_Krang_
Domaćin
- Poruka
- 3.752
Zbog šaljive slike.Pomalo infantilan humor.Mada i argumenti u tekstu seču kao mač.![]()
Steta sto si izbacio originalan tekst

Dobro, slika je tu, ne zalim se.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zbog šaljive slike.Pomalo infantilan humor.Mada i argumenti u tekstu seču kao mač.![]()
Cudno, ipak, jer smo kao bica nastali prvenstveno kao biljojedi (bobicojedi, ceo nas probavni sistem podrzava tu tezu, predug je da se mesom ne bismo trovali (ostaje delom zaglavljeno u crevnim resicama nekada i po par godina i trune).
A stvoreni po liku bozijem? Koji preferira meso.
Sasvim zbunjujuce.
Ako je i slepo verovati pisanoj reci, sto nas optereto slobonim umom i inteligencijom?
Da li je moguće da ima ovoliko ljudi koji se trude da izvrnu činjenice zapisane u Bibliji i to besplatno. Ajde da ti neko plati da pljuješ i izvrćeš Bibliju, ja to razumem, novi stan, novi BMW, plazma TV...
Ali biti uporan i izvrtati biblijske činjenice za džabe, to ne shvatam.
A možda vam Soroš ipak baci neku paru???![]()
Dragi kolega na krstarenju krstaricom, nisi u pravu. To sto tera na razmisljanje je vece od kuce i plazma televizora, vece od straha od kazne bozije. To je zelja za razumevanjem necega sto je i veliko i trajno i znacajno.
Tako da tu nema mesta tvom cinizmu. Postujem tvoje opredeljenje da ne razmisljas.
Cudno, ipak, jer smo kao bica nastali prvenstveno kao biljojedi (bobicojedi, ceo nas probavni sistem podrzava tu tezu, predug je da se mesom ne bismo trovali (ostaje delom zaglavljeno u crevnim resicama nekada i po par godina i trune).
A stvoreni po liku bozijem? Koji preferira meso.
Sasvim zbunjujuce.
Ako je i slepo verovati pisanoj reci, sto nas optereto slobonim umom i inteligencijom?
Uče nas da je Avelj bio miran i dobar, a Kain zao i moćan. I onda je Kain ubio Avelja. I time dokazao da je i zao i moćan.
Je li baš tako?
Pretpostavimo da je Kain zaista bio moćan.
Logično pretpostavimo da su se ljudi njegove snage plašili i, kao i danas, ograđivali se od ljudi koji se nečim ističu, do mere kad je on morao da uradi to što jeste, ne bi li opstao. Nije li to bio tipičan mobing koji je Kain doživljavao od mediokriteta?
Da li bismo želeli biti kao Avelj, miran član mirnog stada, sive mase koja ispod oka gleda na nekogako se ističe?
Ili bismo smeli biti Kain i živeti svoje ja?
Jel to ponavljanje naucenog ili plod analize?
Ti nam ne objasni kakvom analizom si došla do zaključka da je Kajin bio moćan (i čime se to isticao), a Avelj mediokritet.
Koliko je meni jasno pitanje upotrebe mesa u ljudskoj ishrani, ljudi su poceli da jedu meso tek nakon potopa, jer u tom trenutku ocigledno nije bilo bilja koje se moglo jesti s obzirom da je bilo unisteno u potopu.
Koliko je meni jasno pitanje upotrebe mesa u ljudskoj ishrani, ljudi su poceli da jedu meso tek nakon potopa, jer u tom trenutku ocigledno nije bilo bilja koje se moglo jesti s obzirom da je bilo unisteno u potopu.
Ti nam ne objasni kakvom analizom si došla do zaključka da je Kajin bio moćan (i čime se to isticao), a Avelj mediokritet.
Zasto je Avelj onda bio stocar, ako nije jeo hranu zivotinjskog porekla, makar mleko, sira.
Cime su se hranile zivotnije, dok se biljke nisu ponovo razvile?
Naravno da imam nameru, i naravno da nisam "prikopcana" na forum 24 sata
Kako i rekoh, u pocetku, pretpostavimo...
Meni je ta pretpostavka bliska, drugima nije i to je ok.
Kao i, ako smo svi deca Bozija, zasto neke voli vise, a neke manje (kao ovu pomenutu dvojicu), cak i ako su oba radila ono sto im je nalozio.
Sasvim se slazem sa ovakvim razmisljenjem. Nije omalovazavanje u razmisljanju i ispitivanju (inace ne bismo ni bili nagradjeni mozgom i slobodnom voljom). Omalovazavanje je u papagajskom ponavljanju.
Sta ako neko, pre par hiljada godina, nije bas najtacnije zabelezio dogadjaje. Sta ako je toga i sam bio svestan i hteo da koriguje zapis, danas, sutra...
Sta ako zivi svet na Planeti nestane i neka kozmicka inteligencija pronadje DVD sa crtacima Pere Detlica i po tome sudi o nama...
Sam Ajnstajn je rekao:
Vazno je nikada ne prestati ispitivati. Znatizelja ima svoj vlastiti razlog postojanja.
Хммм, Петре, закољи и једи!Da li je prozdiranje mesa obavezna doktrina u razvoju jednog Hriscanina na svom "putu bozijem" ?
Mislim da se pracenjem ove doktrine posvecenik dovodi u zabludu da je ok ubijati zivotinje. Po principu, Bog nam dao.
Da se prepoznam ili u bogojazhljivom Avelju ili u Kainu koji je nasilna budala koja ljubomorna na svog bogojazhljivog brata.
Kain nije zhiveo svoje ja , nego je patio shto bog nije voleo njega , pa umesto da zasluzhi ljubav boga on ukoka bozhjeg miljenika.
Kain nije bio zao i mocan , nego samo zao i slab , zavisnik od tudje (bozhje) pazhnje , kako bi se danas reklo attention whore.
I Kain i Avelj su zheleli isto , da titraju bozhi dupe i budu nagradjeni , ali je samo jedan uspeo.
Nasilna budala i bogojazhljiva budala , neshto mi se ne svidja izbor , ni Kain ni Avelj mi nisu neke cvecke.
Pravo pitanje je da li bi Avelj ubio Kaina da je bogu bio Kain miljenik?
Naravno da imam nameru, i naravno da nisam "prikopcana" na forum 24 sata
Kako i rekoh, u pocetku, pretpostavimo...
Meni je ta pretpostavka bliska, drugima nije i to je ok.
Kao i, ako smo svi deca Bozija, zasto neke voli vise, a neke manje (kao ovu pomenutu dvojicu), cak i ako su oba radila ono sto im je nalozio.