kakav vam je sex u braku

• Začetnik teme Začetnik teme meja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ra-ta-tat:
Oh, kakva si usijana glava.
1. ogromna je razlika izmedju neformalnog zivota sa deckom i zajednickog zivota u braku

jednostavno je... radi se o odnosu... kada stupis u brak onda si se obavezao na zajednicku buducnost, u dobru i u zlu... a to nije tako kada si samo u vezi... kao sto sama kazes, zeni da izbaci decka iz stana... ona to ovako moze u svakom momentu uciniti

2. to sto vecina ljudi shvata brak olako, govori da i sebe shvataju olako, svoj zivot i svoje izbore... zato je suvisno pricati koliko tek druge ne postuju

Sto se tice fizickog izgleda... evo ja sam se posle porodjaja ugojila, pa ne mislim da je brak ili moj sin kriv za to. Samo moj apetit i manjak fizicke aktivnosti. Ne mislim da zbog toga nemam vise dece, samo cu vise voditi racuna sledeci put. Nemam vremena da idem u shopping i kupujem fancy krpice, niti da odem kod frizera (pa sam se sama osisala), ali to je tako sada ... nije zauvek. I nije mi zao... odricanja su beznacajna. Meni je mnogo teze sto ne mogu da odem recimo na koncert ili da opusteno idem na plazu... uvek nosim sa sobom citavo malo selo... nego sto patim sto ne izgledam kao Heidi Klum.

smesna si, majke mi... ali dobro, odrasces i ti :lol: nadam se

Nisam usijana glava, samo sam realna i ništa više.

Kažeš, ogromna je razlika između neformalnog života sa dečkom i formalnog braka :?: Kažeš, jednostavno je, radi se o odnosu.. Izvini, ali ovde meni nešto nije jasno :confused: Pa, valjda kad ulaziš uopšte u neku vezu, treba biti nekih osećanja i samim tim i shvatanje odnosa između dvoje ljudi se menja.Valjda nećeš reći: ¨OK. on mi je samo dečko ništa neće biti i ako ga varam okolo i pravim budalom,pa šta i ako živim sa njim nije mi muž!¨ Reci mi onda nešto o odnosu takve osobe ,ako se kojim slučajem,kasnije i uda za tog dečka, šta onda..automatski će se nešto promeniti u njenom razmišljanju zato što se tamo negde potpisala i obavezala na nešto? Pa šta znači taj potpis nekome ako je njegovo shvatanje veze sa nekim ostalo isto? Misliš da će se automatski promeniti zato što se potpisala ? :roll: Ne bih rekla! Mislim da je pre tvoje razmišljanje detinjasto nego moje. Valjda, ako ti osoba sa kojom živiš nešto znači, tvoje ponašanje i odnos prema njoj ne treba mnogo da se promeni ako se to jednog dana nazove i brakom? Mislim da stvar ne treba biti u braku već u ljudima koji zajedno žive.
A, što se izbacivanja tiče ,jer to brak sprečava nečije odlaženje i razilaženje? Sa kojom razlikom? Mislim da jedinu razliku mogu, donekle činiti deca.Onda je tek teže odlučiti se na takav korak.Ali, decu možeš imati i sa dečkom, iako nisi u formalnom braku, tako da i tad funkcija braka protiv izbacivanja i odlaženja nekog od partnera gubi smisao.
Ustvari, mislim da je jedino relevantno pitanje -pitanje dece, jer tek tada se odnos i nečije shvatanje menja.Potpuno je svejedno,dok nema dece, da li je dvoje u braku ili samo žive zajedno.Tek kada dođu deca sve se menja, ali opet nije u pitanju da li ima braka ili nema, opet je po sredi shvatanje odnosa između dvoje ljudi koji žive zajedno.U suštini niko nije vezan lancem i kada je stupio u brak i ja mislim da u svakom trenutku može poželeti da ode ako ništa ne štima. Obaveza braka je samo stvar okoline i neko može i 10 puta da se potpiše u tamo nekoj knjizi venčanih,ali ako ne zna šta to podrazumeva dzaba je onda sve ;-) Eto tako.
A, što se tiče razlike u fizičkom izgledu udatih i neudatih žena, nisam mislila na žene u dvadesetim i tridesetim godinama i to da li su bile trudne ili nisu.Mislila sam,generalno na izgled žena u kasnijim godinama- pedesetim i šezdesetim.Stvar je psihološke prirode.

