kakav je zivot u SAD-u?

• Začetnik teme Začetnik teme dumi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne znam da li ti uopste znas sta pises?!
Penzije mogu da budu onolike koliko ima para.Ne moze babaqrana da napuni fond pa da se dele pare.Grci su imali sistem da drzavni cinovnici sa 50g zivota idu u penziju,prosecna penzija 1600 evra.A u nemackoj 800 evra.Isto i Francuzi,ne bas tako ali slicno.Nema ko to da plati i mozes da strajkujes koliko hoces.Ne strajkuju svi u Evropi ,skandinavske zemlje,Svajcarska,Britanija...O svetu i da ne govorim,Australija,severna Amerika,islamske zemlje ni jedna,Kina,Indija...Evropa je previse "socijalisticka" bila dok su imali kolonije i drugi radili za njih.Nema vise,matora Evropa,zivotni vek duzi,komformisti sve veci...nema ko to da plati.
I tata bi sine...:)

a gde je neko spominjao VELICINU penzije?....radi se o tome SA KOLIKO GODINA se ide u penziju......da li ti mislis da je uopste moguce da ljudi te starosti rade i budu produktivni kao kada su imali 30 godina?.......... da vidis na ulici gomilu baba i deda od skoro 70 godina kako idu na POSAO?

rekoh,ovi francuzi strajkuju koliko hoce i za sada su USPELI u svojim zahtevima.......islamske zemlje,kina i indija su sasvim nesto drugo.....ovde pricamo o tzv "zapadnim" zemljama....pre svega evropskim zemljama i USA...

uostalom,amerika i engleska bice zemlja proleterska....:)..........zivi bili pa videli...:)....(ne zato sto ce ih osvojiti neki komunisti,vec sto ce sadasnji kapitalisticki poredak u tim zemljama biti sve skuplji i neodrziviji,pa ce SAD morati da sprovodi neke SOCIJALISTICKE mere kako bi uopste opstale u ovom danasnjem obliku............a tada ce postati Socijalisticke Americke Drzave :) :)......)

http://www.newgeography.com/content/001740-has-america-caught-british-disease

http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2010&mm=10&dd=20&nav_id=466705

Poslednja izmena:
Koliko ima zemalja u Evropi,a u koliko se strajkuje?
Zivotni vek se produzio,ne mozes da uplacujes penziju po 100 evra 40 godina a da primas penziju po 2000 evra mesecno 40 godina.Ko to da plati?! To su matematicke velicine i sve se lepo izracuna.
Proleteri su dobri,samo sto nema ko da ih izdrzava,zato i jesu proleteri,iliti "gologoozijani":)

Koliko ima zemalja u Evropi,a u koliko se strajkuje?

u koliko EU zemalja se strajkuje?....:)....evo detaljnog odgovora na tacni...:)

Jesen je na Starom kontinentu već treći put godišnje doba u kome ne jenjava sezona štrajkova. Za novembar se najavljuju novi, u Velikoj Britaniji.

Demonstriralo se u Grčkoj, Španiji, Poljskoj, Rumuniji, Češkoj, Slovačkoj, Nemačkoj, Belgiji, protesti ne jenjavaju u Francuskoj, Portugalu, Italiji, Sloveniji.

Započeti gnevom radnika zbog vladinih budžetskih rezova koji su se direktno odrazili na njihove novčanike, protesti u kojima su “pokretačke mašine” na desetine sindikata, blokiraju mesecima život u prestonicama.

Španija je bila “okovana” generalnim štrajkom. U Grčkoj, počev od maja, demonstriraju stotine hiljada radnika, blokirajući čas puteve, čas luke, čas aerodrome... Irski parlament je bio “cementiran” u znak protesta protiv spasavanja banaka u vreme dubokih rezova u javnoj potrošnji... Najzad, Brisel je, kao evropska prestonica, nedavno blokiran demonstracijama 100 hiljada članova sindikata iz 24 zemlje.

http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2010&mm=10&dd=17&nav_id=465819

da li vi,naturalizovani,jenkiji vidite kako izgleda kada se ljudi bore za svoja prava?....a ne kao masine(potrosna roba) da izvrsavaju volju ko zna kog UJKA SEMA? :) :) :)

Auuu...naopako,znaci Ameri ni sami ne znaju koliko su propali kako lose zive?!
Jadnici,sad pod hitno moram da zovem svastiku da vidim koliko para da im saljem...hebi ga,imaju veliku kucu,svako po automobil,cetiri komata u komatima,stalno putuju po svetu...mora da trpe gladni ali ih sramota da traze.Sta mislite,dal im je dosta jedan cekic od 20 000$ za prvu pomoc.Il da povecam malo?!

