, mozda, no carobnog stapica nema sem u bajkama.:D
No da se vratimo temi vraski je dobra , poseban mamac za utopiste i sanjare.;)
Za promijeniti ima toliko toga da mi ideje jedna drugu preticu i guraju se te me samo dave , evo hocu da ipak nekako pocnem.
Izbacila bih ratove i sve njihove povode iz istorije.
Energiju koju ljudi placaju da bi mogli ljepse da zive,proglasila bih svima dostupnom i besplatnom.
Ukinula bih granice izmedju drzava ,sva putovanja bez "viza"proglasila za punovazece.
TRI za uspjeh, a samo kap u okeanu.:):):)Zivot bi nam njihovim ispunjenjem bio snosljiviji.
kakwo sra nje bi taj twoj swet bio.. Radije bih zhiweo u paklu :/

Hmm ,da pokusham izvuci iz konteksta sive mase:
"Neuskladjenost razvoja duhovno svesno intelektualnog ,naspram,tehnoloshko materijalnog,
dovodi do paradoksa ,koji mozhe biti kontraproduktivan i ima za posledicu destruktivnost
civilizacije " ?!

Na australijski nacin:
Da nema nasledjivanja imovine,
da nema porodice, postoje samo rodjaci (ukljucujuci i tatu i mamu)
E owo je do jaja. Nacinilo bi swet mnogo zanimljiwijim :D. Za owo bi wredelo se izboriti. Pa da smo swi jednaki od rodjenja. Mnogo deluje zabawno :D
Sad zivis u raju?:mrgreen:
Moja kap u okeanu bi mogla biti bas ti.;)
Svijet sa moje tri ispunjene zelje ,kad malo razmislis bi ti prijao.:D

Ne, ako nema ratowa, ne postoji nacxin kako da se izbegne robowlanistwo :roll:. Plus josx swet je dualnost, Twoj swet nije logicki cwrst niti bi tako mogao postojati.

Зар не мислите да нам је мало досадио овај свет, понекад жалим себе што сам рођен сада, из разлога што нећу видети свемир никада уживо, никада летети све(не)миром
...!?

Aли када тако размишљам ипак пресуди ова страна, да волим што сам сада овде, што имам ове људе око себе. што имам овакве родитеље, као и рођаке...што смо сви на једној планети, а не разбацани по свемиру...Што ће то летење у свемиру, летење од планете до планете, моћи да приуште само најмоћнијии и најбогатији људи, бар у почетку, а тај почетак ће трајати макар 40 година, ако не и дуже...

И тако се ја ломим и цимам због неких ствари који се ван мој моћи...:)

Hm...Budući da globalni komunizam u kome bi svi sve delili nije moguć,teško da se bilo šta drugo može popraviti,pa svet iz te perspektive i izgleda ''super''...Kao brod sa pola polomnjenih jedara,sa pijanim kormilarom,ali koji ipak negde nekad stiže.Gde i kada,to je samo pitanje ukusa,da li nam se sviđa.Nekom je majka nekom maćeha,što se često i obrne.

svet je u našim glavama,zato moramo početi od sebe.čovek koji je prvi uzeo palicu i zacrtao krug svoje
zemlje učinio je to iz straha jer sebičnost nije znak obilja duha već označava siromaštvo podtaknuto strahom.svest nam je još uvek na istom nivou i u tome je problem.vi što imate decu primetićete da fizičko odraštanje i sazrevanje ide jako brže nego duhovno tako je i sa čovečanstvom:materialno napreduje a duhovno stagnira.nijednoj religiji nije v interesu da pronalazi uspešne metode za dizanje sveti jer se sa polusvesnim ljudima lakše manipuliše zato je dizanje svesti isključivo individualna stvar i zato tako polako ide. lep dan svima na forumu !

Nema tu šta da se popravlja. Svet ko svet ... onakav je kakav je, ako možeš uradi nešto za sebe i za bližnje, i ćuti i plivaj, ako ne umeš da plivaš udavićeš se u prljavoj vodi čovečanstva.
Nastojanjem da popravimo sebe, popravljamo svet, jer svaka jedinka je deo sveta. Svet je upravo onakav kakvi smo mi - ni bolji od nas a ni gori od nas.

Poslednja izmena:
Swaka ti cast cowece!!!!U pravu si 100%!I ja sam pokrenuo temu"greske savremenog sweta" gde sam naveo da ljudi nisu swesni da SADA,SWE sto se radi...i mediji..itd,swe to utice lose na zdravlje!Da cowek treba da se posveti nekom pametnim stvarima u zivotu,i da sam uvidi sta je dobro a sta lose!

Back