A, kad ti odrasteš,veruj mi, prestaće da ti budu smešna ovakva razmišljanja..Sad si još uvek u oblacima , što je super i drago mi je zbog toga ;-)

baki 75:
@meja
muz ti je sebicni kreten!
Laze svako ko kaze da mu u braku seks ko u ***** filmovima
i nemoj da prihvatas krivicu, ko zna zbog cega je on nezadovoljan pa mu najlakse da kaze da ga ti ne zadovoljavas

Odgovor muškarca kojem je takođe uskraćeno zadovoljstvo, koje nije stečeno već od Boga dato!
Draga meja, ti, ili si neka žešća feministkinja ili želiš da utešiš ovu našu ucveljenu sagovornicu no ipak ne bi trebala da vređaš (kreten!) njenog muža zato što hoće da **** svaki dan. Ja bih ti sada rado prilepio š takav epitet da bi te glava bolela 3 dana, ali mi to kultura ne dozvoljava No idemo dalje:
Ja imam sličan problem. Moja žena i kad se odluči da mi da (jednim ili 2X mesečno) zamišlja da je mrtva priroda i jedva čeka da se "mučenje" završi. Iskreno nije uvek bila takva ali poslednjih 5 godina, bože sačuvaj. Takavo ponašanjedestimulativno deluje na mene, tako da se ni ne trudim mnogo. Otprilike kao u "pufu" platiš 20 marona i beži kući. To je poražavajuće (barem za mene) i uništava brak. Ja nažalost nisam u mogućnosti da tražim zamenu, ali kad bih imao malo više para ne bih čekao ni minut. Ovako po stare dane moram da radim ono što sam radio sa 15g.
Iskreno savetujem svim sagovornicama koje imaju isti problem da se malo potrude oko svojih "nezajažljivih" muževa, pa makar malo i glumile, radi mira u kući. Usput neka nađu neko štivo koje govori o učestaslosti sex. odnosa i u starijim godinama.
http://www.nin.co.yu/2002-12/12/26340.html Preporučujem

trubo2 druže
nadam se da se šališ
ali ako se ne šališ
1. ovo ono se ne daje, uzima, traži, moli ili dobija. sex je valjda samo posledica obostrane ljubavi i želje ili je svet otišao u pm.
2. zašto si sa nekim sa kime imaš takav odnos u kome verujem nije lepo ni tebi ni njoj?
3. novac, kola, kule i brodovi su uslov za kvalitetnu vezu samo u mislima tinejdžera
4. zar bi zaista voleo da tvoja nadam se lepša polovina glumi da te želi?

pozdrav

Truba je vjerovatno strogo razocaran i ljut najvjerovatnije na samog sebe...mislim...ljubav, sex i svadje mogu samo DVOJE da vode i da od zivota raj ili pakao naprave. Posto je svima (tako i Trubi) najlakse da krivicu i ljutnju prebace na drugoga a ne zapitaju se kako JA mogu nesto da popravim...zato i ima toliko razvoda i nezadovoljnih ljudi na svijetu.
Ako ipak nista ne mozes da popravis i ako ipak nista nije tvoja krivica, ako je tvoj partner tako ogavan jeboteonda sta radis sa njim tj. njom???