Auuu...naopako,znaci Ameri ni sami ne znaju koliko su propali kako lose zive?!
Jadnici,sad pod hitno moram da zovem svastiku da vidim koliko para da im saljem...hebi ga,imaju veliku kucu,svako po automobil,cetiri komata u komatima,stalno putuju po svetu...mora da trpe gladni ali ih sramota da traze.Sta mislite,dal im je dosta jedan cekic od 20 000$ za prvu pomoc.Il da povecam malo?!

Vidis, to sto si napisao ustvari je i problem.

Ameri obozavaju da zive na kreditima. Kako se to lepo kaze "Keeping up with the Joneses". Svako ko je radio za minimalac pre 2008 godine je kupio kucu. Pa onda ta kuca nije bila dovoljna, pa odu u banku i traze veci kredit za vecu kucu. Kuce cena tako lepo rastu pa onda oni stave svoju kucu na kolateral i dobiju zajam od banke na sto hiljada dolara za novi auto i godisnji odmor.

Tako se zivi u Americi.

U stvari Amerikanci su sada vece komunjare od Kineza i Francuza zajedno posto su izbavili auto industriju koja je propala, banke koje su popljackale narod a Ben Bernanke stampa pare kao lud.

Jedna od osnovnih pravila u Kapitalizmu je da firme koje neuspesno posluju jednostavno propadnu a ne da ih drzava izbavlja na racun ljudi koji placaju takse.

Ako pratite berzu, cena zlata stalno ide gore. Ocekuje se inflacija velikih proporcija u bliskoj buducnosti. To nije nikakva teorija, to su cinjenice.

i sve to prichaju ljudi koji su u US (zajedno) proveli 3 meseca... :roll:

ako na mene mislis,ja sam proveo vise od 3 meseca u SAD...

nego,ocigledno ljudima koji dodju iz EU u SAD,treba dosta manje vremena da ukapiraju neke stvari.....

amerikanci i ostali stanovnici planete zemlje koji tamo zive dugo,postanu automatizovani po sistemu kuca-pos'o,pos'o-kuca pa vise nista ni ne kapiraju niti razmisljaju............uostalom to kaze i nas estradni umetnik,koji zivi u SAD...."sta znam?...nista ne znam"

uostalom zasto bi oni i razmisljali,tu je SISTEM da misli umesto njih........a oni samo treba da se uvale u sto vise kredita....i da imaju 4 auta..:)

ako na mene mislis,ja sam proveo vise od 3 meseca u SAD...

nego,ocigledno ljudima koji dodju iz EU u SAD,treba dosta manje vremena da ukapiraju neke stvari.....

amerikanci i ostali stanovnici planete zemlje koji tamo zive dugo,postanu automatizovani po sistemu kuca-pos'o,pos'o-kuca pa vise nista ni ne kapiraju niti razmisljaju............uostalom to kaze i nas estradni umetnik,koji zivi u SAD...."sta znam?...nista ne znam"

uostalom zasto bi oni i razmisljali,tu je SISTEM da misli umesto njih........a oni samo treba da se uvale u sto vise kredita....i da imaju 4 auta..:)

Cudan nacin razmisljanja imas,pravi proleter.:)
U Americi sam cesto,inace zivim daleko od Srbije,ni na Evropskom kontinentu nisam.Cudno je kad siromah zali bogatoga od koga zajmi pare.Mora da je taj jadni siromasak jako pametan,pa sto se ne obogati onda?!
Pustite vi Ameriku da sama resava svoje probleme,resice ih sigurno.Brinite o sebi.Ali...lakse je da pricas o drugima i zelis im propast,sta da pricas o sebi,nema nista dobro.Gledajte perspektivu Srbije i svoje porodice,pametnije bi bilo!

Cudan nacin razmisljanja imas,pravi proleter.:)

mislis americki proleter?...:)

Cudno je kad siromah zali bogatoga od koga zajmi pare.Mora da je taj jadni siromasak jako pametan,pa sto se ne obogati onda?!

ako mislis na Ekrema hitmejkera,covek ne moze da se obogati jer mu ne dozvoljava US SISTEM...:)....samo kuca pos'o,pos'o kuca.......:)

uostalom,sam pojam BOGAT ili BOGATSTVO nisu za svakog isti..........sta je za tebe BOGAT covek?

