NATASA_7
Zainteresovan član
- Poruka
- 369
ra-ta-tat:Oh, kakva si usijana glava.
1. ogromna je razlika izmedju neformalnog zivota sa deckom i zajednickog zivota u braku
jednostavno je... radi se o odnosu... kada stupis u brak onda si se obavezao na zajednicku buducnost, u dobru i u zlu... a to nije tako kada si samo u vezi... kao sto sama kazes, zeni da izbaci decka iz stana... ona to ovako moze u svakom momentu uciniti
2. to sto vecina ljudi shvata brak olako, govori da i sebe shvataju olako, svoj zivot i svoje izbore... zato je suvisno pricati koliko tek druge ne postuju
Sto se tice fizickog izgleda... evo ja sam se posle porodjaja ugojila, pa ne mislim da je brak ili moj sin kriv za to. Samo moj apetit i manjak fizicke aktivnosti. Ne mislim da zbog toga nemam vise dece, samo cu vise voditi racuna sledeci put. Nemam vremena da idem u shopping i kupujem fancy krpice, niti da odem kod frizera (pa sam se sama osisala), ali to je tako sada ... nije zauvek. I nije mi zao... odricanja su beznacajna. Meni je mnogo teze sto ne mogu da odem recimo na koncert ili da opusteno idem na plazu... uvek nosim sa sobom citavo malo selo... nego sto patim sto ne izgledam kao Heidi Klum.
smesna si, majke mi... ali dobro, odrasces i tinadam se
Nisam usijana glava, samo sam realna i ništa više.
Kažeš, ogromna je razlika između neformalnog života sa dečkom i formalnog braka

A, što se izbacivanja tiče ,jer to brak sprečava nečije odlaženje i razilaženje? Sa kojom razlikom? Mislim da jedinu razliku mogu, donekle činiti deca.Onda je tek teže odlučiti se na takav korak.Ali, decu možeš imati i sa dečkom, iako nisi u formalnom braku, tako da i tad funkcija braka protiv izbacivanja i odlaženja nekog od partnera gubi smisao.
Ustvari, mislim da je jedino relevantno pitanje -pitanje dece, jer tek tada se odnos i nečije shvatanje menja.Potpuno je svejedno,dok nema dece, da li je dvoje u braku ili samo žive zajedno.Tek kada dođu deca sve se menja, ali opet nije u pitanju da li ima braka ili nema, opet je po sredi shvatanje odnosa između dvoje ljudi koji žive zajedno.U suštini niko nije vezan lancem i kada je stupio u brak i ja mislim da u svakom trenutku može poželeti da ode ako ništa ne štima. Obaveza braka je samo stvar okoline i neko može i 10 puta da se potpiše u tamo nekoj knjizi venčanih,ali ako ne zna šta to podrazumeva dzaba je onda sve ;-) Eto tako.
A, što se tiče razlike u fizičkom izgledu udatih i neudatih žena, nisam mislila na žene u dvadesetim i tridesetim godinama i to da li su bile trudne ili nisu.Mislila sam,generalno na izgled žena u kasnijim godinama- pedesetim i šezdesetim.Stvar je psihološke prirode.
A, kad ti odrasteš,veruj mi, prestaće da ti budu smešna ovakva razmišljanja..Sad si još uvek u oblacima , što je super i drago mi je zbog toga ;-)