truba2:
Odgovor muškarca kojem je takođe uskraćeno zadovoljstvo, koje nije stečeno već od Boga dato!
Draga meja, ti, ili si neka žešća feministkinja ili želiš da utešiš ovu našu ucveljenu sagovornicu no ipak ne bi trebala da vređaš (kreten!) njenog muža zato što hoće da **** svaki dan. Ja bih ti sada rado prilepio š takav epitet da bi te glava bolela 3 dana, ali mi to kultura ne dozvoljava No idemo dalje:
Ja imam sličan problem. Moja žena i kad se odluči da mi da (jednim ili 2X mesečno) zamišlja da je mrtva priroda i jedva čeka da se "mučenje" završi. Iskreno nije uvek bila takva ali poslednjih 5 godina, bože sačuvaj. Takavo ponašanjedestimulativno deluje na mene, tako da se ni ne trudim mnogo. Otprilike kao u "pufu" platiš 20 marona i beži kući. To je poražavajuće (barem za mene) i uništava brak. Ja nažalost nisam u mogućnosti da tražim zamenu, ali kad bih imao malo više para ne bih čekao ni minut. Ovako po stare dane moram da radim ono što sam radio sa 15g.
Iskreno savetujem svim sagovornicama koje imaju isti problem da se malo potrude oko svojih "nezajažljivih" muževa, pa makar malo i glumile, radi mira u kući. Usput neka nađu neko štivo koje govori o učestaslosti sex. odnosa i u starijim godinama.
http://www.nin.co.yu/2002-12/12/26340.html Preporučujem

Pa i ti bi trebalo nesto da procitas na tu temu... izgleda da ste vas dvoje dosta dugo u braku i zeni je verovatno DOSADNO sa se toliko godina tutza sa istim covekom, a verovatno nema snage da zamislja da si neko drugi. Zato bi ti trebalo da se potudis - a ne da odustajes - da smislis neke cake i inspirises je... Mislim, ako si tako napaljen, ne bi trebalo da ti bude problem da malo zavodis svoju zenu... zene vole da im se udvaraju... a ti si se verovatno poslednji put udvarao pre 15 godina, kada ste se muvali...

ra-ta-tat:
Oh, kakva si usijana glava.
1. ogromna je razlika izmedju neformalnog zivota sa deckom i zajednickog zivota u braku

Ja ti verujem.
Sve moje prijateljice kazu da se potpuno menja odnos u smislu pogleda, sad je u pitanj bracni zivot, i vise nije veza iz koje mozes kibnuti kad pozelis.
Sad su tu deca koju ljudi ipak stavljaju na prvo mesto, sto je i prirodno ako se deca imaju!
Upravo ovaj sledeci pasus je izgovorilo bar cetiri mladje zenske osobe iz mog okruzenja koje su taze udate i imaju bebuljke:

jednostavno je... radi se o odnosu... kada stupis u brak onda si se obavezao na zajednicku buducnost, u dobru i u zlu... a to nije tako kada si samo u vezi... kao sto sama kazes, zeni da izbaci decka iz stana... ona to ovako moze u svakom momentu uciniti

2. to sto vecina ljudi shvata brak olako, govori da i sebe shvataju olako, svoj zivot i svoje izbore... zato je suvisno pricati koliko tek druge ne postuju
E sad, ovo je vec posledica vremena u kome zivimo!
Svi misle da imaju pravo na sve, zaboravlja se na znacenje reci "kompromis", i to je tuzno.
Zato danas masa brakova puca posle 2-3 godine...

Sto se tice fizickog izgleda... evo ja sam se posle porodjaja ugojila, pa ne mislim da je brak ili moj sin kriv za to. Samo moj apetit i manjak fizicke aktivnosti. Ne mislim da zbog toga nemam vise dece, samo cu vise voditi racuna sledeci put. Nemam vremena da idem u shopping i kupujem fancy krpice, niti da odem kod frizera (pa sam se sama osisala), ali to je tako sada ... nije zauvek. I nije mi zao... odricanja su beznacajna. Meni je mnogo teze sto ne mogu da odem recimo na koncert ili da opusteno idem na plazu... uvek nosim sa sobom citavo malo selo... nego sto patim sto ne izgledam kao Heidi Klum.
:lol:
Simpaticna si! ;)

Julian_Duranona:
Da, najbolje je da se prerusi u Kapetana Ameriku.