Prvo,pricali smo o drzavama,za nas USA nije bogata vec prebogata drzava.

a koji ste to vi?

evo ovi amerikanci ne znaju sta ce od bogatstva......mozda su i oni pre nego sto je "kreditini balon" pukao imali 4 automobila i ogromnu kucu,ali vremena se menjaju.....

http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=465714

broj nezaposlenih(onih koji ce se teze otplacivati kredite za automobile i kuce) raste i u jedoj od najbogatijih SAD drzava Kaliforniji.......njima ne moze pomoci cak ni Terminator.........(jedan od mojih omiljenih glumaca)

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/9280/Kalifornija-Rekordna-nezaposlenost

Drugo,ako hoces pametan odgovor,moras da postavis pametno pitanje.

u svakom slucaju,ti,iz nekog razloga,nisi u stanju da das odgovor na bilo kakvo pitanje....

pitam te jos jednom sasvim jasno......sta je za tebe bogat covek npr u SAD?

Poslednja izmena:
a koji ste to vi?

evo ovi amerikanci ne znaju sta ce od bogatstva......mozda su i oni pre nego sto je "kreditini balon" pukao imali 4 automobila i ogromnu kucu,ali vremena se menjaju.....

http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=465714

broj nezaposlenih(onih koji ce se teze otplacivati kredite za automobile i kuce) raste i u jedoj od najbogatijih SAD drzava Kaliforniji.......njima ne moze pomoci cak ni Terminator.........(jedan od mojih omiljenih glumaca)

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/9280/Kalifornija-Rekordna-nezaposlenost

u svakom slucaju,ti,iz nekog razloga,nisi u stanju da das odgovor na bilo kakvo pitanje....

pitam te jos jednom sasvim jasno......sta je za tebe bogat covek npr u SAD?

U materijalnom smislu svaki onaj ciji su prihodi sedmocifreni.

Ako glumis da poznajes Ameriku onda znas da se prihodi iskazuju na godisnjem nivou.Ti si USA video na filmu i TV,zato tako i pricas.

ah,da....USA na filmu i raznim serijama mnogo deluje zanimljivije nego uzivo(imao sam prilike da se uverim)......narocito na filmovima deluju zanimljivije i atraktivnije zene u fizickom smislu......u stvarnosti su uglavnom od po 90- 120 kilograma tezine :)

naravno da znam da se u SAD prihodi iskazuju na godisnjem nivou.....onaj smajli je znacio da je za mesecne prihode bilo ironicno pitanje....

nemam ja sta da glumim,postoje cinjenice i egzaktni podaci koje svako moze da vidi......vise linkova sam postavio u kojima se te cinjenice vide...

nego,nisi odgovorio na pitanje od ukupnog broja stanovnika SAD,koliko njih ima sedmocifrene prihode.........:)....pa cemo na osnovu toga videti koliko su SAD bogate...:) :) :)

Poslednja izmena:
U Srbiji su ljudi veoma razvijenih mozgova, kad su u stanju da ih jedna budala zavadi da se pokolju sa svima i uz to im pokrade 15 godina DBP-a i na kraju posle toga mu opet ljube sliku i idu na sahranu. Ljudi u Srbiji su prividno srecni zbog satro emocija, koje su uglavnom uvek totalno lazne...ali mi smo ipak boagat narod zato sto smo "VELIKI EMOTIVCI". U Srbiji ko uopste ima posao je srecan, zato sto u poslednjih godinu dana u proseku 2,7 ljudi dobijaju otkaz u minuti. Srbija je puna nacionalista i zbog toga je takodje bogata, a SRPSKI nacionalistia biti znaci biti COVEK KOJI RADI PROTIV SRPSKOG NACIONALNOG INTERESA. Srbija je jedna veoma pravna zemlja, cijim debiloidnim zakonima bi pozavidela cak i mozda neka nebitna Uganda. U Srbiji su inace svi bogati, zato sto je prosecna godisnja plata 3000 dolara... a ti Amerikanci jadni pate se u kreditima i placaju poreze ceo zivot i umiru od gladi a mi ovde lumpujemo uz pivo i rakiju i prasetinu svakog dana svi vozimo rols rojseve a niko nista ne radi niti kredite otplacuje...KAKVA BAJKA OD ZEMLJE. Ljudi sa zapada pokusavaju da imigriraju u Srbiju da bi zivot proveli u RAJU ali inace je tesko dobiti i turisticku vizu zato sto se mnogi posle ne vrate svojim zemljama. Svi inace zele Srpsko drzavljanstvo, posto u svetu kad cuju da si odatle, ponasaju se prema tebi kao prema svetcu i tako.... Morao sam da unesem malo Ironije da ne bude skroz negativno :)))... Sustina je da je smesno da covek iz 3rd WORLD COUNTRY kao sto smo mi, raspravlja o standardu ekonomski najace zemlje na svetu, to i nije smesno to je cak sta vise ironija. Daleko od toga da je Amerika totalno bajna ili da predstavlja neki raj na zemlji, ali jednostavno je glupo da mi koji zivimo u zemlji od 8 000 000 stanovnika i 16 000 000 ozbiljnih ekonomsko-socijalno-drustveno-bezbednosnih problema komentarisemo njihov sistem i jos da kazemo da je los i da jos i verujemo u to(svima koji tako misle, preporucujem prvo da se pogledaju u ogledalo pa onda da se obrate najblizoj psihijatriskoj ustanovi da probaju da im srede taj SUPER EGO ako je ikako moguce.)