Duhovito, ali ne pomaze. Zena se udala za njega - znaci htela je da prozivi zivot (tutzajuci) se sa njim, a ne sa Kapetanom Amerikom... Ali tada nije znala koliko puta ce da da pere, pegla ili sprema... i da ga slusa kako prdi, na primer.
U knjizevnosti postoji termin, nesto kao "oneobicavanje", tj. postupak kada sasvim poznatu stvar predstavis tako da je citalac sagleda u sasvim novom svetlu, kao da je vidi prvi put... e, pa to treba raditi i sa brakom - sobom - jednom recju, potruditi se malo... Izvuci je iz svakodnevice, is stalnog ponavljanja istih radnji... pa kad zivne, zivnuce i u seksu...

UDVARANJE je kljucna rec.

jooooj muvalo
tvoj post kao da je pisao patak trudeći se da ne filozofira
podržavam tvoja nastojanja da edukuješ populaciju
ali samo zato što mislim da imaš dobre namere
smatram da to ne ide baš tako u praksi
zar očekuješ da će se neko na primer ona i on tek tako zbog tvoje sugestije u kompletu promeniti i okrenuti neke prekidače u svojoj glavi za 180 stepeni
oni se posle 15 godina
ne vole i ne razumeju kao dva potpuna stranca
i na žalost ne verujem u čarobne napitke i dobronamerne savete koji će to izmeniti
ili jesi ili nisi
istina je nekad bolna ali je uvek bolja od laži

vd:
jooooj muvalo
tvoj post kao da je pisao patak trudeći se da ne filozofira
podržavam tvoja nastojanja da edukuješ populaciju
ali samo zato što mislim da imaš dobre namere
smatram da to ne ide baš tako u praksi
zar očekuješ da će se neko na primer ona i on tek tako zbog tvoje sugestije u kompletu promeniti i okrenuti neke prekidače u svojoj glavi za 180 stepeni
oni se posle 15 godina
ne vole i ne razumeju kao dva potpuna stranca
i na žalost ne verujem u čarobne napitke i dobronamerne savete koji će to izmeniti
ili jesi ili nisi
istina je nekad bolna ali je uvek bolja od laži

:lol: Pa meni forum sluzi za mudrovanje (izmedju peglanja i kuvanja), stvarno ne mislim da JA mogu da promenim zivot nekome. Ko zna ko su ti ljudi i u kom su fazonu... a nije ni bitno. Savet jeste dobar :)

muvalo:
U knjizevnosti postoji termin, nesto kao "oneobicavanje", tj. postupak kada sasvim poznatu stvar predstavis tako da je citalac sagleda u sasvim novom svetlu, kao da je vidi prvi put... e, pa to treba raditi i sa brakom - sobom - jednom recju, potruditi se malo... Izvuci je iz svakodnevice, is stalnog ponavljanja istih radnji... pa kad zivne, zivnuce i u seksu...
A toooo... Pa sto odmah ne kazes...
Znam za to. To ti je ono kad kao pocnes da radis uobicajene stvari da neobican nacin... Kao, ukucavas ekser potpeticom i grleno se smejes kad se roknes po palcu, ili se popnes na stule kad hoces da zamenis osigurac, ili na sebe obuces samo kuhinjsku kecelju kad ides da popravljas automobil, ili kad se vratis mrtav umoran sa posla pa pocnes veselo da senis i umiljavas se istuci obrok.

- Sta to radis crni covece?
- Pa nista... Oneobicavam nam zivot. Rekla mi muvalo da ces mi mozda dati da te onodim, ako te malo razveselim.

Davno sam primetio da je potrebno konstantno animirati zenu da bi bila iole srecna. Neki dan sam u rukama drzao knjigu sa hiljadu saveta kako se u domacoj radinosti zabaviti sa svojom decom; i dosao sam na revolucionarnu ideju, koja ce od mene napraviti bogatog coveka. Odlucio sam napisem brosuru, potrebnu svakom savremenom muskarcu, a ti si mi pomogla dajuci mi ideju za naslov - knjiga ce se zvati Oneobicavanje bracnog zivota ili budite klovn svojoj zeni. Voleo bih da je ilustruje Petricic, ako uspem da ga privolim.

Vec vidim prvi pasus: ''Kad se s jeseni budete setali parkom noseci ''na krkace'' svoju voljenu, ponesite kuci dva velika kestena i 5-6 kamencica razlicitih oblika. U velikoj serpi napravite lepak za papir zagrevajuci meko brasno u malo vode...''

Mislim da ce knjiga postati bestseler.

Vidim da ste baš osule po meni ( NATASA 7, MAMMY ) ali dobro prihvatam...delimično ste u pravu. Ali ako pogledate sam par postova niže ( gosp. truba2 ) shvatićete o čemu govorim...
Kako je ta njegova supruga mogla da zna da se udaje sa takvog "lika" kakav je postao...
Tri puta meri, jednom seci...
Možda ću se i udati, ako budem 100% sigurna...A nikada ne mogu biti potpuno sigurna...
Poenta je, da kada dvoje upadnu u taj sos koji se zove brak, prestaju da se trude..Ili jedan prestaje da se trudi. Kao - to je to, oženio sam je šta više hoće, zar to nije dokaz koliko je meni stalo ( muž moje drugarice ima taj stav )...
E pa nije !!!

Julian_Duranona:
A toooo... Pa sto odmah ne kazes...
Znam za to. To ti je ono kad kao pocnes da radis uobicajene stvari da neobican nacin... Kao, ukucavas ekser potpeticom i grleno se smejes kad se roknes po palcu, ili se popnes na stule kad hoces da zamenis osigurac, ili na sebe obuces samo kuhinjsku kecelju kad ides da popravljas automobil, ili kad se vratis mrtav umoran sa posla pa pocnes veselo da senis i umiljavas se istuci obrok.

- Sta to radis crni covece?
- Pa nista... Oneobicavam nam zivot. Rekla mi muvalo da ces mi mozda dati da te onodim, ako te malo razveselim.

Davno sam primetio da je potrebno konstantno animirati zenu da bi bila iole srecna. Neki dan sam u rukama drzao knjigu sa hiljadu saveta kako se u domacoj radinosti zabaviti sa svojom decom; i dosao sam na revolucionarnu ideju, koja ce od mene napraviti bogatog coveka. Odlucio sam napisem brosuru, potrebnu svakom savremenom muskarcu, a ti si mi pomogla dajuci mi ideju za naslov - knjiga ce se zvati Oneobicavanje bracnog zivota ili budite klovn svojoj zeni. Voleo bih da je ilustruje Petricic, ako uspem da ga privolim.

Vec vidim prvi pasus: ''Kad se s jeseni budete setali parkom noseci ''na krkace'' svoju voljenu, ponesite kuci dva velika kestena i 5-6 kamencica razlicitih oblika. U velikoj serpi napravite lepak za papir zagrevajuci meko brasno u malo vode...''

Mislim da ce knjiga postati bestseler.

HA HA HA ...
E za takvog bih i ja poželela da se udam... :lol:

Kakva tema na ovu vrućinu!

Pa da budem zen:
Sex (bračni ili vanbračni) ti je onakav kakvim ga učiniš.
Nije to kiša, pa da zavisi od godišnjeg doba, ni zarada od maline, pa da zavisi od tržišnih kretanja, već koliko radiš toliko i imaš, odnosno, kako radiš tako i imaš. Ako ga u braku nemaš, to znači da ga jedan ili oba supružnika ne žele. A zašto, to je pitanje koje najčešće nema veze sa sexom, ali malo frka postaviti ga i u sebi a kamoli naglas.