Sve je to tacno,ali se mladima kod nas to ne svidja.
Zasto?!
Pa kad sam video prvo interesovanje buduceg studenta,"kakav je provod tamo"dobio sam ospice.Pa ne ides u provod vec da studiras,interesuj se za predmete,univerzitete,smestaj,kako da prezivis i placas skupe skolarine...ma kakvi,sve to treba neko drugi da misli i obezbedi a ona da se provodi!!!
kakav bre provod,pa otac sinu pozajmi pare za studije,ili mu kaze da uzme kredit.Pare su zaradjene tesko i jako se cene,to je minuli rad,ne daj boze da se razbolis ode sve u ...
Kod nas mladi shvataju studentski zivot kao zabavu,provod,zezanje...koja zabluda.Ustvari i nije zabluda,zato prosek studija traje preko 10 godina,placaju roditelji a :studenti"se provode i "studiraju".
Studiranje je muka,bas muka,ima da se namucis i diplomiras u roku sa dobrim prosekom.To je studiranje.
Amerika je divna zemlja,tu svako moze sebe da nadje.Nije Amerika samo NY,LA.i ostali megapolisi.Ima svako da nadje sta hoce pa i seosku idilu ako mu to odgovara,znaci imas sve,bas sve,a narocito sanse za uspeh.Ako vredis,ako ne vredis ima da lipses ko pas i nikoga nece biti briga.Tako i treba!!!

A sta mislis o mogucnoti da je to vec provjereno? Za takve stvari ne pitas na forumu, dje mozes naici na na svakakve ljude, nego se to lijepo raspitas kod ljudi koji ti garantuju tacne odgovore. Ne brini ti za moj provod i ucenje, a crnci ko pas ako ti je toliko drago, i svoj otrov izbacuj nedje drugo. I da IJEKAVICOM sam sve napisala, pa ti ako umijes procitaj, ako ne razumIJes, ti preskoci post. I to koliko imas zivaca da se raspravljas sa djetetom i da se vatas za post koji je neobavezno napisan, posle 5 ozbiljnih, govori mnogo sta o tebi.

Poslednja izmena od moderatora:
Ubedio si me ,priznajem.U USA zivi jad beda i sirotinja,jadni oni.U Srbiji su ljudi srecni i bogati.Zadovoljan?!

a ko je,i gde uporedjivao zivot u Srbiji i USA??..............zar nisi primetio da sam ja poredio neke stvari u USA i u zemljama EU?...(evropske unije).......narocito onim najrazvijenijim evropskim zemljama....Nemacka,Francuska,Italija....

naravno da je mnogo bolji standard zivota(i bilo koji drugi standard) u USA nego u Srbiji.........sto se tice nasih ljudi,problem je sto u USA postoji SISTEM na koji nasi ljudi nisu navikli.......hajde sad ti objasni nekom prosecnom srbinu da ce mu biti oduzeta kuca ako,maletene,u tacno predvidjen minut ne uplati ratu kredita...............to je samo jedan banalan primer....

inace,ako ima 1-2-3 miliona MILIONERA u SAD,ne moze se samo na osnovu toga tvrditi da su SAD izuzetno bogata zemlja.........sta je sa ostalih 200 i vise miliona ljudi?..........da li su i oni tako bogati?..............i u Srbiji imas jedno 200.000 IZUZETNO bogatih ljudi,od ukupnog broja stanovnika(oko 7 miliona),pa ne mozes na osnovu toga reci da je Srbija izuzetno bogata...

Back