A ovo, udati se ili ne udati, da parafraziram Duška Radovića:
Ne može se razvesti onaj koji se nije ženio.
Ne može umreti onaj koji nije živeo.

miraaa:
Vidim da ste baš osule po meni ( NATASA 7, MAMMY ) ali dobro prihvatam...delimično ste u pravu. Ali ako pogledate sam par postova niže ( gosp. truba2 ) shvatićete o čemu govorim...
Kako je ta njegova supruga mogla da zna da se udaje sa takvog "lika" kakav je postao...
Tri puta meri, jednom seci...
Možda ću se i udati, ako budem 100% sigurna...A nikada ne mogu biti potpuno sigurna...
Poenta je, da kada dvoje upadnu u taj sos koji se zove brak, prestaju da se trude..Ili jedan prestaje da se trudi. Kao - to je to, oženio sam je šta više hoće, zar to nije dokaz koliko je meni stalo ( muž moje drugarice ima taj stav )...
E pa nije !!!

Ma, neeee! Sasvim si me pogrešno razumela! Uopšte nisam osula paljbu po tebi,čak, štaviše,potpuno te podržavam u ideji da se ne udaješ! Moja zamerka je bila da onda ne bi trebalo da ima mesta ni za tvog dečka u tvom stanu jer, po meni,takav život je identičan braku.Ja stvarno tu ne vidim razlike.Ako živite zajedno,svejedno je da li će vas zvati supružnicima ili nekako drugačije..Rekoh, imam u svojoj okolini 2-3 takve vanbračne veze gde ljudi žive zajedno i nisu venčani,ali im se način života i shvatanje njihovog međusobnog odnosa svodi na to kao i da jesu u zvaničnom braku.Zato mi i nije jasan taj stav: ¨E, ja nikad neću da se udajem,ali možemo da živimo u istom stanu i da delimo zajednički krevet i hleb¨ Ja to shvatam ovako - Ili se udaš i živite zajedno kao porodica, ili se ne udaš,imate vezu, ali NE ŽIVITE zajedno.
A, što se tiče onog sosa koji se zove brak i da je onda čitav trud jednog ili oba supružnika završen i sa tim se ne slažem.Normalno,ima i dosta takvih slučajeva,ali ja mislim da to nema mnogo veze sa brakom.Verovatno to ima veze sa dužinom trajanja veze,jer kako svaka veza odmiče i odnos dvoje ljudi u toj vezi se menja.Seti se kako si se ti ponašala i kako se tvoj dečko ponašao u početku vaše veze,a kako se sad ponašate.Normalno je da ima razlike između Nekad i Sad.Neko nepisano pravilo je i to da su duge veze obično osuđene na propast i da se na kraju dvoje raziđu,ako ne stupe u brak.To sa druge strane ima veze sa nekim našim podsvesnim shvatanjem braka i ideje da , eto, pošto smo se sad uzeli,možemo da pravimo decu bez problema.I opet se tu javlja ona stvar da je tada ljudima teže da se raziđu kada su u braku,jer obično onda imaju i dece.Znači,deca su ipak ključ,a ne brak za lakše ili teže odlučivanje na korak da neko ode iz veze ili braka.
Eto,to je moje shvatanje.Mada,koliko ljudi , toliko ćudi svako ima pravo na svoje mišljenje i na na to da sam organizuje svoj život kako njemu odgovara. :wink:

Ne može se razvesti onaj koji se nije ženio.
Ne može umreti onaj koji nije živeo.

Управо то.

Ако желиш да избегнеш сваки ризик у животу, сваки проблем и свако разочарење...можда је најбоље да се одмах убијеш...чисто да прекратиш страх и неизвесност...

Избећи ћемо брак (са папирима или без - заједнички живот јесте брак) да не бисмо евентуално једнога дана дошли у ситуацију да се разочарамо, избећи ћемо децу да не бисмо једнога дана ипак остали сами иако смо им тако пуно дали, избећи ћемо путовања да не бисмо евентуално страдали у некој саобраћајци, избећи ћемо пријатељства због могућности да нам можда не буду адекватно узвраћена, избећи ћемо излазак на улицу да нам не би евентуално једнога дана пала саксија на главу...

''Бој се овна, бој се говна - па кад ћеш живјети?''
М. Селимовић

Back